Tényleg rossz ember lennék emiatt?
25 éves nő vagyok, férjem 30. Mindketten dolgozunk, és átlagon felüli a keresetünk, életszínvonalunk.
Múlt héten kiderült, hogy terhes vagyok. 100%-osan biztos vagyok benne, hogy el akarom vetetni. A családom es a párom családja ellenünk fordult, mondván, hogy a kis élet mivel már megfogant és mivel a körülmények is minden szempontból megfelelőek, teljesen elzárkóznak az abortusz gondolatától.
Viszont én nem bírom elviselni a gyerekeket, a bőgést, a szagukat, és semmit, ami velük jár.
Ti mit gondoltak a helyzetről? Valóban szívtelen lennek?
"Elképesztő, hogy még csak meg sem próbáltok neki írni arról, hogy milyen csodálatos dolog az anyaság"
Jézusom, a kérdező 25 éves felnőtt nő. Tökéletesen el tudja dönteni, hogyan akar élni. Miért kellene rábeszélni arra, hogy jobb lenne neki, ha másként élne, mint ahogyan ő akar.
Itt mégcsak az sincs, hogy azért nem akarja, mert nincs anyagi háttér. Nem lehet rábeszélni, hogy ha nincs pénz, majd besegít az állam, a nagyik, a barátok, az unokatestvérek.
Azért nem akarja, mert nem szereti a gyerekeket. Pont. Van ilyen. Kinek lenne jó, ha megszülne egy gyereket egy olyan, aki nem bírja elviselni őket? De most komolyan?
"mennyi előnye van, mennyi szeretet"
Nézd, ha én nem akarok valamit, baromira nem érdekel, hogy másnak mennyi előnye van belőle. Én nem kérek belőle, és kész.
Van egy szomszédom, aki hetente megpróbál rábeszélni, hogy járjak el a gyülekezetébe, mert nem tudom, mit hagyok ki, ha nem teszem. Először ő is csodáról beszélt, néhány hónap után már a pokollal fenyegetett. Esküszöm, pont ilyenek vagytok.
"mert normális esetben egy anya, rávilágít arra, hogy milyen jó dolog az anyaság"
Neked jó dolog....lehet, nekem is, honnan tudod, hogy a kérdezőnek is az lenne? Biztos vagy benne, hogy mindenkinek jó?
Én nem! Vén vagyok már, elég sokat láttam életemben. Sok olyan nőt láttam, akinek sosem lett volna szabad gyereket szülnie. De megtették, talán mert a hozzád hasonlók rábeszélték. Én nagyon remélem, hogy ők nem tudnak aludni nyugodtan éjszaka.
Utolsó: dehogynem, nagyon is jól alszanak! hiszen teljesült az, amit akartak, rá tudtak valakire erőszakolni valamit.
Nekem komolyan néha az jár a fejemben, hogy miért csinálják ezt az abortuszellenesek?miért nem tudják elfogadni, hogy ami nekik jó, az másnek nem biztos? miért csak egy szögből látják a világot? a legjobb, mikor elkezdik a durva szöveget, gyilkosozást, satöbbit mikor már látják hogy a szép szó nem elég. meg jönnek azzal, hogy az egész élete tönkremegy stb. Egyáltalán, miért nem teljesen mindegy nekik hogy a másik ember mit csinál a saját életével?? nem nekik kell leélni, nem mindegy akkor meg? egy szó ,mint száz, rettenetes ez az erőszakos nyomulás, amit csinálnak. mintha valójában sz.rnának rá, hogy mi lesz a szerencsétlen gyerekkel a születése után, csak másszon már ki az anyjából és legyen nekik igazuk.
"Én még azt is meg merném kockáztatni, hogy egy csomóan azért is tüntetnek az abortusz ellen, mert nekik is elb.szta a gyerek az életüket, aztán úgy vannak vele, hadd legyen másnak is rossz"
Itt aztán van baj, nem kevés.. :)
Az enyémet megmentették, nem elbaszták. ;)
"Az enyémet megmentették, nem elbaszták. ;)"
Ok, habár nem igazán értem, hogy egy nem kívánt gyerek, vagy egy nem kívánt bármi hogy mentheti meg bárki életét. De ha a tiédet megmentették, rendben van.
