Van itt a gyakorin rajtam kivül még olyan ember, akinek a gyereke még 2-3 éves korában is rossz alvó volt?
Figyelj, nem csak végletekben lehet gondolkozni. Emlékszem a kérdésedre, és igazuk volt a válaszolóknak, nem normális, hogy egy közel kétéves gyerek éjjel cicizik, főleg, ha már a normális napi működésedben akadályoz. Le lehet szoktatni, lehet, hogy akkor sem fogja száz százalékosan végigaludni az éjszakát, könnyen előfordulhat, hogy kelteni fog párszor, de ő is és te is kipihentebbek lesztek, ha nem a maratoni szoptatásról fog szólni az éjszaka.
Az én gyerekeim 5,5 és 3,5 évesek. Mindkettőt leszoktattam 1 évesen az éjjeli szoptatásról, mert már nem bírtam. A mai napig nem a legjobb alvók, a nagy éjjel átjár hozzánk (nem bánom), a kicsi néha kéri, hogy aludjak mellette (ezt kevésbé szeretem, de még belefér). A lényeg, hogy így vagy úgy, de a család éjjel alszik. Nem kajál, nem műsorozik, alszik.
Nyugodtan lehet nevelni is azt a gyereket, az alaptulajdonságait nem fogod tudni megváltoztatni, lehet, hogy a közelségedet még sokáig igényelni fogja, de annak, hogy mindketten hullák legyetek nap közben, te ne tudj teljesíteni a munkahelyeden egy rossz szokás miatt (mert ez az!) semmi értelme.
Ismerőseim lánya még 3 évesen is kelt éjjel 1-szer 2-szer, el is vitték alvás centrumba, ahol azt tanácsolták, hogy szoktassák rá a gyereket arra, hogy egyedül aludjon el, ne legyen ott vele anya/apa. Pár hét alatt így is tettek, de a kislány még ezek után is felkelt, szóval nincs általános recept, csak annyit lehet írni hogy majd kinövi.
Két éves gyereket én egyébként már nem szoptatnék éjjel (én a kisebb lányom most szoktattam le az éjjeli ciciről 18 hónaposan, és azóta már többször átaludta az éjszakát, míg előtte sosem). Valószínű, hogy azért kel fel, hogy cicizhessen. Ha leszoktatnád valószínű kevesebbszer kelne fel éjjel, mert rájönne, megszokná, hogy éjjel nincs cici. És ehhez nem kell sírni hagyni, menj be hozzá, simizd a hátát, legyél ott vele míg vissza nem alszik.
7-es vagyok. Én nem csesztetni akarlak, csak tanácsot adtam.
Nekem most 19 hónapos, és mondom nem rég szoktattuk le az éjszakai ciciről, de az én lányom is fent szokott lenni kb 2 órát ilyenkor éjjel, ami baromi fárasztó. Konkrétan az elmúlt 3 éjszaka úgy telt, hogy hajnali 3-tól fent volt 5-ig, és nem aludt vissza csak utána! Ilyenkor persze tovább alszik reggel,én viszont már tiszta zombi voltam. Viszont ma éjjel meg átaludta az éjszakát, mert tudja hogy nincs cici. Az első két nap egyébként apa ment át hozzá, de nem tudta visszaaltatni, ringatta is stb., tegnap én is voltam nála fél órát, mivel anyás, tőlem jobban megnyugodott szerintem. De karácsonykor konkrétan kb 10 napig csinálta azt, hogy éjjel fent volt 2-3 órákat, majd jobb lett a helyzet.
És azt is próbáltátok hogy apa megy át hozzá és marad ott 1-2 órát? Téged ne is halljon, ne is lásson a gyerek. Viszont ha végül beadod a derekad és adsz cicit akkor csak rontasz a helyzeten, mert tudja hogy ha sokáig sír akkor kap. De lehet hogy ezt ki kell a sikerhez egészíteni azzal is, hogy a nappali alváskor se cicin aludjon el.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!