Ha beindulnak a rendszeres fájások, akkor mikor érdemes elindulni a kórházba? CSak mert ugye a magzatvíz nem mindig folyik el. A kórházban milyen vizsgálat vár a szülő nőre és az fájdalmas? A burokrepesztés fájdalmas?
:DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
egyel többen lettünk, nekem is írt!!!! fel voltam dobva teljesen!!!!!! úúúúúúúúú!!!!! már várom, h itt legyenek velünk, és írjon h mi merre hány méter!!!! annyira érdekel h mi volt velük, és az hogy..... !!!!!!!!
jajj istenem!!!!!!
velünk amúgy semmi nincs, hiszti néha sírás... kaja... pihi.... én meg hulla..... az anyós kikészít lassan, de már csak 2 nap! azt mondta laci csak ezt bírjam ki, hát kössz, én vagyok vele itthon egész nap :S ááááááááááá
nah mind1!!!! nem ez most a fontos, hanem Hajni, meg Olivér :):):):) jajj remélem minden rendben velük!!!!! és hamar jönnek haza, és akkor hajni gyorsan sztorizik egyet :)
hatalmasat dörgött ez ég!!!
Tamara remélem ott is minden rendben!!!! és élvezitek a nyaraat, meleget, babakocsit.... :)
más nem nagyon jut az eszembe... fáj a hátam :(
pusszantás!!!!!
halika!!!!
hát eléggé leálltunk :) várom már Hajnit!!!!! kíváncsi vagyok h mizu van vele, és milyen volt a szülés.... :)
hát az anyós témához amilyen pozitívan álltam, olyan szörnyű lett :S már az uccsó 2 este totál kiakasztott, meg ő is kiakadt, sírt is meg minden, csak hát ugye 300kmre laknak, és nem úgy megy h ők akkor most elhúznak :S
hát de a faszom már kivan vele, és Laci még engem kért meg h kérjek bocsánatot.... pedig igazam volt mindenben!!! pl volt felbontott tejföl a hűtőben, erre anyós felbontott másikat, mondtam neki h volt a hűtőben ami fel volt bontva...és h nálunk azt szokás megenni :S aztán mosogatni kezdett, és már előtte mikor elpakoltam a felét visszaraktam, mert koszos maradt :s és mondtam neki h majd inkább én elmosogatok, hát erre egész délután karba tett kézzel ült a kanapén és eljátszotta ahattyú halálát :S írt lacinak is smst, h milyen vagyok, laci meg engem vett elő h nem igaz évente 1X 2X talizunk és akkor sem bírom magam visszafogni, hát de nem ő van itthon vele egész nap...
aztán egyik este mondta laci miután én mostam ki a koszos gönceit, meg én teregettem ki... h nem nyaralni van hanem nekem segíteni h pihenjek, és a gyerekkel foglalkozzak, erre másnap megpróbált rendet rakni. hát mindennél jobban gyűlölöm mikor vki elkezd pakolni egy lakásban és azt sem tudja mindek hol a helye és utánna hetekig kereshetem a dolgokat, ezt is mondtam h nem kéne, majd én pakolok inkább, mert az asztalon voltak a babapénzekhez kellő papírok, fénymásolatok és azt is össuekeverte.... :S:S:S:S:S
úgyhogy totál kiakasztott!!!!!!! de holnap reggel 10kor megy a vonatuk!!!!!! utánna jön fel anyum, meg jönnek a bnők :) úgyhogy regenerálódok :) várom már h elhúzzon!!!!!
meg mikor ojannal jön h sír a gyerek kaja után (ugye hasfájós) és azért sír mert nem adtam neki elég kaját.... meg h éheztetem, meg direkt síratom.... hát bazz, mert én direkt kínzom a saját gyerekem?!?!?!?!? :S majd felrobbantam!!!! de vágjak jó képet hozzá, h ne legyen balhé :S ááááááááááá! sebaj már csak 1 éjszaka, utánna már csak talán jövőre talizunk.
