Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség megszakítása » Nemi egyenlőség vs abortusz,...

Nemi egyenlőség vs abortusz, gyertek vitázni!?

Figyelt kérdés

Egy nagyon megosztó kérdéssel kapcsolatban fogok érveket egyik,másik oldalra írni,ezeket szeretném ha kiegészítenétek,hozzáfűznétek,megvitatnátok. A téma:

Az apának vagy az anyának legyen jogában az abortusz végrehajtásáról dönteni egyetnemértés esetén?(jelenleg az anyának van csak)

Érvek anyai oldalon:

1. Az anya saját teste,joga van eldönteni hogy azon milyen beavatkozást végezhetnek,egy másik személynek ebbe nem leheg beleszólása.

2. Az apa nem kényszerítheti arra hogy anya (ne)legyen.

Érvek apai oldalon:

1. Mindenkinek joga van a magántulajdonáról rendelkezni,és mivel az abortusz döntése egyik esetben az apa magántulajdonának egy részének elvételét eredményezné,így ha erről egyedül a nő dönt,akkor konkrétan az anya rendelkezik az apa magántulajdonának egy részével.

(A férfi magántulajdonához való joga erősen csorbul)

2. A nő nem kényszerítheti a férfit arra hogy apa legyen.

Láthatjuk hogy bármely félnek is adjuk a döntés jogát,a másik fél alapvető jogai erősen sérülnek.

A nő testéhez való joga áll szemben a férfi magántulajdonhoz való jogával.

Egy svéd felvetés erre,hogy legyen lehetősége az apának,addig amíg az anyának is(18 hónapig) a gyermekről lemondani,és onnantól semmilyen kötelezettsége,jogi összefüggése a gyerekkel nem lenne. Ezzel 2 baj van:

1 a férfinak így semmibe nem fájna lemondani,míg a nők az abortusszal kockázatot vállalnak,szóval itt egy (enyhe/durva) igazságtalanság keletkezne, ami a fenti igazságtalanságokhoz képest

-szerintetek jobb vagy rosszabb?-

2. Mi van ha az apa nem egyértelmű hogy kicsoda?

Ehhez hasonló ötleteket kérek,ésészrevételeket,érveket :)

Hajrá!

2020. aug. 22. 15:46
❮❮ ... 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ... ❯❯
 51/126 A kérdező kommentje:

Az utolsó 2 bekezdésed korrektségre vall.A többi... ez tudod megint olyan hogy "nem hajlandó" akkor lehet mondani hogy akkor én meg nem vagyok hajlandó lefeküdni veled. Ennyivel nem lehet ezt letudni,hogy a férfi hibája hogy nem védekeztek,de ezt már leírtam. Igen az említett esetbeli "férfi" egy kalap szar. De kérdésem a nőhöz hogy miért van még egy kalap szarral? Minden kapcsolat alapja kellene hogy legyen a segítőkészség az önfeláldozás,és az empátia,ez ebben az esetben egyértelműen nem volt meg,ennek a kapcsolatnak szerintem

így nincs jövője ha ennyire nem hajlandó.

2020. aug. 22. 19:23
 52/126 anonim ***** válasza:
84%

Ebben igazad van. Nekem is az jutott eszembe, mikor a nő mondta ezeket, higy "akarna a f.om egy ilyen önző gyökérrel lenni. Biztos nem mentem volna hozzá"

Csak azt mondom, hogy a nőknek ezen a téren bizony jobban ki kell venniük a részüket.

Egyrészt az ő bőrükre megy a vásár, másrészt az egész terhesség és a gyereknevelés korai szakasza, mind az anya feladata. Engedtessék már meg, hogy legalább arról dönthessen, hogy megszül-e egy nem kívánt terhességet, ha már benne fejlődik.

