Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Ha beindulnak a rendszeres...

Ha beindulnak a rendszeres fájások, akkor mikor érdemes elindulni a kórházba? CSak mert ugye a magzatvíz nem mindig folyik el. A kórházban milyen vizsgálat vár a szülő nőre és az fájdalmas? A burokrepesztés fájdalmas?

Figyelt kérdés
2010. jún. 2. 10:47
❮❮ ... 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 ... ❯❯
 131/433 anonim ***** válasza:

Hát Anett, pedig már tényleg azt hittem, hogy csak kb 1 hét múlva írsz újra :) Amúgy valahol megértem a párodat is... Bár ilyenkor már tényleg annyira mindegy, hogy mitől indul meg a szülés :)

Azt, hogy babád lesz, akkor sem fogod tudni felfogni, amikor már ott lesz. Legalábbis nekem még a mai napig nagyon hihetetlen. Itt van egy csöppnyi kislány, akire ha ránézek, mosoly ül az arcomra, összeszorul a szívem és a torkom, megetetem, tisztába teszem, játszok Vele, beszélgetünk, gügyörészik, de még mindig nem hiszem el, hogy az enyém :) És olyan érzésem sincs,hogy anya vagyok. Tudom jól, de... áhh ezt nem lehet elmondani :) Nemsokára Ti is megtapasztaljátok, milyen érzés :) A kis tündéri kisfiaitokkal :) Jaj de várom már Őket :) Puszik!

2010. jún. 14. 12:42
 132/433 anonim ***** válasza:

te várod őket?????? mit szóljunk mi!!!!!!

neked már van kivel gügyörészni!!!!! :):):):):):):):):)

de én max a hasamnak beszélhetek, tudom h hallja, meg minden, de hát akkor sem olyan :) de kitudja! lehet már csak órák kérdése!!!!! :):):):):):):):)

2010. jún. 14. 12:45
 133/433 anonim ***** válasza:
jaj de jó lenne :) Mármint ha órák múlva már itt lenne köztünk kis Martin :) Olyan fura, hogy most fogalmad sincs, hogy hogyan néz ki, de mikor már kint lesz, tudni fogod, hogy Ő volt odabent :) És majd nézd csak meg, tök hihetetlen lesz, hogy hogy a csodába fért el ott bent :D
2010. jún. 14. 12:55
 134/433 A kérdező kommentje:

Hali!

Hát ahogy kisütött a nap elmúlt minden görcsöm... :D Pedig mekkora poén lett volna ha én szülök előbb. :D

Tesóm nekem már ha hívom mindig egyből azt kérdezi, hogy na mi van szültök? :D

Úgyhogy teljesen megértem Tamara izgalmát.

Én inkább mostmár be vagyok tojva mint állat... hallottam hírét hogy a kórházban ahol szülök minden esetben szülés után csinálnak egy méhtisztítást, amikor is egy speciális eszközzel kiszedik a bentragadt trugyit... Hát én borzasztóan félek ettől...

Tudom mindenki azt mondja, hogy de hogy akkor nem fog érdekelni, meg minden... én viszont azt mondom hogy rohadtul fog érdekelni akkor is...!!!! :D

Anett te nem félsz a szüléstől meg a közbeni beavatkozásoktól?

2010. jún. 14. 13:51
 135/433 anonim ***** válasza:

Hajni! nem udom mért de nem félek a szüléstől... inkább várom h már ott legyek és érezzem... valószínűnek tartom h ha beindul a dolog, akkor már nagyon is fosni fogok... de hát akkor már fölösleges :) meg hát ígyis úgyis kijön onnan a pici, akár izgulok, akár nem, és inkább nyugtatom magam, mert úgy a jobb mindenkinek.

