Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Ha beindulnak a rendszeres...

Ha beindulnak a rendszeres fájások, akkor mikor érdemes elindulni a kórházba? CSak mert ugye a magzatvíz nem mindig folyik el. A kórházban milyen vizsgálat vár a szülő nőre és az fájdalmas? A burokrepesztés fájdalmas?

Figyelt kérdés
2010. jún. 2. 10:47
❮❮ ... 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 ... ❯❯
 161/433 A kérdező kommentje:

Sziasztok!

Hát már én is nagyon várom a nagy napot. :)

Most jelenleg kínlódok ugyanis Olivér valahogy úgy mozgolódik hogy olykor-olykor egy ideget megnyom a hátamban amitől olyan érzésem van mint mikor becsípődik a hát.

Te született anyuka vagy Anett. Annyira szépen álltál az egészhez - terhesség - szülés - szülés után... hogy tényleg mindenben kivéve a szülés egy része nagyon szépen alakul(t) minden. Nyugodt babád van, boldogok vagytok, szépen szopizik.

Én még direkt nem vettem ilyen tejtároló dobozokat, ugyanis én nem igazán akarok lefagyasztani tejcsit, max néha lefejek majd valamennyit ha valahova ügyet kell menni intézni és nem tudom magammal vinni hogy párom meg tudja szoptatni, mert olvastam hogy igazándiból a fagyasztás során elpusztulnak a hasznos dolgok a tejcsiben és hogy a baba ahogy nő úgy változik a tejcsi is, így ami ma még jó lehet hogy egy - két hét múlva már nem ízlik neki vagy nem elég tápértékkel bír számára.

Mindenesetre azt hallottam viszont, hogy nagyon megéri eladni, ha sok a tejcsi, csak sok vizsgálat is van, állítólag még kakit is bevizsgálnak... Jó mondjuk érthető, hiszen nem adhatnak ki akármilyen tejcsit más babáknak.

Tamarával mi lehet, tegnap este óta nem írt. :(

Puszi,

Hajni

2010. jún. 24. 20:15
 162/433 anonim ***** válasza:

Sziasztok!

Hát Anett! Végig szültem Veled, ahogy olvastam a történeted :) Picit meg is könnyeztem. Annyira csodálatos lehet!! Érezni, ahogy kibújik, megdolgoztatok érte, hogy itt legyen :) Ügyesek voltatok, gyorsan ment, és Martin is dolgozott érte, hogy megszülethessen, nagyon örülök, hogy nem lett császár :) Ennek így kell mennie, szépen lendületesen, erősen. Tényleg, mást nem tudok mondani, tökéletesek vagytok :) Hát a varrás meg ilyen. Bár soha nem éltem át, de a mesélők 99%-a azt mondja, hogy a szülés eltörpül a varrás mellett. Remélem nem lesz vele a későbbiekben gondod, szépen gyógyul majd :)

Olyan jó, hogy tudtok már picit ismerkedni is Martinnal, nagyon jó érzés, mikor evés után egyre többet van fent. Zsozsó már 1,5-2 órákat van fent, gügyög, nevetgél, csodálatos nézni a fejlődést. Néha belém hasít a tudat, hogy látni fogom felnőni, ahogy tanul, okosodik... Ez olyan természetes dolog, de anyaként ezt átérezni teljesen más, mint csak úgy "tudni".

