Ha beindulnak a rendszeres fájások, akkor mikor érdemes
elindulni a kórházba? CSak mert ugye a magzatvíz nem
mindig folyik el. A kórházban milyen vizsgálat vár a
szülő nőre és az fájdalmas? A burokrepesztés
fájdalmas?
Szia! Én csak egy kérdésedre tudok válaszolni, még hozzá a vizsgálatokra vonatkozóan. Nekem a magzatvíz elfolyásával indult a szülés, de kb. fél óra mulva indultak a fájások is. Mikor bementem, megvizsgált a doki, az nem fájt, csak kicsit kellemetlen volt, de a következő vizsgálatnál fájás közben kapott el, na hát az rosszabb volt, mint maga a szülés. Örök emlék marad. Mikorra vagy kiírva?
2010. jún. 2. 15:36
12/433 A kérdező kommentje:
13:13-as hozzászóló: Köszönöm erre nem is gondoltam. :S Majd rákérdezek a kórházban hogy ez hogy működik szülésnél. Mégegyszer köszönöm. És könnyű szülést kívánok Neked! :)
13/433 A kérdező kommentje:
15:36-os: Hivatalosan 07.15-re, de ma voltunk 4 D uh-n és ott most a 33 hét 4 napos baba súlyát 2874 grammra becsülték. A biometriai adatai alapján már 36 hetes pár naposnak felel meg... Ami nem gond, csak férjen ki - nem akarok császárt. :S
ne aggódj, méret miatt nem fognak császározni (ha rendes a doki). Szültek már közel 5 kilós babát is a környezetemben, és az anyuka azt mondta, hogy talán még könnyebb volt, mint a korábbi kisebb súlyú babáját, mert a nagyobb erősebb is, és jobban tud segíteni :) Nem lesz gond! Könnyű szülést, jó babázást! :)
2010. jún. 3. 08:32
13:13as vagyok. a 104et kell hívni, és ha kiértek a mentők akkor mondod h hova vigyenek, és mentek is. már utánnakérdeztem én is itt is meg a kórházban is :)
könnyű szülést, és jó babázást :)
2010. jún. 3. 14:55
16/433 A kérdező kommentje:
8:32-es: köszönöm a nyugtató szavakat. :) meg is változtattad a hozzáállásom. :)
17/433 A kérdező kommentje:
13:13-as: És szerinted a mentősöknek illik pénzt adni vagy ez hogy megy? :S És akkor mindegyiknek kell adni vagy csak az egyiknek (sofőr vagy kísérő?)
13:13as vagyok :) sztem nem kell, vagyis nem fogok, de sztem nem is várják el egy épp vajlúdó nőtől, h pénz után kotorásszon... meg én nem is viszek magammal pénz a kórházba, max pár száz ftot, mert hallottam olyanokat h csak na! így inkább megelőzzük a problémákat, férjem úgyis midnen nap jön be, és leadom neki a listát mi kell, majd ő ugrál :)
szóval én nem adok nekik, ez a dolguk! ezért kapják a fizut! :)
2010. jún. 3. 16:22
08:32-es vagyok. Örülök, hogy segíthettem :) Amúgy a mentősöknek nem szokás pénzt adni. Mikor hívod Őket, készülj fel, sok mindent fognak kérdezni. Mióta vannak fájások, milyen időközönként, meddig tartanak, hány percesek, első baba, címed. Ezeket tuti, szóval mielőtt felhívod Őket szerintem írd le ezeket, hogy könnyebben tudj válaszolni, akkor már úgyis fájni fogsz eléggé. Vagy nem tudom Te milyen vagy, de én mikor telefonálok kicsit lassabban pörög az agyam, főleg fájások közben :D Jaj remélem minden rendben lesz! :)
2010. jún. 3. 17:29
20/433 A kérdező kommentje:
8:32-es: :)Mentősök oké nem adok pénzt ha velük megyünk be. Csak már annyira mindenhol a pénz-pénz megy...
Köszönöm a tanácsokat a mentő felhívással kapcsolatban, esetleg annyiban még tudsz segíteni hogy ez a fájás számolás ez hogy működik, úgy értem akkor ott majd ez eléggé egyértelmű lesz, hogy mit tudom 10 percenként 5 percig tart egy fájás?
Hát én telefonálás közben, főleg ha valami hivatalos helyet kell hívni, akkor mindig tiszta zokni leszek a fájásoktól gondolom még inkább. :D
Hát én is remélem hogy minden rendben lesz. Már annyira izgulok!!! Ha meglesz a baba mindenképpen megírom ehhez a kérdéshez hogy mik voltak és hogy voltak. :D :D Ha már ilyen sokan ilyen kedvesen segítettek. :D
Kapcsolódó kérdések: