Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Mit tehetnék? Most tudtam meg...

Mit tehetnék? Most tudtam meg hogy terhes vagyok

Figyelt kérdés
pár jó szót vagy bíztatást vagy aki esetleg járt már hasonló cipőben szívesen vennék.Mint külső véleményekre is kíváncsi vagyok. Most leszek 21 éves a barátommal 3 éve jöttünk össze de az utóbbi hónapokban se veled se nélküled kapcsolatot folytatunk mert még se bírtunk huzamosabb ideig külön lenni. Egy alkalommal történt egy kis baleset de másnap azonnal bevettem az eseményutáni tablettát de azt követően mégis volt egy olyan érzésem hogy valami nem stimmel. Vettünk egy tesztet ami pozitív eredményt mutatott amit később az orvos is megerősített. Körülbelül a harmadik negyedik héten lehetek. A gondom annyi hogy körülöttem mindenki abortuszhoz ragaszkodik a barátom vagy inkább volt barátom ( aki mellesleg fiatalabb nálam tudom rá nem számíthatnék szinte gyerek még) anyukám teljesen kiborult mikor mondtam nyílván elgondolkoztam rajta de az észérvek ellenére se tudom utálni ezt a picit és szinte most kötődöm hozzá. Világéletemben abortusz ellenes voltam de se munkám még csak jövőre diplomáznék konkrétan semmim sincs de félek ettől a lelki megpróbáltatástól és pár szóban eztaz érzést nem lehet persze megírni csak jó lenne ha valaki kiállna ebben mellettem körülöttem és ne úgy fognák fel mint valami katasztrófát. Imádom a gyerekeket nem tudom hogy leszek erre képes de úgyérzem nincs más választásom nem akarok csalódást okozni senkinek hiszen anyukám egész életében értem kűzdött de csak arra a csöppségre tudok gondolni hogy nem ezt érdemli. Nagyon szomorú vagyok és kétségbeesett képtelen lennék ezt megtenni miért nem értik meg ezt a körülöttem lévők és ne ugy fogják fel mintha egy tárgy lenne bennem. Mit tehetnék? nekem lelkileg ez nem ilyen egyszerű oké elrohanunk abortuszra és minden oké lesz . egy élet fejlődik bennem és az orvos is megmondta kevés volt az esély a teherbeesésre de mégis. valahol egy csodának érzem. ha valaki mellém állna megtartanám de most nagyon egyedül vagyok senki nem akar róla beszélni csak menjünk abortuszra és kész. felfoghatatlan. köszönöm a válaszokat

2012. jún. 20. 19:28
1 2 3 4 5
 11/43 A kérdező kommentje:
ha valaki igazán kiállna mellettem és örülne neki megtartanám ezt tudom. de egyedül ezt a terhet nem bírom elviselni mindenki gyűlölne érte én tudom. nem értem miért nem éreznek ez iránt a pici iránt semmit. mindegy milyen körülmények közé születik valaki ugyanolyan emberke lesz mintha 5 év múlva úgy születne hogy van lakásom és munkám. csak nehezebb út de nem tudom nem szeretni ezt a picit akármennyire is hülyének néznek emiatt. köszönöm a válaszokat már most jobban érzem magam picit így ismeretlenül is. senki se gondolja hogy ez vele megeshet de mégis.
2012. jún. 20. 19:59
 12/43 anonim ***** válasza:
59%

Jaj,annyira buta vagy!! Hát mivel bántod meg a körülötted lévőket?? és amikor a körülötted lévőket említed,akkor kikre is gondolsz?

Aki fontos lehet számodra,az a közvetlen családod,akik hidd el,ha későn is de melletted fognak állni!!

Anyukáddal nyugodtan ülj le,beszéld meg mind ezt!

Ha szükségesnek érzed,kérdezz rá Nála,hogy Ő képes lett volna e Téged elvetetni? Kérd,hogy képzelje magát a Helyedbe. Beszéljetek Őszintén,elvégre Ő az,aki igazán melletted tud majd állni. A többiek nem számítanak,csak a szüleid! Ők "megbocsájtóak" tudnak lenni!!-ezt a szülőkről általánosságban tudom elmondani!

Mivel még igen fiatal terhességről van szó,és közvetlenül nincs még össze "kötve" Veled,- tehát még nem fejlődött ki a méhlepény,így igen picike annak a kockázata,hogy az előbb általad említett egyébként káros dolgok valamelyike is ártana az embriónak!!

Ha képesnek érzed Magad arra,hogy egy gyermek mellett fejezd be a sulit,akkor ne félj a "tömegtől"!

