Ha beindulnak a rendszeres fájások, akkor mikor érdemes elindulni a kórházba? CSak mert ugye a magzatvíz nem mindig folyik el. A kórházban milyen vizsgálat vár a szülő nőre és az fájdalmas? A burokrepesztés fájdalmas?
13:13as vagyok, nekem a mellem, meg ott arra nem is szokott fájni, még a terhesség elején fájt, de azóta semmi, kicsit érzékeny néha, de ennyi. nekem inkább a fenekem, meg a combom, meg a gátam, meg a hasam, meg a lenti dolgok amik gondot okoznak :)
már igazán kijöhetne hisz 38h leszek a jövő héten, és már kezdek megmakkanni itthon egyedül, mert nem merek kimenni a lakásból, mert mi van ha pont akkor indul meg v vmi. csak férjemmel megyek el, de ő is állandóan melózik, szóval elég keveset van itthon :( (vendéglátós)
úgyhogy mi drukkolunk h hamar kibújjon...
13:13-as: Hát abszolút megértelek, hogy már nem mersz egyedül mászkálni. Én se. :) Bár még gyalog elmegyek, de már ha tömegközlekedni kell attól már félek.
Hát nagyon kíváncsi vagyok mikor indul be a dolog, tényleg hol fogsz szülni? És fogadott orvosnál? Neked is első baba ugye? Te nem félsz a szoptatástól meg pelenkázástól, ilyesmiktől? Én nagyon.
8:32-es: Neked annyira jó hogy túl vagy ezeken. :)
Pár napja el kezdtem nagytakarítani, de aztán rájöttem, hogy nem szabad mégsem, mert mi van ha most beindul a dolog aztán koraszülött lenne szegényke és bármi baja lenne sose bocsátanám meg magamnak. Úgyhogy most leálltam. Inkább elkezdek előre főzni. :) :)
13:13as vagyok. a péterfybe fogok szülni, elvileg van fogadott orvosom...de aztán viszsa kellet mondanom, megbeszéltem vele, mert költöztünk nagyobb lakásba a múlt héten, meg párom beteg lett....és kicsit elment a pénz, ami maradt azt meg inkább nem erre költöm, hanem majd a picire, úgyhogy már nincs, de terhesgondozásra továbbra is ahhoz az orvoshoz járok! jófej volt!
hát nekem mindegy h tömegközlekedés, v séta, inkább semmi ha lehet választani :) jó itt a ház körül pár kör max ebbe a jó időben, de amúgy semmi.
én takarítottam rendesen, meg hát mondom múlt 7en költöztünk :) úgyhogy volt ott is mozgás meg lépcsőzés mire mindent a helyére pakoltunk, plussz utánna még 2 nap mire minden a helyéra került... nem tartottam tőle h hamarabb jön ki...
nem tartok ezektől a dolgoktól, igaz most h közeledik többet eszembe jut. első babó igen, még csak 23 éves vagyok, de van tapasztalatom vmi mert bölcsiben melóztem eddig, és ott ugye kellettek ilyenek, úgyhogy ez a rész nem izgat :)
neked hanyadik baba? te hol szülsz? mit szoktál csinálni otthon? mert engem megöl az unalom :S
Azért a költözés az gondolom jól megmozgatott. :) :)Tök jó fej lehet tényleg a dokid hogy végül visszamondtad de mégis befejezi a terhesgondozást, nagyon ritka az ilyen.
Jaj de jó neked hogy bölcsibe dolgoztál akkor tuti egy csomó mindent tudsz már.... hogy kell tartani, pelusozni, öltöztetni, stb.-stb...
Nekem is első baba, van fogadott doki, meg fogadott szülésznő is. A dokival eddig tök elégedett voltam de mostmár néha tesz olyan dolgokat amik miatt kevésbé szimpi, de most már a végén nem érdekel, úgyis a szülésznő lesz végig velem a szüléskor. A doki meg majd kap amennyit kap, figyelembe véve az utolsó időszakban tanusított magatartását meg hogy a szüléskor ügyeletes lesz-e vagy sem, mert ha ügyeletes lesz akkor biztos nem leszünk nagyon adakozóak, mivel akkor gyakorlatilag semmi extrát nem fog nyújtani, sőt ha más is épp akkor fog szülni akkor nem is tud 100%-ban rám figyelni majd...