Örülök, hogy van bőven tejed, hogy még lefejni is tudsz :) Remélem így is marad :)

Nekem is folyt a tejem, mint az őrült, lezuhanyoztam, mire megtörölköztem tiszta ragacs lettem, mert össze-vissza rám folyt... Viszont én fejni sosem tudtam, annyi volt, amennyi Zsozsónak kellett. Aztán már annyi sem. Pedig minden szopi után megnéztem, megnyomtam, jött belőle, gondoltam akkor minden oké. Aztán mondta a védőnő, hogy az csak az a pár csepp, amit előre szívott hátulról, amúgy szinte üres már, azért hagyta abba a szopást, de nem lakott jól... :( Na de ez egy másik történet, és nem is kell ezzel foglalkoznod, mert Nálatok minden rendben lesz! :)

Hajni! Szerintem Olivér már nagyon helyezkedik a helyére, azért lehetnek ezek a fájdalmak :) Úgy érzem, hamarosan jön Tőled is a hír, hogy Olivér megérkezett :) Várom már :) És akkor már mind hárman mesélhetjük, kinek mit művel a kis csöppség otthon :) Bár Zsófi sem nagy még, de jó lesz újra átélni rajtatok keresztül a dolgokat. És persze biztos kicsit másként alakulnak majd, hiszen minden baba más. Főleg majd a "nagyobb" fejlődések, pl átfordulás, ülés, mászás, állás :) Juj de szupi :)

Szép napot Nektek, a kint babának, és a bent babának is! Puszik!

2010. jún. 25. 10:35
 163/433 anonim ***** válasza:

sziasztok!

Hajni! hát nem tudom, nekem a védőnő mondta h fejjem a cicit, amikor tudom, meg erőm van hozzá, de mivel hűtőben 1 napig lehet tartani a tejet, fagyasztóban pedig 3-6 hónapig...mi is azért fejjük, mert kidobni sajnálom, de később viszont jól jöhet, ha el kell szaladnom vhova és kell a picinek, és apa van vele, v nagyi... mert fejni viszont kell, h több legyen, mert nekem a védőnő azt mondta h minél többet nyesztetem a cicit anál több tej lesz, mert a baba is minél nagyobb, anál több kell neki, és ő is többet szopizik, és így gyorsabban lesz több... elég érthetetlen ahogy leírtam, de remélem megértitek...

szóval azért fejem, h legyen biztibe, meg h a babának is biztos mindíg elég legyen, nem szeretném h éhen maradjon a kis drágám :) még a végén összekoppan itt nekem :))))))

Már Martin is egyre többet van fent :) igaz még nincs meg a napirend....mert kicsit felborult a kezdetekhez képest :( pedig úgy olyan jó volt :) evett utánna tudtam h van kb 3 óra szabadom :) most már viszont...:S semmi sem biztos, éjjel is 2kor megetettem, és nem volt hajlandó elaludni :( hát apa kezelésbe vette, kijöttek a nappaliba, és énekeltek 4ig :S én meg aludtam, szegény apa :) de imádom!!!! meg ma reggel is 9kor volt szopi, aludt fél órát, utánna felkelt, nyüszögött egy sort, kaka.... 2X, meg kis hiszti, közben be-be aludt szegénykém totál kivolt :( és olyan 1 körül sikerült legközelebb normális etetést, alvást összehozni :( de elvoltunk amúgy, csak totál kifáradtam :) aztán apa elment melóba, már majdnem én is elaludtam, erre csönget egy nő...szórólappal, h megtérít, hát térítsd meg a tudod kit.... kiakadtam, persze h nem tudtam visszaaludni :(

majd még mindjárt picit megpróbálom. ma lesz az első egyedül fürcsi.... remélem sikerül, mrt a derekam még nem bírja, és 2-3 perc hajlás után meg akarok halni :(

Tamara! köszönöm szépen :) nagyon szép volt amit írtál :) és jól is esett :)

Hajni, még annyit, h ajánlom az egyszer használatos gyógyszertári bugyit!!!!!isteni!!!! ha lehet 1v2 számmal nagyobbat vegyél!!!! bimbóvédő krémet vigyél már a kórházba!!! áldani fogod a nevét annak aki kitalálta :) ha netán katéterezni kell, ne félj! nekem volt meg se éreztem!!!! semmit!!! pedig totál betojtam mikor a nővér jött a cuccal :( :) nem tudom milyen betéteket használsz, raktál el... de a tena is szupi, utánna mikor gyendül a vérzés 2-3 nap, én naturella 4cseppeset használtam, az bírta bármeddig, mert ugye ott már nem úgy van h na én megyek wcre.... amikor a baba enged :) és nekem az szuper volt!!!!! ajánlom azt is!!!! még ezek az eszembe jutottak :) remélem nem későn, és hasznát veszed!!!! :)

milyen kis dolgoknak is tud örülni az ember!!!! már tudok ülni :):):):):):):):):):)