Itt a GYK-n Melletted állunk!!! :-)

Üdv: 3 lányos,7 h.km

2012. jún. 20. 20:00
 13/43 A kérdező kommentje:
anyukámra gondolok első sorban. mindig azt mondja engem 3 évig terveztek volt lakás férje nekem semmim sincs ezt így nem lehet. tudom hogy csak jót akar nekem de én is úgy próbálom védelmezni a gyerekem ahogy ő engem. lehet megőrültem nem tudom tényleg nekem az ő véleménye számít a leginkább és az hogy támogasson. tudom idővel minden megoldódik de nem így terveztem az első terhességem hogy mindenki kibukik és világ vége és ha megmutattam az ultrahang képet nem érdekelt senkit. ez az ami igazán rosszul esik mert én büszke vagyok erre a picire és kész
2012. jún. 20. 20:11
 14/43 anonim ***** válasza:
70%
Tudod muszáj megjegyeznem: nagyon jó anyuka vagy már most szerintem :) Komolyan gondolod és képes vagy bármilyen áldozatra.. csak lenne melletted valaki! Átérzem. Én is csak azt tudom mondani, hogy ülj le beszélgetni anyukáddal és őszintén mondd el neki mindezt. A körülményekről amit írtál, hogy mindezek ellenére úton van a babád, nekem egyáltalán nem tűnik katasztrófának. Anyudnak is kell idő, hogy megeméssze, mert neki te vagy a legfontosabb, de szerintem pont ezért képes lesz megérteni és melléd állni. Lélekben én is melletted állok!
2012. jún. 20. 20:24
 15/43 anonim ***** válasza:
68%

Ez az első sokk volt Anyukád részéről!

Nem ugyan az,de az én Páromnak mire megemésztette a "meglepi babát",2 hétbe telt! Bár,ha a kimerültség beszél belőle (Két hetente jár haza,12 órákat dolgozik,napi min.2 max.5 órát tud aludni),akkor olyanokat mond,amiket ha nem fáradtan mondaná,igen bántó szavak lennének.

Rettentően lelkis csaj vagyok,de az anyaság megedzetett,sok mindent megtanultam elengedni a fülem mellett!

Hagyj pár napot Anyukádnak,majd higgadtan kezdjetek el beszélgetni! Közben vedd végig,milyen lehetőségeid lesznek,ha megtartod a babád (tanulás,munka...mellett gyermeknevelés). Ezt Anyukádnak majd végig vezetheted,aki rá fog jönni,hogy "van Benned kurázsi"- nem ez a leghelyénvalóbb kifejezés,de érted a lényeget!! :-)

Csak minden jót tudok kívánni Neked!!!

2012. jún. 20. 20:24
 16/43 A kérdező kommentje:
hihetetlenül jól esnek ezek a bíztató szavak:) köszönöm nektek! igen, most úgy vagyok vele hogy kicsit gondolkoznom kell megemészteni, ez számomra nagyon nagy dolog beszélnünk kéne róla a körülöttem levőkkel de szerintem ezt csak én tudom megérteni hiszen velem történik meg. nekem ez az egész nem ilyen egyszerű sajnos hogy akkor letudjuk ezt a gondot is . pláne nekem mindig legcsodásabb dolog az volt hogy gyerekem lesz mindig azt mondtam úgy ott tartanék már. és ha abortuszra mennék hogy visszatérjek a "felhőtlen" életembe hogy tanuljak egy olyan dolgot ami nem okoz örömöt,hogy bulizhassak ami valljuk be nem egy érték és éljek azzal együtt hogy megöltem a picimet. de tudom azt is mindenki csak jót akar nekem de még is azt érzem ha hepehupás úton is de lehetek sikeres ,de a lelki boldogság mindennél előbbre való. nem minden történik a megfelelő sorrendben alkalmazkodni kell és küzdeni és akkor még értékesebb a cél amit elértél. összességében ezt gondolom de minden percben azt kívánom valaki más is így gondolja azért 20 évesen nehéz erősnek és határozottnak lenni most
2012. jún. 20. 20:33
 17/43 anonim ***** válasza:
72%
Állj ki a Picúr mellett, hiszen Ő csak rád számíthat! Nem vagy egyedül hiszen Ő már ott van Veled! Ne hagyd magad lebeszélni a gyerekedről, ha szeretnéd megtartani. Ez a Picúr Téged választott... ha egy mód van rá ne dobd el magadtól!
2012. jún. 20. 20:39
 18/43 anonim ***** válasza:
19%
remélem nem veteted el,de majd szólj a fejleményekről.
2012. jún. 20. 20:42
 19/43 anonim ***** válasza:
52%

hidd el, ha a picid megmaradt a tanbi ellenére, akkor olyan erős, hogy semmi baja:)

Még eléggé az elején jársz és anyudat gondolom mint hideg zuhany érte ez az az egész.De ne hidd, hogy ez nem változhat!!!Sőt én biztos vagyok benne, ha annyira szeret téged, akkor nem fog tudni haragudni azért, hogy nem veteted el az unokáját!!

Igen, ez a nehezebb út, ahogy írtad, de ezen is végig lehet menni!És ha a kitartásod nem lankad akkor nem lesz gond:)

Ha meg egy kis lelki erőre vágysz, akkor gyere,írj ki egy kérdést és mi biztatunk egy kicsit:)

2012. jún. 20. 20:42
 20/43 anonim ***** válasza:
62%

Egy kedves ismerősöm 16 évesen lett anno állapotos. A párja nem volt vele, de ő vállalta a csöppséget. Azóta 3 diplomát szerzett. A kislánya gyönyörű és okos 12 éves lány.

(Az anyukájára nem nagyon számíthatott, mert gondjai vannak lelkileg).

Csak te tudsz dönteni, hogy mit szeretnél, de az biztos, hogy örökre veled lesz a "teher' így, vagy úgy.

Én imádok édesanya lenni. A picikém 8 hónapos.

2012. jún. 20. 20:53
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!