Tényleg rossz ember lennék emiatt?
25 éves nő vagyok, férjem 30. Mindketten dolgozunk, és átlagon felüli a keresetünk, életszínvonalunk.
Múlt héten kiderült, hogy terhes vagyok. 100%-osan biztos vagyok benne, hogy el akarom vetetni. A családom es a párom családja ellenünk fordult, mondván, hogy a kis élet mivel már megfogant és mivel a körülmények is minden szempontból megfelelőek, teljesen elzárkóznak az abortusz gondolatától.
Viszont én nem bírom elviselni a gyerekeket, a bőgést, a szagukat, és semmit, ami velük jár.
Ti mit gondoltak a helyzetről? Valóban szívtelen lennek?
Csak azért mert valaki abortuszt javasol egy olyan nőnek, aki maga is abortuszra akar menni és amúgy sem akarja semmiképp a gyereket, az még nem lesz abortusz imádó!
És hogy mi mit művelünk le ???! Remelem ezt csak viccnek szantad, inkább ti megrögzött abortuszellenesek mit műveltek minden egyes rohadt kérdésnél! Minden második szavatok a gyilkos, így gyilkosság, megölöd a gyereked, nincsen se szíved, se lelked, szánalmas, undorító vagy, rossz ember vagy és a szokásos vallási szent dumák, hogy Isten megvéd és társai.... Igen ezt nyomjátok le minden ab kérdésnél, úgyhogy inkább magatokba nézzetek, mert ti viselkedtek és irtok minősíthetetlen stílusban számotokra ismeretlen emberekről!
Így van, sok megrögzött, beszűkült látókörű abortuszellenes válaszoló mérföldekkel "durvább" a kérdezőnel! Minden mondatukban ítélkeznek, ráadásul számukra teljesen ismeretlen ember(ek)ről, mocskolódak, minősíthetlen, gusztustalan stílusban nyilvanulnak meg, jönnek a "gyilkos vagy, rossz ember vagy, undorító vagy" stb stb szövegekkel. Elég csak elolvasni itt, hogy oldalakon keresztül mennyi kritikán aluli maszlagot fröcsögtek össze a nagy abortuszellenesek... A kérdező kutyaf*asza hozzájuk képest, már elnézést a kifejezésért.
Kétlem, hogy itt mindenki anya lenne, DE itt senkinek nem kellett biztatnia kérdezőt az abortuszra, ő már rég eldöntötte, hogy abra megy, akkor mégis mi a jó fenének álljunk le győzködni, hogy "Jajj neeee tedd, inkább tartsd meg, tök 8, ha utalni fogod és lelki sérült lesz..."
Nem biztattuk abortuszra, ő tudja magáról, hogy nem szereti a gyerekeket, és el fogja vetetni. Az, hogy egyetértünk abban, hogy ab-ra megy, még nem biztatás. Nem is erre irányult a kérdése!
Miért kellett volna szent beszédet és mesedélutánt tartani arról, hogy mennyire fantasztikusan-csodálatosan-elmondhatatlanul király dolog anyának lenni? Amikor nem mellesleg ennek a fele sem igaz. Persze, akiben megvan az anyai ösztön az egy csodának fogja fel, de vannak akik reálisan és logikusan látják a helyzetet, anyának lenni egyáltalán nem csak csupa öröm és móka, könnyed kis semmiség.... Rengeteg idegeseggel és problémával is jár egy gyerek. Egy örök felelősség, onnanstol kezdve mindig ott lesz a gyerek, az életed már soha nem lesz olyan, mint előtte. Nem foghatod meg magad, amikor csak kedved tartja és mehetsz el ide-oda-amoda, hisz ott a gyerek. Nagyon sok nő teljesen begolyózik a gyerek mellett, a nap 24 órájában a gyereket kell ellátnod stb stb. És akkor ez még így nagyon le van egyszerűsítve. Na már kérem szépen, aki nem bírja a gyerekeket, annak az a nehány pozitívum, ami fellelhető egy gyerekben nem fogja megvaltoztatni a gyerekhez való hozzáállását! Ugyanúgy egyik porcikája sem fogja kívánni a gyereknevelést, ez van. Teljesen felesleges győzködni minden kérdésnél s kérdezőt, ha egyszer ő már eldöntötte, hogy NEM és kész. Ti is csak addig kampányoltok, míg rá nem tudjatok beszélni az illetőt a gyerek megtartására, aztán hogy utána mi lesz, azt pont leszarjátok, az már nem a ti dolgotok ugye. Felelősséget nem vállaltok, mikor a nő rájön, hogy koránt sem annyira csudajó a gyereknevelés, mint ahogy ti itt írtátok... Kit izgat, hisz az ő gyereke, oldja meg majd ahogy akarja. Abszolút nem tudtok reálisan gondolkozni, sem logikusan végiggondolni a helyzetet, mert annyira elvakít titeket az abortusz elleni gyűlölet.