remélem veled jobb a helyzet Tamara! ti meddig hasztáltatok 1 cumit? mert nekünk már van rajta repedés, és csak 3 hete használjuk...te meddig véreztél szülés után? mert nekem még tisztaságit kell használnom, de már az csak ilyen sárgás, vajszínű vmi.ti hogy bírjátok ezt a szeres, napsütés, eső...időt??? minket sajna kicsit megvisel :(
ma voltunk az ázsiában vásárolni, vettem egy nacit magamnak. eddig 25-26 volt a méretem, most 29et vettem :( és ez is elég passzos!!! :(
nah jó kis regény lett :)
de hát a pár nap összejött!!!!
megyek mert lassan kaja idő, meg fürcsi is :)
puszika
Na sziasztok csajok!
Ma jöttünk haza a kórházból, olyan 15 óra körül értünk haza azóta takarítás - mosás -rendezkedés hegyek, mert már holnap jön is a gyerekorvos meg a védőnő, és maradjunk annyiban hogy szalad a ház, főképp a fenti szint, ami a lényeg lesz. De muszáj volt egy kicsit szusszanom, ezért írok nektek.
Szóval a mi kis születéstörténetünk:
Emlékeztek írtam a nyákdugót, hogy távozik és aztán ki is jött teljesen és azóta furcsa - bővebb folyásom ami vizezte is a bugyimat, vasárnapra már annyira idegesített hogy reggel hívtam a szülésznőt, hogy mi lehet ez - de nem vette fel - úgyhogy Tomival lementünk közértbe hogy főzünk. Mikor felértünk csörög a telefon - a szülésznő volt - már háromszor hívott - gyorsan visszahívtam elmondtam hogy miért kerestem, majd közölte hogy akkor menjünk már be mert a doki is pont bent van és akkor ránézne a dologra. Aztán addig addig faggattak, míg végül mintha valami nagy gond lenne közölték hogy most induljak, ne főzzek kérdeztem vigyük a cuccokat is? - mondták igen. :D De nem mondtak semmi biztosat, de valahogy éreztem hogy ebből szülés lesz...
Apóst riasztottuk, hogy jöjjön siessen - 12-körül értünk be a kórházba - csináltak ctg-t ami rendszeres 10 perces erős fájásokat mutatott - aztán jött a doki, jól megnyomorgattak - bugyimat megnézték, majd közölték, hogy szülünk. :D És hogy burkot repesztenek. :D Én meg ott feküdtem és totál meg voltam szeppenve.. Mondtam oké. És kicsit örültem is, hogy hamarosan vége lesz a szenvedésnek. A burokrepesztés és ctg után 13 órakor kerültem be a szülőszobába, ahol megint ctg-re kötöttek és vártunk. Akkor már voltak ilyen mensi szerű fájásaim, amik gyakorlatilag egy olyan egy óra elteltével egy percesek lettek és olyan brutálisak voltak, hogy azt hittem ott döglök meg az ágyon. Minden bajom volt - leginkább az hogy feküdnöm kellett - kértem hogy hagy labdázzak, ja és szedtem az elejétől a homeobogyókat felváltva 15-15 percenként caulophyllumot és cimicifugát. Szóval 1 óra után mikor már egy perces fájások voltak, közölte a szülésznő hogy már bő négy ujjnyira vagyunk nyitva és hogy kérek-e EDA-t, nagyon meg voltak lepődve, mert ez nagyon gyors tágulás volt, össze-vissza dicsértek. :D A doki azt mondta hogy ő javasolja az EDA-t mert a baba túl gyorsan jön és még jobban fog fájni a tágulás, illetve lehetséges hogy lesz méhszáj - hüvely - gátrepedés és utána necces lesz összevarrni. Aztán mondtam hogy oké, kérem.
