Nemi egyenlőség vs abortusz, gyertek vitázni!?
Egy nagyon megosztó kérdéssel kapcsolatban fogok érveket egyik,másik oldalra írni,ezeket szeretném ha kiegészítenétek,hozzáfűznétek,megvitatnátok. A téma:
Az apának vagy az anyának legyen jogában az abortusz végrehajtásáról dönteni egyetnemértés esetén?(jelenleg az anyának van csak)
Érvek anyai oldalon:
1. Az anya saját teste,joga van eldönteni hogy azon milyen beavatkozást végezhetnek,egy másik személynek ebbe nem leheg beleszólása.
2. Az apa nem kényszerítheti arra hogy anya (ne)legyen.
Érvek apai oldalon:
1. Mindenkinek joga van a magántulajdonáról rendelkezni,és mivel az abortusz döntése egyik esetben az apa magántulajdonának egy részének elvételét eredményezné,így ha erről egyedül a nő dönt,akkor konkrétan az anya rendelkezik az apa magántulajdonának egy részével.
(A férfi magántulajdonához való joga erősen csorbul)
2. A nő nem kényszerítheti a férfit arra hogy apa legyen.
Láthatjuk hogy bármely félnek is adjuk a döntés jogát,a másik fél alapvető jogai erősen sérülnek.
A nő testéhez való joga áll szemben a férfi magántulajdonhoz való jogával.
Egy svéd felvetés erre,hogy legyen lehetősége az apának,addig amíg az anyának is(18 hónapig) a gyermekről lemondani,és onnantól semmilyen kötelezettsége,jogi összefüggése a gyerekkel nem lenne. Ezzel 2 baj van:
1 a férfinak így semmibe nem fájna lemondani,míg a nők az abortusszal kockázatot vállalnak,szóval itt egy (enyhe/durva) igazságtalanság keletkezne, ami a fenti igazságtalanságokhoz képest
-szerintetek jobb vagy rosszabb?-
2. Mi van ha az apa nem egyértelmű hogy kicsoda?
Ehhez hasonló ötleteket kérek,ésészrevételeket,érveket :)
Hajrá!
Nem nagyon ismerem ennek a biológiáját, ha még lehetséges lett volna az abortusz,én azt csináltam volna.(azért a pi*ába is elküldtem volna rendesen)
Elvetettél volna egy kívánt terhességet? Amit te akartál? Úgy, hogy benne van a pakliban, hogy esetleg több lehetőséged nem lesz?
Ugyan már. Ha gyereket akarok, biztos nem vetetem el azért, mert apuka egy beszari alak.
Sokan írjátok itt érvnek a fogamzásgátlást.
Emberek,értsétek meg hogy ez nem érv,mert ez mindkét oldalon érv lehetne. A fogamzásgátlás nem egyértelműen a férfi vagy a nő dolga. Így a felelősség sem egyértelműen valakié. Ha az elmarad,mindketten hibásak.
35. vagyok.
Apuka lelépett, gyerek megvan. Nem mai történet, majd két évtizedes. Nulla kapcsolattartás van, tartásdíjat sosem fizetett. Igen, bizony bepereltem. Akarta a gyereket, vállalni a kellett volna a felelősséget. Nem becsúszott terhesség volt, hanem tervezett.
Nem vagyok abortusz ellenes. A véleményem ez előtt is az volt, hogy gyereket akkor szabad vállalni, ha mindketten akarják. Nos, ő akarta, mielőtt megcsinálta. Akarta amikor sikerült. Akarta 10 heten keresztül. A 11.-en meg nem. Hát így járt. Így jártam.
Rendben de akkor az abortusszal együtt ivartalanítsák a nőt is.(IRÓNIA)
Azért mert történt egy baleset miért kéne bárkit is ivartalanítani???
Ha meg nem védekeztek,akkor az 2 ember hibája,miért csak a férfit ivartalanítanád?
Számít ez?
Egyébként 17L
A védekezés két ember feladata, igen. De valahogy az is szinte mindig a nőkre hárul.
Nőgyógyászaton dolgozom. Bejött egy nő, hogy 1 hónapja van fent a hurok, de egyfolytában vérzik, most meg pár napja ömlik belőle. Nyilván levettük és elkezdtünk beszélgetni a fogamzasgátlásról. Elmondta, hogy tablettából 5 félét próbált, de mindegyik mellett vérzett. Spirálha volt ezelőtt is, de az 3 év után le kellett venni, az új mellett meg ugye vérzett. A spermicideket nem tudja használni, mert nagyon csípi. Mondta, hogy marad az óvszer, de "a férjemnek herótja van tőle", de gyereket meg ugye nem akarnak.
Kérdezte, hogy el lehet-e köttetni. Mivel 38 éves volt két gyerekkel, mondtam, hogy nem, mivel 3 gyerek vagy 40 év a határ. Megkérdeztem, hogy aztán az ura ugyan hány éves? Hát ő 42. És mondom miért is nem kötteti el magát ő? Mikor a férfiak műtétje sokkal egyszerűbb, kisebb beavatkozás kevesebb szövődménnyel? Ráadásul neki nem is kellene minimum 2 évet várni?
Jaaa, hát próbálta neki mondani, de az ura nem hajlandó.
Azért a pofám leszakad, hogy a nő védekezik vagy 20 éve a kapcsolatban, erre ez a paraszt arra nem képes, hogy
1. Addig bevállalja a kotont rinyálás nélkül, amig az asszony el nem tudja magát köttetni
2. Elkötteti magát.
Mi lett a vége? Kért egy hatodik féle gyógyszert inkább.
Ennyit arról, hogy a férfiak mekkora arányban hajlandóak a védekezésre. Tegyél fel egy kérdést arról, hogy tartós kapcsolatban hajlandóak lennének-e óvszerrel védekezni... Hát siralmas.
Én nőként saját magam miatt szedek tablettát. Megmondtam a páromnak, hogy nem vagyok fogyatékos, tudom normálisan szedni. És aljas féreg sem vagyok, akkor akarok gyereket, ha mindketten akarjuk.
De azt is hozzátettem, hogy ha mégis teherbe esek, mert én vagyok a 0.1%, akkor én bizony nem megyek abortuszra. Ennek függvényében döntse el, hogy húz-e gumit pluszban, vagy bízik bennem meg a tablettában.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!