Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » 12 hetes terhes vagyok....

12 hetes terhes vagyok. Nagyon nehéz döntés volt, de sajnos nem tudjuk vállani a babát.17 éves vagyok és mindketten tanulunk még.12. hét után pontosan hogyan zajlik az abortusz?

Figyelt kérdés
2012. jún. 22. 18:19
 71/105 A kérdező kommentje:
El lett vetetve a baba és bárki bármit mond ez az ő érdeke.
2012. júl. 5. 13:07
 72/105 anonim ***** válasza:
18%

aha. Ezek szerint, ha éppen kilátástalan a jövője valakinek, akkor annak öngyilkosnak kéne lennie!

Ez tényleg jótanács, bár remélem nem fog eszembe jutni legközelebb, ha mondjuk elfogy a pénzem...

2012. júl. 5. 14:31
 73/105 anonim ***** válasza:
88%

ma 13:07

Az életedben nincs joga senki idegennek beleszólni.Néha az embernek szüksége van meghallgatni mások véleményét. Van, amikor segít is a döntésben. De a végső szót neked kell mindig kimondani.

Kívánom, hogy amikor eljön az ideje,örömmel várd a baba érkezését!

2012. júl. 5. 14:35
 74/105 anonim ***** válasza:
20%
Szerinted tényleg az Ő érdeke volt???Nem a tiéd véletlenül?Próbáld csak magad ilyen hülyeségekkel nyugtatni.Kifogásokat,mindíg lehet találni.
2012. júl. 5. 14:39
 75/105 anonim ***** válasza:
77%

Fanyalgók, egy bizos, hogy Kérdező nem tartozik nektek egy percnyi számadással se, párjával meghozták az általuk leghelyesebbnek, legkevésbé rossznak vélt döntést egy olyan szituban, ahol igazán jó döntés nem létezik. Ennyi.

Egyébként meg egyetértek a 14:35-ös hozzászólóval.

2012. júl. 5. 15:02
 76/105 anonim ***** válasza:
15%

az ő érdeke?????? meghalni?????????

uramisten... legalább ezt ne mondd.

semmi közöm hozá, én csak azért imádkozom, hogy egyszer jöjjön el az idő, amikor nemcsak erkölcsileg, de jogilag is függetlenítik a magzatot az őt hordozó anya akaratától.

2012. júl. 5. 18:08
 77/105 anonim ***** válasza:
67%

Utolsó, erre normális módon akkor lenne mód, ha a magzatot - annak életben maradásával - függetleníteni lehetne az anya testétől. Ezt természet-ősanyánk kiválóan kitalálta már az erszényes emlősök esetében, ahol nyugodtan lehet az embrionális fejlettségű egyedet is külön egyednek tekinteni, de évek óta folynak kutatások a mesterséges anyaméh irányába is...

Viszont én egyáltalán nem tartom a kánaán eljövetelének azt, amikor ez sikeres lesz (valszeg még 10-20 év) mert szerintem több jogi és etikai problémát fog felvetni, mint amennyit megoldani...

2012. júl. 5. 18:16
 78/105 anonim ***** válasza:
21%

Hát sajnálom,hogy így döntöttetek de szívetek joga.De

én még olyat nem láttam és hallottam,hogy bárkinek is az lett volna az Érdeke,hogy elvegyék az életét.

2012. júl. 5. 18:33
 79/105 anonim ***** válasza:
65%

Utolsó, pedig megesik az ilyesmi... egyfelől... másfelől itt nem az életről, hanem az élet lehetőségéről van szó. Egy 13-14 hetes magzatnak nincsenek vágyai, tervei, ambiciói - no, meg még az efféle komplex gondolkodásra alkalmas központi idegrendszere se...

Egyébként meg, ha "olyant" akarsz látni, én pl. már többször kifejtettem - mint örökbeadott gyerek - hogy jobb lett volna, ha a vér szerinti anyám nem hallgat az őt nyomni akarókra, és az abortuszt választja. És általában azt az álláspontot is képviselem, hogy a művi abortusz (amíg lehetőség van rá, persze) kevésbé rossz választás, mint a megszülni és örökbe adni... a nőnek is, meg az embriónak/magzatnak is.

2012. júl. 5. 22:45
 80/105 anonim ***** válasza:
25%

77-es: az utópia, amit felvázolsz, tényleg komoly problémaforrás lenne. de én nem így képzeltem.

amint öngyilkosságra sem, magzata meggyilkolására sem képes semelyik állat, az élethez való ragaszkodás minden fölött áll, és ügyesen beléjük lett "plántálva", másképp kihaltak volna családok, fajok.

az ember öngyilkossága - bár sokan ezt is vitatják - szerintem az egyén szuverén joga. de az ember magzatgyilkossága már nem, mert az már a fogantatás pillanatától nem ő maga. így gondoltam, hogy az anya nem rendelkezhet MINDENT KIZÁRÓAN a magzata fölött. pontosabban: az élethez való jog a MAGZAT szuverén joga++

2012. júl. 5. 22:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!