Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Ha beindulnak a rendszeres...

Ha beindulnak a rendszeres fájások, akkor mikor érdemes elindulni a kórházba? CSak mert ugye a magzatvíz nem mindig folyik el. A kórházban milyen vizsgálat vár a szülő nőre és az fájdalmas? A burokrepesztés fájdalmas?

Figyelt kérdés
2010. jún. 2. 10:47
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 41/433 anonim ***** válasza:
100%
8:32es vagyok. Dehogynem, kedves kérdező :D Csak akkor nem megijedni fogsz, meg aggódni a baba miatt (mert most még nem volt itt az ideje), de mikor megindul a szülés, akkor is remegni fog kezed, lábad, gyomrod, mindened :D Akkor inkább az izgatottság miatt, meg már maga a tudat, hogy nemsokára találkozol azzal a kis csöpp csodával, aki hosszú hónapokon keresztül növekedett odabent, beszéltél Hozzá, rugdosódott, és akivel ismeretlenként is jól ismertétek egymást :) Kíváncsi vagyok, milyen lesz a szülésetek!! Amúgy a császártól meg nem kell félni, semmi rossz nincs benne, az epidurál sem fáj, csak tényleg annyi, hogy nem lehet rendesen szülni már utána... De mikor veszélyben van a baba, az ember csak azzal törődik, hogy azt csinálja a doki, amit kell, amivel megmentheti a babát. Amúgy egy fél pillanatig átfutott az agyamon, hogy megkérdezem a főorvost (Ő csinálta a reggeli UH-t), hogy biztos-e, hogy császározni kell, és inkább szüljünk rendesen :D Aztán szerencsére nem szaladt ki a számon, és a sírást is sikerült visszafolyatnom :) Secc perc alatt a műtőben voltunk, és már vették is ki a kislányomat :) Szuperjó érzés, mikor megmutatják, csak műtét után nem rakják mellkasra, hanem rendbe raknak, betolnak a szobába, 4óra múlva hozzák, de akkor sem tud az ember sok mindent csinálni még a babával, mert nem mozognak a dolgok az érzéstelenítőtől :D Azokat egyáltalán nem tudom megérteni, akik direkt császárt kérnek... Egyáltalán nem vesz aktívan részt az ember a szülésben. Arról nem is beszélve, hogy a műtőbe nem jöhet be családtag, pedig mi is apás szülésre készültünk. Nagyon remélem, Nálatok minden rendben lesz, és várom a fejleményeket! Vigyázzatok magatokra nagyon kismamik!!!
2010. jún. 6. 10:09
 42/433 anonim ***** válasza:
100%

13:13as vagyok (Anett) :)

hát húúúúúú!!!! akkor kedves kérdező zajlott az éjszaka! én is tuti kiakadtam volna a helyedben! sőt! lehet lábra állni nem tudtam volna a remegéstől, meg a parátol.... de szerencsére akkor minden rendben van veletek! reméljük így is marad!!!!!!! és majd ha kell akkor jön ki :)

a lényeg sztem h nyugi, de stresszeld magad, mert akkor sokkal rosszabb, görcsösebb vagy, és azt megérzi a pici is, és neki se jó! én legalábbis így próbálom élni a napjaimat, minél kevesebb izgalommal, meg idegességgel, meg .....!

nekem se volt könnyű éjszakám :( a napokban hagytam abba a magnézium szedését, és éjjel már felkelek a keményedésre, meg a görcsökre, mert annyira erősek, meg a derekam is fájt az éjjel, meg ááááááá mindenem :S plussz még a hasam is ment :S úgyhogy jelenleg egy félzombiként járkálok a lakásba, egyedül, mert párom már melózik :(

Kedves másik válaszoló! hát én nem tudom! én tuti nem szeretnék császárt......akármi van természetesen, és csak a legutólsó megoldás a műtét, persze ha az orvos jön h futi a műtőbe, nem fogok leszállni az ágyról h na szó se lehet róla... de inkább a természetes módon szeretnék!!!

én sem tudom megérteni azokat az embereket akik inkább császár mint természetes!!! pont a napokban beszélgettem erről 2 bnőmmel, és pont minde2en azt mondták, h ők tuti császár, mert h ott kijönni a gyerek, meg fúúúúj, és h milyen undi, meg bla bla bla bla... de én ezt a részükről az erétlenségnek fogtam föl, hisz aki benne van, az úgy is úgy van sztem h normálisan, természetes módón, hisz ez az első igazi "közös program" a család életében, és már ez is egy bizonyos kötelék a pici, és az anya, apa számára.....

na mind1, ezt nem ragozom, mert ti is így gondoljátok :)

