Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Ha beindulnak a rendszeres...

Ha beindulnak a rendszeres fájások, akkor mikor érdemes elindulni a kórházba? CSak mert ugye a magzatvíz nem mindig folyik el. A kórházban milyen vizsgálat vár a szülő nőre és az fájdalmas? A burokrepesztés fájdalmas?

Figyelt kérdés
2010. jún. 2. 10:47
❮❮ ... 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 ... ❯❯
 191/433 A kérdező kommentje:

Sziasztok!

Na hát hajnalban a teljes nyákdugó eltávozott.

Reggelre elég befordult lettem, fáradtnak és gyengének érzem magam, a szám is mintha felpüffedt volna, enyhe émelygésem is van, és alig bírok állva lenni, hamar elfáradok... azt mondják egyesek hogy lehet ma lesz a nagy nap... Egyébként ha mondjuk a két hétre vissza kéne tekintenem és meg kéne mondanom hogy szerintem melyik nap volt a legesélyesebb akkor azt mondanám hogy a mai. de hát meglátjuk sokszor tettem már ilyen kijelentést.

Anett: hát hál istennek nálunk anyós nem tud itt aludni, de már páromnak is megmondtam, hogy anyukád max mint vendég jöhet át, nem fog itt serte pertélni, otthon érezni magát, stb... mert ha igen akkor már megint mindenbe bele akar majd dumálni. Ha kaját akar csinálni majd akkor azt is szépen otthon megfőzi és áthozza. Ennyi. Így is már megint bepofázott, volt vele ugye egy összeveszésem a napokban, az már lecsitult, valamelyik nap átjött, és pont volt egy keményedésem amikor a hasamat simogatta - úgy utálom egyébként mikor a hasamat simogatja... párom se teszi, akkor ő se! És mondja hogy mozog a baba, mondtam neki hogy ez nem az hanem keményedés fogja meg az egész hasat érezni fogja hogy mindenhol kemény, mindenhol nem tud a gyerek nekifeszülni... és ijedt tekintettel néz rám... gondolom magamban ez hülye... felvilágosítottam hogy a napokban minden este így keményedik órákig... azt mondja nekem akkor miért nem megyek be a kórházba... elmagyaráztam neki hogy mikor kell kórházba menni... de hogy valaki ekkora analfabéta legyen... Ezek régen semmi infót nem kaptak a terhességről.. .csak buta babonákat amiket szintén az anyósok adtak... Nem értem hogy nem fogják fel, hogy ma már a szülő nők sokkal több információval rendelkeznek, sokkal jobban mernek kérdezni, nem a babonáknak hisznek, hanem tudományos adatokat ismernek...

Na azt meg pláne nem értem, hogy miért egy anyós akarja megmondani hogy miért sír az ember gyereke...

Én is viszek törlőkendőt direkt, bár én csak a lactadyot viszem, de biztos fog majd kelleni még. De akkor majd hozatok párommal.

Puszillak,

Hajni

2010. júl. 2. 12:06
 192/433 anonim ***** válasza:

Sziasztok!

