Lányok! Ki nem várja 26-ára? Izgultok? Beszélgessünk!
Sziasztok!
Ily, gartulálok a sikeres vizsgához, ügyes kismami vagy:)
Hát ez a hányás jó korán kezdődött nálad, reméljük nem tart soká. Nálam annyi van, h hányingerem van de nem folyamatosan, inkább délelőtt, meg a mellem szokott nagyon érzékeny lenni, de elviselhető.Kedden megyek uh-ra, szorítsatok majd nekem, akkor leszek elvileg 5hét 3napos, itt látni kellene majd a petezsákot:)
Kriszti, ügyesek legyetek apával, drukkolunk h sikerüljön a hónapban:) meg ajánlom az ovutesztet, komolyan, nekem elsőre igy jött most össze ez a terhesség.
várnak a fiúk,sos van:)
Sziasztok, jóéjt:)
Rné.
Szia Rné!Ha most sem jön össze akkor jövőhónaptól ki fogom próbálni az ovutesztet!Még sosem használtam ilyet, erről az oldalról tudtam azt is meg hogy ilyen egyáltalán létezik! :)
Ily!Hogy vagy?Remélem azért nem minden nap hánysz!!Pihenjetek sokat csajok és vigyázzatok magatokra!
Én most megyek főzni!Puszi! :D
Sziasztok! De bizony folyamatosan rosszul vagyok, már 5 napja csak hányok. Reggel délben, este, sőt éjszaka is. Útálom.:S
Nagyon rossz. Éjjel alig aludtam. Mellette kétszer is ki kellett mennem pisilni. A gyomorsavam az egekben, nem bírom ki a terhességet!!! Én ma 6+1 vagyok.
Rné, persze,h. szurkolunk, de nem lesz itt semmi baj meglátod!:)
Neked Krisz, meg drukkolunk ezerrel, alig lesz köztünk 4 hét, ha sikerül teherbe esned. De ha most sem jön össze, tényleg próbáld ki az ovutesztet. Látod Rnének, és nekem is egyből sikerült vele a baba!:)
Na pusszancs nektek!
Ily
Szia Ily!Nem szeretnélek riogatni, de tesóm barátnője is így kezdte a terhességét mint te, és végül egy hónap folyamatos hányás után be kellett feküdnie a kórházba infúziós kezelésre, nehogy kiszáradjon!Ha mész dokihoz szerintem feltétlenül mondd meg neki ezt hogy egyfolytában hánysz, lehet te megúszod valami hányás csökkentő bogyóval!!
Amúgy ki fogod bírni!Amikor majd először megmozdul eszedbe sem fog jutni az első 12 hét!Csak az fog a fejedben járni, hogy mikor fog legközelebb rúgni! :D
Kitartás!Szia!
sziasztok Lányok!
Ily, igaza van Krisztinek, a néha -néha hányás meg kis hányinger az elmegy, de ha folyamatos és nem múlik akkor sztem az már nem jó, tényleg a kiszáradás miatt.Én sztem, ha ez marad ez az éjjel-nappal való hányás akkor hívd fel az orvost, jobb feleslegesen hívni minthogy szenvedj, hátha tud vmi okosat.Na, nem akarlak rémisztgetni, csak azért írtam én is ezt ha esetleg soká találkoznál az orvosoddal akkor azért hamarabb is lehet vele beszélni, h jobban legyél.
kriszti, akkor majd írd meg mikorra nem várod, h menjen a drukk neked!!
Én meg holnap megyek, akkor leszek 5+3napos, úgy izgulok!! megint nagyon keményedik a méhem, már most érzem, sajnos rám ez jellemző, eddigi terhességeim során is korán jelentkezett, holnap mondom is a dokinak.
Megyek melózni:(
Szép napot lányok!
Puszika
Rné.
Sziasztok Csajok!Rné!Holnap gondolok rád!:) Egyébként meddig szeretnél dolgozni?Remélem mielőbb otthon maradsz és sokat pihensz!Képzeld el én mikor megtudtam hogy terhes vagyok a kisfiammal, pont délutános voltam.Egyébként egy gyárban dolgoztam soron, ahol elvileg nem dolgozhatnak amúgy sem kismamák, na szóval hétfő délelőtt megtudtam, hogy terhes vagyok és délután már szóltam is a csoportvezetőmnek, hogy holnaptól írjon egy hét szabit mert nem jövök mivel kismama vagyok.Csak nem akartam egyből a dokihoz rohanni mert tudtam hogy még kis terhes vagyok.Szegény csopim arcára kiült a döbbenet de azért örült is csak megijedt hogy ilyen gyorsan kell valakit találnia a helyemre!De nem volt gond!Aztán utána elmentem a dokihoz de még nem volt szívhan, pedig mensi alapján már elvileg 7-8 hetes voltam!UH alapján viszont csak 4-5 hetesnek látszott.Jött 2 hét izgalom hogy él e az én kis babám akit annyira vártam, de végig csak pozitívan gondolkodtam 2 nap izgalom után meg sem fordult a fejemben hogy valami baj lenne.2 hét múlva pedig már volt szívhang!! :D Most pedig már ott alszik a szobában és mindjárt ovis lesz!!El sem hiszem csajok hogy így megy az idő!Rné!Te a kisfiadat simán szülted vagy császárral?Neked milyen élmény volt a szülés?