Na mindegy hát majd meglátom hogy mi lesz.
Páromnak van itthon egy cége és amiben tudok (adminisztráció) abban segítek neki. De már régóta táppénzen vagyok, mert voltak problémák az elején. Hát takarítok, meg gyakorlatilag minden babadolgot én intéztem, a babaszoba már teljesen készen áll a fogadásra. Most az utóbbi időben meg sokat kajtatok a terhesség és szülés témájában, de néha már én is majd megkattanok...
Mindenesetre irigyellek, hogy te már a végén jársz. :)
:) hát jobb lenne, ha már kint lenne a kis drágám, de hát még van némi ideje, és még vár picit :)
nekem az orvos még most sokal jobban odafigyel, mint eleinte! meg jobban el is beszélgetünk...nem tudom ez mitől lehet :)
hát most így a vége felé sokkal nehezebb mint eddig bármikor.
bárki kérdezte h és hogy bírom? mindíg azt feletem, h azt hittem sokkal rosszabb, meg nehezebb lesz, mert ugye a filmekben, meg az ismerősöktől az infók... hát most ért el az a nehézség, meg a terhesség :) mert mostanában már tényleg művészet mondjuk az ágyból kikelni, a kanapén kénylemes pozíciót találni, mosogatni (nem férek oda)...
de megéri mert nemsokára egy kis édes baba fog a mellemen pihenni, és halgatja a szívdobogásomat, és a férjem mellettem állva mosolyog ránk, és akkor minden rossz, kellemetlen dolog már nem is lesz :)
ó istenem hogy várom már!!!!!! :)
mert miket csinált az orvos, ha kérdezhetek ilyet?
és merre szülsz majd? melyik kórházban?
Úgy fogadott az orvosom, hogy hozzá járok terhesgondozásra (minden héten szerdán ügyel 16 órától a kórházban és akkor fogadja a betegeit) alkalmanként fizetek 5000 forintot. Korábban mikor rákérdeztem hogy mennyi lesz, azt mondta hogy ingyenes, ha gondolom adok - ha nem nem adok... Az elején minden oké volt, bár már akkor is zavart hogy volt hogy egy órát vártam a soromra és állnom kellett, mert különben beelőznek.
A két legutóbbi alkalommal a vizsgálóból kiküldte egy magasabb szintű orvos, mert hogy jött egy beteg aki vérzett és átmentünk egy másik vizsgálóba ahol nem volt uh, de volt vizsgáló szék, leültetett aztán kérdezgette hogy minden rendben, stb.stb. Végül nem vizsgált meg meg ugye uh-t se csinált. Viszont a leletem azt látta hogy valamivel több magzatvíz, ami miatt egyből az jött neki hogy toxoplasma és hogy simogattam -e macskát, hát mondtam hogy igen, de már négy éve megvan a cicánk csak szobacica és még a terhesség elején csináltattam toxoplasma tesztet ami negatív-negatív lett, így mondtam is neki hogy kétlem hogy a macskától bármit is elkaptam volna. Aztán végül mondta hogy oké-oké, akkor két hét múlva menjek vissza majd megvizsgál... És ezen ledöbbentem, mert akkor jól megrémísztett, és akkor még annyit se tett hogy megvizsgáljon, vagy azt mondja hogy tud-e várni még fél órát és akkor megnézem uh-val...
Este felhívtam hogy hagy menjek egy hét múlva, mert nagyon ideges vagyok. Azt mondta ok. Megyek egy hét múlva és épp soron következnék amikor jön megint egy doki aki jelzi neki, hogy hát meg akar valakit uh-val vizsgálni úgyhogy siessen... Úgyhogy uh-val megvizsgált ugyan, de végig úgy éreztem hogy már zavarja hogy várnak rá. Kézi vizsgálatot megint nem csinált.
Pedig az elején mindig ellenőrzött, most meg a végén semmi, pedig hát pont hogy most kéne vizsgálni, mert ha meg van nyílva a méhszáj akkor máshogy kéne élnem vagy akármi...
Úgyhogy elmentem egy 4 D uh-ra hogy alaposan nézzenek meg, jövő hét szerdán megyek hozzá akkor ha nem ajánlja fel hogy megvizsgál kézzel akkor én fogom kérni.
CSak az zavar hogy a pénzt adom neki, nem sajnálom 4 hetente, és foglalkozik velem kb 15 percet és néha látod meg se vizsgál... szóval ez egy kicsit felbosszantott...
De már nem akarok a végére dokicserét.
Szóval ez van...
13:13as vagyok. kérdező, ez tényleg gáz...
jó én nem sokat vagyok bent a dokinál én is annyit fizetek, kb 10-15 percet szoktam bent lenni, de ennyi idő alatt minden alkalommal, megbeszéltük a dolgokat, uh, kézi vizsg volt, súly, vérnyomás.... minden alkalommal! sőt még tesóm, meg férjem is volt h behívtuk uh-ra had lássák a picit, és arra se mondott semmit... szóval elég gáz akkor ami vele van :( sajna, reméljük nem lesz semmi baj!!!!!!!
20 évesen tényleg ilyet átélni, én nem is tudom mit csináltam volna az orvossal!!!! tuti megkeresem és fenékbe kólintom párszor..... mégilyet! életekkel játszik, jó h nem a sajátjával, de másé épp olyan, sőt... :S:S:S:S:S :(
én 14kg plussznál tartok :) és 50ről indultam... diétára lettem fogva, aztán kiderült, h a terhes vitamintól hízok, meg nő a pici, úgyhogy abbahagytam :) mármint a gyógyszerszedést, aztán a diétát is! :)
20:59-es: Hát nagyon sajnálom ami veled történt, ehhez képest az én problémám a dokimmal semmi, sőt ...
Nekem is az a bajom a császárral hogy elveszi a szülés élményének a megtapasztalását ezért is félek tőle nehogy mert nagy a baba császár legyen. Bár a dokim azt mondta, hogy ő nem szereti a császárt a természetest szereti, és hogy hozott ő már 5 kg-s babát is természetes úton világra.
Egyébként lehet hogy én is elcsesztem a dokimmal a kapcsolatot, mivel sosem akkor mondom el ha valami bajom van amikor lehetne hanem később kezdek el kattogni... :S
Én 65 kg-ról indultam és 30 hetesen tartottam 14,5 kg plusznál. Most nem tudom mennyi lehetek, mert itthon szándékosan nincs mérleg, de hétfőn megyek a védőnőhöz.
A haskörfogatom meg 117 cm :)
Este egyébként volt nagy pánik, ugyanis éjjel arra ébredtem hogy feljött a gyomorsav, amitől köhögtem, elmentem pisilni ülök a wc-n, egyszercsak hányni kezdtem - sejthetitek - 2* hánytam wc-zés közben csak pisiltem. Aztán amikor felálltam, hogy megmosakszom meg minden még háromszor hánytam a mosdóba, és a legutolsó hányásnál gondolom már annyira nem volt semmi a hasamban, hogy nagyon erőlködni kellett és éreztem hogy valami kicsurog a lábam között. Nem tudtam hogy pisi -e vagy magzatvíz... Szagolgattam, de nem volt jellegzetes pisi szaga - a magzatvizet meg nem ismerem. Na hívom a szülésznőt, azt mondta ha bármi van, hívjam - bármikor. Fel is hívtam, szegény aludt.. azt mondta mindenképpen menjek be a kórházba az ügyeletre hogy megvizsgáljanak, hogy nem-e a magzatvíz szivárog - mert akkor szülni kell - viszont a Jánosban, merthogy még nem töltöttem be a 35. hetet. Úgyhogy mentünk egyből kórház taxival, nst: ok, vérnyomás:ok, testhő:ok, kézi vizsgálatnál is minden oké volt. De hát remegett a lábam... Sőt maradjunk annyiban hogy nem volt kellemes a kézi vizsgálat sőt fájt!!!
Na de aztán hazajöttünk, kitakarítottam a fürdőt, és lepihentem. REmélem nem lesz ekkora pánikom ha majd szülni megyünk...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!