Tényleg rossz ember lennék emiatt?
25 éves nő vagyok, férjem 30. Mindketten dolgozunk, és átlagon felüli a keresetünk, életszínvonalunk.
Múlt héten kiderült, hogy terhes vagyok. 100%-osan biztos vagyok benne, hogy el akarom vetetni. A családom es a párom családja ellenünk fordult, mondván, hogy a kis élet mivel már megfogant és mivel a körülmények is minden szempontból megfelelőek, teljesen elzárkóznak az abortusz gondolatától.
Viszont én nem bírom elviselni a gyerekeket, a bőgést, a szagukat, és semmit, ami velük jár.
Ti mit gondoltak a helyzetről? Valóban szívtelen lennek?
Az élet,a fogantatástól élet.
Őszintén sajnálom azokat,akiket egy ártatlan élet meggyilkolása nem hat meg!!!
Gyilkosság,a magzatgyilkosság is.
A belinkelt videókat,nem tudatlan emberek készítették,de még nem is vallásosak.
Számodra minősül életnek a fogantatástól kezdve! És számodra gyilkosság!! Aki meg kicsit is jártas a biológiában, az tudja, hogy egy nehány hetes embrió nem minősül embernek, mert az még csak 1 pár miliméteres, fejletlen kis sejtcsomó, aminek annyi köze van az emberhez, mint pl a brokkolinak az édességhez. Semennyi. Az a pár hetes kis valami pedig fel sem fogja mi történik vele, fájdalmat sem érez..
Ja és az ilyen Néma Sikolyhoz hasonló propaganda, manipulatív szarsagokat meg hanyagoljuk már... Ezzel csak a nőkre akartak anno ráijeszteni..
Érdekes hogy a 171-es leírta az embrió paramétereit, de azt kihagyta hogy: "Karjai, lábai, és az azokon lévő ujjak hosszabbodnak. A könyök már nagyszerűen funkcionál. Már mozgásokat is végez, apró mozgással reagál a külvilágra. (Ha a pocakodat egy picit megnyomod, odébb húzódik.)Már jól elkülöníthető a két agyfélteke, és kezd kialakulni az azt körülvevő vérellátó hálózat. Az apró szív is kettétagolódik a szívsövény által. Van már apró fülkagylója, és a szeme, szemhéja is kialakult már. A petefészkek vagy herék már kialakultak."
"NEM éreznek fájdalmat 24.hetes korukig!"
Ez egy akkora baromság hogy az fáj..! Brit tudósok állapították meg..
Egyébként egy 10 hetes magzat már érzi a bőrét ért ingereket.
Régen meg a földet is laposnak hitték, ennyit erről.
Nekem pont az tűnik fel hogy az abortusz pártiak kaptak vérszemet ennél a kérdésnél igazán! Elképesztő milyen habzó szájjal, vérben forgó szemekkel biztatjátok a kérdezőt (aki az egészet leszarja) hogy ne tartsa meg a gyerekét. Dobálóztok számokkal, meg adatokkal de egy fejlődő ember nem ezekből áll! Jobban mondva mai világban már igen.. szám, adat, statisztika. Látható az eredménye nap mint nap.
Engem spec. k×rvára nem izgat megtartja e vagy sem, én egészséges gyereket soha nem vetetnék el, ezt tudom.
Soha senkit nem beszéltem rá semmire, főleg ilyen agresszív, rideg módon ahogy itt egy fejlődő emberről beszélnek egyesek. Ha megkérdeztek elmondtam hogy én mit tennék, de felőlem elvetetheti a gyerekét bárki, csak ne tegyen úgy mintha helyesen cselekedne.
"de felőlem elvetetheti a gyerekét bárki, csak ne tegyen úgy mintha helyesen cselekedne." - nézd, ha SZERINTED az a helyes cselekedet, ha valaki beáldozza élő, felnőtt ember(ek), és adott esetben már meglévő gyerekeik életét egy embrióért, hát lelked rajta, tény, létezik ilyen értékrend is. (nekem mondjuk semmi közöm hozzá)
És tény, lehet a Királyi Szülész-Nőgyógyász Társaságot is "brit tudósok"-ként aposztrofálni, csak kicsit viccesen mutat ez olyantól, aki láthatóan nem tudja a bőrérzékelés, és az agyban kialakuló fájdalom-ÉRZET közötti különbséget. Igaz, hogy a világon más szakemberek is hasonló eredményekre jutottak, köztük magyarok is, de sebaj, ugye ők hazudnak, meg az "abortusziparban érdekeltek", mert csak az a frankó, amit a "magzatvédők" meg a pap bácsik hirdetnek, elvégre is ők sokkal jobban tudják... nem?
