Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Ha beindulnak a rendszeres...

Ha beindulnak a rendszeres fájások, akkor mikor érdemes elindulni a kórházba? CSak mert ugye a magzatvíz nem mindig folyik el. A kórházban milyen vizsgálat vár a szülő nőre és az fájdalmas? A burokrepesztés fájdalmas?

Figyelt kérdés
2010. jún. 2. 10:47
❮❮ ... 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 ... ❯❯
 61/433 anonim ***** válasza:
100%

mi a XIVben lakunk (zugló), ugye most költöztünk :)

mi egyszobában vagyunk a picivel, vagyis, van egy nappali, meg egy háló fülke, mert az tényleg csak aludni való, de együtt lesz az ágyunk, a nappaliban van kihúzható kanapé, és párom oda fekszik majd ha vmi baj lenne, de hála az égnem nagyon jó álvó, alig lehet felébreszteni reggelente is, meg úgy van vele, h már várja h éjjel mikor pattanhat ő a piciért :) de hát sztem nem nagyon fog pattogni, mert ahoz fel is kel kelnie :) na midn1, majd látjuk mi hogy lesz, majd minden kialakul, ahogy kell...

én a szőrtelenítést azért nem az orvoshoz igazítom, mert szerintem nem az én szőrös nunikám a legrosszabb dolog ami vele történhet!!! gondolok itt a 70éves nénikre, valamint az ápolt romákra... szóval nem igazán izgat h mit gondol az orvos...meg hát gondolom képzeli h plussz 15kg-val a hasamon, nem ez a legfontosabb, és legjobb időtöltés az életemben :) mert tényleg még tükörrel is elég poénosan nézhetek ki :)

a hasmenés totál elmúlt, úgyhogy lehet vmi nem tetszett a pocimnak, amit ettem, nem tudom mi lehetett, de előfordult már többször is terhességem alatt,h éjjel futi a wc-re mert akció van, aztán meg nappal, meg később semmi se sehol se :)

lassan már jöhetne férjem!!! reggel fél8kor ment el, és majd jön vmikor :( már készül a vacsi, úgyhogy remélem siet majd :) holnap szabadnapos lesz, úgyhogy végre lesz egy kis idő amit együtt lehetünk! :) program pedig függöny mosás :) be lesz fogva :)

hát jóéjt!!! Anett

2010. jún. 7. 21:30
 62/433 A kérdező kommentje:

Szia Anett!

Na eltelt egy újabb éjszaka. Remélem neked is nyugodtan telt! Nekem csak annyi volt hogy sehogy se volt jó már feküdni. :)

Nekem a tesóm annyit mondott a múltkor(ő már kétszer szült), hogy ne most takarítsak tehát ne 34 hetes terhesen, hanem majd csak olyan 2-3 hét múlva. Mert akkor úgyse gond ha beindul a szülés. Ő aznap mikor szült este állítólag egy csomót melózott otthon, meg futkosott a 3,5 éves gyerekük után. :)

Jó Neked hogy párod így áll a dologhoz hogy ő majd felkel a picurhoz, nekem nem ennyire pozitív a párom. :) Az én párom még nem igazán élte bele magát az apaságba, sokszor mondja, hogy attól mert ilyen nagy a hasam attól ő még nem érzi azt amit én. Amit megértek és elfogadok, úgyhogy nem erőltetem a témát nála. Majd ha kint lesz a babó akkor kiváncsi leszek mi lesz. :D

Szőrtelenítés: igen én is részben így vagyok vele, hogy annyira mindegy, meg fő a tisztaság. De múltkor kiírtam egy kérdést ebben a témában, és rengeteg anyuka válaszolt és szinte mind megírta hogy persze - csupaszra... Én egyszer hagytam hogy párom csinálja... na akkor is jó nagy muri lett belőle, azt hiszem pont 33 hetes lehettem és a lényeg, hogy hát nagyon csikis volt és nevettem hanyatt fekve --- sejtheted hogy a gyomrom meg a belek is belerázkódtak a nevetésbe és véletlenül elhajtottam egy galambot... párom pont két láb között... :) :) sejtheted milyen arcot vágott... na ezen eset óta inkább megint úgy vagyok hogy akkor magamnak. :D

Tegnap használtam először gátmasszázsolajat, szülésznő mondta, hogy nagyon jó lenne ha használnám és ha vinnék be a szüléshez is, majd ő kenegeti. Így a tapasztalatára hagyatkoztam és belementem. Úgyhogy mostantól este megy majd az őrült kenegetés. :D

Jó takarítást kívánok Nektek, azért vigyázz magadra!