Tamara! a te kis drágád nem akar mindíg karba lenni???mit csinálsz h ne nyüszögjön egyfolytába??? mert ha kézbe van minden csodás, v ha a melkason fekszik, de amint letesszük, v magam mellé az ágyra, v a sajátjára kitör a 3.világháború :)

ha esetleg vannak jó kis nyugtató praktikáid, amik nektek beválltak :) akkor azt örömmel veszem :):):):)

ez elég sok lett :)

puszika!!!!!!!

2010. jún. 25. 18:15
 164/433 A kérdező kommentje:

Sziasztok!

Tejcsi: igen azt tudom hogy nyesztetni kell a cicit, csak most lehet haragudni fogtok rám, de én nem nagyon akarom elrakosgatni, szóval bármilyen szívtelennek is tűnök szerintem én ki fogom önteni. :( Egyrészt nem akarom megtölteni a hűtőt ennyi tejjel, mert akkor gyakorlatilag minden szoptatás után lehetne eltenni, ha sok lesz...

Én a Tena hálós bugyiját vettem meg még anno mert a szülésznő azt javasolta, 4 darabot vettem belőle, mert mondta a szülésznő hogy simán ki lehet mosni és gyorsan szárad. Hát remélem elég lesz, de ha nem akkor majd hozatok be még párommal. Mellbimbóvédő krémmel viszont nem készültem be, de lent van patika a kórházban úgyhogy majd legfeljebb vetetek valakivel ha jönnek látogatóba. :D Betétből Tenát viszek, meg a tesóm odaadta a tescot kismama betétjét ami neki megmaradt. Kórházba jók lesznek ezek itthonra meg majd vesz Tamás a három nap alatt.

Én abszolút együttérzek, ezzel a végre tudok ülni örömmel --- én is összeteszem a két kezem ha sikerül egyszer aludnom, vagy ha nem vakarózok egy órát : D

Tesómnak is a kisbabája a kórházban meg hazaérkezés után pár napig nagyon rendben volt aludt - evett - kakilt sőt még tesóm mondta hogy túl sokat alszik... na aztán egy - két hétre rá megfordult a dolog, valami történt és sokat sírt, meg nem aludt rendesen... azóta egy kicsit nyűgösebb...

Hát én nemcsak a katétertől fosok, de a többi mástól is: méhtisztítás, varrás, vágás, stb...

Elkezdtem tolni a homeopátiás bogyókat még tegnap délután érdekes tegnap egyből kezdett fájni is a hátam, meg ma is egy párszor... kíváncsi vagyok mi lesz a hétvégén. :D

Tamara!

Még mindig neked a legjobb túl vagy már minden nehezén. :D

Anettnak pedig mindenképp válaszolj a nyugtatós tippekre, mert azok engem is érdekelnek.

Pusszantás néktek és babóitoknak!

Hajni

2010. jún. 25. 19:03
 165/433 anonim ***** válasza:

sziasztok!

Hajni! sztem nem gáz ha kidobod a tejcsit...mki máshogy csinálja, én sem akarok tejüzemet csinálni a hűtőből... napi 1X fejem mind2 cicit, többet nem mert hallottam, h a fejés csúnyítja :( szóval igyekszek odafigyelni!!!