A bekötés nagyon komoly volt, ugyanis pont egyperces fájáskor kötötték be és ugye nem lehet mozogni... markoltam az ágyat, azt hittem belehalok. Kb. 3-4 fájás volt még mire hatott az EDA - de aztán istencsászár volt, viszont nem sokáig élvezkedhettem, ugyanis kb. fél óra EDA hatás után beindultak a tolófájások, kb. 45 percig toltunk, összesen négy fájás kellett hozzá, fájásonkét 3-3 tolás. A baba azért is speciális mert állítólag hátsókoponya fordulással jött ki és hogy ez rohadt ritka, főképp úgy hogy első szülés - 56 cm - 4100 gramm. :D
Na aztán 10 perc alatt kitakarítottak, és kb. 30-45 percig stoppoltak, leginkább belül repedtem méhszáj és hüvely, gátmetszés volt az csak 4 öltés volt. - Volt gátolaj masszázs szülés közben.
Na aztán szülés után két órát szülőszobán voltunk még, aztán átmentünk a térítéses szobába, első éjjel a baba nem aludt velem, de aztán minden éjjel és napközben velem volt. A szoptatás sajnos nehezen megy, először azért mert nem volt tejem, és mivel sokat próbáltam kisebesedett a cicim, most meg már van tejem csak rohadtul fáj, már mindkettő. Olivér egyébként egy angyal - nem sír sokat, csak a szoptatás és szopi megy nagyon nehezen. De remélem belejövünk. Na most viszont megyek mert fürdetni kell, teljesen elment az idő.
PUszillak benneteket.
Na sziasztok!
Hát Hajni! Nagyon jó volt olvasni a szülésed :) Minden szépen ment, ügyesek voltatok, örülök, hogy nem volt semmi gond. Elég hirtelen jött akkor a szülés, ha még főzni akartál, aztán rábeszéltek, hogy inkább szülj egyet :D Örülök Nektek nagyon!!! :) Azt meg én is gyűlöltem, hogy még haza sem értem, de már odacsődült a doki meg védőnő, főleg, hogy én ugye nem is nagyon tudtam még mozogni. Tiszta hülyeség. Hát a kórházban úgyis megnézik a babát, miért nem lehet hagyni egy hetet, hogy a szülők kapjanak egy kis levegőt.... Na, de mind1, ezen is túl kell lenni. Annyira nem volt vészes, csak én amúgy is utálom, ha idegenek jönnek mert "kell". Na de most az a lényeg, hogy már kettőben vagytok, és hogy minden rendben! És igazad lett, Olivér szépen megnőtt odabent :D Remélem a szopi beáll rendesen, és fájni sem fog! Ha nem próbáltad még, ajánlom a rossman-os bimbókrémet, egy áldás! Aztán Olivér maradjon csak ilyen jó kisfiú! :D Nagyon-nagyon sok boldogságot, és örömöt kívánok Nektek! Élvezzétek egymást minél többet, úgy repül az idő... Zsófim is már 3 hónapos múlt egy héttel, pedig még csak most született.... Szóval minden pillanatot élvezzetek ki, és csinálj rengeteg fényképet, mert napról-napra rengeteget fog változni! :) Én is nézem a képeket Zsófiról, és hihetetlen, hogy mennyire más szinte képről-képre :) Aztán mindent csak ügyesen! :D Majd jönnek a jó kis szemen pisilések, meg apró fincsi sztorik, amikre feltétlenül kíváncsi vagyok! :D
Anett.... Annyira sajnállak :( Őrületes az anyósod! Ennyire egy bunkó nőt basszus... Attól meg egyébként én is rosszul vagyok, ha valaki itt pakolászik. Mert vagy rossz helyre rakja, vagy mondjuk Zsófi etetése közben irányítom, hogy mit hova rakjon, és jobban elfáradok benne, mintha secc-perc alatt elpakolnék... Mert feltétlen segíteni akarnak... hát kössz, inkább ne :D De Neked annyi a szerencséd, hogy holnaptól szabadulsz. Az én anyósom végérvényesen visszaköltözött. Itt van a szomszédban, a kert meg közös. Hát tegnap jött barátnőm, kiálltunk az ajtó elé, aztán anyósom meg jön ide, dumál, mintha minimum a barátnőnk lenne. Hát hívta a rosseb. Na de mind1 :D
Én szülés után 6 hétig véreztem, az utolsó egy hét volt olyan, mint amilyet írtál. Bár nekem inkább barnás volt, de arra már csak tisztaságit használtam.
