Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Novemberi baba várók vannak...

Novemberi baba várók vannak köztetek?

Figyelt kérdés
Én november 14-re vagyok kiírva,de teljesen egyedül vagyok!Hogy érzitek magatok? Már van pocitok?Pihenés,hasfájás?

2012. ápr. 13. 03:15
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 31/121 A kérdező kommentje:

Sziasztok!

Én nem tudom,hogy állok,mert nincs mérlegem.Az első vizsgálatnál 66 kg voltam,és 170 cm magas vagyok.Most 24.-én megyek újra dokihoz,hát kíváncsi leszek,ekkora hassal,hogy mennyit híztam.Én az első babával 64 kg val lettem terhes,6 hónaposan 4 kg volt rajtam,majd a végére 21.

nagyon vizesedtem.Én is kő keményen edzettem annó,de nem híztam,hogy leálltam.szinte csak víz volt,mert szülés után a kórházból úgy jöttem haza,hogy 4 kg maradt rajtam a 21-ből.Most minden más,nem tudom mi,és hogyan lesz.Én Amerikában élek,és itt még a kajával is nagyon nehéz vigyázni,mert egy nyamvad csirkét nem tudsz megenni,mivel minden tunningolva van,és zsíros,és semmi hús tartalma...szóval nem könnyű...

Hogy vagytok ma?

2012. ápr. 20. 16:54
 32/121 A kérdező kommentje:
Ja....és van név ötletetek?
2012. ápr. 20. 16:55
 33/121 anonim ***** válasza:
16-ai. :) Név .... hát ez az... lányban még csak-csak, de fiú... foggggalmam sincs. Ha kislány lesz, Lili lesz, és már van egy Hannám. :) Többieknek? Fiúnevek?
2012. ápr. 21. 11:45
 34/121 A kérdező kommentje:

Sziasztok csajok!

Hova tüntetek?

Most reggel rászántam magam,és tornásztam! Olyan jól esett! Ti mozogtok otthon? Szép napot mindenkinek!

2012. ápr. 21. 16:57
 35/121 anonim ***** válasza:

21.-ei vagyok. Én is tornázok, de csak elliptikus trénerrel. Ha rászánnám magam, akkor dvd-re is nyomatnám, de mire haza érek a melóból és készülök a másnapra( pici 1.osztályt tanítok), addigra lepunnyadok. Még súlyban nem növekedtem, de a pocimon már mutatóban látszik néha, hogy lesz ott valami. Igazából még csak este, nappal semmit nem vesznek észre rajtam. :) Pont most dicsértek meg a kollégáim, hogy milyen jó formában vagyok, hogy most nehogy fogyjak vagy hízzak....ha tudnák...:) A 12. hétig nem szerettem volna kikürtölni, csak a főnököm tudja.

Nekünk sok lány név van terítéken, persze nem egyezünk a férjemmel..fiún még nem igazán gondolkodtunk. Nekünk egyébként első baba lesz.

2012. ápr. 21. 18:42
 36/121 A kérdező kommentje:

Sziasztok!

Van valamelyikőtöknek baba zene cd-je? Ha igen,milyen,és tudna nekem valaki küldeni fálj megosztóval? Nagyon hálás lennék! Köszönöm!

Hogy vagytok? Kedden megyek dokihoz,drukkoljatok!

2012. ápr. 23. 03:05
 37/121 anonim ***** válasza:
sziasztok! 16-ai. :) Ti is nyomik voltatok ma? Hát nekem semmihez nem volt energiám... Szerencsém van, hogy egy tündér a 22 hós kislányom, és úgy eljátszik magában, hogy még. :) Rosszullétek MINTHA kicsit javulnának, de nem akarom leszólni magam. Nem tudjátok véletlenül, hol tudnék alaposan utánajárni a gyes, gyed, táppénz, stb témának? tanácstalan vagyok. Hogy vagytok csajok? Szorítok kedves kérdező, írd majd le, mi volt a vizsgálaton! :)
2012. ápr. 23. 20:48
 38/121 A kérdező kommentje:

Sziasztok!

Köszi 16.-ai -ez tök vicces-

valami nevet jó lenne választanunk! :-)

Én a kérdező... :-)

Én mára beteg lettem,de úgy,hogy nem bírok kimászni az ágyból.Félek is a holnapi labortól...nem tudom mi lesz.:-(

Ilyen beteg nem mostanában voltam.