szerintetek van még két olyan bolond, mint én meg párom...ma jött a levél, h az adóbevallást nem írtuk alá, úgyhogy van 8 napunk h pótoljuk, bemenjünk (én Eger, férjem Miskolc) és aláírjuk... hát fasza, de kicsit utánna telefonáltam és mondtam h én nem szívesen indulok neki ,egy egész napos túrának... és meg lehet oldani h a fénymásolatot aláírom, mellékelek egy levelet, h hiányosság pótlása...... és el lehet intézni így is. hát remek, úgyhogy holnapra ez lesz a program :)

ügyesek vagyunk :) de összeillünk :)

már annyiszor elképzeltemh hogy nézhet ki, meg a kis kezecskéit, meg a pici lábinkóját... meg akkora lesz mint férjem alkarja.... :) és húúúúú :) hihetetlen h élő kisfiú ott van belül, és készülődik ki :)

nekem is már mki úgy veszi fel a telefont, h na akció van :) de hát nem, csak uncsizok... :) de hát végülis mki várja már h kibujjon a kis drágám :)

ha nem lehetett volna elintézni az apeh-ot máshogy, tuti beindult volna a szülés még ma :) nehogy vmi összejöjjön :) de így meg nem fog, még várat magára :) tiszta pasi!!!! jól megvárat :)

nagyon meleg van... szívesen csücsülnék strandon, v parton... :) ott biztos jobb, mint itt...

Hajni! melyik kórházba leszel? szerdán hova mész dokihoz?

akkor az a tisztítás, olyan egészségügyi kaparás szerű??? inkább csinálják, mint vmi ott marad, és baj legyen. de én nekem a védőnő azt mondta h azt csak akkor csinálnak, ha nem tudják egyben kiszedni a burkot, meg a lepényt, ha netán megszakad vmelyik... h ne maradjon bent olyan dolog aminek ki kell jönnie... mert ha egyben ki lett szedve minden, akkor nem is lehet más bent...

mert nekem itt tökre elmagyarázta h kb mi hogy fog zajlani, és mit fognak csinálni, és akkor mondta h a köldökzsinór segítségével kiszedik a magzat burkot, lepényt... szétterítik és megnézik h rendben minden ott van e.... és ha vmi ott maradt, akkor csinálnak olyat, de ez is pár perc, míg a picit rendberakják... engem nem zavar, hisz az orvos jobban tudja mit mért, és hogy, hisz már többször csinálta mint én, és az én érdekeimet szolgálja, nem bántani akar... meg hát most öszintén miután kijött a picúr annyi adrenalin, meg vágy lesz bennünk (sztem) h észre se fogom venni ha vmit csinálnak... hisz elvileg a varrást, meg az ilyeneket sem veszik észre, mert el vagy zsibbadva, v az érzéstelenítőtől, v attól h végülis egy gyerek jött ki onnan :)

akárhogyis, én már nagyon várom h ott legyek, és átéljem, és érezzem az egészet!!! aztán meg majd látom h kell e eda v vmi hasonló, v nem :)

Tamara kár, h te ezekben a dolgokban nem tudsz "segítséget" nyújtani, jól jönne egy tapasztalt vki :)

de a lényeg az h nincs baj!!!!! és ne is legyen!!!!!

:DDDDDDDDD

2010. jún. 14. 15:32
 136/433 A kérdező kommentje:

Hali!

Hát Anett jó neked hogy nem parázol. Én már csak abban bízok hogy a nagy félelmeim ellenére kellemeset fogok csalódni, mert valami tök brutális dologra készülök fel. :)

Ja képzeljétek el az előbbi kommentembe írtam két csúnya szót és kiírta a weboldal, hogy mostantól ellenőrzik minden hozzászólásomat. :S

Adóbevallás kapcsán igen a tv-ben is lehetett hallani, hogy emiatt van egy csomó hiánypótlás, szóval nem ti vagytok az egyetlenek, vigasztaljon ez. De ügyes vagy hogy elintézted hogy ne kelljen személyesen pótolni.