A tegnapi és a mai napom... hát nem tudom eldönteni, hogy rossz-e vagy jó :) Zsófi tegnap fordult először teljesen az oldalára, hát a szívem majd megállt a boldogságtól! :D Aztán már szépen ráteszi a kezét az arcára, majd a babakocsin lévő csörgőre. Szépen irányítja a kezét, néha olyanokat odasóz a csörgő macira, hogy csak na :D És látszik rajta, hogy ez már nem csak az a céltalan csapkodás, hanem keményen koncentrál. Aztán tegnap lett egy új hangunk is, olyan kis sikítás féle, eddig ezt nem csinálta, nagyon cuki :) Pont tegnap nem tudott hazajönni Marci, így mindent csak telefonon közvetítettem, alig várom, hogy hazaérjen, és lássa/hallja az új dolgokat :) Még nem írtam be a babanaplóba, majd ma azt is meg kell még csinálnom. Ha lesz időm... mert azon túl, hogy jaj de jó, meg tényleg tök szupi, hogy tanul, fejlődik, most annyira örül ezeknek, hogy kaja utáni dumcsi helyett oldalra forgolódik, aztán a szokott idő elteltével tisztába teszem, ott jókat sikítozik, aztán beteszem a babakocsiba, kitolom a kertbe, jókat játszik a csörgővel, viszont amikor szól, hogy álmos, fordítsam meg, addigra úgy kifárasztja magát, hogy csak sír, meg nyafog, meg emelgeti a fejét, amitől a cumi esik ki a szájából, amiért megint csak sír... Szóval elég fárasztó ez a 2 nap. Majd remélem valahogy rendeződik. És még az anyósom is itt volt, és éppen most, amikor nem nagyon tudtam, mikor mit akar Zsófi, változnak a jelei is, és igazán Ő sem tudja mit akar, most megint borul minden, amit kialakítottunk. Nincs is baj, majd újra kitapasztalom, hogy mi hogyan jó Neki, ez máshogy nem megy. Na de anyósom jött, hogy azért sír hason, mert még játszani akar, mostmár törődni is kell Vele, fordítsam vissza a hátára, had játsszon. Én meg mondom, hogy törődök Vele, beszélgetünk, játszunk, stb, de már szólt, hogy álmos. De akkor is fordítsam vissza, visszafordítom, akkor is bőg, hát biztos szomjas, és hogy erre figyeljek oda, de mondom nem az, de igen, na jó, adok Neki, hát persze nem kell, és de akkor is igyon... ÁÁÁHHH!!! Szóval az én anyósom ilyen. JA! És közli velem abban az 5-6 percben, amég ott volt velünk, hogy zsíros Zsófi füle, jól mossam ki este a fürdésnél. Hát mondom nem igaz... Mit képzel ez? Hogy egész nap Zsófival vagyok, etetem, dumálunk, tisztába teszem, játszunk, de én annyi idő alatt nem látom, de Ő ebben a pár percben kiszúrja, és hogy nekem szólni kell, mert amúgy nem tudom, hogy fürdésnél fület is mosok a gyereknek.... Meg hogy itt masszírozzam, meg ezt csináljam, meg higgyem el, hogy ez milyen jó. És közben tök alap dolgokat mond. A falra mászok tőle!!!

Amúgy a meleggel nem vagyok már annyira hadilábon, az izzadásom szépen lassan csökkenni látszik :) Alig várom már, hogy minden a régi legyen :)

Annyi dolgom van mára, de nincs kedvem semmihez :(

Hajni! Remélem igazad lesz, és ma megérkezik Olivér :)

Anett! Köszönöm a kedves szavakat :) Amúgy Marci is nagyon sokszor elmondta, hogy a pasik nem úgy néznek egy nőre, mint ahogy azt a nők képzelik. Nem tűnik fel Nekik az az 1-2 kiló, amitől a nő majd meg őrül. Mikor a terhesség elején tiszta pattanás voltam, mondta Marci, hogy Ő észre sem veszi őket, mert a szép szememet, a szép számat nézi, nem a bőrömet, hogy van-e rajta valami, vagy sem... :) Szóval a két kezemet össze teszem, hogy ilyen szupi párom van :)

Legyetek jók, mindenkinek kitartást az anyóshoz! :) Puszik!

2010. júl. 2. 12:42
 193/433 anonim ***** válasza:

Most az egyik kérdésről jutott eszembe...

Anett! Nagy mázlid van, hogy Neked nem volt rossz a katéter! Nekem annál rosszabb élményem még sosem volt. Amikor felrakták az is rettentően fájt, aztán este elkezdett szivárogni, hát az is borzalmas volt. Levetettem, és én napokig szabályosan sírtam pisilés közben. És a szobatársam is pont így volt. Amúgy természetes szülésnél hogyhogy kaptál katétert?

Puszik!

2010. júl. 2. 14:47
 194/433 anonim ***** válasza:

sziasztok!

hát megjártuk a doki nénit... hasfájós a kis drágám, kaptunk gyógyszert, remélem ma már hta majd, és nyugodt esténk lesz... hát anyós... meg hogy etessem, mert éhes... 35 dekát hízott a kis zabagép a 2 és fél hét alatt, mikor ennyit egy hónapban kéne híznia... azt mondta a doki néni, h nyugodtan kihúzhatjuk szépen lassan óvatosan 4 órára a kaját (most 3 óránként van)... és azért bőg a pici, merta pocija fáj, nem pedig azért mert a gonosz anyja éhezteti... mondtam is lacinak h akkor ezt mondja majd meg az anyjának! hát mikor hazajöttünk laci kezdte, mesélte h mizu... anyós csak lesett... :S nah mind1. amúgy segít, mert mososgat, meg főz... csak elfoglalja a kanapé felét, ahol én feküdni szoktam :( nah mind1... :) kibírom, már csak pár nap (ma kérdeztem 8ig kell hazamenniük)...