Gyes.táppénz...szerintem tuti hely a TB.Ott biztos mindenre választ kapsz.

ezt találtam,remélem segít:

[link]

2012. ápr. 23. 21:37
 39/121 anonim ***** válasza:

21.-ei vagyok. Ezt ezen az oldalon találtam/ Gyes, Gyed, Tgyás):

Egyszerre mindhármat nem lehet igénybe venni, az ellátások egymás után jönnek.

Alanyi jogon a szülés napjától a gyerek 3 éves koráig a br. 28500 Ft-os gyes jár.

Ha viszont van a szülés napját megelőző két évből min. 365 biztosítotti nap, akkor jár tgyás és gyed. Nem is hanem vagy. Tehát vagy gyes vagy tgyás/gyed.

A tgyás egyik feltétele az a 365 biztosítotti nap, a másik:

- az igénylés (ez lehet a szülés napja előtt 28 nappal) pillanatában élő munkaviszony vagy

- az igénylést megelőző 42 napon belül megszűnt bizt. jogviszony.

A tgyást 168 napig kaphatod, az igénylést megelőző naptári év átlagjövedelmének a 70%-a. Vagyis ha 2012. szeptemberében szülsz, akkor a 2011-es év jövedelmét nézik. Ebből csak szja-t vonnak.

Ha lejárt, akkor jöhet a gyed, de ennek is feltétel van. 1. 365 biztosítotti nap a szülést megelőzően ÉS

- a szüléskor élő munkaviszony VAGY

- a munkaviszony a tgyás ideje ALATT szűnjön meg.

Tehát ha a tgyást úgy kaptad, hogy a munkaviszony megszűnt és utána 42 napon belül igényelted a tgyást, akkor a gyed már nem jár.

A gyed annyi ideig jár, amennyit a szülést megelőző két évben biztosításban töltöttél, de max. a gyerek 2 éves koráig. Vagyis ha van 562 biztosítotti napod, akkor már a max. ideig jár. Összege az igénylést megelőző naptári év átlagjövedelmének a 70%-a, de max. a mindenkori minimálbér kétszeresének a 70%-a lehet. Ebből szja-t és nyugdíjjárulékot vonnak. Vagyis ha 2012. szeptemberében szülsz, akkor a 168 napos tgyás lejárta után tudod igényelni a gyedet, az már 2013-ban esedékes, azaz a gyed összegét a 2012-es átlagjövedelmén alapul.

A fennmaradó időben a gyerek 3 éves koráig gyes jár.

Az, hogy 2013-ban mennyi lesz a max. gyed, 2012. decemberében fog kiderülni, ugyanis minden év december utolsó napjaiban szavazza meg a parlament a következő év minimálbérét. 2011-ben 78eFt volt, 2012-ben 93eFt a minimálbér, lényegében csak az Orbán kormányok emeltek ilyen mértékben minimálbért.

Ha már van lurkód és gyes-en vagy vele ( nem mész vissza dolgozni ), akkor az előző gyed-et fogják alapbérnek venni és abból kapod az új Gyed-et.

Kedves kérdező! Én is túl vagyok egy jó kis náthás időszakon. Mivel nem mertem gyógyszert beszedni, 1 hétig kinlódtam a narancs+citrom ivászatával, persze eredmény nem igazán volt. Engem ez a homeopátiás készítmény 2 nap alatt helyre vágott: oscillococcinum ( narancs+citomsárga színű doboza van).

Szép napot nektek! Remélem ez az idő nem kínozza a fejeteket, mint az enyémet! :(

2012. ápr. 24. 14:56
 40/121 A kérdező kommentje:

Sziasztok!

Az a dúrva,hogy én 9000 km-re vagyok tőletek,de a frontokat mindig együtt érezzük.Tegnap én már sírtam ,annyira fájt a fejem! Úgy kelltem,úgy feküdtem.Nagyon meggyötört.Voltam ma dokinál,még mindig nem vettek vért,csak vasat néztek,meg UH volt! Hüvelyi!! 18 db. képet kaptam a babáról! Nagyon boldog vagyok! Ő nagyon jól van,és doki is mondta,hogy nagyon erős! Meghalgattuk a szívverését ! Ott is sírtam! Nem tudom mi van velem! Tisztán látni a pofiját,kezét,lábát.Egy hónap múlva kell mennem! Nektek? Vizsgálatok? Hogy álltok?

2012. ápr. 24. 22:57
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!