Rossz ember vagyok, ha nem akarom, hogy sűrűn átjöjjön a szomszéd autista unokaöccse pancsolni?
Van egy viszonylag nagy medencénk. A szomszéddal nagyon jóban vagyunk. Nemrég mondtam a fiuknak,hogy ha akar néha jöjjön át a melegben csobbanni. Vasárnap át is jött, de nem egyedül. Hozta a barátnőjét, a nagybátyját és az autista unokatesót.
Az autista fiú ha jól tudom 13 éves. Amíg itt voltak, egyfolytában káromkodott, felmérgelte,hogy leesett a matracról és nekiállt csapkodni. Mindeközben ott volt az én 3 éves fiam. Apuka nem is nagyon próbált meg rászólni, a szomszéd fiú próbált, de nem sok sikerrel. Alig vártam,hogy hazamenjenek. Ma bezártam a kaput, mert akkor is szólás nélkül jöttek (tudják hogy kell kinyitni a kaput).
A lényeg,hogy a srác is itt lesz még 2-3 hétig. Megmondom őszintén nem örülnék,ha ezt a "műsort" kellene látnia a fiamnak ,meg nekem sem. Hogy lehet ezt finoman közölni velük?
Nekem nem is az szúrná a szemem, hogy átjött a sérült gyerek, hanem, hogy valakit meghívtál, aki nem egyedül jött, hanem hozott magával egy rakás embert.
Hogy hogyan lehet közölni, azt neked kell tudni, te ismered a szomszédodat, hogy mit és hogy kell neki mondani, hogy értse, de ne sértődjön meg. Minden esetre, én bunkóságnak érezném, hogy valakihez így berontsak csapatostul. Nem az autista gyerkőc miatt, Ő az egyetlen, aki a helyzetről, vagy a saját viselkedéséről picit sem tehet. Az meg, hogy meg sem próbáltak rászólni..., nyilván nem ismered ezt a betegséget, vagy a fiú állapotát. Gondolom, hogy a rászólás nem sokat segített volna.
nehogy már neked legyen kellemetlen! a meghívás a szomszédodnak szólt, nem a pereputtynak!
mond meg ezt így kerek perec, hogy ne haragudjon, őt szívesen látod, de az általad nem is ismert ismerőseit, barátnőit, rokonait nem. neki kéne kellemetlen legyen, hogy strandod csinál a ti kertetekből. ha legközelebb jönnének, mond meg, hogy menjenek fizetős strandra...
Ok, de akkor én küldjem be azért a 3 éves fiam,hogy ne hallja, meg nézzem végig, ahogy szét akarja szedni a matracot?
Nem annyira ismerem a betegséget, az igaz, de gondolom, akkor is kell velem vmit csinálni!
Itt nem a betegséggel van a baj, hanem hogy átjönnek kérdezés nélkül. Te a fiút hívtad meg, erre jönnek négyen, akiket nem is ismersz, ráadásul nem is szólnak, csak beállítanak.
Nyugodtan mondj nemet, ha jönnek, ez pofátlanság egészséges emberek esetében is.
Őszinte leszek: lehetek én nagyon jóban a szomszédommal, de nem engedném be a medencénkbe higiéniai okokból.
Főleg ha kisgyerek is van. TUDOM...a strandom meg 1000 ember ázik egy medencében, pont ezért a miénk, legyen CSAK a miénk.
Az autista fiú témájához nagyon nem tudok mit szólni. Az őszinteség, a legrövidebb járható út szerintem. Lehet, úgy szólni, hogy ne legyen sértő, de mindenképpen szólj, ha később nem szeretnél magyarázkodni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!