Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Ha beindulnak a rendszeres...

Ha beindulnak a rendszeres fájások, akkor mikor érdemes elindulni a kórházba? CSak mert ugye a magzatvíz nem mindig folyik el. A kórházban milyen vizsgálat vár a szülő nőre és az fájdalmas? A burokrepesztés fájdalmas?

Figyelt kérdés
2010. jún. 2. 10:47
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 1/433 anonim ***** válasza:
100%
Én 5 perces fájásoknál indultam (kórház 10 perc). AMikor beértem, 3 ujjnyira voltam nyitva, a vizsgálat alatt meg elfolyt a víz. A vizsgálat nem fájt, sima vizsgálat, mint ami szokott lenni máskor is.
2010. jún. 2. 10:52
 2/433 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem a rendszeres 10perceseknél már nyugodtan bemehetsz. Bent átöltözöl, a doki megnézi mennyire vagy nyitva, megnézik a fájások erősségét, engem ultrahangoztak is, mert gond volt, nem tudom, hogy azt amúgy csinálják-e. Burkot nálam nem repesztettek, de én úgy tudom nem fáj, egyszerűen csak érzed, hogy elfolyik a vized. Könnyű szülést, jó babázást!
2010. jún. 2. 10:54
 3/433 anonim ***** válasza:
0%

Ha ennyire félsz a fájdalomtól akkor miért szülsz?

Nyugi, ne stresszelj, azzal csak magadnak ártasz. Bántani nem fognak. A szülés ami egyedül fájdalmas, a többi csak inkább kellemetlen.

Ha beindulnak a fájások már tanácsos elmenni a kórházba, magzatvíz ide vagy oda. Nem mindenkinél folyik el magától.

Jó babázást, előre is!

2010. jún. 2. 10:55
 4/433 A kérdező kommentje:
10:55-ös válaszoló: Nyilván mindenki fél a fájdalomtól, főképp az ismeretlen fájdalmaktól. Szülni meg azért szülök, mert ez az egyetlen természetes módja hogy világra hozzam a gyermeket... :)
2010. jún. 2. 11:06
 5/433 anonim ***** válasza:
29%
Hát ez jó :D Naná, hogy mindenki fél a szüléstől. Ez nem olyan félelem, mint gyerekkorban a mumustól, hanem az ismeretlen fájdalomtól való félelem, izgatottság, kíváncsiság. Méghogy egy nő minek szül? :D Az a kérdés igazából, hogy a válaszoló minek tesz fel ilyen kérdést? Amúgy az eredeti kérdés a magzatburok repesztés fájdalmáról szólt, nem pedig a szüléséről... 10:54es voltam...
2010. jún. 2. 11:14
 6/433 A kérdező kommentje:

10:54-es: Igen, én is csodálkoztam a vissza kérdésen. :)

Nagyon remélem, hogy elfolyik majd a magzatvíz, mert eléggé megoszlanak a tapasztalatok a burokrepesztéssel kapcsolatban. Most vagyok a 34. hétben, már egyre többet izgulok, hogy lesz mint lesz. Ráadásul kicsit nehéz helyzetben vagyunk, mert nincs autónk, csak a párom apukájának és nem egy háztartásban élünk. Úgyhogy gondolom taxi lesz ha hajnalban jön... :S

Mindenesetre próbálom magam nyugtatgatni... de néha eléggé rámtelepszik a pánik hangulat. :)

Köszönöm szépen a válaszod.

2010. jún. 2. 11:21
 7/433 anonim ***** válasza:
100%
Elég 5 percessel bemenni ha nincs messze a kórház...hidd el jobb otthon mint bent,mert ha esetleg olyanjuk van feküdnöd kell,azt meg kibírni nagyon nehéz
2010. jún. 2. 12:04
 8/433 anonim ***** válasza:
89%

5 percesekkel mentem be a kórházba, ami Bp túlsó felén van.

A vizsgálat nem fájt, utána burkot repesztettek, az sem fájt, utána megszültem, az fájt, de nem baj :)

2010. jún. 2. 12:21
 9/433 anonim ***** válasza:
100%

Nekem a szülésznőm azt mondta, hogy 15 perceseknél hívjam, aztán majd meglátjuk, mert neki egy óra a kórház, nekünk fél óra kocsival, de napközbeni dugóban nem is tudom mennyi lett volna.

Szóval csak annyit akartam, hogy ne várd, hogy percre pontosak lesznek azok a fájások. Nálam legalábbis úgy kezdődött, hogy mértem az időt: 7-5-10-6-13 stb az ágyban fekve. Aztán ráültem a lasztira, úgy néztem a tv-t meg az órát azon rendszereződött kb 13-15 percesekre. Aztán megint az ágyban félig fekve, megint össze-vissza. Szülésznőt persze hívtam, stb. 5 óra telt el az első fájás óta, mikor elindultunk. És az autóban ülve néztem a kisórát: pontosan 5 percesek lettek a fájások, de még akkor is úgy voltam vele, hogy tuti hazaküldenek, mert alig éreztem. Ehhez képest két ujjnyira voltam nyitva...

Burkot repesztettek, egyáltalán nem fájt, csak azt éreztem hogy folyik ki belőlem a víz. Az első vizsgálat pedig fájt, jobban, mint a terhesség alatti bármelyik, dehát ez van.

És nekem maga a szülés nem fájt, inkább nagyon kellemetlen érzés volt, ami fájt, azok a fájások az oxitocin után, de azt is ki lehetett bírni.

Szóval ne aggódj! Így vagy úgy a bébi ki fog jönni :o)

Könnyű szülést!

2010. jún. 2. 12:41
 10/433 anonim ***** válasza:
100%

mért nem a mentőt hívod ha itt az idő...nekünk van autónk,de mi mentőzni fogunk, így ha dugo van vagy bármi időben beérünk.az a biztos szerintem :) a többi kérdéshez nem tudok hozzászólni, még előtte állok :)

37h km

2010. jún. 2. 13:13
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!