én is tena bugyit használtam! isteni, és imádtam is!!! és nagyon jó volt, meg kényelmes, mindenhol fog... csak már állna el a vérzés, mert még mindíg van :( éjszakára már elég a tisztasági, de nappal még kell a szárnyas normál... de már lassan csak abbahagyja!!!ideje!!!!

hát Martinkám úgy néz ki, h ma éjjel 5és fél órát aludt 1 huzamban :) remélem báll vmi hasonlóra, és akkor az éjszakák kipipálva :) nappal meg reggel 8-10ig fent van, pislog, nézelődik :) utánna cici és alszik... ez így nem gáz, mert én is szeretek reggel fetrengeni :) legalább egy jó pasival teszem, mivel párom melózik :( :)

én a kórházban elhasználtam fél csomag tenát, meg 2X10es naturellát, meg egy 20as csomaggal vettünk utoljára, abból még van kb 7-8 db, de remélem elég is lesz mostmár :)

tegnap este sikerült egyedül lefürdeni :)

úúúúú!!!! képzeljétek, este 11kor jött haza férjem, és akkor a pici még pislogott (én már félájultan), és akkor h ő még babázik, hát ha martin bírja nyugodtan, jobbat alszik utánna :) és bekakilt, de úgy h ruhacsere, meg pelenkázó tisztítás, meg minden :):):):) nyakig :):):):):) hát párom elbánt vele :) ügyes, de meg is volt az ára, mert egy pillanatig nem figyelt, és szájba pisilte a fia :):):):):):):):):):) hát mikor mondta reggel, én úgy neettem :):):):):) engem is hasba lőtt tegnap :):):):) kis lövész :):):):)

hát szép napot!!!!

puszika

2010. jún. 26. 13:03
 166/433 A kérdező kommentje:

Anett!

Mennyi és milyen fajta betétet használtál pontosan a kórházi bentlét alatt? Mert én egyenlőre csak fél csomag tenát és fél csomag olyan tescosat viszek amit a tesóm hagyott rám. De akkor ezek szerint érdemes lenne vinnem sima betkót is, mert az is elég lenne?

Tényleg és Te áztál át esténként?

Igen ilyen kalandokat már én is hallottam hogy arcon pisilte a kisfiú a pelenkázó szülőjét, meg hogy ollóval kellett levágni a ruhácskát úgy befosott. :)

Az nagy mák ha végigalussza az estéket. :)

Most nem írok többet, mert tv-zünk.

Puszi,

Hajni

2010. jún. 26. 18:01
 167/433 anonim ***** válasza:
100%

Hajni! én egy csomag tenát vittem, meg egy csomag 10dbos sima szárnyas 4cseppes betétet, a tena elég volt a sima nem, mert még most is kell nap közben... :(

csak 1X áztam át az első éjjel... utánna már nem szerencsére.

megyek mert sír a pici

pusz

2010. jún. 26. 21:10
 168/433 anonim ***** válasza:

Na sziasztok!

Anett, látom, már vannak sztorik :D

Betétet én is tena-t használtam, viszont én normált vittem, abból kettőt kellett egymás mögé ragasztanom, aztán kaptam a szobatársamtól extrát, az tök jó volt. A bimbó védő krém tényleg nagyon szuper! Mondjuk amég nem edződik meg a bimbó, addig a szoptatás első néhány másodperce kész halál. Legalább is nekem a könnyem is kicsordult úgy a 2. hét közepéig, krém ide vagy oda. Az viszont abban segített, hogy ne égjen a bimbóm etetések között. És szerencsére Zsófit nem zavarta, nem mostam le, mert akkor az tényleg fájt (egyszer próbáltam lemosni), és rá van írva, hogy fent maradhat szoptatásnál. Amúgy én 5 hétig véreztem, de olvastam, hogy a 7-8 hét sem ritka. Remélem Anett Nálad hamar abbamarad, tényleg nagyon zavaró.

