Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség megszakítása » Nemi egyenlőség vs abortusz,...

Nemi egyenlőség vs abortusz, gyertek vitázni!?

Figyelt kérdés

Egy nagyon megosztó kérdéssel kapcsolatban fogok érveket egyik,másik oldalra írni,ezeket szeretném ha kiegészítenétek,hozzáfűznétek,megvitatnátok. A téma:

Az apának vagy az anyának legyen jogában az abortusz végrehajtásáról dönteni egyetnemértés esetén?(jelenleg az anyának van csak)

Érvek anyai oldalon:

1. Az anya saját teste,joga van eldönteni hogy azon milyen beavatkozást végezhetnek,egy másik személynek ebbe nem leheg beleszólása.

2. Az apa nem kényszerítheti arra hogy anya (ne)legyen.

Érvek apai oldalon:

1. Mindenkinek joga van a magántulajdonáról rendelkezni,és mivel az abortusz döntése egyik esetben az apa magántulajdonának egy részének elvételét eredményezné,így ha erről egyedül a nő dönt,akkor konkrétan az anya rendelkezik az apa magántulajdonának egy részével.

(A férfi magántulajdonához való joga erősen csorbul)

2. A nő nem kényszerítheti a férfit arra hogy apa legyen.

Láthatjuk hogy bármely félnek is adjuk a döntés jogát,a másik fél alapvető jogai erősen sérülnek.

A nő testéhez való joga áll szemben a férfi magántulajdonhoz való jogával.

Egy svéd felvetés erre,hogy legyen lehetősége az apának,addig amíg az anyának is(18 hónapig) a gyermekről lemondani,és onnantól semmilyen kötelezettsége,jogi összefüggése a gyerekkel nem lenne. Ezzel 2 baj van:

1 a férfinak így semmibe nem fájna lemondani,míg a nők az abortusszal kockázatot vállalnak,szóval itt egy (enyhe/durva) igazságtalanság keletkezne, ami a fenti igazságtalanságokhoz képest

-szerintetek jobb vagy rosszabb?-

2. Mi van ha az apa nem egyértelmű hogy kicsoda?

Ehhez hasonló ötleteket kérek,ésészrevételeket,érveket :)

Hajrá!

2020. aug. 22. 15:46
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 21/126 anonim ***** válasza:
96%

Ez sosem lesz igazságos. Mégpedig amiatt az aprócska biológiai tényszerűség miatt, hogy a nő hordja ki a gyereket.

Akkor lenne igazságos, ha mondjuk egy teljesen veszélytelen módszerrel át lehetne az embriót az apába ültetni. Vagy akár inkubátorban nevelni. De ez ugye nincs így marad a szokásos rendszer.

A svéd megoldással nekem egy bajom van: túl hosszú az időkeret. 12. terhességi hétig lehet megszakitani a terhesseget, akkor az apa is dönthessen a 12. Hétig. De 18 hónap? Miért?

Egy rakás eset van, amikor apuka akarja a gyereket, amíg megcsinálják, aztán a terhesség alatt meggondolja magát. Ez nem egy nadrág, amit visszaviszel a boltba, ha otthon mégsem tetszik. Ha mondjuk dönthet a 10. Hétig (hogy maradjon idő a műtét elintézésére is akár) , akkor a nő eldöntheti, hogy ennek függvényében vállalja-e vagy sem. De ha addig nem dönt a férfi, akkor bizony fizesse a gyerektartást.

2020. aug. 22. 17:23
 22/126 anonim ***** válasza:
100%

"Mondjuk azt nem tudom, hogy olyankor mi van, ha az apának ítélik, hogy akkor az anya köteles-e fizetni. A normális az lenne, ha igen."

Persze, hogy köteles a nő is gyt-t fizetni, ha nem nála marad a gyerek. Semmi különbség. Csak ritkán szokott előfordulni és nem azért a közkeletű tévhit miatt, miszerint a bírók nőpártiak, hanem amiatt a tény miatt, hogy 10-ből 9 apa válás esetén alapnak veszi, hogy az anyánál hagyja a gyereket. Férjem tökéletes apa, egyenértékű szülő, mindenből kiveszi a részét egyenlően, imádják is a gyerekek, de még az ő fejében is az él, hogy ha elválnánk, biztos nálam maradnának (nem tervezünk válást).