Cumit én most cseréltem hétvégén. Ez volt az első cserénk. Azért kellett, mert már ragacsos volt a gumi, meg nagyon fehérre szívta már a végét. Kicsit volt csak berepedezve, az annyira nem volt gáz. Amúgy lehet, hogy Martin erősebben szívja... De mint tudjuk, minden baba más, és mindannyian úgy csináljuk a dolgokat, ahogy mi érezzük. Ha Te úgy látod, hogy nem szívesen adod már oda Neki, cserélj. Írd fel, mikor "hagyta el" az első cumiját, és rakd el emlékbe szerintem. :) Én próbálok minden ilyen nagyobb dolgot dokumentálni, mert ilyenkor az jut eszembe, hogy de jó lenne, ha rólam is lennének ilyenek :)
Eddig semmi jelét nem láttam annak, hogy ilyenek lennétek, én meg igyekszem nem olyan lenni (hajlamos vagyok rá néha, bár nagyon figyelek), hogy oktatnátok. Szóval én ünnepélyesen megfogadom, hogy nem fogok okoskodni, hogy márpedig ezt meg azt csináljátok, mert az úgy jó, mert azt úgy kell. Így meg főleg, hogy nem ismerjük egymás babáit, szokásait, "csak" levelezünk. Szóval tanácsot kérni, és kérésre adni okés, de nehogy abba a hibába essünk, hogy oktatni kezdünk, oksi? Mert sok anyuka között ezért érnek véget barátságok, és én nagyon nem örülnék, ha vége szakadna ennek a csodajó csevegésnek :) Tényleg bearanyozzák a napjaimat a kis szösszenetek az életetekből! Örömök, bánatok, haragok, aranyosságok! :)
És akkor: MINDENKINEK NAGYON JÓ BABÁZÁST!!!! :D Eljött ennek is az ideje! :) Sok puszi Nektek, és a drága kisfiaitoknak! :)
halika!!!!! én meg csak most jöttem!!!! hát millió puszika nektek Olivérrel, és millió ratula :):):):):):) olyan jóóóóóóóóóh már te is tudod, h mikor miről ment a csevej a babás dolgokkal!
nyugi a cici fájás el fog múlni! én már a bal cicimet nem is érzem ha szopizza, sőt inkább jó érzés :) olyan kis csoda :) a jobb cicim, az más, mert szétrepedt még a kórházba és az nem is nagyon fog meggyógyulni... :(
volt beöntés? katéter?
tényleg jó nagy babó lett :) hát együtt érzek veled! mert mi sem voltunk kicsik, de ti hát.... kész oriások :)
én összeteszem a 2 kezem, h csak az uccsó órában voltak fájásaim!!!!
volt vmi amiben csalódtál, mert másra számítottál? v épp az ellenkezője h jó volt? akkor Hajni ti alapítványi szobában voltatok? nem voltál nagyon egyedül?
akkor ezek szerint Olivér nagyon jó babó :) ennek örülök, és teljes szívemből kívánom, h maradjon is ilyen!!!! sajna mi is így kezdtük, és most meg az esték szörnyűek :( szerencséra csak 2 óra álltalában, de az is elég h bömböl a pici és nem tudok vele mit kezdeni :( drukkolok, h ti jobban reagáljatok a tejcsire!!!!!
pancsi hogy megy? mi most kezdjük el élvezni :) de a végére mindíg sírás lesz :)
hát akkor nekem elég "hamar" abbamaradt a vérzés, mert tisztaságit használok, és azon va krémszínű, v vajszínű nagyon halvány cucc, de ez elvileg még el is fog tartani egy ideig... hát a tisztasági már elég nekem is napok óta! én is remélem h nem esünk át a ló túloldalára!!!! bár én eddig igyekeztem csak tanácsokat adni, h nekem mi hogy a tapasztalataim alapján, ha esteleg vmikor nem úgy hangzott a dolog, akkor bocsika!!!!!!!!!!!