úgyhogy jó kis zabagép a pici :)

képzeljétek! hason fekve tökre felemeli a fejecskéjét, meg háton fekve átfordul az oldalára, vissza még nem nagyon megy, de hátról már megy oldalra :) kis édes!!!!! a tegnap esti sírás után új beceneve: szörnyike, majmóci :) mert olyan kis szörnyű volt tegnap, meg egy kis majom :)

katéter azért volt, mert tele volt a hólyagom ,már be volt kötve az epi (nem tudtam felkelni), és az ágytálba meg nem ment a pisi... ezért csinálták, h nehogy a nagy nyomás közben összepisiljem magam, meg minden mást... de totál nem éreztem semmit!!!!!! komcsi, féltem h utánna pisi fájni fog! de ott se semmi!!!! úgyhogy happy voltam :)

hajni nem tudom még leszel e, de eszedbe ne jusson szülés után első wcre egyedül menni!!!!! nővér, v vki menjen veled!!!! én majdnem elájultam (soha életemben nem voltam még ilyen állapotban)!!!! megvolt a pisi, utánna ahogy felegyenesedtem forogni kezdett minden, nem tudtam lábon maradni, nővér elkapott és vonszolt be, én meg nem tudtam se lépni se semmi :S rossz volt az a tehetetlenség, de hát a kimerültség, vérveszteség, kaja hiány.... sokminden! :(

csajok 65kgvel mentem szülni, terhességet 50nel kezdtem, most 53 vagyok :) szééééép :) és mégse jön rám 1 naci se :( nah jó 1 :)

Hajni várom az smst h mizu :) kíváncsi vagyok!!!!!!! drukkolok ha eljön az idő!!!! "melletted" leszek!!!!!!!! :):):):):):)

az anyósokra visszatérve, sztem azért ilyenek, mert ugye a fiuk az apa, és be akarják bizonyítani, h ők értenek jobban a gyerekhez, hisz ez nekünk az első.... csak hát abba tényleg nem gondolnak bele, h ez már felvilágosultabb kor, meg nemzedék.... és mi valószínűleg többet tudunk a terhességről, mint ők, hála az internetnek, orvostudománynak...... nekik csak a tapasztalat van, ami elég elavult bizonyos helyzetekben!!! csak hát ugye jó képet kell vágni dolgokhoz, mert nem lehet őket megbéntani, hisz ugyanannyi joguk van a picikhez, mint a mi szüleinknek, hisz apából is annyi van benne mint anyából...

nah mind1, ledőlök, mert anyósék elhúztak rokonokhoz (enyém a kanapém) :))))))))

puszika! Hajni szorítok, Tamara veled meg együtt érzek a változással kapcsolatban ,hisz mi az első megismeréseknél tartunk, meg felfedezéseknél :)

2010. júl. 2. 16:09
 195/433 A kérdező kommentje:

Sziasztok!

Tamara: hát bocs, hogy ezt írom, de jó tudni hogy ilyen is van, mármint hogy a babók időközben is változnak és akkor vannak nehézségek. De mint ahogy minden eddigi nehézségen is, nyilván ezen is hamar túllesztek. Ügyes a babód hogy már ilyeneket csinál. Mondjuk én nem nagyon tudom hogy ez mikor jó ha már ezt csinálják. De biztos nagy öröm lehet látni ahogy a kis lurkó egyre több mindent tud csinálni. :D

Anett: Szorítok hogy mostmár nyugodt estétek legyen és a picinek ne fájjon a kis hasija. :)

Anyós témához visszatérve, én akkor sem fogom sose ezt épésszel felfogni hogy miért kell ilyennek lenni... Mindenbe beleszólni... tegnap kézzel mostam ki pár bugyimat, és szégyen gyalázat de nem szoktam kézzel mosni, és a körömágyam felsérült ahol dörzsöltem az anyagot egymáshoz... és ma mondom anyósnak, mert persze ma is átjött, hogy én biztos hogy nem mosok többet kézzel... erre azt mondja hogy de muszáj lesz... hát kérdezem miért, azt mondja azért mert a pelenkáit a gyereknek mosnom kell majd... hát kérdezem miért kellene kézzel mosnom a pelenkákat, majd a gép kimossa akár 90 fokon... erre megint szájhúzás és hogy de akkor is... --- hát szerintem ez hülye, egyébként visszatérve a fülzsírra, még a nagykönyvben is meg van mondva, hogy nem szabad a gyerek fülét tisztogatni fültisztítópálcikával tisztítani, ami zsír kijön kijön ami nem az meg ott marad... --- legalábbis én ezt olvastam Az első 12 hónap c. könyvben. És szerintem az anyósok azért ilyenek még, mert van bennük egy fajta fiú féltésük - féltékenység, nálunk pl. anyós sokszor okoskodik hogy a fia mit szeret jobban ételeket ... közben nem is emlékszik rendesen... olyan mintha valami versenyt csinálni abból, hogy ki mit csinál jobban, ki mit tud jobban...