(az agresszivitásról meg annyit, hogy az egyik abortuszos kérdésnél tegnap olyan 5 oldalnyi tényleg agresszív magzatvédő-pampogást volt kénytelen törölni a moderáció... mert ugye muszáj volt pl. 10x leírni, hogy a terhes nő okvetlen nézze meg a képet az ultrahangon, hiába írta az ottani Kérdező kb 3x, hogy már döntött, és esze ágában sincs...)
Na, ennyit erről.
"Aki meg kicsit is jártas a biológiában, az tudja, hogy egy nehány hetes embrió nem minősül embernek, mert az még csak 1 pár miliméteres, fejletlen kis sejtcsomó, aminek annyi köze van az emberhez, mint pl a brokkolinak az édességhez. Semennyi."
Jól kezdted, hogy "aki jártas a biológiában". Látszik, hogy te pont nem tartozol közéjük.
A néhány hetes embrió pont ugyanannyira ember, mint egy 5 hónapos embrió, vagy egy újszülött, vagy egy 70 éves ember. Hogy miért? A genetika miatt. Onnantól kezdve, hogy a petesejt és a hímivarsejt kromoszómái párba állnak, már minden olyan információ kódolva van, ami meghatározza az emberi tulajdonságokat, kezdve a szervek felépítésétől, a hajszín, bőrszín, az örökletes betegségekig, mindent. Az összes olyan tulajdonság ekkor lesz kódolva, ami az egyénre egész életében jellemző lesz.
Lehet elnézni az abortuszt, mint gyilkosságot, de azért azt ne vitassuk már el a magzattól, hogy ember, mikor genetikáját tekintve tökéletesen az.
Jajj-Jajj, már megint okosnak akartál tűnni..
Ne haragudj már, de tök őszintén mi a jó fenének próbálsz okoskodni, mikor végtelenül ostoba vagy? Amit mi sem bizonyít jobban, mint hogy számodra a bőrön való érzékelés dettó ugyanaz, mint a fájdalom....mint a fájdalomérzet, ami az AGYBAN alakul ki!! A fájdalomérzékeléshez szükségesek fájdalom-érzékelő idegsejtek, idegpályák és a TALAMUSZ.
Márpedig a fájdalom érzékelésehez szükséges idegrendszer a harmadik trimeszterre fejlődik ki annyira, hogy képes is legyen valóban érzékelni a fájdalmat..! És nem, ezt rohadtul nem csak a brit tudósok állítják, utána kéne olvasni, mielőtt osztod az észt!
Amúgy most nagyon nevetnem kell, hogy "agresszív és rideg módon". Ugye tisztában vagy vele, hogy most saját magatokat, a nagy abortuszellenesekez írtad le tökéletesen?
Olvasd már el az első nehány oldalt!! Már a legelso oldalon megjelentek az elvakult magzatvedok, akik mindenáron más méhével akarnak rendelkezni. Ott van a legelső oldal, idézem: "Igen nagyon rossz és önző ember vagy. Köttesd el magad az abortuszod után, mindenki jobban jár."