Majd írd meg légyszi kíváncsi vagyok! :D Amúgy Június 1-jére nem várom!!Puszi nektek!Sziasztok! Kriszti
sziasztok lányok!
Kriszti,na igen az idő az nagyon megy, pedig csak nemrég születtek a gyerekek:)Nem is tudom kinek nehezebb az, h felnő az ember gyermeke, most úgy érzem a nekünk szülőknek, mert tudjuk, h milyen a mai világ és féltjük mindentől a gyermeket.Ha csak arra gondolok, h az enyém mikor ment oviba,jól elvolt ott, én meg jöttem el sírva és addig volt ez míg hozzá nem szoktam, nehéz volt "elengedni"ilyen értelemben, és még majd milyen nehéz lesz ha nagyobb lesz.Legszívesebben mindig a fiam mellett lennék és óvnám:)
Hát a szülésem az hüvelyi volt, és váratlanul ért, azt hittem van még 8 napunk. Elmetünk tehát aznap olyan 4kor még lámpát venni a gyerekszobába, de a pénztárig már nem jutottam el.Ott kezdődtek a fájások félreérthetetlenül, azonnal ilyen 5 percesek és nagyon erősek.Azonnal mentünk a kórházba.A magzatvizem a beöntés utáni wc-n dekkolás alkalmával távozott,mert mikor később burkot repesztett a doki akkor már semmi nem jött,és a baba fejét is megvágta sajnos.Nekem hamar meglett a fiam. 18:40 kor született és 17 órakor mentünk be.Én jól viseltem úgy az egészet.viszont a fiamnak kulcscsont törése lett az egyik oldalon, amit nem mondtak meg, így csak utolag jöttem rá, h miért sír szegény olyan keservesen.
Nekem úgy általában a szülésről túl rossz tapasztalatom nincs, de annak még jobban örülnék ha a következő nem lenne a babának ilyen nehéz.És az is jó lenne ha nem lenne gátmetszés, mert az nagyon megkeserítette az első néhány hetemet.A nővérek kedvesek voltak, a szülésző is nagyon, pedig azt nem fogadtam hanem az ügyeletes volt velem.
Az , h meddig dolgozom, majd most kiderül, kiváncsi vagyok, h mit mond a doki, mindenesetre minden jelet elmondok, h mit érzek, h voltak sikertelen terhességeim is ezt tudja a doki ,mert hozzá jártam, szóval mindenképp azt fogom csinálni amit mond.
majd írok déléután v este ha mejöttem, remélem minden okés lesz:)
Kriszti! te is írj a szülésedről, kíváncsi vagyok én is!!!
Sziasztok
Puszi
Rné.
Sziasztok! Persze, majd mondom a dokimnak a rosszulléteimet! Észre vettem, h. inkább éhgyomorra jelentkezik a hányás. Olyankor enni kéne valamit, h. elmúljon. De nagyon nehezen csúszik le minden, (főleg a háztartási keksz) de utána határozottan jobban vagyok. Azt is megfigyeltem ilyenkor, h. nem 1-2 falat, és minden ok., hanem egy egész menü. Tényleg nagyon sokat kell ennem, h. jobban legyek!De persze ez sem tart sokáig, max 3 óráig szupi minden. Utána, ha nem akarok szenvedni, akkor megint jön egy menüsor. Még hogy nem lehet hányás mellett hízni.:D
Amúgy jól vagyok. Ma megyek fodrászhoz, meg kozmetikushoz, rendberakatni magam, már úgy nézek ki, mint egy 6 gyerekes, mackós családanya. 19 évesen.:)
Tényleg Kriszti, mikorra nem várod????
Rné, én is szurkolok neked! Remélem,h. csak jót hallasz.
Ma mindenképp írd meg,h. mi volt!!!
Na jók legyetek, lehet még ma benézek!
Ily
sziasztok lányok!
