Ki mikorra nem várja ? (2022 )
Sziasztok!
Van még aki ebben a hónapban próbálkozik? :)
Én 22.-ére nem várom!
Ti már éreztek valamit?
I! Hát, az terv, de tudod, hogy már erre is megvan a kifogásom, hisz már attól elájultam, hogy elolvastam😂
Na jó, a kérdező Szuperhős, emberfeletti képességekkel, őt ne keverjük ide😁
A.
A, hát én előre megszoktam csinálni 5 napi étkezést reggelit, ebédet a vacsit meg otthon de ha tudom hogy későn érek haza akkor azt is bedobozolom. És így az 1 pohár joghurt nekem elég egész hétre ( De ugye L írta hogy IR miatt nem szabad reggel tejet enni, ezt még nem tartom be amíg orvos nem látott mert ezt az egyet tudom megenni eddig, de amúgy most lecseréltem pont erre a hétre alpros tejmentes pudingszerű izére az :D ).
Ha sokat eszel akkor éhes leszel mikor kevesebbet viszel be ez sajnos ilyen, én is így voltam vele :D Túl sokat ettem és mikor elkezdtem mérni akkor nagyon nagyon kevésnek tűnt és éhes voltam, de nekem pl segítettek azok az elemek amik lassan felszívódó ch-k, pl a barnarizs ( ami nem a gyorsan elkészített hanem amit 40 percig főzöl otthon :D ) na abból pl megettem egy marékkal meg csirkét és nem voltam éhes! Egy idő után megszoktam, persze ma is tudok jó nagyokat enni de hát muszáj kontrollálni :D
Én korpás keksz helyett iszok néha zöldségturmixot az segít ha nagyon éhes vagyok , mellé ha gondolod mehet korpás keksz de így laktatóbb. Vagy főzök ki tojást és csak magában megeszem ha tudom hogy éhes leszek, az is nagyon finom (ha szereted) és laktat! A gyümölcspürében sok a cukor sajnos.
Megértelek egyébként, a hycosyról meg annyit hadd mondjak ha az kell hogy gyerekem legyen megyek minden hónapban. Pedig tudjátok mennyire fájt. Persze megértem hogy ez az életmódváltás túl drasztikus ahhoz hogy motiváció nélkül menjen, nekem sem menne! De hát legelőször egy orvosnak kellene megmondani hogy mit tegyél. Ha ő dietetikushoz küldd akkor ő segít megtalálni mindent ami felmerül benned, de szerintem ezt szorítsd orvosi keretek közé.
Neeem vagyok az :DD
A ne félj minden rendben lesz veled is csak kell hogy megmondja egy orvos mit tegyél, egy dietetikus pedig hogy mit egyél ( ha oda küld, de az is elképzelhető ám hogy kapsz gyógyszert ami segíteni fog az eredményeiden ideiglenesen!)
Én is ezt csináltam egyébként mindig gyártottam a kifogásokat , nekem évekbe telt rávenni magam egy tartható életszínvonalra és egy társ kellett hozzá hogy igazán életmódot váltsak. Sajnos ezt egyedül csinálni igazi challenge de ha sikerül akkor szerintem rájössz hogy többre vagy képes és nem fognak már mentálisan sem olyan dolgok stresszelni amik eddig. Így lesz egy egyedül is erős édesanyja a gyermekednek. :)
Kérdező! Tudom, ez is kifogás, de legalább igaz: Ez az előre megcsinálás se működik, mert sz@r a hűtőm. Emiatt diéta nélkül is rengeteg időm elment a semmire, mert ugye túl gyakran kell vásárolni mindent frissen. Tudom, vegyek újat, de arra nincs pénzem, meg egyébként is el kell mostanában költöznöm. Szóval mind1, nem akarok senkit ezekkel terhelni, van elég problémám, ez a diéta már csak hab a tortán.
Igen, tudom, hogy nagy részt azért vagyok éhes, mert a mennyiség is sokat csökkent. Remélem, ez picit majd jobb lesz, az eddigi volt irreálisan sok, nem a mostani kevés.
Bizony, mindenképpen kell keresnem egy dokit. A meddőségibe még nagyon soká megyek, addig kéne valaki, aki ezt az IR dolgot helyre teszi.
Az a hycosy még nagy kérdés. Azzal is csak húzom az időt. Annyira traumatikus volt ott a műtét, hogy akkor megfogadtam, soha többé be nem teszem oda a lábam, szülni is inkább egy bokorban fogok.😂 És akkor most oda kéne mennem kínzásra. Minden nap eldöntöm, hogy kérek időpontot, de nem megy.☹️
A.
L! Neked is Pcod volt ugye?
I
I! Dehogy, IR meg pajzsmirigy, ami miatt magas volt a prolactinom😅
L
L nalam pont ugyanez a helyzet.Megkerdezhetem mi segített?
Cirma
Cirma,
Tavaly február végén kezdtük kezelni az IR-t rögtön kőkemény diéta, gyógyszer, naponta szobabicikli, 105kg voltam a 177 cm-hez.
Október elején a kövi hormonpanelben kiderült az alulműködés illetve 1380 volt a prolaktin, kaptam pajzsmirigyre syntorxinet a prolaktinra bromocriptint, október 21-én kezdtem el ezeket, október 22-én jött meg utoljára….:)
L
Én ma megyek belgyógyászhoz remélem nem legyint majd az eredményeimre mert nagyon tudok szédülni ha nem figyelek az étkezésre 🥺
Írok utána mit mondott 🤞🏻
Kérdező,szoritok🤞
L,jaj azt hittem,bár egyik diagnózis sem jobb a másiknál😔
I
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!