Tamara öszinte részvétem az anyós miatt!!!!!! én megszabadultam, és moste gy ideig nem is látom szerencsére, majd csak mikor a lánya szül (laci tesója) szept környékén, de akkor sem itt lesznek hanem náluk!!!!! úgyhogy max 1X elszaladunk, oszt csőőőőőő! ossza be :S :)
anyám jött délután és ő még most is alig engedte meg h felkeljek..... egész nap feküdtem ,és a mellem megint totál tele lett tejjel... megint fejhetem!!!! ami perzse jó :) csak már elraktam a fejőgépet, mert az utóbbi 1 héten míg lavci anyjáék voltak itt semmi nem jött plusszban :S :(
kiraktam akis drágámat az erkélyre....alszik. elvileg 7kor kéne kelni pancsizni...de sztem semmi nem lez belőle, olyan jót alszik :)
nektek a pénzes dolgokat ki intézte? ti v melóhely? mennyi időbe telt???? laci holnap megy intézni, most jött meg a gyerek TAJ kártyája :S aztán most meg lehet kapkodni :S mert melóba a titkárnő szabin van aki ezt intézné.... :(
reméelm hamar kapjuk a lóvét...!!!!
nah megyek mert leszakad itt a hátam :(
pusszantalak titeket!!!!!! és a babákat is :)
jó éjt!!!!!
Sziasztok csajszik!
Sorry hogy megint csak most jelentkezek, a tököm se gondolta, hogy ennyire nem lesz időm semmire. :D
Reggel mosás - vasalás - takarítás, aztán jött anyós főzni - stb-stb. Sajnos a mellem az totál szétrepedt mindkettő - már könnyezek ha szoptatni kell, annyira fáj. Nekem is berepedt már a kórházban, de mostmár egyenes ilyen sebek vannak rajta, amire rászáradt a vér és ha a baba szívja szétreped és majd besz@rok. Ma vettünk Garmastan kenőcsöt meg mellbimbóvédőt, hátha. Mert szoptatni mindenképpen akarok.
A szoptatás úgy már megy, hogy eszik rendesen, ma 90 mg-ot evett este szopikor. :D Pontosan nem tudom hány gramm meztelenül, de ruhástól 4210 gramm. :D
Na akkor most pedig válaszolnék az írásaitokra:
Tamara: Köszönöm szépen a gratulációt és a kedves szavakat! :D Hát már voltak érdekes dolgok, telibe fosott, oldalt fosott, arcon pisilte saját magát, és engem is - a pisilés peluscsere közben az szinte már naponta többször is előfordul. Ha már nagyon feszkós vagyok, akkor már azért kicsit ideges vagyok. De szerintem ez a feszültség a mellem gyulladása miatt van.
Egyetértek azzal amit írtál hogy ne okítsuk egymást, max ha valaki kérdez válaszolunk, de ne okítsunk meg okoskodjunk, nem kell versenyezni és tönkretenni ezt a bimbódzó barátságot ilyesmivel. :D
Anett: Köszönöm szépen Neked is a gratulációt és a kedves szavakat. :D Hát igen mostmár nyomhatjuk a babás sztorikat, mostmár teljesen közös témánk van! :D Hurrá!!!
A mellbimbó sebesedés múlik valamelyest? Használsz rá valamit?
Beöntés, katéter nem volt. Hál istennek. Olyan gyorsan történt minden. Ctg, orvosi vizsgálat - burokrepesztés - szülőszoba - 1 percesek - 4 bő újjnyi - egyből EDA - és tólófájások. Szerintem azért nem küldtek el pisilni meg nem is kérdezték, mert túl gyorsan zajlott a téma.
