Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség megszakítása » Tényleg rossz ember lennék...

Tényleg rossz ember lennék emiatt?

Figyelt kérdés

25 éves nő vagyok, férjem 30. Mindketten dolgozunk, és átlagon felüli a keresetünk, életszínvonalunk.

Múlt héten kiderült, hogy terhes vagyok. 100%-osan biztos vagyok benne, hogy el akarom vetetni. A családom es a párom családja ellenünk fordult, mondván, hogy a kis élet mivel már megfogant és mivel a körülmények is minden szempontból megfelelőek, teljesen elzárkóznak az abortusz gondolatától.

Viszont én nem bírom elviselni a gyerekeket, a bőgést, a szagukat, és semmit, ami velük jár.

Ti mit gondoltak a helyzetről? Valóban szívtelen lennek?

2016. dec. 26. 19:12
 191/209 anonim ***** válasza:
71%

"csak ne tegyen úgy mintha helyesen cselekedne"

Nézd, az ő szemszögéből helyesen cselekszik. A tiédből nem.

De mivel te nem vagy ő, a te szemszöged nem releváns az ő cselekedei szempontjából.

Amikor majd arra akar rábeszélni TÉGED, hogy szakítsd meg a terhességedet, amit te nem akarsz, na, akkor jogosan háboroghatsz.

2017. jan. 25. 13:01
 192/209 anonim ***** válasza:
59%

"A néhány hetes embrió pont ugyanannyira ember, mint egy 5 hónapos embrió, vagy egy újszülött, vagy egy 70 éves ember."

Nem, a néhány hetes embrió egy lehetőség. Ha majd megszületik ember lesz. Addig zigóta, embrió, magzat. Ahhoz, hogy ember legyen belőle, először meg kell születnie.

A tojás sem csirke, pedig hordozza a csirke DNS-ét.

Akkor lesz csirke belőle, ha kikel a tojásból és csipog. Na, akkor már csirke.

2017. jan. 25. 13:12
 193/209 anonim ***** válasza:
31%
A tojásnak nem ver a szive.
2017. jan. 25. 15:41
 194/209 anonim ***** válasza:
63%

#193, ez a szívverés nálatok valami fétis? Az élőlények >99%-nak egyáltalán nem ver a szíve, sőt, nincs is olyanja...

Egyébként meg tévedsz, a tojásban lévő csirkeembriónak ugyanúgy ver a szíve, mint az emberi embriónak. Ettől még senki se nevezi "tojásállapotú tyúknak", sőt senki sem bizonygatja, hogy "az már ugyanolyan tyúk, mint ami az udvaron kapirgál"...

2017. jan. 25. 15:50
 195/209 anonim ***** válasza:
76%

Jajj fejezzetek mar be ezt az ertelmetlen,mar szinte nevetseges vitat a terhessegrol,abortuszrol,vagy a nem abortuszrol tokmindegy stb.hulyesegeket. Mindenki azt csinal a testevel,es az eletevel amit csak akar. Aki eleve tudja,hogy o nem akar gyereket,akkor az mindent megtesz azert,hogy tenyleg ne legyen,a megelizes nagyon fontos,es sokat szamit. Manapsag mar mindenki vedekezes mellett esik teherbe,ami rohejes,tudni illene,hogy a fogamzasgatlo tablettak mellett tavaly kb. 10-7 no lett terhes,es ezek mind mergek,sosem mergeznem a testem ilyenekkel,mi mar kb.majdnem 5 eve ovszert hasznalunk a ferjemmel,es sosem tortent baleset,aki tudja normalisan hasznalni,es nem hulye hozza,annak nem lesz terhes mellette.

Es ha mar megvan a "baj",akkor keves esszel is tudni illik/illene,hogy nem kell-/kene megvarni a 12.hetet hogy elvetessetek azt a szerencsetlen "gyereket" hanem joval elobb.

Egyebkent,enis egyetertek az elottem szolokkal,a "magzatvedok"nevetsegesek,es ez abszurd,es nonszensz szamomra,maga a kifejezes is nevetseges "magzatvedok"xd

Nem kell egy parazitat,benned eloskodo sejtcsomot ,egy.pl. 25eves kifejlett ertelmes egyetemista emberhez hasonlitani,mert ez marha nagy baromsag,az addig nem ember,amig meg nem szuletik.

Egyebkent a csirkes hasonlat,nagyon tetszett,de igazat is adok az elittem szolo par valaszadoval.

De hogy ne legyen off,kedves kerdezo,ha nem szeretned megtartani azt a gyereket,menj abortuszra,bsr mar biztos megszuletett a dontes azota....xd kivancsi vagyok.

Jelentkezz!

Es legkozelebb vigyazz jobban,ha tenyleg nem tartottad meg,es ha ezutan sem akarsz gyereket.

2017. jan. 26. 00:04
 196/209 anonim ***** válasza:
11%

A korlátolt demagógia tipikus esete:

"... ha valaki beáldozza élő, felnőtt ember(ek), és adott esetben már meglévő gyerekeik életét egy embrióért, hát lelked rajta, tény, létezik ilyen értékrend is."

2017. jan. 26. 02:40
 197/209 anonim ***** válasza:
11%

Az előzőhöz:

Édesanyámnak 8 testvére volt,s nekem 3.Becsszóra nem öltem meg a szüleimet,meg a bátyáimat,és még az ételt sem ettem el előlük.

Valaki lehet fanatikus magzatgyilkos,de baromságokkal ne érveljen!

2017. jan. 26. 02:43
 198/209 anonim ***** válasza:
26%
Figyu,a kérdező már régen túl van a egészen, ti meg még itt csámcsogtok a kérdésen. Folytassátok privátba.
2017. jan. 26. 12:28
 199/209 anonim ***** válasza:
2%

Egy 5 hetes, 20 hetes, 10 éves, 86 éves úgyan úgy ember? Mi a büdös franc más lenne? Sertés vagy netán velociraptor???

Itt nincsenek nézőpontok, egyetlen helyes út van ha egy élet elindult!

Kedves abortuszpártiak ti mégis mikor gondoltatok emberként a gyereketekre? Mert a 9 hónap alatt tuti nem ezek szerint!

Mindegy is, szart nem érdekli! Minden jót!

2017. jan. 27. 11:47
 200/209 anonim ***** válasza:
40%

#196, hidd el, én tudom, hogy a magyarok egy jó része sajnos funkcionális analfabéta, nem képes egy olvasott szöveg értelmezésére, szükségtelen ezt itt demonstrálnod...

" ha valaki beáldozza élő, felnőtt ember(ek), és adott esetben már meglévő gyerekeik életét egy embrióért," - írtam. Tudod, az tipikusan egy élet beáldozása, ha valakit olyan életkörülmények közé kényszerítenek az akarata ellenére, amit a háta közepére sem kíván, ahogy NEM akar élni, ahogy értelmetlenné válik az élete. Sőt ez szerintem kissé szadisztikusabb is egy szimpla emberölésnél, mert ott egy perc alatt vége, ez meg sok évtizedes kvázi-agónia.

Úgyhogy nem, semmiféle demagógia nem volt a közlésemben, csak úgy látszik a számodra nem az élettel egyenrangú, tőle elválaszthatatlan dolog a szabad akarat és az emberi méltóság.

Mint említettem, lelked rajta:)

2017. jan. 27. 12:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!