Szép napot,

Hajni

2010. jún. 8. 06:20
 63/433 anonim ***** válasza:
100%

Jót nevettem a szőrtelenítős történeten, kedves Hajni :) Biztos nagyon vicces lehetett. Én nagy pocival csak akkor szedtem le, mikor már nagyon nagy volt, mert az már engem is zavart. Ez olyan 2-3 hetente volt. Szörnyen nehéz, meg kell hagyni :) Amúgy mikor még "csak úgy" jártam nőgyógyászhoz, én mindig frissen borotválva mentem, nem hagytam rajta semmit, gondoltam nem a dokinak fogok fazont nyírni :D A terhesség alatt viszont úgy időzítettem, hogy egy pici már nőjön vissza, olyan kis tüsire, mert sok nőgyógyász "haragszik" a csupaszságra, főleg terhesség alatt, mert állítólag így könnyebb fertőzéseket begyűjteni. Párom mondta, hogy akkor ne borotváljak, csak rövidítsem a szakállnyírójával :D

Mint írtam, nekem a pocakom nagyon megrepedt, már a végén majd megőrültem, annyira viszketett. A kozmetikusomtól kaptam egy radírozó kesztyűt, azzal dörzsölgettem, viszont néha annyira beleőrültem már (mert annyira jó volt), hogy páromnak kellett leállítani, mert mondta, már olyan fejet vágtam, mint egy eszelős :D És sajnos a nagy pocakmérettől, nekem is nagyon lóg a hasamon a bőr még mindig (a héten csütörtökön lesz 10hetes a kislányunk), de nálunk is engem jobban zavar, mint a páromat. De ténylég rossz érzés ez is, meg abba is belegondolni, hogy már soha nem lesz olyan a bőröm, mint előtte, mert igaz, hogy halványodnak a csíkok, de el nem tűnnek... De a hasam közepéről a csík (ami a pocak növekedésével jelenik meg, tudjátok az a barna) nemsokára már teljesen eltűnik, akkor egy fokkal már jobb lesz :)

Amúgy a szülés-megindításról csak annyit, hogy nekem mielőtt elkezdődtek a fájások, épp szexeltünk. Persze óvatosan, de szerintem attól... Mondjuk a szülést nem indította meg, mert aztán abbamaradtak a fájások a megfigyelésen, de ha már nagyon nem bírjátok, vannak rá praktikák, és a 38. héttől nem gond, ha megindul :)

Nálunk sajnos robbantva lett a család, én költöztem a pici Zsófiával (ha már a névről volt szó) a babaszobába, Apa meg egyedül maradt a hálónkban. Ő is rettentő éber alvó, reggel 5kor kel, több száz kilómétert vezet, mellette még dolgozik is, nagyon gyakran este 6kor ér haza, szóval megengedhetetlen, hogy fáradtan menjen dolgozni. Amég bent volt a pici Zsozsó a pocakban, párom sem tudta igazán átélni az érzést, többször be is könnyezett, hogy nekem milyen jó, mert ott van bent, érzem Őt, Neki meg csak az a néhány kis moccanás marad, amit érez kintről. És persze örült annak, is de azért megértem, hogy el volt kenődve. De mostmár itt van a kis Drágánk, és a világon a legjobb érzés, ezt biztonsággal állíthatom :) Nagyon várom már, hogy Ti is megtapasztaljátok, és megírjátok, milyen érzés!! :)

