Egy átlagos német/osztrák ember mennyire van tekintettel a szomszédjára vagy lakókörnyezetére?
Sok magyar panaszkodik,hogy a szomszédjuk egyáltalán nincs tekintettel a többi szomszédra.
Üvöltetik a c*gányzenét,tv-t,rádiót,ordibálnak,kopácsolnak,
A rendőrség meg sokszor tehetetlen.
A németek,osztrákok különbek ilyen szempontból a magyaroktól?
Például Ausztriában a járdán nem mennek egymás mellett úgy hogy a mögöttük netán gyorsabban haladó gyalogos ne kerülhesse el. Sőt, fürgén odébb is áll ha netán úgy érzi hogy nem férne el valaki.
A mozgólépcsők végén vagy a tömegközlekedési eszközök ajtajában sem szoktak leszobrozni. A bevásárlóközpontokban is mindig félreugranak hátha más is arról a polcról akar levenni valamit.
A közutakon nem szoktak az út közepén folyamatosan a záróvonalon haladni, bármikor meg lehet előzni. Ha odakinn egy felüljárón állsz, nézd csak meg az autókat, amelyik az út közepén halad úgy mint ha csak ő lenne a világon, annak rendszáma kivétel nélkül magyar.
Régen sokat kerékpároztam Ausztriában. Meglepő volt hogy ha szemből érkeztek kerékpáros turisták egy viszonylag szűk kerékpárúton, akkor mindig megálltak és megvárták míg én elmegyek.
---
Sajnos az tényleg úgy van ahogy a kérdésed apró betűs részében írtad. Sok honfitársunk szerint csak ő maga létezik a világon. Ezért például a tárasházak folyosóin rikácsolnak fehér bőrrel is. Vagy a tárasházi szomszéd simán bömbölteti a zenét vagy a tévét akár hajnali kettőkor is.
2: Így megy Nyugat-Magyarországon is. Vagy a másik alternatíva, hogy elviszik ugyan, de jön a büntetés.
Egyébként én nem éltem kint, szóval nem tudom... De akik ideköltöztek azok nem sokban különböznek a magyaroktól. Vannak korrekt és udvarias emberek is, de vannak olyanok akik összeférhetetlenek. Sőt, jellemzően itthon szokták magukat kitombolni a külföldiek, mert ott ugye nem lehet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!