Ja és köszönöm kérdésed, tökéletesen tudok aludni éjszaka, úgy mint a bunda. Se én, se más nem járult hozza egy gyerek elvetetéséhez!! Fogd már fel, hogy a kérdező már abban a pillanatban, amint kiderült, hogy nem kívánt terhes, tudta, hogy el fogja vetetni! Mi csak a véleményünk írtuk le, de a végső döntés úgyis az ő kezében van, úgyhogy nem kell senkire ujjal mutogatni, mindenki a saját tetteiért felelős.
De ha már itt tartunk, te hogy tudsz éjszaka aludni, hisz biztos csodálatos érzés lehet, hogy hozzájárulsz egy nem kívánt gyerek megszülését rákényszeríteni egy olyan nőre, aki a háta közepére nem kívánja az egészet, tönkre téve ezzel rögtön 3 ember életet: a nőét, a férfiét és a gyerekét, aki nagy valószínűséggel egesz életében érezné, hogy csak teher, hogy nem kívánt gyerek és szeretet se kapna. Nem is tudom kinek kéne álmatlan legyen ezekután az éjszakája.. Ja, de mégis..!
#124 "Olyan keserűséget, fájdalmat okozhattál anyukádnak... Szerintem hatalmasat csalódott benned." - aha... és a kérdező anyukája mekkora fájdalmat és keserűséget okoz a Kérdezőnek azzal, hogy képtelen a lánya mellé állni, azzal, hogy fontosabb neki a saját unokázhatnékja, mint a lánya boldogsága? Mi ez, ha nem vegytiszta önzés a részéről???
Nem tudom, hogy honnan jön az a pihent gondolat, hogy a gyerekek dolga az lenne, hogy megvalósítsák a szülők vágyait és álmait, akár a saját életük kárára???
Nem direkt lett ilyen hosszú, ezt gondolom, kikívánkozott belőlem. Nincs ebben semmi önnyugtatas. Ja, te most azt hiszed, hogy te a mondandód hitelesebb és igazad van? Aranyos...😊
Eleve logikátlan az egesz, semmi értelme, hisz a kérdező tényként leszögezte h elveteti, nem játszik más opció, te mégis játszva itt az ősanyát, el kezdtél papolni és ítélkezni a többi válaszoló fölött, hogy mégis miért nem tartottak beszédet az anyaság örömeiről, milyen emberek, anyák ők. Azért miért nem vered az aszalt, hogy nem számoltak be a gyereknevelés negatívumairól? Nyilván, ha valaki megtette volna, akkor az is szar alak lenne.. Te/ti csak egyoldalúan nézitek a dolgokat és próbáljátok meggyőzni és rávenni egy olyan dologra a kerdezot, amit nem akar és ezt világosan el is mondta. Itt csak ti fárasztjatok magatokat tökéletesen feleseges ítélkezéssel es mellébeszéléssel, de ha nektek ez így jó, hajrá, ócsároljátok még kicsit azokat, akik nem a ti csőlátásotokkal tekintenek az abortuszra...😃
Nem gondoltam, hogy még írok ide, mégis ezt még leírom, mivel szeretném, hogy kicsit jobban megértsd, amit próbáltam elmondani. Először is rábeszélni régen nem akartam én itt ilyesmire, egyszerűen meglepett az ő, de leginkább a ti hozzáállásotok, ennyi! Nekem furcsa, mert ez azért több, mint elfogadása a kérdező döntésének, gondolom ti is érzitek. BIZONYGATJÁTOK, hogy miért is van igaza-> igazoljátok, hogy igaza van=biztatjátok!
Hidd el, nem bízom már abban, hogy itt egy kérdés kiírása után bárki is meggondolná magát. Azzal is tisztában vagyok, hogy ő hozza meg a végső döntést. De mondjuk, ha valaki azt mondaná nekem, hogy van egy kismacskája, nem akarta, de az anyamacska hazahozta és ezért azon gondolkodik, hogy megöli, akkor azt is próbálnám lebeszélni. Nem mondogatnám neki, hogy "Igazad van, ez a helyes, gyűlölöd, nem akartad, jobb lesz mindenkinek, stb..." Tudom nektek egy magzat még egy kismacska életével sem ér fel, FELFOGTAM. Ezzel csak azt akartam mondani, hogy mire értem, hogy bizonygatás!
Ja és még egy! Oké, hogy "próbálj megszülni egy 10 heteset", de akkor ti meg próbáljatok úgy gyereket szülni, hogy nem lesz 10 hetes, azonnal "emberi alakú". Remélem értitek mire gondolok, egyik nem megy a másik nélkül!
De persze bele lehet kötni, mint mindenbe... Most már tényleg eltűnök :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!