A szexelés nálunk is külön cirkuszi mutatvány volt :D Szegénykém olyan ritkán jutott hozzám, hogy mikor épp nem éreztem magam egy sziklatömbnek, akkor is csak pár percig tartott a hosszas várakozása miatt :D Aztán mióta rendbe jöttem, minden a régi :)

Örülök, hogy min2töknél jól telt az este, nem volt semmi hajmeresztő történés. Ja, és azt mondják, hogy jó időben is megindulnak a babák, szóval Anett készülődj, itt a kánikula :)

Ha van myvipetek, vagy iwiwetek, és esetleg kíváncsiak vagytok a kis Zsófi szívemre, Sáhó Tamara vagyok. Szerintem gyönyörű baba :) (de persze melyik anyukának nem gyönyörű a saját gyereke? :))

Zsozsó panaszkodik, úgyhogy most ennyi :) Legyetek jók, vigyázzatok magatokra kismamik!! Pusszantás :)

2010. jún. 8. 10:24
 64/433 anonim ***** válasza:
100%
Ja, én Tatabányán lakom, ez lemaradt :) Tamara
2010. jún. 8. 11:36
 65/433 A kérdező kommentje:

Szia Tamara!

Megnéztem a kisbabátokat, hát tényleg nagyon édes és nagyon gyönyörű. :) :)

Szőrtelenítés: hát ma reggel hajnalban már nem tudtam aludni úgyhogy nekiestem. Egész gyorsan kész lettem. Bár elég érdekes volt... :) Szétterpesztett lábbal széken ülve tükör előtt. :D

Terhességi csíkok: hát nekem kezd egyre rosszabb lenni, és annyira viszket mint állat... ha kaparom akkor meg fájni kezd... :S őrület!!!! :D

Tényleg Tamara neked hogy mentek az első pelenkacserék, köldökcsonktisztítás, szoptatás, ilyesmik...???

Én rohadtul fosok, hogy ügyetlen leszek.

Szép napot,

Hajni

2010. jún. 8. 12:23
 66/433 anonim ***** válasza:

Szia Hajni! Nagyon sajnálom, hogy elkezdtél repedni :( Én a 7.hónap végén kezdtem, addig reménykedtem, hogy megúszom... :(

Köszi, hogy megnézted Zsófi cicát, legszívesebben az egész világnak megmutatnám :D Annyira hihetetlen, napról-napra egyre szebb :) Köszönjük szépen a dicséretet, begyűjtöttük a Tiédet is :)

A szoptatás már a legelső alkalommal tökéletesen ment, Zsófim nagyon ügyes volt. Aztán úgy a 3. napon elkezdett iszonyatosan fájni, mikor nekilátott az evésnek, de csak 10-15 másodpercig, aztán elmúlt. Használtam bimbóápoló kenőcsöt, jó volt, de aztán ez a fájdalom elmúlt, megedződött a bimbóm, aztán el is hagytam a krémet.

A pelenkázást nekem anyum megmutatta, lekameráztam, szóval nekem volt egy spéci oktató videóm :D (anyum csecsemőotthonban dolgozott, meg felnevelt 2gyereket, szóval Neki elhiszem, hogy úgy kell). Aztán persze meg kell szerezni a rutint, hogy meglegyenek a berögzült mozdulatok, amég ez nincs meg, az ember elég bénának érzi magát. Az a jó, hogy nem haragszik a baba, mert ez Neki is tök új. Mondjuk Zsófi sokáig nem szerette, mindig sírt :( Már akkor is, mikor gyorsan, rutinosan ment. Mostmár Próbál dumálgatni, néha egy-két gőgicsélés sikerül is, jókat mosolyog, így már nem sírdogál közben. Az elején nagyon sokszor becsomagoltam úgy, hogy elfelejtettem bekenni a popsiját, aztán bonthattam ki szegénykémet :D Hát azt mondjuk nem díjazta :D

