Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Mit tehetnék? Most tudtam meg...

Mit tehetnék? Most tudtam meg hogy terhes vagyok

Figyelt kérdés
pár jó szót vagy bíztatást vagy aki esetleg járt már hasonló cipőben szívesen vennék.Mint külső véleményekre is kíváncsi vagyok. Most leszek 21 éves a barátommal 3 éve jöttünk össze de az utóbbi hónapokban se veled se nélküled kapcsolatot folytatunk mert még se bírtunk huzamosabb ideig külön lenni. Egy alkalommal történt egy kis baleset de másnap azonnal bevettem az eseményutáni tablettát de azt követően mégis volt egy olyan érzésem hogy valami nem stimmel. Vettünk egy tesztet ami pozitív eredményt mutatott amit később az orvos is megerősített. Körülbelül a harmadik negyedik héten lehetek. A gondom annyi hogy körülöttem mindenki abortuszhoz ragaszkodik a barátom vagy inkább volt barátom ( aki mellesleg fiatalabb nálam tudom rá nem számíthatnék szinte gyerek még) anyukám teljesen kiborult mikor mondtam nyílván elgondolkoztam rajta de az észérvek ellenére se tudom utálni ezt a picit és szinte most kötődöm hozzá. Világéletemben abortusz ellenes voltam de se munkám még csak jövőre diplomáznék konkrétan semmim sincs de félek ettől a lelki megpróbáltatástól és pár szóban eztaz érzést nem lehet persze megírni csak jó lenne ha valaki kiállna ebben mellettem körülöttem és ne úgy fognák fel mint valami katasztrófát. Imádom a gyerekeket nem tudom hogy leszek erre képes de úgyérzem nincs más választásom nem akarok csalódást okozni senkinek hiszen anyukám egész életében értem kűzdött de csak arra a csöppségre tudok gondolni hogy nem ezt érdemli. Nagyon szomorú vagyok és kétségbeesett képtelen lennék ezt megtenni miért nem értik meg ezt a körülöttem lévők és ne ugy fogják fel mintha egy tárgy lenne bennem. Mit tehetnék? nekem lelkileg ez nem ilyen egyszerű oké elrohanunk abortuszra és minden oké lesz . egy élet fejlődik bennem és az orvos is megmondta kevés volt az esély a teherbeesésre de mégis. valahol egy csodának érzem. ha valaki mellém állna megtartanám de most nagyon egyedül vagyok senki nem akar róla beszélni csak menjünk abortuszra és kész. felfoghatatlan. köszönöm a válaszokat

2012. jún. 20. 19:28
1 2 3 4 5
 41/43 anonim ***** válasza:
40%

Kedves kérdező!

Remélem, azóta kezdenek elsimulni a dolgok a családoddal. Egyértelmű, hogy te ezt a babát nagyon szereted, nagyon szeretnéd, lelkileg kész vagy rá. Ha elvetetnéd, én úgy érzem, kiheverhetetlen sebet kapnál és lelkileg örökre megnyomorítana, feldolgozhatatlanná válna. Csak kérdés, hogy mennyire? Volt itt olyan példa, hogy egy egész életre tönkretette az anyát és a családot is ez a döntés és a ez eljövő gyereke életét is tönkretette. De az is lehet, hogy csak egy örök fájdalom marad benned és amikor majd a későbbi gyerekeidre nézel (ha majd lehetnek), nem tudsz felhőtlen örömmel rájuk nézni, mert folyton benned lesz, hogy nem láthatod soha az első mosolyát, hogy ő milyen lehetne, nem álltál ki mellette, lemondtál róla, hagytad meghalni... Ugye nem ezt akarja a családod, a szüleid? Ezzel az erős kötődéssel amit már most is érzel a baba iránt, úgy érzem, a legrosszabb döntés az abortusz, a szüleid a legrosszabbat tennék veled, ha abba az irányba hajtanának... Próbáld felvázolni ezt a lehetőséget is a szüleidnek, hogy mi történne, ha elvetetnéd rájuk hallgatva... van itt sok beszámoló a lehetséges következményekről... (Felvállalnák, hogy hatásukra esetleg lelkileg örökre megnyomorodhatsz ettől a döntéstől, lehet, az abortusz miatt már soha nem lehetsz boldog, eljövendő gyereked felé már nem tudsz ugyanúgy fordulni a fájdalom, szenvedés, bűntudat miatt, vagy egyszerűen nem lehet több gyereked, stb.) Nagyon találóan írták itt, hogy jót akarnának akik erre beszélnének rá, de tudtokon kívül a poklot kínálnák neked! (Én sajnos átestem a poklon válófélben lévő házasságban, teljesen bizonytalan jövővel, 3. gyerekemmel, amit soha nem fogok feledni és megbocsátani magamnak, a poklok-poklát éltem meg, nem tudtam a meglévő gyerekeimre úgy nézni, hogy ne mardosta volna a szívemet a 3. elvesztése, amit elkerülhettem volna, ha erősebb lettem volna, minden nap eszembe jut, ha nem is sírok már mindig, valószínűleg feldolgozhatatlan marad számomra ez a döntésem, őrjítő, hogy visszafordíthatatlanul elutasítottam őt.)

