Riogattak valami rémséggel kicsi korodban? Pl. Hogy elvisz a zsákos ember, vagy jön a mumus vagy a boszorkány, ha rossz leszel. Miket találtak még ki a felnőttek?
Nekem sosem találtak ki semmi ilyet. Anyukám a mai napig nem ért egyet ezzel a neveléssel. Mindig mindent megmagyarázott, vagy megmutatott, esetleg ha ez sem vált be, és nyughatatlan voltam, a legvégső esetben, 1x 2x a kezemre vagy a fenekemre csaptak.
De nem haltam bele :-) És nem bánom, hogy nincsenek mumusaim :-)
Nekem nem volt ilyen, de az egyik ismerősömtől hallottam, mikor mondta a kislányának, hogy ha rossz lesz, elviszi a Mókár. Mókár???? ezmiez??? sose hallottam, azt mondta, ő sem tudja, de a gyerekek félnek tőle. :D
én nem nagyon riogatom a fiam ilyenekkel, inkább ha mondjuk hisztizik és ugatnak a kutyák, azt mondom neki, hogy látod azért ugatnak, mert sírsz és nem szeretik stb.
nem szeretném ha félne ilyen kitalált dolgoktól, hogy zsákos meg mókár...:)
Én nagyon vékony kislány voltam mert nagyon nem ettem. Apukám mindig azzal fenyegetett, hogy követ rak a zsebeimbe, hogy el ne fújjon a szél. El is hittem, örökké attól rettegtem, hogy egyszer tényleg beváltja az igéretét.
Nyaranta pedig falura küldtek a rokonokhoz nyaralni. Na ott a konyhafiókban lapultak a libatömők. Ha elkezdtem finnyáskodni az ebédnél, már vették is elő a libatömőket, hogy azzal nyomják le rajtam az ételt. Akkor iszonyúan féltem, nem gondoltam, hogy csak üres fenyegetés. Persze soha nem történt semmi.
Ma sem nevetek rajta. A felnőttek nem is gondolják, hogy egy gyerek mindent elhisz és nem kellene ilyen "szörnyűségekkel" sakkban tartani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!