De miből gondolod, hogy más is így reagálna erre a helyzetre, mint te? De tényleg?
Nem vagy rossz ember emiatt!
Egy gyerekhez nem csak pénz kell. Szeretni, nevelni is kell. Soktürelem és energia kell hozzá, hogy értékes ember legyen belőle, ne csak nőljön,mint a gomba, aztán jóvan`.
Ha valaki tudván tudja magáról, hogy nem akarja, nem.tudja ezeket, az a legjobb szerintem, ha nem.tartja meg.
Láttam már olyat is, aki 3 gyerekét hagyta ott az anyjánál, mert az anyaság nem neki való, de nem.vetette el.
Olyat is aki 6-t megszült, de mind buta, neveletlen és szocializálatlan, mert nem foglalkoztak velük.
Éhező gyereket is. Borzasztó látvány. Ilyenkor hol vannak az abortusz ellenesek?
Speciel a szüleimnek mindene megvolt, amikor váratlanul terhes lett velem anyám. De borzasztó gyerekkorom volt.
Sikat vertek, mert nem volt türelmük jozzám, mint kicsi gyerekhez. Sokat voltam kórházban is asebészeten emiatt. Leestem alépcsőn, össze verekedtem valakivel a játszó téren. Ilyesmiket mondtak. A szomszédok tudták mi van, mégsem tett soha senki semmit, mert látszólag rendezett körülmények voltak. Mindig azt kívántam gyerek koromban, bár meg sem születtem volna.
Nekem is volt abortuszom.
Nagyon szerettem volna megtartani, de az anyagiak nem engedték. Párom gyerekét közösen neveljük. Borzasztó lelki fájdalom, hogy másét nevelem, sajátom meg nem lehet, nincs rá keret.
Ajánlgatták itt is ezen az oldalon, mikor egy kis megnyugvásért kérdést írtam ki, hogy költözzek a szüleimhez, kérjek segítségez. Persze, vissza megyek egy olyan helyre, más nyakára szülni.
Elvetettem. Még mindig rossz lelkileg. Logikusan viszont ez volt a jobbik döntés.
Ha nem akarsz gyereket és a pároddal is egyet értés van, akkor vetesd el. Ne foglalkozz másokkal. Ahogy előttem is írják, ami az egyiknek jó, a másiknak már nem biztos.
Igen.Rossz ember vagy,és tudatlan.
Ha megszülöd, és nem gyilkoltatod meg azt a kis életet,azonnal meg fog változni a viszonyod a gyermekhez,és rejtély lesz,hogy miként gondolkoztál másként korábban.
"azt a kis életet,azonnal meg fog változni a viszonyod a gyermekhez"
Újabb magzatvédő jövőbelátás... nem lehetne inkább a jövő heti lottószámokat?
Ráadásul hazugság is, ami biztosan változna, az annyi, hogy a Kérdező élethosszra kényszerhelyzetbe kerül... amíg most még van szabad döntése... az összes többi dolog vagy változna, vagy nem, vagy esetleg pont fordítva, mint azt a magzatvédők hirdetik.
Még jó, hogy lassan hónapos a kérdés...
"Igen.Rossz ember vagy,és tudatlan"
Bezzeg te tökéletes vagy, mi? nem tudom honnan veszitek a bàtorsàgot, hogy vadidegen emberekre mondjàtok, hogy rossz ember. De mindegy is, lényeg, hogy te tökéletes vagy, hiszen pottyantottàl akàrhàny gyereket, szoval te vagy az univerzum istennöje, minden titkok tudoja.
"azonnal meg fog változni a viszonyod a gyermekhez"
Ja, azonnal. Azontúl imádni fogja a gyerekeket. Te márcsak tudod...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!