Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » 12 hetes terhes vagyok....

12 hetes terhes vagyok. Nagyon nehéz döntés volt, de sajnos nem tudjuk vállani a babát.17 éves vagyok és mindketten tanulunk még.12. hét után pontosan hogyan zajlik az abortusz?

Figyelt kérdés
2012. jún. 22. 18:19
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 11/105 A kérdező kommentje:
Utolsó előttinek: nem felelőtlenségből lettem terhes, már egy éve fogamzásgátló tablettát szedek, vigyáztunk mindig és mégis megtörtént. A többi választ köszönöm szépen.
2012. jún. 22. 18:44
 12/105 anonim ***** válasza:
31%

Hát én csak abban reménykedem,hogy nem fogják elvenni a babádat.Mire mindent elintézel 1-2 hétbe is bele telik.

[link]

Segítséget itt tudtok kérni!

Azért gondolj bele egy 12-14 hetes babának már mindene megvan,keze,lába,feje.

"Mozgásban a száj. Ha kicsinye értené a vicceit, ezen a héten már látná a mosolyát (vagy szemöldökráncolását, ha esetleg nem Ön lenne a világ legszórakoztatóbb komédiása). Magzata már tudja nyitni és csukni a száját, és most kezdi gyakorolni a nyelő és szopó mozdulatokat (nézd már, itt egy hüvelykujj). Megkezdődik az arcizmok tornáztatása is.

Beszédre beállítva. A garat, légcső, gége és a hangszalagok mind a helyükön vannak. Természetesen a hangszalagok még nem képesek hangok kiadására, mivel kicsinye folyadékban lebeg. Azonban már készülődnek a születés utáni első hangos üvöltésre.

Az arc formálódása. Minden egyes hét elmúltával a magzat egyre jobban hasonlít arra a kis emberre, akivel Ön a szülés napján találkozik majd. Mostanra a szemek elfoglalták megfelelő helyüket az arc felső részén, a fülek pedig a nyakról a fej két oldalára vándoroltak. Az állkapcsok már készen állnak egy ideje, a szájpadlás pedig éppen "záródik" előlről hátrafelé.

Méretvétel. Kicsinye súlya kb. 55 gramm (2 uncia), hossza pedig 8-11 cm (kb. 3-4,5 inch)."

Nem keménykedni akarok de én a saját bőrömön tapasztaltam milyen a "rosszkor"jött terhesség.Mindent meg lehet oldani!

2012. jún. 22. 18:51
 13/105 anonim ***** válasza:
34%

Szia. Én egyáltalán nem szeretek, és nem is szokásom ilyen durva dolgokat írni, de nem tudom szó nélkül hagyni a hozzáállásodat. Amikor az egyik válaszoló az örökbeadást ajánlotta, de azt állítottad, hogy nem tudnád örökbe adni, és neki (!!!) jobb lesz így. Hogy?! Hogy megölöd?! Értem, szóval a te logikád mentén haladva jobb egy embernek meg sem születni, csak nehogy rá vágyó és őt megbecsülő nevelőszülőkhöz kerüljön. Ne haragudj, de amit írsz, az színtiszta önzés. Nem neki jobb, hogy megölöd, hanem neked, hogy nem kell örökbe adnod, elbúcsúznod tőle, stb. Ne keverjük a szezont a fazonnal! Megértem, hogyha úgy látod, hogy nem tudod felnevelni, de egy 12 hetes magzatot megölni... Erre szavak sincsenek. Csupán azért, mert eddig nem tudtad eldönteni! Jézusom...

13 hkm

2012. jún. 22. 19:15
 14/105 anonim ***** válasza:
32%
Sajnállak kedves fiatal kérdező de egyet értek az utolsó hozza szólóval.Csak annyit tennék még hozzá,talán kilátástalannak látod a helyzetedet de hidd el van megoldás.
2012. jún. 22. 19:18
 15/105 anonim ***** válasza:
46%
Még sosem szóltam hozzá abortuszos témához, mert úgy éreztem mindenki maga dönti el mit vállal és mit nem, de nem tudok emellett elmenni. Undorító az a mondatod, hogy 18. hétig elveszik a korod miatt. Ezek szerint akkor mióta tudod a terhességed halál nyugodt vagy, mert ugye szerinted ráérsz gondolkozni? Szégyen... Előbb is rájöhettél volna, hogy nem tudjátok felnevelni.
2012. jún. 22. 19:25
 16/105 anonim ***** válasza:
39%
Úgy gondolom ha Magyarországon engedélyeznék az abortuszt a terhesség 9. hónapjáig,sajnos lennének akik ebbe is belemennének.
2012. jún. 22. 19:30
 17/105 anonim ***** válasza:
71%

Itt nem meggyőzni kell a kérdezőt, ő már döntött, nincs 18 éves, tehát a szüleivel együtt. Pont. Ennek a következményeit vállalnia kell. Döntött és ez az ő döntése, a menetére lett volna kíváncsi, de ilyen kérdéssel nem ide kell fordulni, mert csak alázást kapsz. Valószínűleg élete első komoly döntése mély nyomot fog hagyni benne, soha nem felejti el. Kívülről könnyű mondani, hogy tartsa meg, kilépsz innen, de neki kell felnevelnie és nem hiszem, hogy mindenki képes 17 évesen sem a gyerekét örökbe adni. Bár hamarabb kellett volna lépni, kisebb trauma lenne mindenkinek.

39 hetes kismama

2012. jún. 22. 19:30
 18/105 anonim ***** válasza:
23%
Nem ítélem el szörnyen a tettedet mint itt írták de ez durva mondat volt tényleg hogy neki jobb lesz így!Nyilván nem úgy értetted.
2012. jún. 22. 19:35
 19/105 anonim ***** válasza:
19%

De ma Mo-n van más lehetőség is.Pld nyílt örökbefogadás.Hányan várnak kisbabára kiknek nem lehet valamiért.Egy szerető családra bízhatnád a gyermekedet.Ezzel megadva gyermekednek az esélyt az életre.

Nehéz dolog ez tudom.De a másik út mégnehezebb.

Nem akartátok elvetetni.Mi történt,hogy mégis erre kerül a sor?

2012. jún. 22. 19:44
 20/105 A kérdező kommentje:
Nem megalázást kértem hanem a menetére lettem volna kíváncsi. Csak 9 hetesen tudtam meg hogy terhes vagyok. Igen tudom már három hete de borzasztó fájdalmas döntés és nehéz azzal a tudattal élni hogy megölik a kisbabámat. Ha megszülném nem lennék képes lemondani róla. És igen szerintem jobb így neki mert segélyekből nem lehet gyereket nevelni és jobb naki ha elveszik amikor még nem érez, mert a 17 héttől érez, mint ha netán éheznie kell vagy nélkülöznie olyan dolgokat amik a környezetében mindenkinek megvannak. Sohasem fogom elfelejteni és már most is szeretem de végiggodoltam az egészet és nem látok más megoldást. Könnyen mondja h tartsam meg meg h megölöm meg ilyeneket akinek nincs gyereke vagy olyanok a körülményei hogy megengedheti magának. Nem nektek kéne felnevelni etetni ruháztatni hanem nekem és attól hogy ezeket nem tudom neki megadni nem csak én szenvednék hanem őis.
2012. jún. 22. 20:05
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!