Nyugtatás: "Sajnos" ebben nem nagyon tudok segíteni, mert Zsófi annyira jó baba, hogy nem igazán vannak vészhelyzetek. Csak úgy hobbiból Ő nem sír, csak ha fáj valamije, ha álmos, akkor sem sír, simán elalszik. Voltak hasfájásaink, akkor cseppet kapott (persze ez az egyszerű síráson nem segít), de utána jó meleg takaróba tekertem, ringattam, az arcomat a buksijára tettem, ringattam, dúdoltam, attól megnyugodott. De lehet, hogy csak a csepp hatott, és azért hagyta abba a sírást :D Szóval én ilyen szempontból haszontalan vagyok :( De ez a takarós téma jó lehet tényleg, mert több helyen olvastam. Mondjuk ezzel meg az a gond, hogy itt is kézben van, és ahogyan mondtad, azzal van a baj, ha leteszed. Vannak "kézben babák", lehet, hogy Martin ilyen... Nem túl szerencsés, fogalmam sincsen, hogyan lehet leszoktatni róla, Zsófi nem igényli. Mondjuk az elejétől figyelek, hogy keveset legyen kézben, ha dumálunk, akkor is az ágyra teszem magam elé. Szóval mikor felkel és kiveszem az ágyból, akkor van kézben, aztán kézben etetem, után ágyon dumcsi, viszem a pelenkázóhoz, ott is kis dumcsi, szól ha álmos, kicsit megringatom, leteszem az ágyába, és mint a kis angyal, alszik. Szóval gondolom, Ő ilyen... Remélem Martinnál ez még a szokatlan környezethez köthető, meg hogy még most tanul élni, anya nélkül lenni nehéz, mivel ott kezdődött Benned az Ő kicsi kis élete, hosszú ideig csak Veled volt, hallotta a szívverésed, a vérkeringésed, a hangod, a melegséged, és ami a legfontosabb, sosem volt egyedül... Reméljük kinövi, mert nehéz így bármit is csinálni...

A kakálás az nálunk is nagy nevetéseket szült a pisiléssel kézen fogva :) Mikor anyatejes volt is előfordult, hogy a rugi talpában állt a kaki, mire befejeztük az evést, és még a hóna alja is olyan volt :) A tápis kaki meg 1-3 naponta jön egy adagban, és sokkal sűrűbb, sokkal büdösebb, hát gondolhatjátok... Tegnap előtt volt a 2. olyan akció, hogy a tarkójáig kakis volt, mire lehámoztam Róla a ruhát, mondom nem fürdetem le, a kövi kaja után amúgy is jön az esti pancsi. Szépen letörölgettem, aztán felvettem, hogy levegyem a kakis textilpelust a pelenkázóról, meg letöröljem a pelenkázót, erre olyan gyönyörűen végig pisilt, hogy a ruhám teljesem átázott, és a parkettán is szépen állt a víz :) Marcinak mondtam is, hogy az ilyen pillanatokért érdemes élni :D Szóval reggeli pisis ruha+ágynemű+kakis ruha+textil pelus+az én pisis ruhám :) Gyártja a szennyest rendesen :) Most már vettem gumilepedőt, mert reggelre mindig kifolyik a pisi. Hát sokat alszik, annyi időt nem bír a pelus.

Tegnap voltunk a tatai víz-zene-virág fesztiválon, nagyon jó volt :) Zsozsó szinte végig aludta az egészet, de vettünk Neki vásárfiát :) Találtam olyan édes bodyt!!! Egy kislány van rajta, egy törött vázával, meg virágokkal a kezében, a lába alatt áll a víz, és alá van írva, hogy "nem én voltam" :D Először olyat vettem, hogy az a kislány egy hatalmas ruhában volt, és az volt alá írva, hogy "ha érdekesen áll rajtam a ruha, akkor apukám öltöztetett" :D De aztán kicseréltettem, mert a múltkor már volt egy kis "vita", hogy szabadkoztam, mikor vendégségben voltunk, hogy azért nincsen szép ruhában Zsozsó, mert Marci öltöztette (egy egyszerű itthoni body volt, ami nem csúnya, csak nem alkalmi). És Marci tök megsértődött rajta, hogy szerinte az igenis szép, és hogy ne égessem már le, hogy nem tudja felöltöztetni a gyereket. Aztán bármilyen jópofa volt a body amit először vettem, mondom inkább kicserélem, nehogy rosszul essen Neki, lehet, hogy ha anya lett volna ráírva apa helyett, nekem sem esne jól. De amit végül megvettem az is nagyon édes :D Szóval nekünk nagyon jó volt a 7végénk, szerdán lesz a szülinapom, anyumtól megkaptam az elő ajándékomat: 6 évad Szex és New York-ot :D Nagyon tuti :) Most is mindjárt kezdődik a a TVben, úgyhogy zárom soraimat. Remélem mindent leírtam, amit akartam.

