Mit tehetnék? Most tudtam meg hogy terhes vagyok
Sajnos dönteni nem tudunk helyetted! Ha van aki melletted álljon, és segítsen az elején, ha megtudod neki adni, amire szüksége van, és megfelelő körülményeket tudsz neki biztosítani, hacsak segítséggel is, tartsd meg! Ha ezek mind hiányoznak, akkor vagy elveteted, vagy majd örökbe adod a szülést követően!
Azt tudom mondani, hogy én most vagyok szülés előtt (38. hét), de én a hónapok után nem tudnék róla lemondani! Bennem növekszik, cseperedik, ragaszkodom hozzá! Ha van aki képes, a 9 hónap után lemondani a gyermekéről tegye, de nekem nem menne, lehet neked sem! Mérlegelj, de ne sokáig, hisz ha nem tartod meg, sok dolgot el kell még intézni! Majd írj, hogy döntöttél
Nagyobb lelki teher lenne Neked egy abortusz,mint ha egyedül-de később találhatsz egy társat- felnevelnéd...
Nagyon nehéz helyzetben vagy,ez tény,hülyeség is leírnom,de én ilyen idióta vagyok,amit gondolok,azt írom.
Ha Anyukád lenne olyan "jó" (nem tudom dolgozik e,vagy otthon van,vagy egyéb más rokonod) és segítene annyit,akkor a baba mellett is le tudnál diplomázni! Bár a gyes + családi kevés,de talán diploma után bölcsibe vinnéd a kicsit,és 4-6 órában tudnál dolgozni... Soha nem tudhatod,mit hoz a holnap,a végén még nagyon szép életed is lehet,a kicsid mellett is megtalálhatod azt,akivel egy életen át szeretitek egymást,és a kicsid is szeretni tudja majd!
Biztos vagyok abba,ha nem lesz abortusz,akkor a környezeted végül el fogja fogadni,ha más nem akkor,amikor már köztetek lesz a babád :-)
Persze fordítva is elsülhet,de én a pozitív gondolkodás híve vagyok!
Minden jót kívánok Neked!!!
Üdv: 3 lányos,7hetes kismama
Nagyon nehéz egy kívűlállónak ebben tanácsot adnia.
Sajnálom,hogy ilyen nehéz helyzetben vagy ,ami biztos,hogy van még időd dönteni és átgondolni ,hogy hogyan folytatódna az életed a kicsivel ,vagy pedig nélküle,gondolom az a lehetőség szóba sem jöhet,hogy örökbeadd,ha már megszülöd .
Érzel elég erőt magadban arra,hogy ha nagyon nehéz is lesz ,de egyedül végigcsináld a terhességet,majd akárhogy is,de biztosítsd a megélhetéseteket?
A nagyszülők általában amint megláttják a kicsit azonnal megenyhülnek,majd szégyenlik,hogy azt javasolták,hogy vetesse el az anyuka.
Ha másképp nem tudsz dönteni ,akkor én szakember segítségét venném igénybe,aki nem mondja meg,hogy mit tegyél,csak segít saját döntésedben megerősödnöd,úgy ,hogy nem irányít egyik irányba sem.
Ez egy válsághelyzet akárhogy is döntessz.
"Jövőre diplomáznék."=1 félévet még simán lehúzhatsz az egyetemen/főiskolán a terhességed alatt.Utána még lenne egy féléved,szakdolgozat stb. és kezedben tarthatod a diplomád.Beszélj a dékánrektorral,vagy valaki fontos személlyel az iskoládban,biztosan segítenek,kitalálnak valami okosat.Úgy tudom,igazán toleránsak.Aztán,ha megszületett,folytathatod,közben csinálhatsz valami otthoni munkát,akár alkalomszerűen is,főleg,ha már megvan a diplomád.Ez is egy kis juttatás.Ha egyedül neveled a gyereket,akkor az államtól kaphatsz juttatásokat is,plusz a családi pótlék.Nem mondom,hogy ez sok,de 20-30 ezer bejön belőle.Egyébként az anyagi helyzetedről nem sokat írtál.El tudnád látni a babádat?Anyukád tudna segíteni?
Szerintem ne vetesd el-persze anyagiaktól is meg sok egyébtől függ-mert ha te nem akarod,akkor azt később nagyon megbánhatod.És a lelkiismeret furdalás az nagyon sokáig el fog kísérni.Állj ki magadért-tudom,nem egyszerű-magyarázd el otthon,hogy ő már a tiéd,a családotokhoz tartozik,ő nem egy dobálható tárgy.Mutass videókat,az abortuszról.Nagyon szomorúak.Ha megvan a megfelelő anyagi keret,én megtartanám.Én harmadik gyerekemmel voltam 8 hetes,amikor magamra maradtam.Nem vetettem el.És nem bántam meg!6 hónapos gyönyörű kishercegnő.Van egy barátnőm,akinek volt abortusza,már 33 éves,két gyerekes anyuka,de azt mondja,még most is nagyon sokat gondol,arra a picikére,és bizony van,hogy esténként sír.Hidd el,érdemes megtartani!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!