Novemberi baba várók vannak köztetek?
Sziasztok!
Én nem tudom,hogy állok,mert nincs mérlegem.Az első vizsgálatnál 66 kg voltam,és 170 cm magas vagyok.Most 24.-én megyek újra dokihoz,hát kíváncsi leszek,ekkora hassal,hogy mennyit híztam.Én az első babával 64 kg val lettem terhes,6 hónaposan 4 kg volt rajtam,majd a végére 21.
nagyon vizesedtem.Én is kő keményen edzettem annó,de nem híztam,hogy leálltam.szinte csak víz volt,mert szülés után a kórházból úgy jöttem haza,hogy 4 kg maradt rajtam a 21-ből.Most minden más,nem tudom mi,és hogyan lesz.Én Amerikában élek,és itt még a kajával is nagyon nehéz vigyázni,mert egy nyamvad csirkét nem tudsz megenni,mivel minden tunningolva van,és zsíros,és semmi hús tartalma...szóval nem könnyű...
Hogy vagytok ma?
Sziasztok csajok!
Hova tüntetek?
Most reggel rászántam magam,és tornásztam! Olyan jól esett! Ti mozogtok otthon? Szép napot mindenkinek!
21.-ei vagyok. Én is tornázok, de csak elliptikus trénerrel. Ha rászánnám magam, akkor dvd-re is nyomatnám, de mire haza érek a melóból és készülök a másnapra( pici 1.osztályt tanítok), addigra lepunnyadok. Még súlyban nem növekedtem, de a pocimon már mutatóban látszik néha, hogy lesz ott valami. Igazából még csak este, nappal semmit nem vesznek észre rajtam. :) Pont most dicsértek meg a kollégáim, hogy milyen jó formában vagyok, hogy most nehogy fogyjak vagy hízzak....ha tudnák...:) A 12. hétig nem szerettem volna kikürtölni, csak a főnököm tudja.
Nekünk sok lány név van terítéken, persze nem egyezünk a férjemmel..fiún még nem igazán gondolkodtunk. Nekünk egyébként első baba lesz.
Sziasztok!
Van valamelyikőtöknek baba zene cd-je? Ha igen,milyen,és tudna nekem valaki küldeni fálj megosztóval? Nagyon hálás lennék! Köszönöm!
Hogy vagytok? Kedden megyek dokihoz,drukkoljatok!
Sziasztok!
Köszi 16.-ai -ez tök vicces-
valami nevet jó lenne választanunk! :-)
Én a kérdező... :-)
Én mára beteg lettem,de úgy,hogy nem bírok kimászni az ágyból.Félek is a holnapi labortól...nem tudom mi lesz.:-(
Ilyen beteg nem mostanában voltam.
Gyes.táppénz...szerintem tuti hely a TB.Ott biztos mindenre választ kapsz.
ezt találtam,remélem segít:
21.-ei vagyok. Ezt ezen az oldalon találtam/ Gyes, Gyed, Tgyás):
Egyszerre mindhármat nem lehet igénybe venni, az ellátások egymás után jönnek.
Alanyi jogon a szülés napjától a gyerek 3 éves koráig a br. 28500 Ft-os gyes jár.
Ha viszont van a szülés napját megelőző két évből min. 365 biztosítotti nap, akkor jár tgyás és gyed. Nem is hanem vagy. Tehát vagy gyes vagy tgyás/gyed.
A tgyás egyik feltétele az a 365 biztosítotti nap, a másik:
- az igénylés (ez lehet a szülés napja előtt 28 nappal) pillanatában élő munkaviszony vagy
- az igénylést megelőző 42 napon belül megszűnt bizt. jogviszony.
A tgyást 168 napig kaphatod, az igénylést megelőző naptári év átlagjövedelmének a 70%-a. Vagyis ha 2012. szeptemberében szülsz, akkor a 2011-es év jövedelmét nézik. Ebből csak szja-t vonnak.
Ha lejárt, akkor jöhet a gyed, de ennek is feltétel van. 1. 365 biztosítotti nap a szülést megelőzően ÉS
- a szüléskor élő munkaviszony VAGY
- a munkaviszony a tgyás ideje ALATT szűnjön meg.
Tehát ha a tgyást úgy kaptad, hogy a munkaviszony megszűnt és utána 42 napon belül igényelted a tgyást, akkor a gyed már nem jár.
A gyed annyi ideig jár, amennyit a szülést megelőző két évben biztosításban töltöttél, de max. a gyerek 2 éves koráig. Vagyis ha van 562 biztosítotti napod, akkor már a max. ideig jár. Összege az igénylést megelőző naptári év átlagjövedelmének a 70%-a, de max. a mindenkori minimálbér kétszeresének a 70%-a lehet. Ebből szja-t és nyugdíjjárulékot vonnak. Vagyis ha 2012. szeptemberében szülsz, akkor a 168 napos tgyás lejárta után tudod igényelni a gyedet, az már 2013-ban esedékes, azaz a gyed összegét a 2012-es átlagjövedelmén alapul.
A fennmaradó időben a gyerek 3 éves koráig gyes jár.
Az, hogy 2013-ban mennyi lesz a max. gyed, 2012. decemberében fog kiderülni, ugyanis minden év december utolsó napjaiban szavazza meg a parlament a következő év minimálbérét. 2011-ben 78eFt volt, 2012-ben 93eFt a minimálbér, lényegében csak az Orbán kormányok emeltek ilyen mértékben minimálbért.
Ha már van lurkód és gyes-en vagy vele ( nem mész vissza dolgozni ), akkor az előző gyed-et fogják alapbérnek venni és abból kapod az új Gyed-et.
Kedves kérdező! Én is túl vagyok egy jó kis náthás időszakon. Mivel nem mertem gyógyszert beszedni, 1 hétig kinlódtam a narancs+citrom ivászatával, persze eredmény nem igazán volt. Engem ez a homeopátiás készítmény 2 nap alatt helyre vágott: oscillococcinum ( narancs+citomsárga színű doboza van).
Szép napot nektek! Remélem ez az idő nem kínozza a fejeteket, mint az enyémet! :(
Sziasztok!
Az a dúrva,hogy én 9000 km-re vagyok tőletek,de a frontokat mindig együtt érezzük.Tegnap én már sírtam ,annyira fájt a fejem! Úgy kelltem,úgy feküdtem.Nagyon meggyötört.Voltam ma dokinál,még mindig nem vettek vért,csak vasat néztek,meg UH volt! Hüvelyi!! 18 db. képet kaptam a babáról! Nagyon boldog vagyok! Ő nagyon jól van,és doki is mondta,hogy nagyon erős! Meghalgattuk a szívverését ! Ott is sírtam! Nem tudom mi van velem! Tisztán látni a pofiját,kezét,lábát.Egy hónap múlva kell mennem! Nektek? Vizsgálatok? Hogy álltok?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!