A köldök ápolás kicsit macerásabb volt, mert ahogy megemeltem Neki a sebet, pont eltakarta az ujjam azt a részt, ahova szúrni kellett volna a sebhintőport, úgyhogy mindig minden tiszta olyan lett :D Szerencsére elég hamar leesett Neki, úgyhogy nem is kellett nagyon belejönnöm. Úgy megijedtem, mert lepattant a törölközőre egyik fürdés után én meg akkorát ugrottam, mert azt hittem bogár. Undorodom a bogaraktól. De mostmár olyan szép :) Igazi, rendes kis köldök már :) El sem hittem volna, hogy egy köldöknek is így lehet örülni :D

Ami nekem nehezen ment még, az a fürdés előtti olajozás. Na, ha hisztis, azzal még most is nagyon tudok szenvedni, mert a hónalját, meg a kézhajlatánál egyszerűen lehetetlen bekenni, úgy össze tudja szorítani. Nem gondoltam volna, hogy egy ilyen pici baba ennyire erős :D

Azt az előbb is elfelejtettem, hogy nagyon szép neveket választottatok, és most derült csak ki, hogy mindketten kisfiút vártok :) Nagyon jó, hogy nem Ármándó vagy Francseszkó lesz a babátok :D Utálom az ilyen flancos neveket. Az Olivér és a Martin is egyszerűen szépek :) Mi is ezért választottuk a Zsófia nevet :)

Úgy látom lassan eljön Nálad is az idő, hogy rosszul alszol, egyre kevesebbet, a végén ettől már nagyon kimerült voltam. Bár remélem, Nálad ez most csak egyszeri alkalom volt. Pihenjetek mindketten nagyon sokat Hajni és Anett! Vigyázzatok magatokra, mert nem vagytok egyedül!! :) Sok puszi kismamik!

2010. jún. 8. 15:18
 67/433 A kérdező kommentje:

Szia Tamara!

Én naivan azt gondoltam, hogyha a 33 hétig nem repedtem akkor nem is fogok - hát nem így történt. :( Tesóm azt mondta hogy ő is repedt az első babánál a terhesség végén de azok elmúltak szülés után.

Tök irigyellek, hogy anyud ott volt melletted. Az én anyukám még nagy pocival nem is látott, útoljára talán fél évvel ezelőtt taliztunk. :( Csévharaszton laknak, elég messze - én nem akartam annyit utazni, gondoltam nekik van autójuk akkor jobban megtehetnék, de hát nem erőltették a dolgot én meg nem fogok könyörögni, hogy ugyan látogasson meg ha már az anyám...

Korábban megkértem hogy legalább segítsen szülés előtt takarítani, mondta persze - aztán négy hete közölte hogy küldjek magamról képet ha már úgyse találkozunk csak szülés után... Aztán most meg már azt mondta hogy szülés után se nagyon fog jönni, mert hogy minek csak útban lenne... --- úgyhogy ennyit erről... A párom anyukája jönne túl sokszor is, de ő meg már elég idős, aztán elég hülyén hozza ki magát hogy még ő jön segíteni, mikor kb annyi baja van mint nekem most. :)

Úgyhogy azt hiszem a nagy takarítási tervek szülés előtt elúsztak... :S Azért amihez kedvem lesz megcsinálom.

Én is úgy félek hogy hisztis lesz a baba pelenkázáskor, meg a többi eseménynél... jajaj... már előre félek hogy a szobatársaim a kórházban majd miket mondanak a hátam mögött hogy milyen bendzsó vagyok... :D

Köszönöm a bókot a névválasztás kapcsán... hát elég sokáig töprengtünk rajta... Én igazából Bendegúzt akartam, mert imádom az INdul a bakterházat, de párom szerint az egy idióta név... hát szerintem nem, ős magyar név, ráadásul magyar mítosz is a filmbeli szerep miatt.

A Zsófia is nagyon szép név :D mi ha kislány lett volna akkor Lili-nek hívtuk volna.

Hát szerintem is nagyon itt az idő már a szüléshez... mert már én is rosszul viselem és tényleg fáj már minden.

Remélem ma jobb éjszakám lesz mint a tegnapi...

Puszillak Benneteket!