Beöntés meg azért nem volt, mert reggel is kakiltam nagyot, meg mikor bementünk a kórházba akkor is gondolom izgalmamba. :D
A szülőszobán nem csalódtam semmiben - sőt nagyon elégedett voltam -vagyok mindennel. Ami bosszant a kórházi bentlét alatt, hogy antibiotikumot adtak a babónak, úgy hogy nem is volt laboreredmény mely indokolta volna, majd aztán persze hogy valami kórházi bacit összeszedett valami Klebsiella SP nevű baktériumot tenyésztettek ki, ami kimondottan antibiotikumos kezelés alatt álló kórházi bentlét alatt kialakuló fertőzés amit a kórházi tűk, katéterek, eszközök okoznak. Szóval gyakorlatilag orvosi műhiba miatt betegítették meg a kicsinket és adtak felesleges antib-ot neki és most megint azt kell adni majd. Szóval ez miatt nagyon ki vagyok. De egyébként a csecsemősök is rohadt nagy állatok voltak, kivéve egy - ő nagyon szelíd - kedves hölgy volt - a nevét sajnos nem tudom. De volt egy agresszor alacsony - vörös - vékony aki mint egy libának úgy tolta le a kórházi cumit a gyerekem torkán - na akkor totál kibuktam a kórházban kedd- szerda szinte végig bőgtem, teljesen kibuktam mindentől. De ez is hosszú sztori...
A magzatvíz végül nem is szivárgott utólag mondta meg a doki, de gondolom valamit írni kellett a papírra hogy miért indították... szóval azért ez miatt is kicsit be vagyok rágva... sorba hibáztak... na meg aztán hétfőn jött az anyakönyves nő és kéri a papírokat... adok oda mindent, ugye mi élettársak vagyunk azt mondja nekem, hogy hol a közjegyzői igazolás hogy nincs mással bejegyzett élettársi kapcsolatom, hát mondom nekem ezt senki mondta, közölte hogy a kórház is beszerezheti ingyen... hát mondom persze akkor jó lesz úgy alá is írtam a papírokat olvasás nélkül... majd közölte hogy szerdán már mehetek is a papírokért. Szerdán jövünk haza megyek a papírokért, majd ad egy számlát ugye a térítéses szobáról ... majd közli hogy majd 1-2 hét múlva kiküldik a papírokat... kérdem tőle hogy hát hogy van ez így ,hiszen nem erről volt szó, ezt nem mondta... úgyhogy végül párom ment el közjegyzőhöz és pénz ellenében kikérte ezt a papírt és elment a papírokért az anyakönyvi osztályra a polg.hiv-ba, szóval hihetetlen... ez a magyar eü, meg magyar közigazgatás...
Most arra leszek kíváncsi ,hogy a taj kártyát kb. mikor kapjuk meg.
A térítéses szobának nagyon örültem, mert nyugodtan tudtam létezni kisfiammal, nem zavartak a többi gyerek sírása -este azért ment ott a hangzavar, nem kellett közösbe zuhanyozni, wc-ni, na meg nekem a nagy wc elég nehezen jött össze... szóval az is nagyon jó volt, hogy fél órákat ülhettem a wc-n. :D hogy próbálkozzak.
Olivér is sajnos most már tegnap este kikészített minket. 0:22-kor felsírt - megyek szoptatni
3:00-kor még mindig sírt meg nyöszörgött innentől párom átvette a dolgot majd 4-5-ig kb. Hát reméljük hogy a ma este jobb lesz bár kétlem, mert ugyanis ma nem tudtam tartani a szopási időket - mert a babó elaludt és nem tudtam az istennek se megébreszteni, most meg ugye alszik...azt se tudom hogy fogjuk megfürdetni... aztán meg majd nehezen fog visszaaludni... uhhh úgyhogy ki kell találnunk valami időbeosztást erre.
