Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Ha beindulnak a rendszeres...

Ha beindulnak a rendszeres fájások, akkor mikor érdemes elindulni a kórházba? CSak mert ugye a magzatvíz nem mindig folyik el. A kórházban milyen vizsgálat vár a szülő nőre és az fájdalmas? A burokrepesztés fájdalmas?

Figyelt kérdés
2010. jún. 2. 10:47
❮❮ ... 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 ... ❯❯
 91/433 A kérdező kommentje:

Akkor Te jó későn fekszel le. :) Én olyan 22-23 körül szoktam. Ha vizesedek akkor éjjel többször kelek fel pisilni, ha nem akkor ritkábban. Nekem is kész attrakció a felállás. :)

Teljesen azt hittem hogy ma mentek dokihoz, de visszaolvastam az írásaidat és most látom hogy holnap reggel. Bocsi.

Én mindig attól rettegek az orvosi vizsgálatok alkalmával, hogy mi van ha bent fog az orvos... :S Ettől cidrizek mindig.

A babó már teljesen szétnyomja az összes szervemet... :) Bár mondjuk nem tudom hogy ő vagy én szenvedek jobban. Nyilván neki rosszabb lehet a térhiány miatt, hogy összegömbölyödve van szegény.

Hallod párod jó későn végez a munkahelyén, mi lesz veled ha beindul a szülés mondjuk munkavégzés előtt? Tényleg apás szülésetek lesz?

A kórházba bemehetnek majd a látogatók a szobába ahol leszel a babával?

Puszi,

Hajni

2010. jún. 10. 13:13
 92/433 anonim ***** válasza:

igen tudom h későn ér haza, néha ki is vagyok miatta :( de most a héten pl minden nap 4re ment csak, úgyhogy végülis itthon van délelőtt, meg kora délután...ésez tök jó, mert van h 10re kell mennie, és akkor is addig van, és akkore egész nap nem is látom :(

apás szülésünk lesz!!! először nem tetszett neki az ötlet, aztán meggondolta magát :) aminek örülök nagyon.

ha beindul a szülés, attól függ h hogy! ha elfolyik a víz, akkor egyből indulok a kórházba, és szólok neki, is, h induljon, ha meg fájások, ugye az eltarthat elvileg órákon keresztül, akkor csak akkor hívom haza, ha már kivagyok, és nem bírom egyedül. szerencsére melójában jó fejek, és meg van beszélve h csak egy hívás, és egyből lelép... :) itthontól kb 15 percre melózik (aréna pláza), a péterfytől még annyi se, szóval hamar tud jönni... lehet még hamarabb beér mint én :)

2010. jún. 10. 15:23
 93/433 anonim ***** válasza:

én is nagyon tartok tőle h bentfog a doki, multkor majdnem sikerült is neki, nah akkor párom totál beparázott... h úr isten akkor indul és hozza a cuccom, meg baj van, meg mi hogy mért..... :) cuki volt :)

puszika Anett

2010. jún. 10. 15:24
 94/433 anonim ***** válasza:

nálatok apa bent lesz? melyik kórházba is szülsz? lehet már írtad de nem találom :( :)

uncsizok!!! tvzek, jégkrémezek, és most végeztem a takarítással... por törlés, szőnyeg mosás, mosogatás, fürdő, wc fertőtlenítés... nem bírok magammal :)

holnap jönnek anyum húgáék:) várom már, ott is van egy majdnem 2 éves kiscsaj, imádnivaló kis cukiság!!!!!! :)

nincs ötletem mit főzzek :( neked esetleg?

2010. jún. 10. 16:23
 95/433 A kérdező kommentje:

Tök jó hogy pároddal ilyen rugalmasak a melóhelyén. :)

Az aréna plázában dolgozik? De tök jó! Azért szeretem azt a helyet, mert ott van pizza hut és imádom a pizza hut-os pizzát. :) :)

Nekünk is apás szülés. Nálunk annyi jó hogy ugye lakás iroda egy helyen van, így végülis végig velem lesz. :)

A Szent Margit kórházban fogok szülni.

Akkor ma nagyon serte pertéltél, nem vagy semmi... nekem ma nem volt lelkierőm ilyen dolgokhoz... délelőtt a számítógépen segítgettem páromnak aztán meg mentem a bevásárlókörútra, fél kettőkor indultam el itthonról és négyre értem haza, azt hittem lehidalok mikor megláttam hogy mennyi az idő. Végülis amit akartam megvettem.

