Novemberi baba várók vannak köztetek?
itt Finnorszagban sincs semmi vizsgalat szinte. egy vervetel volt a 9. heten es ennyi tobb nem lesz mar. orvost csak akkor lattam mikor megalapitotta a terhesseget,es majd a 37. heten nez meg megint.sot ahogy hallottam a szulest sem orvosok vezetik le hanem szulesznok, es az ultrahangot is szuleszno csinalja nem orvos. mondjuk a vedonohoz havonta kell jarni es nagyon segitokesz es aranyos. ultrahang volt a 8. majd a 12. heten a legkozelebbi majd csak a 21. heten lesz.
szerencsere nemvagyok aggodos tipus, de furcsallom hogy itt ennyire lazan veszik a dolgokat.
Fúú! Az nagyon dúrva! És ott mennyi a beteg ember? Engem ez itt azért aggaszt annyira,mert akárhova megyek 1000-rével látok beteg embereket,szervi-agyi bajokkal! Még életemben nem láttam ennyi fogyatékost,mint amennyi itt van! Magyarország..le a kalappal,ahogy az első terhességemre visszaemlékszem,milyen alaposak voltak.
Csak 2 ultrahang van?
nincs sok beteg ember. marmint nem lattam tobb beteget mint otthon. amugy ha jol tudom ketfele megkozelitese van a terhesgondozasnak, az egyik az inkabb orvosi kozpontu a masik pedig az emberkozpontu. na itt finnorszagban az emberkozpontu gondozas van. viszont minden vizsgalat ingyenes es a szules is. amugy 4 ultrahang van, 12 heten pedig 2D-s es 4D-s is volt.kaptam egy csomo kepet.:) itt a szulesznok nagyon komoly kepzest kapnak, 4 vagy 5 eves, es profik a terhesgondozasban.ha szules kozben komplikacio lenne akkor meg termeszetesen van a kozelben orvos, csak nem az orvos vezeti le. a vedonohoz havonta jarok, ott meghallgatjuk a baba szivvereset mindig, megnezi a vizeletem,vernyomasom,hemoglobinom na meg beszelgetunk hogy hogy vagyok van e valami gondom. nyilvan ha valakinek valami gondja van akkor elmegy orvoshoz. de azert jobb esetben a terhesseg nem betegseg nincsenek komplikaciok.
meg vagyok elegedve eddig csak furcsa a magyar rendszerhez viszonyitva.
Szia utolsó! Értem!
Akkor így már teljesen másképp hangzik!
Itt viszont nincs terhes gondozás,nem járunk védőnőhöz.Nincs saját orvos,aki van a klinikán,az vizsgál...
Mióta élsz ott? Első baba?
Hogy vagytok többiek?
Sziasztok!
Képzeljétek! A gyereken millió pici kiütés van! Nem tudom mi lehet,de nagyon parázok.Tudjátok,hogy milyen kiütés árt a babának,és meddig? Bárányhimlős volt idáig csak,és semmi más.Finnország! Szia! Mind egyidősek vagyunk! 13 21-14.-eiek vagyunk kicsit előbb,kicsit későbbiek! Gratulálok Neked! milyen suliba jársz?
Andi vagyok!
A héten derült ki az egyik gyerekről az osztályomban, hogy skarlátos és ő a második a testvérei közül...szóval már vírus gazda volt egy ideje!!! Én is beparáztam és azt mondta a dokim, hogy ha már betöltöttem a 12 hetet, akkor elvileg nem lesz baja a babámnak! De ez csak a skarlátra igaz szerintem. A bárányhimlő az tudom, hogy veszélye! Vidd el a picurt dokihoz, hogy te is meg tudj nyugodni!
Hogy vagytok egyébként? Látszik már rajtatok a baba?
Rajtam még csak esténként, mikor jobban telítődve vagyok...Természetes ez?
Sziasztok!
Sajnos ünnep van,nincs sehol doki.Abban reménykedek,nálunk 34 fok van,és az utcai slaggal játszottak egész nap,és hajszál pont a ruha formájában van a millió kiütés.Talán csak bepárlott a gyerek,és meleg kiütés,mert semmi más vírusos tünete nincs!
Izguljatok értünk!
Nekem sincs úgy igazán hasam.Az elején,amikor terhes lettem,sokkal nagyobb volt,talán a puffadástól.Moost nekem is csak esti terhességem van! :-)
Én tök jól elvagyok a kajákkal,nem kívánok különösen semmit,csak hideget,de nem zabálok,nagyon megállom!
Most csináltam tízóraira a családnak baconos tojást,tudjátok az illatokat,de még csak meg sem éheztem!
Tök örülök!
Remélem mindenki jól van!? NIKI??
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!