Én is sokat gondolok arra, hogy egy élő kisfiú van bennem és én táplálom és majd ki fog jönni, meg ilyesmi...

Érdekes módon nekem néha vannak olyan érzéseim, hogy megijedek a dologtól - és inkább kötelességnek érzem. Azt tudni kell, hogy párom kora miatt nekünk ez már egy picit kényszer is volt. Persze édes kényszer. Én egy kicsit csalódtam a terhességben, azt hittem hogy majd minden rózsaszín lesz és csodálatos, stb. És aztán jött a feketeleves - mint ahogy a nagykönyvben meg van írva - émelygés - hányinger, nem alvás a terhesség eleje óta, étel - ital - szag undor, talán a 16-25 hét között éreztem magam a legjobban. A 25 hét után viszont el kezdett fájni mindenem, leginkább a szeméremcsontom amitől nagyon nehéz volt minden mozgás. Szóval nekem nem volt a legcsodálatosabb élmény... Sajnos, pedig máshogy képzeltem el. Másrészt régebben mindig úgy terveztem hogy egy csinos kismama leszek - aztán sajnos nem úgy jöttek össze a dolgok, hiszen nagyon nehéz terhesen öltözködni. Másrészt sajnos táppénzre írtak ki már a terhesség elején és nem is javasolta a doki később hogy menjek vissza - pedig úgy terveztem hogy dolgozok végig. Anyagilag is sokat vesztettünk ezzel...

Ettől független este mindig úgy alszok el hogy arról képzelgek milyen jó érzés lesz majd a karjaimban fogni, átölelni, stb...

Másfelől meg tudom hogy lesz ott azért feketeleves is, bárki bármit mond... A tesómat kétszer néztem végig hogyan éli meg a szülés utáni időszakot és egyik sem volt egy leányálom, bár lehet hogy a saját magával szemben túlzott elvárások keserítették meg szegényt.

A szülés utáni beavatkozások, hát sajnos tesóm mindkét szülésénél megszenvedett a gátvarrással szóval az sem egy aranyszabály hogy fáj vagy nem fáj, kinél hogy zajlik. Azt tudom hogy nekem a múltkori kórházi vizsgálat nagyon rossz volt - és az nekem elég rossz viszonyítási alap lett...

Sok más dologtól is félek még, tudok-e majd szoptatni - mert nagyon szeretnék. El tudom-e úgy látni a babát ahogy azt kell. Jó anya leszek-e. Párom hogy fogja megélni. Stb...

Persze most nem lehúzni akartalak téged, mert az a normális ahogy te állsz a dologhoz. Én csak a saját hozzáállásomat írtam meg. Szóval én állati para vagyok!!!!!!!!!! ÁHHHHHHHH!!!!!!

2010. jún. 14. 16:50
 137/433 anonim ***** válasza:

hát :) én pont az ellentéted vagyok akkor :)

nekem az egész terhesség gond nélkül csodálatosan, élményekkel teli...... és leírhatatlan volt szerencsére. se rosszullét, se fájás, se semmi, egy egy nehéz nap után a derekam fájt. én melóztam áprilisig, és ugye bölcsiben, ott a folyamatos gyerek emelgetés, meg babusgatás.... meg minden, a végén már kicsit teher volt, de szörnyen hiányoznak a kis drágáim!!!!!!! :(

szóval nekem semmi negatív nem jött le a terhességből, most ez a meleg, meg a néha rossz éjszaka... meg hát ugye a nagy pocakkal most már nem úgy működnek a dolgok, ahogy előtte... de hát ez is velejárója. én sokkal rosszabbra készültem az elején, de szerencsére kellemeset csalódtam :)

remélem a szüléssel ugyanez lesz, nem készülök semmire, lazítok, próbálok pozitivan hozzáállni... és mindenben csak a jót látni, és akkor az lesz, és úgy lesz :) (remélem)!!!!!!