Mi itthon első este csak áttöröltük, mert be voltunk szarva. :D Aztán második este fürdettük, de tök aranyos volt nagyon tűrte, de nem ültettük bele, hanem a hasához a köldökcsonkhoz fogtam egy száraz mosdatókendőt és úgy mosdattuk át mindenhol.
Én még néha eléggé vérzek, sőt bocs a gusztustalanságomért, de van hogy egész nagy véralvadékok jönnek ki. :S
Nekem a tgyást a munkahelyemen keresztül intézik majd, mert tb kifizetőhely. - De mivel ma szereztük be a papírokat, és még a táppénzes papír is kelleni fog, amit holnap hoz az apósom, így majd csak hétfőn fogom postára adni.
Viszont ti tök hamar megkaptátok a taj kártyát, hány munkanapba is telt pontosan?
Én is nagyon számítok a pénzre, mert szeretnénk venni egy sarokgarnitúrát, mert a régi ágyunk annyira régi hogy nem szeretném abba a babót beletenni.
Hát most jó sokat írtam, igyekszem minden este gép elé ülni és válaszolni.
Bocsi hogy mostmár nem olyan sűrűn, de még meg kell szoknom ezt az új helyzetet. :D
Puszillak bennetek és a babáitokat!
szia!
hát Hajni sajna én is csak így este felé jutok géphez álltalában... és ez így is fog sztem sajna menni :(
én is garmasztant használtam, a bimbire! nekem a bal nem erpedt szét, csak sebes volt, meg varas, de már semmi!!! totál rendbe jött h kenegettem... de a jobb h szétrepedt az nem tud rendbe jönni, mert ugye jó esetben is 6 óránként szopiznia kell abból is, és mindíg szétszívja :( de a az a kenőcs nagyon jó :) nekem néha bizsergetett is és az olyan jól esett :) csak nekem az volt vele a bajom, h szopi előtt le kell mosni, és mikor már ordított a gyerkőc és raknám a szájába, és úristen le kell mosni :S :) szegénykém meg már tök beleélte magát :S :( :)
taj kártya nekem durván 2 és fél hét volt, amúgy minden más első héten megjött, születési anyakönyvi kiv, meg a lakcím igazolója... ma volt párom intézni a pénzes dolgokat! és 1 óra altt elintézett mindent (családi, egyszerei anyasági, meg tgyás) és ha jött a családi akkor baba kötvényt is fogunk csináltatni...
nekem már mondom, h tisztasági betét van csak (kedden voltunk 3 hetesek) és már az is alig alig...
nekem a pici alakítja a napját... elvileg 3 óránként eszünk (a doktornő mondta h legyen 4, de hát így is sírós már néha 3 óra elteltével), ha alszik, és nem kel fel, akkor én nem ébresztem... így van h éjjel 5 órát is alszunk :) nálunk is szokott éjjeli hiszti lenni, de szerencsénre ilyen sok mint nálatok nem :( nálunk 2 óra a csúcs, utánna beájul... hát kitartás az ilyen alkalmakkor!!!! nálunk is van h apa van vele, mert apa általában 2-3ig fent van (gépezik), és a pici hisztizik, akkor vele van, én alszok...
mi este fürcsit is igyekszünk ugyanabba az időbe tenni, mert hát a megszokás a gyerekeknek nagyon fontos, meg a rendszeresség!!!!! és így igyekszünk 6-7kor pancsizni. igaz volt már este 9is :) ma 6kor volt, azóta K.O. :) majd látjuk, h 9kor felkel-e... :) kint van az erkélyen :) olyan jó az idő.
