Ha beindulnak a rendszeres fájások, akkor mikor érdemes elindulni a kórházba? CSak mert ugye a magzatvíz nem mindig folyik el. A kórházban milyen vizsgálat vár a szülő nőre és az fájdalmas? A burokrepesztés fájdalmas?
Ha ennyire félsz a fájdalomtól akkor miért szülsz?
Nyugi, ne stresszelj, azzal csak magadnak ártasz. Bántani nem fognak. A szülés ami egyedül fájdalmas, a többi csak inkább kellemetlen.
Ha beindulnak a fájások már tanácsos elmenni a kórházba, magzatvíz ide vagy oda. Nem mindenkinél folyik el magától.
Jó babázást, előre is!
10:54-es: Igen, én is csodálkoztam a vissza kérdésen. :)
Nagyon remélem, hogy elfolyik majd a magzatvíz, mert eléggé megoszlanak a tapasztalatok a burokrepesztéssel kapcsolatban. Most vagyok a 34. hétben, már egyre többet izgulok, hogy lesz mint lesz. Ráadásul kicsit nehéz helyzetben vagyunk, mert nincs autónk, csak a párom apukájának és nem egy háztartásban élünk. Úgyhogy gondolom taxi lesz ha hajnalban jön... :S
Mindenesetre próbálom magam nyugtatgatni... de néha eléggé rámtelepszik a pánik hangulat. :)
Köszönöm szépen a válaszod.
5 percesekkel mentem be a kórházba, ami Bp túlsó felén van.
A vizsgálat nem fájt, utána burkot repesztettek, az sem fájt, utána megszültem, az fájt, de nem baj :)
Nekem a szülésznőm azt mondta, hogy 15 perceseknél hívjam, aztán majd meglátjuk, mert neki egy óra a kórház, nekünk fél óra kocsival, de napközbeni dugóban nem is tudom mennyi lett volna.
Szóval csak annyit akartam, hogy ne várd, hogy percre pontosak lesznek azok a fájások. Nálam legalábbis úgy kezdődött, hogy mértem az időt: 7-5-10-6-13 stb az ágyban fekve. Aztán ráültem a lasztira, úgy néztem a tv-t meg az órát azon rendszereződött kb 13-15 percesekre. Aztán megint az ágyban félig fekve, megint össze-vissza. Szülésznőt persze hívtam, stb. 5 óra telt el az első fájás óta, mikor elindultunk. És az autóban ülve néztem a kisórát: pontosan 5 percesek lettek a fájások, de még akkor is úgy voltam vele, hogy tuti hazaküldenek, mert alig éreztem. Ehhez képest két ujjnyira voltam nyitva...
Burkot repesztettek, egyáltalán nem fájt, csak azt éreztem hogy folyik ki belőlem a víz. Az első vizsgálat pedig fájt, jobban, mint a terhesség alatti bármelyik, dehát ez van.
És nekem maga a szülés nem fájt, inkább nagyon kellemetlen érzés volt, ami fájt, azok a fájások az oxitocin után, de azt is ki lehetett bírni.
Szóval ne aggódj! Így vagy úgy a bébi ki fog jönni :o)
Könnyű szülést!
mért nem a mentőt hívod ha itt az idő...nekünk van autónk,de mi mentőzni fogunk, így ha dugo van vagy bármi időben beérünk.az a biztos szerintem :) a többi kérdéshez nem tudok hozzászólni, még előtte állok :)
37h km
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!