2010. jún. 6. 11:23
 43/433 anonim ***** válasza:
100%
8:32es vagyok (Tamara). Kedves Anett! Szörnyű lehetett az éjszakád... És az sem lehet jó, hogy egyedül vagy otthon :( De ez általában sajnos minden családnál így van :( Én is ezt éltem át. Amúgy görcsöltél a hasmenésnél? Mert volt az én terhességem alatt is egy durva hasmenős hét, és meg is nyíltam, mert a görcseim fájás erősségűek voltak, szóval ha nagyon fájt, mindenképp vizsgáltasd meg magad, szerintem. Remélem ma már jobban vagy, és az éjszakád is pihentetőbb lesz! Jó, ha ennyire oda tudsz figyelni arra, hogy ne stresszelj :) Nem mindenki képes lenyugtatni magát, ez egy nagyon jó tulajdonság. Ezen a héten kezdted a 38. hetet ugye? Mert akkor lassan itt van a 39, és akkor már tényleg nincs sok hátra!!! Remélem nem hordod tovább, és hamarosan megkapjuk a hírt, hogy megérkezett a kisbabátok!!! Neked is jó nagy pocakod van, az is lehet, hogy engem is túlszárnyalsz, pedig tudom, hogy a 120cm milyen nehéz volt... Szorítok, hogy ne nőjön már túl sokat :) Minden nap nézem a kérdést, nagyon izgulok, sokat gondolok Rátok! Kérdező! Jobban vagy már? Elmúlt a rosszullét? Hogy telik a hétvége? Sütkérezzetek a napsütésben, szeretik a pocaklakók is :) Legalábbis az én kislányom nagyon nyúlkált a nap felé odabentről :D Legyetek jók, vigyázzatok magatokra!
2010. jún. 6. 12:23
 44/433 A kérdező kommentje:

8:32-es: Hát igen szülésnél tényleg más lesz minden, igaz akkor is tuti tisztára izgatott leszek... bár akkor már nem fogok szerintem annyira félni, mint most éjjel... mert akkor tényleg biztos az lesz bennem, hogy nemsokára kézbe vehetem megpuszilhatom, csodálatos lesz. :) És valószínű hogy ha a doki orvosilag megindokolja a császárt és más opció nem lesz akkor természetesen azt is elfogadom, hiszen mindent annak érdekében meg kell tenni hogy a kicsi és én is biztonságosan végig csináljuk az egészet maradandó egészségügyi károsodás nélkül.

Anett: Tesómnak is hasonló tünetei voltak szülés előtt 1-2 nappal. Idegeskedni most nem idegeskedek megnyugodtam hogy odabent mindent rendben. :) És azon tanakodtam hogy minden biztos a feljött gyomorsav miatt volt. Úgyhogy mostmár 600%-osan odafigyelek a napi kajálásomra. Eddig is nagyon vigyáztam hogy lefekvés előtt ne egyek 1-2 órával, meg light-os dolgokat egyek, napközben inkább sokszor eszek keveset... de néha sajnos egy - két kaja kicsinál is. Mindenesetre szerintem már a rennie is hibás lehet kicsit, ugyanis azt vettem észre hogy a rennie-től több nyálam lesz ami aztán átfolyik a légcsőbe és azt köhögöm fel és a köhögéskor jön fel a gyomorsav amitől aztán hányingerem lesz... úgyhogy mostmár azt hiszem el hagyom a renniet.

Mindenesetre a lényeg - a lényeg, hogy neked már tényleg nem sok időd van hátra... és nagyon szorítok neked hogy minden a lehető legnagyobb rendben menjen!!! Nyilván ha beindul a szülés akkor nem fogsz gép elé ülni hogy megírd mi van, de ha hazaértek és már nyugiba vagy azért írj valamit hogy megszületett a kisbabád, aztán később majd mesélsz. Én pedig nagyon remélem, hogy legalább négy hétig már nem kell a fentihez hasonló vagy szülésről beszámolnom. :)

A direkt császárt kérőket én sem értem. Valószínű hogy azok szoptatni sem akarnak, mivel a császárnál nehezebb indul be a szoptatás mint a természetesnél... És számos más hátránya is van... De hozzáteszem én az automatikus EDA kérés ellen is vagyok, természetesen szülés közben ha valakinek irtózatos fájdalmai vannak kérjen, de ne ezzel indítson.

2010. jún. 6. 12:29
 45/433 A kérdező kommentje:

Tamara és Anett: Engem Hajninak hívnak. :)

Ezt az előbb lehagytam.

Szóval: Minden fájdalom, rosszullét elmúlt. Mintha elvágták volna. Úgyhogy én teljesen rendben vagyok, most majd nagyon figyelek mindenre (nem erőltetem magam, ha fáradt vagyok pihenek, kajálásra is odafigyelek, stb-stb. -

Egyébként tegnap a kisbabánk végig aludta az egész procedúrát mondta a szülésznő aki a ctg-t csinálta. :)

Én is nézem folyamatosan hogy ki mit ír a kérdésnél minden nap.

Puszillak benneteket!

2010. jún. 6. 12:33
 46/433 anonim ***** válasza:
29%

az edával hasonlóan vagyok én is :) meg mindenféle fájdalom csillapítóval, anno anyámék is megszültek...mindenféle fájdalomcsillapító nélkül, csak megy majd nekem is :) nem szeretnék semmi hasonlót kérni... persze nem zárkózok el 100%osan a témától, mert ki tudja meddig bírom, és a 11.órában már könyörögni fogok, h vki vmit tegyen már.... :) férjem szerint tuti kérni fogok vmit, mert aalcsony a fájdalomtűrő képességem... ami agiz is, de nem lehet összehasonlítani azt , h mondjuk beverem vmimet, meg a szülést, mert ha beütöm vmimet annak semmi értelme, és csak fáj, de a szülési fájdalomnak van értelme!!!!!!!! de még mennyi :):):):):):)

Hajni!akkor jó, ha már rendben vagy, reggel mikor olvastam, h mi volt éjjel, reméltem h nem fog folytatódni, de akkor az is vmi pillanatnyi "rosszullét" volt, mint nekem is,emrt egész nap semmi bajom nem volt.

hát én a kajára nem figyelek oda, eszek amit megkívánok, amennyi jól esik...ha úgy van mikor férjem hazajön mg este 11kor is :) de én mindíg is ilyen voltam.

nem tudom mennyi a pocakom cm-ben :( mert nem mértem soha, meg a védőnő sem :( de nagy! :) azt tudom, mert húgomék, meg bnők mindíg ájuldoznak h mekkora.... :)

meg a költözéskor taliztunk az előző főbérlővel (ahonnan eljöttünk), és ő is 37 hetes volt, és fele ekkora hasa volt, csak pislogtam!!!

Tamara!hát igen :) szerdán töltöm a 38at, utánna a 39et, és aztán már jön is :) igaz már ma is jöhetne :) anyóssal is pont erről beszélgettünk, h mikor jön már, és milyen jó lesz... mki egyre gyakrabban hív, h na mivan már?! nem jön kifele?! hát de úgyis szólok mkinek aki olyan h nah elindultunk :) olyan jó neked :) kicsit irigyellek, h már a babád ott van veled!!!! olyan jó lehet :)

ha netán elindulnak a dolgok, lehet még mielőtt bemennék előtte is írok... mert ha elfolyik a víz, akkor futás be azonnal a kórházba!!! viszont ha a fájások jönnek, akkor úgyis csak olyan 5percessel érdemes bemenni azt mondják (közel van a kórház), és akkor úgy is majd lefoglalom magam, h teljen az idő, és ez elég jó lefoglaltság, h írok nektek :) de ha ahzajöttünk, akkor majd tuti beszámolok, h mi merre hogy volt!!!!

ha a gép be van kapcsolva én is mindíg elsőként nézem h írtatok e :)

további kellemes 7végét!!!! :)

2010. jún. 6. 18:46
 47/433 anonim ***** válasza:
100%
Anett voltam :) ez lemaradt, de sztem rájöttetek :)
2010. jún. 6. 18:47
 48/433 A kérdező kommentje:

Anett!

EDA: én úgy vagyok az EDA-val, hogy alapból nem szeretném, mert régen is megszültek természetesen kis és nagybabát egyaránt. Viszont ezt egy ismerősömtől hallottam és nagyon logikus, ha mondjuk nagyon elfárad az ember a vajúdásban akkor érdemes fontolóra venni, mert a tólófájásnál szükség van az anyuka erejére és az se mindegy hogy a pici baba milyen anyukával találkozik születéskor egy hullához aki elejti a picit annyira kész van, vagy egy megviselt ugyan, de fizikailag jobban lévő anyukához. Én úgy fogom csinálni, hogy mit tudom én ha már 6-8 órája vajúdok és még nagyon messze leszek a 10 cm tágulástól akkor kérni fogom, de ez persze függ a vajúdás fájdalom mértékétől is.

Szorítok ám nagyon neked ! Én is azt fogom csinálni amit te ha elfolyik a magzatvíz uzsgyi kórház, ha fájásokkal indulunk akkor írok mindenképp. :)

2010. jún. 6. 20:30
 49/433 anonim ***** válasza:
100%

:) akkor jöhetnek az élmények!! kivel mit hogy merre.... :)

most picit megint fájdogálok, de remélem jobb éjszakánk lesz mint tegnap volt (neked is)!!!!!!

hát jó éjt :) Anett voltam

2010. jún. 6. 23:00
 50/433 anonim ***** válasza:
100%

Csak azt felejtik el sok helyen megemlíteni,hogy bár régen eda nem volt és a parasztok tényleg minden nélkül szültek,de a polgári családokban,őfelségeknél előszeretettel használtál a cloroformot:) Ezt azért jó ha tudod:)Az eda nem szégyen,nem attól lesz valaki jó anya,meg nem arra verheti a mellét,hogy kért e edat vagy sem.Mindenki másképp viseli a fájdalmat és életedben legalább egyszer már úgyis átélted ezt a születésed által.Edat kérni nem szégyen.

A császár az már más.Csak azért,hogy ne hízz sokat (lsd. Britney),kivetetni a babát a 36. héten, vagy csak azért császároztatni mert neked így van kedved nem kóser ebben igazad van.

2010. jún. 6. 23:42
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!