Aztan ez csak folytatódott, jó nehány beteg elméjű leírta még, hogy el kéne kötesse magát, akiknek ugye megint csak annyi eszük van, mint egy marék szárított lepkenek, mert ma Magyarországon nem lehet csak úgy elkottetni magad, de nyilván nem keresünk logikát és észérveket a magzatvédők hablatyában. Majd bevetették a "Ha anyád is így gondolkodott volna, akkor most nem lennél itt" szánalom szöveget. Persze sehonnan nem hiányozhatott a "megölöd a gyereked", "gonosz vagy, aki feláldozza a saját gyereke eletet", "ez gyilkosság" stb stb. Jöttek az okoskodóbbak, akik így látatlanban tudtak, hogy a kérdező nem szedte megfelelően a tablettát és minden második hsz-be bele kellett írniuk, hogy akkor gumit is kellene húzni! Magyarul 2-3 felekeppen is védekezni kell, ezáltal a nullára csökkentve a szexuális élményt. Mindezt miért? Mert szerintük ez így a helyes. Lassan már az is szemet, aki nem védekezik legalább 2, de inkább 3 felekeppen. Aztán persze elhordtak mindennek a kerdezot, mindenféle önző dognek, hülye p*icsának, undorító embernek... Soroljam még??! Szerintem elég egyértelmű, hogy melyik tábor az enyhén elmeháborodott ÉS agresszív! Ez nem is vita kérdése.
És igaza van az utolsónak, a tegnapi kérdés alatt, ahol a kérdező külföldön akarja az abortuszt elvégeztetni, olyan vita kerekedett, hogy csak pislogtam. Természeten megjelentek a fanatikus abellenesek és akkora balhét és hisztit csaptak, hogy a szomszéd 4 éves kislánya nem tud akkora műbalhét lenyomni. Oldalakon keresztül szidták agyba-főbe a kerdezot, hogy igenis nézze meg az ultrahang felvételt, igen is felelősséggel tartozik azért a gyerekért, hogy ölheti meg, hogy lehet ilyen önző blabla. Egyszerűen nevetséges, hogy milyen akaratosak és erőszakosak vagytok.
Mi sem jarultunk hozza semmihez az égvilágon, a kérdező ott már eldöntötte, hogy elfogja vetetni a magzatot és pont, nem volt kiváncsi arra, hogy erről kinek mi a véleménye, de ugye a szövegértelmezéssel is gondotok van..
#187 "Lehet elnézni az abortuszt, mint gyilkosságot, de " - na ez a nagy baj veletek, magzatvédőkkel, hogy a saját értékrendeteket kikiáltjátok "az egyetlen helyes értékrend"-nek - hiába köze nincs a hatályos magyar törvényekhez - és azt próbáljátok mindenki torkán lenyomni.
Szóval NEM kérlek, az abortusz NEM gyilkosság, hanem egy egészségügyi beavatkozás, NEM bűn az, ha valaki ezt igénybe veszi a törvény adta keretek között, ergo elnézni sincs mit.
Tiszta?
"Látszik, hogy te pont nem tartozol közéjük."
Megnyugtatlak, sokkal inkább tartozik közéjük egy olyan ember, mint én, semmint egy olyan, mint te, aki szerint 1 néhány hetes embrió egyenlő és egyenértékű egy már megszületett, élő, érző, tudattal rendelkező emberrel. Igaz, hogy még csak dél van, de ez volt határozottan a nap poénja. Kötve hiszem, hogy hallanék ma ennél nagyobb ostobaságot és egyben tudatlanságot.
Egy néhány hetes embrió nem, hogy pont ugyanannyira ember, mint egy 70 éves, hanem pont hogy semennyire sem ember! De ha annyira bizonygatni akarod a nyilvánvalót, akkor légy oly kedves és szülj meg egy néhány hetes embriót. Pl egy 7-8 heteset. Kíváncsi vagyok meddig maradna életben, hisz ő ugye egy ember... Nem, igazából nem vagyok az, mert tudom, hogy semeddig!! Mert semmilyen szerve nincs kifejlődve olyan szintre, ami szükségeltetik az életben maradáshoz. És 5 hónaposan már magzatnak hívjuk, nem pedig embriónak, egész pontosan a 9.héttől magzat és nem embrió az elnevezése, kedves biológiában nagyon jártas barátom. :)
Az abortuszon pedig NINCS semmi, amit el kéne nézni, mert nem gyilkosság, nem bűn, sem semmi hasonló! Egy teljesen legális, törvények által engedélyezett műtét. Bármennyire is megpróbáltok a tényekkel szembemenni..
Érdekes amúgy, hogy pl egy terhes nős meggyilkolását sem kettős-gyilkosságként kezelik.. Vajon miért...? (költői kérdés)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!