2020. aug. 22. 17:23
 23/126 anonim ***** válasza:
6%

#20 "a mai világba teljességgel kivitelezhetetlen és elképzelhetetlen egy csecsemőt megölni"

Mert az emberek többségének az előrelátás addig tart, hogy jajj, a védtelen, ártatlan, cuki babát mEgGYilKolJÁK!!! Az meg, hogy élete végéig szenvedi a gyerekkori bántalmazásokat, senkit sem érdekel. Undorodom az ilyenektől. Kösz, hogy kiadhattam magamból. Bye. :)

2020. aug. 22. 17:27
 24/126 anonim ***** válasza:
100%

Csak a nő, és pontosan azért mert ő hordja ki és ő viseli a terhességgel és szüléssel járó minden kockázatot, valamint az abortuszt is rajta hajtják végre. Az ő joga választani, hogy melyiket vállalja.

A férfi "magántulajdona" fölötti rendelkezési joga addig terjed, amíg azt a pici kis sejtet át nem adja =bele nem ereszti a nő testébe önként és dalolva.

Ha ez nem tetszik neki, vigyázzon jobban a tulajdonára. Nézze meg kire bízza.

Egyébként nem tudom kérdező, hogy hányszor voltál eddig terhes, de a terhesség nem egyszerű, kockázatmentes időszak, ami alatt úgy élsz mint előtte bármikor. Nem lehet kényszeríteni senkit rá. Majdnem belehaltunk a lányommal.

2020. aug. 22. 17:33
 25/126 A kérdező kommentje:

Kedves #21

Nagyon jó hozzászólás,és kifejezetten hasznos. Eltévesztettem, hetet,nem hónapot akartam írni,és azt is csak irányutatónak.

Amit írtál a te időlimiteiddel szerintem egészen jó alternatíva lehetne.

2020. aug. 22. 17:47
 26/126 anonim ***** válasza:
84%

Nem olvastam el az összes hozzászólást.

Az apának volt döntése: húzhat gumit, és akkor nem lesz ilyen gondja.

Ha már megvan a magzat, az már a nő teste.

2020. aug. 22. 17:49
 27/126 anonim ***** válasza:
21%

21-es vagyok. Egyébként annyira nem tudom beleélni magamat ezekbe a helyzetekbe.

1. Nem tudom elképzelni, hogy valaki "véletlenül" teherbe essen. A legtöbb ember csak szimplán marhára felelőtlen. Persze, tudom, van egy-két kivétel (én is láttam már művi meddőve tétel után terhességet), de egyszerűen annyira elenyésző.

2. Olyan nehéz elképzelnem, hogy valaki ennyire felreismerje a párját. Egyik kapcsolatomban sem tudtam volna olyan elkepzelni, hogy a párom azt mondja, legyen gyerek, aztán a pozitív teszt után még még gondolja magát. Én vagyok túl jó emberismerő, vagy mások túl szarok benne?

Nekem az is alap, hogy ezeket a dolgokat már a kapcsolat elején tisztázzuk.

2020. aug. 22. 17:54
 28/126 A kérdező kommentje:

Igen ő viseli,a következményét meg a férfi IS.Most írhatnák a férfiak is joggal hogy a nőnek a teste feletti joga addig tart amíg magába nem engedi azt a kis sejtet önként és dalolva. Ha ez nem tetszik neki....

Nem lehet kénszeríteni senkit rá ,ahogy az apaságra sem. Szóval igazából most, 2 már említett érvet játszottunk ki egymás ellen. Szóval ez alapján nem tudom igazán elfogadni az álláspontodat. (Se a férfi joga legyen a döntésesekét)

2020. aug. 22. 17:58
 29/126 A kérdező kommentje:
#27 ez lenne az alap de hát sajnos nem megy mindig minden úgy ahogy kellene.
2020. aug. 22. 18:01
 30/126 A kérdező kommentje:

Ezt nem tartom (jó) érvnek,ugyanis:

Az ellentábor mondhatná hogy a nő miért nem húzatott gumit?

2020. aug. 22. 18:04
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!