Hajni

2010. jún. 8. 19:16
 68/433 A kérdező kommentje:
Azért kíváncsi lennék mi a helyzet Anettel, mivel tegnap este óta nem írt. :D
2010. jún. 8. 19:31
 69/433 anonim ***** válasza:

sziasztok!

hát én megint lemaradtam :S úgyhogy gépelhetek :)

nekem anyukám jön amjd segíteni, elvileg itt lesz 2 hétig, utánna pedig férjem veszi ki a szülési szabiját... úgyhogy 3 hérig elvileg folyamatosan lesznek velem.

Zsófit majd megnézem mindjárt :) csak előbb írni akartam ha már itt vagyok :)

szerintem nem kell attól tartani, h a kórházban majd bénának néznek...mert hát sztem nem te leszel az egyetlen aki első babáját szüli, és hát mindenki vhol itt kezdte, szóval csak rá kell érezni, és utánna már megy simán minden :)

hát attól függetlenül h jó idő van nem igazán igyekszik kifelé a pocólakóm :S úgyhogy még húzzuk, halasszuk egy darabig. pdig már inkább ölelgetném!

ma mostunk függönyöket párommal, az összeset :) hát szép volt, de ebben ajó időben hamar megszáradt :) volt amit csak kézzel lehet, hát megszenvedtem rendesen, mire kész lett :S :)

az én éjszakáim úgy ahogy tök jók! olyan éjfél- 1 körül alszok el, 4- negyed5kor pisi szünet, vissza is alszok, és 9ig, 10ig, mikor meddig :) van h néha felébredek fordulásnál, mert vmi nem az igazi, de azonnal vissza is alszok :)

ne hari Hajni, de én is nagyot nevettem a szörös sztorin :) nekem sztem majd ma lesz időleges :) ha képes leszek rá, mert a mai nap eléggé leszívott :(

hát mi mosta sexel kicsit várunk, mert multkor az orvos felírt vmi hüvely tabit, mert nagyon sok a folyásom, és h csökkentcsük, mert zavaró :(, az még eltart a 7végéig, de nem is baj, mert vasárnap névnapom lesz, és akkor amjd megünnepeljük, és hátha beindul.... :)

Tamara, egy kicsit intim kérdés: azt mondják h ez csak úgy jön be, ha a férjem bennem megy el, mert az ondóban van vmi ami megpiszkálja a méhszájat v nemtudom...vmi ilyesmit olvastam már nemtudom hol, és írtad h nektek ez segített, és hogy melyik??? csak simán a sextől, és attól lettek méhösszehúzódásaid? v az ondó is segített? bocs, de ez nagyon érdekel :) mert mióta ezt olvastam, azóta odafigyelünk, és egyéb helyet kerestünk a cuccnak :)

Hajni! ha gondolod én elmegyek, segítek kitakarítani...hátha beindul tőle, mert itt semmit nem nagyon tudok csinálni már :S üres a szennyes, fel van takarítva minden nap, és már a függönyök és készen vannak... :)

igaz ma volt is a főbérlőm, és beszélgettünk kicsit, és mesélte, h neki az első babája fiú, és h 10 napot túlhordta, a 8.napnál be kellett feküdnie... remélem mi nem így járunk... :S

háááát a Bendegúz név vhogy nekem sem a kedvencem :) szerintem is bénuska :S bocsi :) a nevekhez még, a romáknak vannak érdekes neveik, van amit ki se lehet mondani :) de hát náluk ez a szokás...

azt hiszem ennyi :)

puszika

2010. jún. 8. 19:43
 70/433 anonim ***** válasza:

Itt vagyok :) csak párom szabadnapos, így nem lógok a gép előtt :) nekünk Vivien lett volna, ha lányka...

én is szoktam a gátamat maszírozni, de csak sima baba olajjal, azt mondták az is jó.

a csíkokkal kapcsolatban, pedig összeteszem a 2 kezem, mert hát nekem a hasamon nics :) és remélem nem is lezs, de hát már csak nem....

Tamara: megnéztem az iwiwedet :) hát vmi kis tündér ez a baba :) nagyon cuki!!!!! gratulálok nektek hozzá!!!ügyesen össze.... hoztátok :)

2010. jún. 8. 19:49
❮❮ ... 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!