Voltam a doktornál, és megnézett uh-al. Nagyon jól látható a petezsák ami 10mm, és benne a szikhólyag ami a babát táplálja,ezt megkérdeztem,mert nem tudtam miért van az ott:) Május 25.én megyek vissza, addig megy a para, de most azért már nyugodtabb vagyok, h láttam:) Az orvos otthoni pihenést javasolt már most, mondtam, amint látni, hogy ver a baba szíve onnantól maradok itthon ahogy javasolta.Azt mondta, most a legfontosabb, no szex(ezt tudtam), pihenés, vitaminok,semmi emelés és erölködés.Csak teljen már le az a 2 hét, már alig várom h mehessek nézni:) Mutattam a kisfiamnak a képet, hát ilyen szeretettel még nem is láttam nézni vmire, simogatta a pocit, anya hol a baba? azt mondta, h nagyon várja:) remélem minden rendbe lesz!!
sziasztok
megyek,vacsora osztás van itthon:)
Jó éjt!
Rné.
Sziasztok Csajok!Ily!Örülök, hogy azért jól vagy utána ha eszel és nem jön ki belőled!Én június 1-jére nem várom.
Rné!De jó hogy már van a babáról képed is!Nos igen neked ez a 2 hét egy örökké valóságnak fog tűnni, de előbb utóbb el fog telni.Az én szülésem is hüvelyi volt.Nekem 3 lehetséges szülési időpontom volt és a 4-diken szültem! :D Először rendes mensi szerint voltam január 14-re kiírva.Majd mivel a babának csak 2 héttel később lett szívhangja mint ahogy azt ehhez a dátumhoz számolták így eltolták január 25-re.Aztán október végén bekerültem a kórházba mert 4 napja folyamatosan görcsöltem, de ilyen erősebb mensi jellegű görcseim voltak és megérzésből elmentem a dokihoz.Onnan már csak a cuccaimért mentünk haza és irány a kórház mert elkezdtem kinyílni.Ott kaptam infúziós kezelést ami úgy fel nyomta a vérnyomásom hogy ihajj!!De túléltem és 10 nap után hazajöhettem ám ekkor már új időpontom volt méghozzá január 12!Aztán végül is ez az időpont maradt de január 18-án született meg a kisfiam.Mivel 12-éig nem szültem meg így másnap be kellett feküdnöm a kórházba, ahol 15-én indító infúziót kaptam de csak pár cseppet oxytocint.Később 2 nap múlva lett csak hatása, ugyan is csak 17-én indult meg a szülés.
Reggel elmentem wc-re akkor távozott a nyákdugó, de fájás még sehol.Este a 6 órás vizitnél már éreztem 20 perces enyhe fájásokat szóltam is hogy szerintem szülni fogok de megnéztek NST-vel azt mondták dehogy fogok szülni.Pedig én éreztem.Aztán éjjel fél 11-kor már felébredtem a fájásokra ugyan is innentől egyből 10 percesek lettek.Szóltam a szülésznőnek aki akkor már mondta hogy itt tényleg szülés lesz.Szépen már akkor előkészített beöntés, borotva, hogy mire szülök minden ok legyen.Reggel fél 7-kor behívták a dokim ekkor 4 ujjnyira voltam nyitva és itt meg is álltam tágulás téren úgyhogy burkot repesztettek mert a magzat vizem sem folyt el.De ez sem segített fájás gyenge maradtam pedig nekem kifejezetten erősnek tűntek! :D Úgyhogy megint kaptam oxytocint.Azt mondta a dokim ez kb. még 1 óra mire kitágít ő addig elmegy elvégez egy kis rutin műtétet ha megengedem.Mondtam persze menjen nyugodtan.De csak bemosakodni volt ideje ugyan is 10 perc múlva mentek érte hogy jöjjön mert szülök!Így lett meg a kisfiam 11:15-kor 4 nyomásból!Megdícsértek, mert végig egy hang nélkül vajúdtam azt mondták ilyet nem sokat látni. :) Aztán mikor kihozták a kisfiamat délután már minden olyan rutinosan ösztönösen ment mintha legalább 5 éve anya lennék.Tudtam hogyan kell szoptatni mármint hogyan fogjam meg őt és ő is egyből tudott szopizni nagyon ügyi volt!Mire kiértek hozzám a csecsemősök hogy megmutassák mit hogyan kell addigra a kisfiamat jóllakottan tiszta pelussal adtam vissza.Mert én Komáromban szültem és ott veled lehet egész nap a baba csak viziteknél és éjszaka nem.Szóval nekem is pozitív élmény volt.A gátmetszés már kevésbé, de inkább vágjanak Rné mint hogy össze-vissza repedjen nem?!Szóval így született meg az én Szemem fénye.
Most megyek pihizek, mert rám fér, képzeljétek férjemnek szabit kellett kivennie mert tegnap ahogy epret palántáztunk ő ásott és rosszul mozdult és becsípődött az ideg a derekába.Most két pasira kell vigyáznom! :D Na jó éjt!Puszi nektek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!