Te a leírásod alapján egyáltalán nem vagy kilátástalan helyzetben. A családod rendezett anyagi körülményűnek tűnik, te a diploma határán vagy, azt kis segítséggel már viszonylag könnyen befejezheted, 1-2 év után bölcsibe adva a gyereket máris munka után nézhetsz. Írtad, hogy gyakorlatilag a szüleid nevelnék. Nem! Te nevelnéd! A szüleid csak ideig óráig adnák a háttért, a támogatást anyagilag, lelkileg és gyakorlatban amikor olykor az unokájukra vigyáznának. Ezt ne tennék meg? Te nem tennéd meg a lányodért, unokádért? Ha 4 évvel később történne ez, akkor nem vigyáznának olykor ugyanúgy rá? Ettől még nem ők nevelnék, hanem te. Te kelnél fel hozzá éjjel, te virrasztanál, ha beteg, te szoptatnád, te, te, te... Millió dolgot te csinálnál, ők csak segítenének a lehetőségeik szerint (az első 1-2 évben kicsit intenzívebben, utána, mint bármelyik nagyszülő).

Furcsa volt olvasni, hogy a sok téged megerősítő vélemény után és az után, hogy mennyire akarnád a benned növekvő gyereket még ennyire vissza-vissza térsz a bizonytalanságba, hogy de hát a szüleid, a családod... Ha elvetetnéd a hatásukra akkor gondolod, hogy megmaradhatna ugyanaz a jó, bizalmas viszony velük? Nem törne meg valami örökre a szívedben irányukban? Szerintem az egyetlen út arra, hogy megmaradjon a jó viszony, családi béke, ha most támogatnak téged és az unokájukat...

Nagyon drukkolok, hogy minél hamarabb sikerüljön elhatároznod magad teljes bizonyossággal a baba mellett és a családod is teljes szívvel mellétek álljon! Sok-sok boldogságot nektek!

2012. jún. 26. 12:07
 42/43 anonim ***** válasza:
47%
Előző vagyok. És ha később, diplomásan, férjjel vállalnál gyereket, arra sincs garancia, hogy nem leszel nehéz anyagi helyzetben, nem maradsz esetleg egyedül, nem szorulsz majd a szüleid segítségére... Semmire nincs garancia és semmire nem lehet mondani, hogy nincs kiút, ha nagyon akarja az ember. Volt példa itt arra is, hogy korán vállalt gyerek után több diplomát is sikerült szerezni, helyrerázódott az élet. Volt arra is, hogy továbbra is piszkosul nehéz anyagi és családi helyzetben vannak, de nem bánták meg így sem a döntést. Az abortuszt viszont örökre bánhatja az embert. A szüleim is egyetem alatt, 20 évesen tudták meg, hogy egy élet készülődik hozzájuk. Bevállalták, szerették egymást, nagyszülői segítséggel elvégezték az egyetemet, 4 év múlva tervezetten vállaltak engem is. :) Sok pozitív példa van. Szinte minden megoldható, főleg, hogy így kötődsz máris a gyermekedhez, minden meg tud oldódni... (Az abortusz szörnyűsége utólag viszont nem...)
2012. jún. 26. 12:27
 43/43 anonim ***** válasza:
29%
Na, mi a helyzet? Írd meg légyszi, mert sokunkat érdekelne, hogy döntöttél!Köszi
2012. jún. 28. 17:31
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!