aztán majd írom h mizu volt :)

a szülés utáni időszakról meg fogalmam sincs, mert mki más és más, mki máshogy oldja meg a dolgokat, már az időbeosztás.... szóval majd látjuk azt is. ettől sem tartok, mert hát mit kell csinálni?! tisztába rakni, etetni, lefektetni :) csúnyán, és röviden ennyi!!!!

az meg h milyen anya leszel, csak tőled függ, és mkiben benne van (elvileg) az ösztön!!!!! és én bízom benne!!!! magamban!!!!!!! és minden rendben elsz, és sikerülni fog, és kézben fogom tudni tartani a dolgokat!!!!!!!!!!!

nincs más lehetőség :):):):):):):):):):):):):)

én vhogy így állok a dolgokhoz :) aztán majd látjuk h mi lesz, és hogy :) szoptatni meg fogok tudni!!! olyan nincs h nem :))))

fő a magabiztosság, és az önbizalom (sztem) a babának is kell, h érezze h anya tudja mit csinál, és biztos magában, mert ha te bizonytalan vagy, és zavart, akkor az átragad a picire is :(

a mi kapcsolatunk a férjemmel, meg hát írtam h egy éve volt az első együtt létünk, tavaj májusban volt az első randink, de akkor még mind2en mással voltunk...ő 26, én 24 leszek. márciusban összeházasodtunk, novemberben összeköltöztünk, októbarban derült ki a pici...szóval hááááát mi sem a biztos kapcsolatunkat raktuk alapul a picinek, de zserencsére eddig minden jól sült el, és remélem így is marad!!!! :) fő a pozitív hozzáállás :)

hát én megint írtam :) de jól esik néha kicsit kiírni magamból a dolgokat :)

picit fájok, feszül eléggé a pocim most :( meg csuklik is a pici :( reméljük elindul már lassan :)

további szép délutánt (estét), puszika

2010. jún. 14. 17:32
 138/433 A kérdező kommentje:

Valóban akkor teljes ellentétei vagyunk egymásnak. :) Pluszba hozzáteszem hogy mi párommal már öt éve vagyunk együtt. :) Tovább erősítve, hogy mennyire ellentétes helyzetűek vagyunk. :)

Én mikor gondolkoztam a teherbeesésen nem is gondoltam bele, hogy hányingerem lehet, meg a többibe... ---- ezért engem elég váratlanul értek a dolgok. Ez miatt van talán az, hogy a szüléshez már inkább negatívan állok, hogy ha nem lesz annyira fájdalmas, stb. -- akkor legalább kellemeset csalódok. Bár lehet hogy nem teszem jól, mert hiszen előre is lehet vetíteni a problémákat azzal ha az ember negatívan áll a dolgokhoz. :)

Mindig mondom a babónak, hogy nagyon bízok benne hogy ügyi lesz!

A szülés utáni időszakkal kapcsolatban igazad van, hogy csak az anyán múlik hogy mit hoz ki a helyzetből... Én erre annyit rácáfolnék, hogy én eddig ahány anyukát ismertem a közelemben akik megengedhették maguknak hogy őszinték legyenek velem, egytől -egyig megmondták hogy azért lassan a testtel, mert amikor a kicsi baba sír majd egyfolytában és már az összes dolgot megpróbálta az anyuka és úgy sem sikerül... akkor az eléggé próbára teszi az anyuka idegeit. Én a szoptatás kérdéshez is úgy állok, hogy szoptatni akarok, nincs apelláta --- ha nem egy egyből akkor sem adom fel, mert azt mondják a nagy könyvben hogy hozzáállás és kitartás kérdése az egész... ettől függetlenül az anyuka amíg nem tud rendesen szoptatni, mert a bimbót a kisbaba nem kapja be rendesen, vagy mert a pici babó nem tud szopni rendesen, stb... addig azért éhen marad a kicsi és nyűgös is és az anyuka önmagát okolja hogy ő nem tudja hogy kell, stb... meg amikor jön majd az ezernyi vélemény, tanács és neked kell eldöntened... szóval én mind számításba vettem ezeket a lehetőségeket, mert nem szeretnék pofára esni. :) :)