ma voltunk tescoba megint, meg gyógyszer receptért a pici hasára, beadtuk a gyógyszertárba, de mivel csinálják a szert, így csak holnap reggelre lesz meg :S és már csak nagyon kevés van :(:(:(:(:( nem tudom mi lesz éjjel.... :(
nálunk a kórházba nem volt cumi, nem adtak a gyereknek, de ugyanolyan angol pólyába volt mint ti!!!! :) néztem aképeket, nagyon tündéri, kis cuki pofi feje van :)
a csecsemősök mind nagyon rendik voltak velünk! el sem tudom képzelni h bunkó legyen :S sajnálom, h veletek ilyen volt :( meg az orvosi dolgok amiket írtál, hát basszus!!!! csak hát ezzel nem tud mit csinálni az ember pláne utólag... :(
párom berakott dvdt, úgyhogy most megyek.
puszillak titeket, meg a babókat is, szép, kellemes, NYUGODT éjszakát kívánok!!!!!
puszika
Sziasztok Anyukák!
Bocsi, hogy nem írtam, napok óta nyünnyedék vagyok, ma meg meg is jött :S Biztos attól...
Nálunk is nagyon ari volt az összes csecsemős, bár volt 1-2, aki csak olyan semmilyen, de bunkó szerencsére egyik sem volt.
Mi a fürcsit úgy csináljuk, hogy az utolsó kaja előtt keltem fél órával (tehát az előtte kaja után 2,5 órával). De ezt csak 2 naponta. Mondta a védőnő, hogy nem kell naponta, mert nagyon kiszáríthatja a bőrét a víz. Persze ilyen nagy melegekben nem rakom le izzadtan este. Amég meg éjjel is evett, akkor úgy volt, hogy az "ideális" evés után döntöttem, hogy jó, akkor most keltem majd 2,5 óra múlva. Így sem jöttek ki ugyan arra az időpontra a fürdések, de úgy kb igyekeztem hasonlóan kihozni. Persze ez annak függvénye volt, hogy hogyan evett éppen aznap. De olyan 6 és 8 között sikerült a fürdést belőni általában :)
Nálunk is volt ebből a közjegyzős papírból gubanc. A terhesség vége felé elintéztük az apaságit, hogy nehogy gond legyen, erre a kórházban kérdezik, hogy van-e ilyen közjegyzős papír, ami azt igazolja, hogy nincs bejegyzett élettársi kapcsolatom. Hát mondom az apasíágihoz kellett hajadonsági. Az? Jaaaj, hát az nem elég, kell egy közjegyző által hitelesített papír is. Hát .....!!! Gondoltam szépeket. Mondja a csaj, hogy el tudják Ők is intézni ingyen, de az olyan 1 hónap. És amég az nincs, addig nincs anyakönyvi kivonat=taj kártya=anyasági, családi. Szóval hétfőn, 5 napos varrattal mentem közjegyzőhöz, aki mondta, hogy csütörtökre ad időpontot. Hát mondom nekem varrat szedésre kell mennem, meg a melleimet nem nagyon tudom otthon hagyni, szóval... :D Erre mondja, hogy hozzá most jönnek éppen, de adjam oda az irataimat, lefénymásolja, és menjek vissza délután 4re, a kész papírért. Szóval nem is kellettem volna hozzá. Mert nekem mindenért anyu rohangált, mert ugye mindent pár napon belül kellett intézni, én meg 2 hétig nem igazán tudtam mozogni, csak gyökketővel. Szóval erről ennyit. Bürokrácia.... De anyum akkor is egy kincs volt. Ha Ő nincs, nem tudom, hogy hogyan intéztem volna a dolgokat, mert nem elég, hogy mindenhez 100 papír kell 100 helyről, még határidő is van, ha x ideig nem intézed, akkor így jártál, nem kapsz semmit. Csicskák :D
Nem tudom, hogy akartam-e még vmit írni, ha eszembe jut, majd pótolom a hiányosságokat :)
Hajni! Remélem elmúlnak a nehéz éjszakák, és Olivér megszokja a Világot :)
Anett! Te mázlista! :D De persze nagyon örülök, hogy nem tart sokáig a vérzésed! :)
Ja, és már tök kicsi a hasam :) Nemsokára visszanyerem régi alakomat :) (vagy legalábbis valami hasonlót :P)
Sok puszi Nektek és a srácoknak! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!