Szoptatós melltartó, hát végül kétezer forintért vettem egyet csak a kórházban levés miatt, aztán meg majd meglátom hogy mi lesz! Annyit az elején úgysem fogok ténferegni az utcákon vagy akárhol hogy oda szoptatós melltartóba menjek, itthonra meg jók lesznek ezek a brutál melltartók... :)

Hát én most részben örülök, hogy nem nagyon vannak vendégeink mert rohadtul nincs kedvem senkit körbeugrálni, hál istennek párom anyukája olyan sűrűn jön hogy ő már nem vendég hanem otthonosan mozog, anyukám ugye egy évben egyszer ha eljön, tesóméknál meg szintén most született nemrég baba úgyhogy ők azért nem jönnek sűrűn, én meg azért nem megyek, mert kint laknak 17 kerületbe és rohadt hosszú odáig az út és zötyögös, úgyhogy azt meg én nem vállalom be.

Lábam nemsokára szétrobban. :) Te hogy állsz fizikailag?

puszi,

hajni

2010. jún. 10. 17:04
 96/433 anonim ***** válasza:
hát a porszívózás, felmosás... is kész :) megsülök, és uncsizok... :( veletek mizu?
2010. jún. 10. 18:19
 97/433 anonim ***** válasza:

Na sziasztok mamik! :) Én most értem haza a papucsvásárlásból :D Olvastam, hogy min2tök azt tervezgette :D Látom, senki nem bírja a meleget... Szegény Zsófikám is nagyon szenved :( Olyan nyűgös egész nap, hogy az hihetetlen :( Kint van egész nap az udvaron babakocsiban, egy szál pelenkában. Rettentő ez a meleg.

Anett! Ne csodálkozz, hogy az arcod elkezdett puffadni, ez nem a vizesedés számlájára írandó, hanem, hogy már vészesen közeledik az idő :) Akinek már kezd "eltorzulni" az arca, értem itt az orr, száj, arc dagadást, annak tényleg nincs már sok hátra :) De hát ezt a hetek számából is jól tudjuk :)

Nagyon rossz lehet, ilyen melegben babásnak lenni, biztos szenvedés, hősök vagytok, hogy így bírjátok :) Nekem mondom, mikor 18fok volt, már dagadtak az ujjaim, és attól készen voltam. Szerencsére én a többit megúsztam. Nem is hallottam, hogy vizesedés miatt is bent fogják az embert... Szorítok Nektek, hogy nehogy úgy legyen :)

Én is épp tegnap rendeltem babakocsit :) Mert mi ajándékba kaptunk a mamámtól, de úgy, hogy az anyukám unokatesójáé volt, és hát nem a legjobb minőség, és 10hetes (pont ma:)) a kislányom, és már most szét akar esni. Aztán úgy döntöttünk párommal, hogy akkor kell egy vadi új és nem ilyen gagyi, hanem valami normális. Annyira várom már, hogy itt legyen :) Ezt rendeletem:

[link] de amúgy maga az oldal is tök szupi szerintem, és nem is drága.

Hát igen, a felkelés, ilyenkor már kész kabaré :D Most nehéz, és bosszantó is, de mikor az ember már csak visszagondol rá, mikor túl van rajta, jókat lehet röhögni :D

Amúgy szerintem nem érdemes drága szoptatós melltartót venni, én a kínaiban vettem 3 tök egyszerű párnázatlan melltartót, darabját 1000Ftért, és tökéletesen megfelelt. Azt is ki lehet akasztani, de nem is kell, mert simán ki lehet venni belőle a mellet gond nélkül. Abba is ugyanúgy bele lehet tenni a melltartó betétet is, nekem szuperül bevált.

Ma megint nagyon rossz dolog történt velem :( A múltkorival kezdem, mert úgy teljes a sztori. Szóval mióta megvan Zsófi rengeteg "barátnőm" lefarolt, mert nem tudok ide-oda menni, bulizni, stb. Persze mind mondta, hogy így várják a babát, meg úgy, meg mindenképp szóljak, ha megvan, mert azonnal jönnek, meg Ők kíváncsiak, stb. A múltkor sétáltunk a kis családommal, erre jött az egyik ilyen "lelkes barátnőm", még oda sem ért, már messziről kiabált, hogy :"Jaaaaj de nagy még a pocid!" Hát mondom a jó ***** ***** *****.... Kiszaladt a számon egykét kedves szó. Erre meg, hogy Ő nem is úgy értette, meg ilyenek. Erre, ma találkozok egy másik "barátnőmmel", mutatom Neki, hogy na itt van a kis Zsófi (mert persze még Ő sem jött megnézni, hiába ígérgette), épp, hogy rápillantott Zsófira, aztán fordult hozzám, hogy: "Hát hallod jól meghíztál!" Nahát már nem bírtam, fogtam magam, hátat fordítottam, aztán eltoltam a babakocsit. Erre jön utánam, hogy hát ő nem úgy értette, meg nem bunkóságból mondta... ja! Mert ezt máshogy hogyan lehet? Ki az akinek ez jól esik? Még egy olyannak sem, aki csak úgy "jókedvéből" hízik meg, nem egy friss anyukának. 10 hete szültem!!! Milyennek kéne lennem? Mit képzelnek, hogy ami 40 (najó "csak" 38) héten át nyúlik bőr, az szüléskor csak úgy leugrik, vagy mi??!! Fúú, nagyon kiakadtam. Jó, hogy az a +10 kiló fent van, én is látom, és mivel vékony voltam, látszik is rendesen, de komolyan ez az első, amit egy friss anyukának az arcába kell vágni rögtön az első találkozáskor???!!! Úgy felhúztam magam, hogy tök remegtem, hajszál választott el attól, hogy elbőgjem magam. Aztán még a csaj sértődött meg, hogy miután utánam jött magyarázkodni, leüvöltöttem a haját... Megsértődött, aztán elment. Kell a fenének ilyen "barátnő". Tapintatlan kis csitri. Ezek után biztos nem jön be ingyen a páromék koncertjeire :D Anyu is mondta, hogy nem tudta eldönteni, hogy bőgni fogok, vagy verekedni :D Ne de bocsi, hogy itt dühöngöm ki magam, de még mindig tiszta ideg vagyok...

Remélem a Ti környezetetekben nincsenek ilyen bunkók!

A kórházi táskát én is nagyon hamar összeraktam, csak a mindennapi dolgok maradtak kint, telefontöltő, tusfürdő, sampon, hajszárító, stb, de ezeket felírtam egy papírra, és odaraktam a tasi mellé. Az én párom miden nap jött a kórházba, császár után napi 3-3,5 liter folyadékot kell inni (és nem cukros üdítőt, hanem vizet, vagy teát), és hozta a napi 3 liter szoptatós teámat :) Szerintem Ti is iktassátok be, nagyon jó, hamar megindult tőle a tejem, pedig a császárosoknak lassan indul. Mi voltunk Zsozsóval a szopás mennyiség csúcstartók a szobában, pedig természetesen szülők is voltak :) Az már más téma, hogy 1,5 hónapig tudtam csak szoptatni :(

Kitartást kívánok Nektek ebben a nagy melegben! Nincs már sok hátra, remélem majd kicsit lejjebb megy ez a meleg, olyan 25-30fokig, hogy ne legyen Nektek ennyire rossz :) Sokszor puszillak Titeket! :)

2010. jún. 10. 18:26
 98/433 anonim ***** válasza:

húúúúú! hát kitettél magadért :))))))

nekem bnőm múlt 7en volt. 2vel tartom a kapcsit... úgy volt h ma is jönnek, de aztán ebbe a melegben inkább lemondtuk, és majd ha meglesz a kis drágám :)

de tényleg elég csúnya dolog ezzel kezdeni a talit, h kövér vagy, mint h mi volt? hogy volt? kövér vagy. :)

de amúgy az ilyen "fiatal" lányok nem is tudják mennyi mindennel jár egy terhesség, saját bnőimen látom, mert ők is csak pislognak mikor mesélem a dolgokat, h mi miért, hogy.... tapasztalatlanok ilyen téren, ahogy anno mi is! csak hát képernyő kell hozzá h így kezd a beszélgetést! :S

már jöhetne Martin, ma egész nap nyomtam a melót, de hát ez sem segített :( nah majd holnap a doki megmondja a frankót :)

az én szopi mellteróm is csak 1000volt, sima pamut "nagymama melltartó" szerűség, elől kis fülecske lekapcsolható. nemtudom még, de remélem jó lesz, és kényelmes :)

nekem is úgy van, h cucc a tatyiba, lista az asztalon a töltő, meg fényképező...ezek meg mellette, h ha netán páromnak kéne behozni, ne kelljen keresgetni semmit.

majd hétvégén tán kicsit hűsebb lesz, várom már!!!!

babakocsis téma, nekem se új lesz, mert nagynéném használta már, de megvizsgáltam mikor ott voltam, és jó állapotú, könnyű...

jóbarátok!!!! :) megyek nézem :)

pusszantás :)

2010. jún. 10. 18:57
 99/433 anonim ***** válasza:

óóóó, tényleg, elfelejtettem, hogy megint van jóbarátok :( Mondjuk ma valahogy boltba is elfelejtettem menni, most kaptam észbe, hogy futás, de ránéztem az órára 20:00óra, bezárt már :D Mind1, talán van még itthon annyi kaja, hogy nem halunk éhen :D Holnapi főzni való meg megvan már, szóval semmi sem lett volna sürgős :)

Akkor jó frankón összeraktad már a cuccokat :) Tök jó, hogy ilyen olcsón találtál szopis melltartót :) Jó vétel volt, az biztos :)

Én mostmár a bariköztöt várom :D Párom hazaért 16:00körül, aztán 18:00kor indult próbára, aztán utána még mennie kell melózni, és csak 23:00körül ér haza :( Alig találkoztunk ma :( Marha jó ez így, mert reggel meg 5kor kel megint, indul dolgozni. Jó sokat fog aludni már megint. Holnap teljesen használhatatlan lesz, tuti.

Most néztem zuhanyozásnál, úgy lebarnultam a mai séta alatt :D Mondjuk bebarangoltuk az egész várost anyummal :D Égetett a nap rendesen.

Írd majd meg mindenképp, mi volt a dokinál! :) Mostmár lassan kíváncsi vagyok, Hajniéknál mi a helyzet :) Puszik!

2010. jún. 10. 20:05
 100/433 A kérdező kommentje:

Anett: én majd kb. 1-2 hét múlva kezdek takarítani, hogy rásegítsek a szülésre, meg egy hét múlva kezdem inni a málnalevélteát.

Tényleg Tamara te ittál málnalevélteát, vagy szedtél homeobogyót?

Igen ezt már én is hallottam hogy szülés előtt felpuffad az arc és hogy eléggé eltorzul az anyukák arca. :)

Nagyon jól néz ki a babakocsi amit vettetek. :) Mi használtan vettünk Graco Quattro tour de luxe travel system - tudom jó kifacsart a neve... majdnem új szinte és nagyon jó áron jutottunk hozzá annyi hátránya van, hogy rohadt nehéz, de hát legalább gyúrok egy kicsit. :)

Most egyenlőre én se vettem drága szoptatós melltartót, igazság szerint megvettem volna a kínaiban is de annyira gyengének tűnt a kapocs hogy inkább a 2000 ft-os stellát választottam. Egyenlőre csak egyet vettem, majd szülés után veszek még de az is lehet hogy rendelek akkor már vaterán mert ott azt hiszem van olyan akció hogy ha hármat rendelsz nincs postaköltség és valami 900 ft körül van darabja és ott van fekete,fehér és testszínben. De van itt egy bababolt egy fél utcával arrébb is, úgyhogy bármi történjék oda tudok menni egyből.

Hát Tamara az ilyen barátnőket ne is hiányold... nekem is minden kollégám mondta hogy így jön majd meg úgy jön, meg találkozzunk, aztán a táppénz alatt még a telefont se vették fel, de emailt se nagyon írtak... most meg hogy mindjárt szülök most megint fel - fel tűnnek... meg írják hogy majd meg akarnak látogatni ... de én tudom hogy úgyse lesz belőle semmi. Egyrészt örülök is neki, mert őszintén mostmár annyi bajom van, hogy csak panaszkodnék...

De tudod ha nekem azt mondja valamelyik hogy dagadt vagyok... akkor biztos visszakérdeztem volna, hogy tessék... bár szerencsére nekem nincsenek ilyen barátnőim ... hál istennek nagyon kevés barátnőm van de azok tényleg soha ilyennel meg nem bántanának... sőt szinte mindegyik csak vigasztalt amikor én mondtam hogy milyen sokat híztam. Mondjuk én már 27 éves vagyok és vagy pont ennyi idősek a barátnőim vagy idősebbek.

Na már 1-2 eret látok domborodni a lábfejemen ez már jó jel. :)

Kórházi táska: na nekem ma már a wc papír, iratok, fényképező, telefontöltő, telefon nincs csak bekészítve. :)

Hát még majd ásványvizet meg szőlőcukrot meg valami rágcsát kell berakni - ezeket még a szülésznő mondta, hogy szülés után jó lesz majd pár falat ami energiát ad.

Nem is tudtam hogy téged császároztak Tamara. Lehet valahogy elkerülte a figyelmemet? Milyen volt a császár? És miért kellett császárral szülnöd?

Anett, Tamara mára elbúcsúzok bár ha nem megy az alvás akkor rátok nézek újból még este. :)

Puszi,

Hajni

2010. jún. 10. 20:27
❮❮ ... 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!