Na mindegy engem tuti még teljesen fel fog idegesíteni az anyós a későbbiek során, de annyi nyugtat, hogy nem vagyok egyedül ezzel. :D

Katéter: lehet, hogy Anett azért nem érezte mikor felrakták mert akkor az EDA be volt kötve, nem?

Egyébként nekem a babó néha helyezkedik úgy hogy, alaposan megnyomorgatja a húgycsővezetékemet, és az olyan érzés mikor egyszer fel voltam fázva, ami pedig hasonló lehet a katéteres érzéshez. Meg nekem egyszer volt egy biciklis balesetem amikor megsérült a húgycsőnyílásom és a vezetékem és iszonyat kínokat éltem át pisiléskor, hát szerintem valami ilyesmi lehet a katéter.

Nálunk is úgy van a kórházban hogy csak akkor kell katéter, ha van EDA vagy ha anyuka nem tud pisilni szülés után.

Szülés után egyébként mindig a szülésznő megy nálunk az anyukával pisilni, zuhanyozni - egyrészt ugye az ájulás miatt, másrészt azért hogy lecsekkolja hogy tényleg tudott-e az anyuka pisilni.

Szégyen gyalázat, de én 65 kg-ról indultam és mostmár 85 kg körül lehetek. :( Ettől függetlenül nem igazán látszódik a hízás rajtam, de majd meglátjuk szülés után. Biztos van víz is rendesen, meg hát ugye én ahogy számolgattam a múltkor a baba, magzatvíz, vér, méhlepény, mellek súlya, vízesedés ez kb. 10-12 kg körül lehet. Én az elején elrontottam sajnos a hányingeres időszak után alig vártam hogy ehessek és mindenfélét össze-vissza ettem de nagyon brutál kajákat, mint zsíros kenyér, fánk, péksütemények, sült krumpli...ilyenek.

Na azt hiszem zárom soraimat.

Remélem holnaptól három napig már nem fogok írni nektek. :D Bár egyenlőre kétlek, mert most semmi extra nincs, csak annyi hogy fáradt vagyok.

Valószínű hogy a reggeli rosszullétem inkább a folyadékveszteség miatt volt mert nem igazán ittam elég vizet, folyadékot - és amikor ittam akkor már jobb volt.

Azért este még felnézek és írok ha írtok. :D

Ja és köszönöm Nektek hogy ilyen sokat gondoltok rám,meg hogy mellettem vagytok. Higgyétek el nagyon jó érzés az hogy tudom szorítotok nekem. :)

Pusziiiii

Hajni

2010. júl. 2. 16:57
 196/433 anonim ***** válasza:

Sziasztok!

Hát Anett! Hihetetlen, hogy Martin már oldalra fordul!!! Én sem tudom, hogy igazából mikor "kell", de van egy csaj, aki utánam szült egy nappal, és az Ő kislánya egy-két nappal kezdte korábban, szóval Martin nagyon jól nyomja :D Nagyon remélem, hogy nem fog már fájni a pocija. Nagyon rossz. Nem "csak" a nemalvás miatt, hanem látni, hogy szenved, és hogy nem tudsz rajta segíteni. Én együtt zokogtam Zsófival. Remélem sikerült csodaszert adnia a dokinak :D

Rengeteg ilyen lesz még, hogy változnak a szokásai, és majd újra ki kell találnom, hogy na, most mit akar :) De amúgy jó játék. Tény, hogy kissé (vagy még talán egy picit jobban :P) fárasztó, de mégiscsak a saját gyereked "kívánságát" lesed :) és itt a saját gyereken van a hangsúly :) Rettentő jó látni, hogy jól érzi magát, boldog, kiegyensúlyozott baba :)

