Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » 12 hetes terhes vagyok....

12 hetes terhes vagyok. Nagyon nehéz döntés volt, de sajnos nem tudjuk vállani a babát.17 éves vagyok és mindketten tanulunk még.12. hét után pontosan hogyan zajlik az abortusz?

Figyelt kérdés
2012. jún. 22. 18:19
 51/105 anonim ***** válasza:
28%
Ha 17 vagy ha nem akkor sem fogják elvenni mert másak a törvények mint ami régen volt. 12 hétig veszik el. A barátnőm is el akarta vetetni mert kiskorú volt de nem vették el mert 12hetet betöltötte. az utolsó előttit is én írtam olvasd el. Nagyon sajnálom hogy el akarod vetetni. Nagyon nagy fájdalommal töltene el ha meg kellene szülnöd a gyerekedet akinek akkor még dobogna a kicsi szíve. Kérdező a barátod nincs melletted?? Biztos hogy nem szeretnéd megtartani a babád??? Én is 18 éves vagyok nem akartam még babát de nem vetetem el nincs hozzá szívem most vagyok 4 hetes terhes lenne rá időm de én nem ölöm meg csak legyen egészséges.
2012. jún. 23. 14:08
 52/105 anonim ***** válasza:
86%

ÉN megint off-olok. Bocsi.

A betegségekre, amiken átestél simán kaphattál antibiotikumot (nyilván nem tudom szedtél-e vagy sem). De ha igen, legközelebb tájékozódj és légy elővigyázatos, mert ezen gyógyszerek szedése alatt a fogamzásgátlók hatása nagymértékben csökkenhet. Valószínű így eshettél teherbe fogamzásgátló szedése közben is. Lehet ezt már amúgy is tudtad, csak gondoltam leírom, hátha új az infó.

2012. jún. 23. 14:12
 53/105 anonim ***** válasza:
2%
14:00 és a 14:08 is én voltam!! Azt elfelejtettem megírni hogyha bármi gondod lenne akkor nyugodtan írj. Előttem nem kell szégyelned magad tudom milyen neked már csak azért is mert sokan megvetik az ilyen fiatalon teherbe eső lányokat.
2012. jún. 23. 14:13
 54/105 anonim ***** válasza:
76%
Szia!!Nagyon sajnálom,hogy ebben a helyzetben vagy,én nem elítélni akarlak,vagy bántani,nyilván ez mindenkinek a maga döntése,csak le szeretném írni azt,hogy mi fog testileg veled történni.A lelki részét inkább hagyjuk,lehet,hogy egy életen át nyomot fog benned hagyni,egy ekkora magzatnál már tényleg nem olyan egyszerű,mintha mondjuk 3 héttel ezelőtt történt volna a megszakítás.Nekem 2 vetélésem volt,7.és 9 hetes korban,mindkettő iszonyatosan fájt lelkileg,nagyon nehezen tudtam feldolgozni,és nekem csak a munkám adott erőt ahhoz,hogy ismét talpra tudjak állni-szülésznőként dolgoztam,most itthon vagyok a 3 hónapos kislányommal.Na de a kérdésedre a válasz a következő:Mivel még legalább 2 hét,míg a papírokat elintézitek,így már legalább 14 hetes terhes leszel,ezt már nem valószínű,hogy műtőben,vákuummal távolítják el.Nagy valószínűséggel kapsz egy méhszájtágító zselét,illetve lamináriát,ami a méhszáj tágítását szolgálja.Néhány óra elteltével bekötnek Oxitocinos infúziót,amitől remélhetőleg hamar lesznek fájásaid.Ez mindenkinél más és más,volt ismerősöm,aki az infúzió bekötése után 4 óra múlva megszült,volt olyan,aki 3 nap múlva....Tehát csöpög az infúzió,közben jönnek a fájások,és mikor kitágul a méhszájad,akkor megszülöd a magzatot.Ezt követően elvisznek a műtőbe,ahol elaltatnak,és a méhedet kikaparják.(eltávolítják a méhlepényt stb.)Megfigyelnek műtét után,és valószínűleg másnap hazamehetsz.Röviden ennyi,remélem és kívánom Neked,hogy hamar túl legyél rajta....sajnos nagyon igazságtalan az élet ilyen szempontból..barátnőm 30 évesen 1 hónapja veszítette el az 5.-dik babáját,15 hetesen kellett megszülnie,és sajnos soha többet nem is lehet terhes,mert mellrákja van...élő gyermeke egy sincs,most az örökbefogadáson gondolkodnak.Ezt csak azért írtam le,hogy lehet még is meg kellene gondolnod magad...nagyon sokan mindent megadnának egy babáért.Persze mindeni maga tudja és dönti el.....üdv.2 kislány anyukája
2012. jún. 23. 16:20
 55/105 anonim ***** válasza:
34%

Egyébként az tényleg nem írtad, vagy csak lehet, h az én figyelmemet kerülte el, hogy a pároddal mi a helyzet? Mennyi idős, nincs munkája? Őneki is felelősséget kellene vállalnia, nem csak Neked!

Kérlek gondold át nagyon!! Én személy szerint élnék inkább szerényebben, szegényebben egy gyerek miatt, mint úgy hogy egész életemen át mardosson a bűntudat!

2012. jún. 24. 00:57
 56/105 anonim ***** válasza:
12%
Előző vagyok, bocsi most olvastam, h még mindketten tanultok, de akkor ez azt jeletni, h egyidősek is vagytok?
2012. jún. 24. 00:58
 57/105 A kérdező kommentje:
A barátom még tanul, 20 éves, de mivel meg akartuk tartani a babát ezért próbált munkát szerezni, hát senkinek sem kellett friss asztalos..És az utolsó válaszolónak: nem szerényebb körülmények között élnénk..így sincs semmi pénzünk annyi számlával elvagyunk maradva hogy mindig épp hogy be tudunk fizetni annyit hogy ne kapcsolják ki a villanyt, gázt stb..és mindezt azért hogy legyen mint ennünk, hát így sincs mindig..5-en élünk egy 3szobás házban. Én tudom milyen így élni és nem akarom hogy az én gyerekemnek is ezt át kelljen élnie. Lehet rossznak gondolni, de inkább szenvedjek és kelljen megszülnöm mint hogy ilyen szar élete legyen. És mit csinálnék ha beteg lenne? Nem azzal van gond hogy akkor nem szeretném vagy ilyesmi, de miből vennék neki gyógyszereket? Egyszerűen semmit sem tudnék neki megvenni. Nagyon szeretném megtartani de nem lehetséges. Aki nem ilyen körülmények között él az könnyen ítélkezik.
2012. jún. 24. 16:34
 58/105 anonim ***** válasza:
20%
Jó lenne, ha elmennél a 12 hetes genetikai UH-ra és a vérvételre amit csinálnak. Legalább tisztában leszel 1-2 dologgal. Ha nem vennék már el.
2012. jún. 24. 18:07
 59/105 anonim ***** válasza:
75%
Előző, miért ne vennék el, a 18. hétig még van 6 hete a Kérdezőnek...
2012. jún. 24. 19:08
 60/105 anonim ***** válasza:
7%

"Ha 17 vagy ha nem akkor sem fogják elvenni mert másak a törvények mint ami régen volt. 12 hétig veszik el. A barátnőm is el akarta vetetni mert kiskorú volt de nem vették el mert 12hetet betöltötte."

Mondjuk ezt a hozzászólást olvasd el. Ebből kiindulva lehet ő is így jár, és nem veszik el tőle.

2012. jún. 26. 12:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!