Legyetek jók, kitartás a babához, és a várakozáshoz! :) Puszik!

2010. jún. 27. 11:27
 169/433 A kérdező kommentje:

Hát én ma elkezdtem gőzerővel takarítani, olyan estém volt, hogy azt mondtam köv. este szülünk. Hát kíváncsi leszek - vagyok lesz-e belőle valami. Mindenesetre reggel óta talpon vagyok, ablakot pucoltam meg ilyesmik. És még folytatom, amíg össze nem rogyok csinálom.

Este viszkettem nagyon, izzadtam is sokat - ez valami új egyébként mert eddig nem izzadtam - az izzadás meg állatira csípi a kiütéseket, óránként keltem éjjel és akkor sem aludtam végig az egy órát, mert annak a felét végig forgolódtam...

Úgyhogy totál kész vagyok... semmi bajom nem lenne ha ez az átkozott viszketés ne lenne...

Nagyon remélem hogy ma este lesz valami, vagy ha nem akkor legalább tudok aludni majd...

Szorítsatok nekem, hogy ma este - éjjel vagy hajnalban már a karjaimban foghassam. :)

Puszi nektek,

bocsi hogy most nem szóltam hozzá máshoz csak eléggé nyomaszt a saját bajom. :S

2010. jún. 27. 14:17
 170/433 anonim ***** válasza:

hát Hajni megértelek!!! és nagyon remélem, és drukkolok, h most már hamarosa vége legyen "szenvedéseidnek", és megszülessen a babód :) de állítólag, fészekrakó láz jön az emberre, h jön az idő, és mivel ma egésznap takarítottál..... ezért lehetséges h közeledik az időd/időtök :):):):):) DRUKKOLOK!!!!!!

rájöttem h a pocija fáj a kis drágámnak, ha így este rákezd, mert simiztem neki, meg maszíroztam, tojt egy jót és azóta pislog, cumizik...elvan, apa most jött haza, ezért van időm írni :)

szóval remélem h a hasfájás miatt nyügi este, igyekszek minél kevesebbet fogni, de mikor rákezd úgy h már levegőt sem vesz csak visít akkor már nem bírom és muszály magamhoz ölelni, egyből megnyugszik...de ahogy lerakom kezdi ha nincs szájában a culija, így egyre sűrűbben culizik :) de inkább ez mint az ujja (mert már arra is rákezdett) ,mert a fogai miatt....

apa itthon lesz most 5 napot, a szülési szabit! jó lesz, mert rá bátran ráhagyom h csináljon amit akar vele :)

másra annyira nem, pláne nem a húgaimra! :S

hát mát nem is tudom miket írtatok :S kicsit fáradt vagyok én is, de mi már 2ben :) remélem Hajniról nem hallunk egy ideig :) és utánna már ő is 2ben jelentkezik!!!!!!

jajj de ti számot cseréltetek, akkor ha vmi van, írj!!!! mert nekem nincs meg a száma...

na mind1. megyek bebújok a világ 2 legjobb pasija mellé az ágyba :)

jó éjt!!!! puszika

2010. jún. 27. 21:18
❮❮ ... 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!