Anyósom is mindig meg akarta mondani, hogy mit szeret Marci, meg mit nem. Vágtam a borsólevesbe a répát, és közölte velem, hogy hát ezt Marci nem fogja megenni, mert répa van benne. Hát mondom eddig mindig megette... Aztán győzködött, hogy de biztos nem ette meg, mert nem szereti. Hát mondom biztos, mikor nem néztem oda, kiöntötte, vagy valami :D Aztán mondtam Marcinak, hogy mi volt, és mondta, hogy tényleg nem ette meg régen, azért, mert az anyja mirelit répából csinálta, és azt nagyon utálta. Szóval erről ennyit :D Bárhogy kapálózik, én vagyok a jobb :D Most is mondott ezt-azt, hogy mit itassak Zsófival, meg toljam lejjebb a kertben, mert itt elöl zaj van, és mindenre adtam a választ, hogy miért így csinálom, és miért nem úgy (mert nem véletlenül csinálom ahogy, hiszen nekem így a jó, pontosan megvan az oka mindennek), erre nevetett egyet, és elment. Gondolom a töke televolt, hogy mindenre megvolt az ésszerű "kifogásom". Hát a fenének akar mindenbe beleszólni? Úgyis úgy csinálom ahogy én akarom, és ha még esetleg jobb is, amit mond, akkor sem fogom úgy csinálni :D Bár eddig még nem sikerült olyat mondania, ami jobb lenne, mint amit én csinálok :P :D

Hajni! El sem hiszed, hogy egy nap hányszor gondolok arra, hogy na talán már megindult a szülés, és indulsz, pakolsz, izgulsz, mész, beérsz, mit csinálsz, szülsz, örülsz, sírsz :D Olyan izgis :D

Na most megyek, mert jön a szülinapi kerti sütés, kaptam is hozzá fincsi citromos Gössert, és hajnalig be sem jövünk a kertből :) Aztán holnap meg mamázok, meg Várgesztesen a Villaparkban játszanak Marciék, ott meg ottmaradunk megint csak szülinapomat ünnepelni, úgyhogy csak vasárnap este körül leszek legközelebb, szóval Hajni mindenképp írj sms-t, ha van valami, mert akkor Rátok is iszok majd :D

Sokszor puszillak Titeket! Jaj nagyon örülök, hogy így összebandázódtunk :D (még nem ittam, nincs szeretet túltengésem, nem azért írtam :P :D)

2010. júl. 2. 18:22
 197/433 A kérdező kommentje:

Sziasztok!

Tamara: Remélem jól érezted magad tegnap!!! :D Tök ari vagy azért amit írtál. :D És valóban tényleg jól összejöttünk. :D Ennek én is nagyon örülök.

Anett: bevált a dokinéni által adott gyógyszer?

Bocsi hogy most csak ilyen röviden írok, de annyira melegem van hogy alig bírok magammal... na meg ugye még mindig egyben vagyunk... :(

Anyós: ma kérdezem tőle mikor lesz a hagyatéki tárgyalása, merthogy meghalt anyukája - megírja ... majd írja tovább hogy jó lenne ha addig megszülnék....

Gondolom magamban mi van...????? Totál ledöbbentem, hát már mi az isten f@sz@ köze van, hogy mikor születik Olivér, eddig azért fontoskodott hogy a legkisebb fia névnapján vagy szülinapján szülessen --- én ugye bizakodtam nehogy így legyen - hál istennek nem sikerült... most meg ehhez a hülye hagyatéki tárgyaláshoz köti... de nem mertem visszakérdezni, hogy ugyan miért lenne jó ha addig már megszületne... meg miért csinál úgy mintha ez neki lenne fontosabb.... --- de inkább nem tettem... Iszonyatos! Úgy fel tudom ilyenkor kapni a vizet... :D

Puszillak benneteket, aztán írjatok!

2010. júl. 3. 19:56
 198/433 anonim ***** válasza:

sziasztok!

hát a gyógyszer eddig bevállt, csak ma este 8után 2 órát sírt :( úgyhogy vannak gondok vele... :( de majd még meglátjuk, amúgy oké!

most én se tudok többet írni, mert hulla vagyok, késő van, meleg van........... :S :(

puszika

2010. júl. 3. 23:31
 199/433 A kérdező kommentje:

Na csajok, megyünk a kórházba lehet szivárog a magzatvíz, majd kiderül. Ha bent ragadunk akkor majd írok sms-t.

Puszillak benneteket.

2010. júl. 4. 11:35
 200/433 anonim ***** válasza:

Na halihó!

A koncert szupi volt, meg minden rendben, semmi különös. Rólam most ennyi elég is.

Hajniiiiii!!!!! Mi van Veled? Se sms, se válasz??? Jééézusom, hogyan fogok én elaludni? :D Lehet, hogy most érkezik a kis Olivér =^.^= Jaj de izgulok :D Ha éppen szülsz, akkor hajrááááá :D Sok puszi!

2010. júl. 4. 20:34
❮❮ ... 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!