Nekem a terhesség egy igazi tanulóút volt... Tesómmal elég rossz volt a viszonyom régen... az első babájával elég furcsán viselkedett... és én nem tudtam őt megérteni, gondolok ilyenekre, mint nem hagyta hogy megfogjuk a babáját, meg nem nézhettünk rá... stb-stb. Ez miatt sokat veszekedtünk, mert nem értettem hogy miért ilyen burokban neveli. És most hogy terhes vagyok most kezdek sok mindenben hasonlóan gondolkodni. Pl. már most félek attól hogy a babót majd minden rokon össze- vissza akar fogdosni, ölelgetni, puszilgatni... --- pedig érdekes hogy régen tök belefért nekem ...

Azt hiszem most kezdtem átérezni hogy mekkora felelősség egy kisbaba, mert mint anyának nekünk kell tudnunk hogy hol a határ hogy meddig jó a babának valami...

Anyósommal is rengeteg szembetűzésem volt a babával kapcsolatban, sok mindennel kapcsolatban elmondja a véleményét, ami sok esetben hát elég elavult... meg babonákra épül... És olyan furcsa majomszeretettel fordul a babák felé... el tudom róla képzelni hogy ha megszületik Olivér egyből kézbe akarja majd venni és jár majd a nyakunkra...

Szóval én azt mondom, szép dolog a terhesség - kinek áldott kinek teher. A szülésről még nem tudok nyilatkozni, de a gyermekvállalás igazán nagy felelősség, mert egy egész életért lesz felelős az ember...

2010. jún. 14. 19:58
 139/433 anonim ***** válasza:

Hajni! igazad van elég sok mindenben :) én ezért rendszereztem egy pólyát, abba szegénykém nyakig benne lesz, és így nem tudják össze vissza tapizni majd :) csúnya dolog, de ez van, én sem akarom, h mki ki tudja milyen kézzel hozzányúljon.... :)

nekem párom szüleivel szerencsém van! 300km-re laknak pesttől :) anyámék, már viszont kicsit közelebb, meg anyám nekem jön is majd segíteni, hát neki is vannak hajmeresztő dolgai :) de hát nem egy korosztály :) majd látjuk mit tudok hasznosítani a tapasztalataiból...

az meg h a baba sír és nehéz lesz lenyugtatni, mindegyik baba sír, nem csak az enyém...én nagyon sírós baba voltam, és mégis milyen tökéletes lettem :P az a dolga, h sírjon, aludjon, kakáljon :) ha már nem bírom, ezért van apa, h átvegye tőlem :) persze ezt így most könnyű, de a gyakorlatban teljesen más lesz tudom jól... de bízunk a legjobbakban, h páromra fog hasonlítani, baba korában a hangját se hallották :)

nem tudom h holnap leszek e még, mert már lassan 2 órája folyamatosan keményedek 5-6 percenként... furi mert nem fáj semmim, de hát csak aggódok, felhívtam a kórházat, azt mondták fürödjek le, próbáljak meg aludni... ha nem sikerül akkor menjek be, ha javul a helyzet, akkor nincs gond :) mert a pici folyamatosan mozog, lehet ez az idő a ludas.... de hát majd meglátjuk az éjjel... már páromat is hívtam h lehet akció van...

úgyhogy megyek feküdni, és drukkoljatok, h holnap ilyenkor már nézzem ahogy alszik a kis drága szerelmem :):):):):)

ha nem jön össze, írok vmikor :)

jó éjt!

puszika :):):):)

2010. jún. 14. 21:07
 140/433 A kérdező kommentje:

Szorítok neked nagyon Anett!!!!!!

Puszillak

2010. jún. 14. 21:20
❮❮ ... 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!