2020. aug. 22. 19:28
 53/126 anonim ***** válasza:
92%

Ha a férfi fogamzásgátlást nem fogadod el érvként, akkor az egész kérdésfeltevés hibás.Mert onnantól csak az abortusz létrejötte, vagy "nem létrejötte" lehet kérdés.Mivel pedig az egy egészségügyi beavatkozás, egyértelmű,hogy egyedül az dönthet róla, akin végrehajtják. Arról se dönthet helyettem senki, hogy mondjuk kihúzzák-e a fogam, akkor se, ha a pasim/párom/férjem/akárkim máshogy döntene.Ezért a gyerektartás kérdése külön kezelendő. Döntsd el, hogy mire akarsz választ kapni, hogy kinek a joga legyen abortusz kérdésében dönteni, vagy, hogy jogos-e gyerektartás követelni, valakitől, aki nem akarta azt a gyereket?

Azt hiszem #32 voltam

2020. aug. 22. 19:35
 54/126 anonim ***** válasza:
52%

50!

Nő vagyok. Miután én nem akarok gyereket, se abortuszt, alapvetően én gondoskodom a fogamzásgátlásról.

2020. aug. 22. 19:36
 55/126 anonim ***** válasza:
86%

Utolsó: ez remek, de:

1. Gondolom a párod sem akar gyereket. Márpedig ahhoz ugye két ember kell.

2. Mi lenne, ha az összes védekezési mód valami miatt kiesne? Ahogy ugye a sztoriban szerepel. Akkor szerinted az a normális, hogy a nő szenvedjen, nehogy a férfinak véletlen gumit kelljen húzni a pötsére?

Eg normális kapcsolatban szerintem ezt azért illene megbeszélni és nem alapnak venni, hogy a nő dolga oszt kész.

2020. aug. 22. 19:44
 56/126 anonim ***** válasza:
85%
44: én nem felelősségről beszélek, az szerintem közös. Döntésről. A férfi hozhat egy döntést: húz gumit vagy sem. Nem mondom, hogy ez egyéni felelősség, azt mondom, hogy ez egyéni döntés.
2020. aug. 22. 19:47
 57/126 anonim ***** válasza:
53%

Ha megnézzük a fogamzásgátlók palettáját, akkor láthatjuk, hogy már ott is vannak gondok, hiszen a férfiaknak kevesebb opciójuk van (ne menjünk bele a gumi/nem gumi témakörbe). Ha a férfiaknak is több lehetőségük lenne, akkor szerintem kevesebb becsúszott gyerek lenne, és a svéd módszer is igazságosabb lenne.

Véleményem szerint az abortusz a nő döntése(mégiscsak őt műtik) , a megtartásnál viszont legyen lehetőség lemondani az apai jogokról.

2020. aug. 22. 19:47
 58/126 anonim ***** válasza:
75%

A ferfi fogamzasgatlok ott buknak el h nem hajlandok beszedni a pasik.

A fogamzasgatlas a nore van kihegyezve pont emiatt. De ugyebar azert donthessen a ferfi is.

Majd akkor donthessen ha van tobb lebetosege is a fogamzasgatlasra ahogy a noknek.

2020. aug. 22. 19:56
 59/126 A kérdező kommentje:

#57 egyetértek.

#56 egyéni döntés. Mindketten egyénileg döntenek hogy védekezzenek e vagy sem. De nem ez volt a kérdés.

#55 egyetértek.

#53 nem fogadom el érvnek mert nem egyedül a férfi dolga,és nem is a nőé,így nem is lehet ez alapján bármit mondani. A kérdés ahogy mondod az abortusz létrejöttének döntésében vállalt szerepek volt.

És sajnos semmi újat nem mondtál,mivel az döntse el akin végrehajtják érv ott van az alapérvek között,és a másikoldalon ugyanolyan súllyal ott van a magántulajdonhoz való jog,ami szintén egy nagyon erős jog.

Te szétválasztod a 2 kérdést(ami amúgy jó,mert új megvilágosításba helyezte nálam a dolgokat) de valahogy nekem mégis összefügg a 2.

Mert mégiscsak benne lesz az apában hogy van egy gyereke valahol a világban,nemcsak a magántulajdonról szól apai oldalon sem.

2020. aug. 22. 22:11
 60/126 A kérdező kommentje:
#58 ebből nem sokat értettem. Leírnád egyértelműbben a véleményedet/állításodat?
2020. aug. 22. 22:14
❮❮ ... 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!