Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Ha beindulnak a rendszeres...

Ha beindulnak a rendszeres fájások, akkor mikor érdemes elindulni a kórházba? CSak mert ugye a magzatvíz nem mindig folyik el. A kórházban milyen vizsgálat vár a szülő nőre és az fájdalmas? A burokrepesztés fájdalmas?

Figyelt kérdés
2010. jún. 2. 10:47
❮❮ ... 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 ... ❯❯
 171/433 A kérdező kommentje:

Banyek írtam egy hosszú választ, aztán megszakadt az internet kapcsolat ... ejjjj!!!!

Na a lényeg, hogy még egyben vagyunk, jele sincs semminek... :(

Fészekrakó ösztön nekem két hete volt, de akkor nem történt semmi, de mivel össze vissza fájt mindenem kedves családom megtiltotta hogy folytassam... most szándékosan kezdtem el takarítani hogy hátha beindul... de egyenlőre semmi... úgyhogy most nem ösztönből takarítottam, hanem szándékosan. :D de azért remélem valamit segített... hátha éjjel vagy hajnalban már a kórházban landolunk.

A tesóm babója is hasfájós ő valami L-betűs kezdőbetűjű cuccot használ amit szoptatás közben kell a kicsi szájába csepegtetni, ha akarod elkérem a nevét pontosan, nekik bevált.

Akkor Anett nektek most tök jó lesz öt napot együtt lesztek... :D :D

Anett írd meg a telszámod mailben és neked is lejelentek ha action van. :D

Puszillak benneteket!

2010. jún. 27. 21:36
 172/433 anonim ***** válasza:

Sziasztok!

Hát Hajni, látom mindent megteszel, hogy Olivér megérkezzen :D Amúgy az izzadásról csak annyit, hogy rólam az első pillanattól dőlt a víz, és még most sem múlt el, pedig előtte nem voltam izzadós... Rettentő idegesítő, mert mivel hormonális, így elég kellemetlen a szaga is. Szóval napi 2x-i zuhi a minimum. Remélem Neked ez már csak azért van, mert nehéz így a vége felé! Tegnap este írtál utoljára, remélem éjjel befáradtál a kórházba szülni egy csöpp kis legényt :D

Anett! Ne bánd, hogy Martin cumizik! Én úgy voltam vele, hogy amég Zsozsó nem tudja mi az a cumi, addig nem is fogja kérni. Aztán mikor első nap hazajöttünk, és csak bömbölt és bömbölt, hát mondom kipróbálom. Akkor imába foglaltam annak a nevét, aki feltalálta a cumit :) Aztán már csak alvásnál cumizik, viszont akkor kéri is :) Ha ettől nyugszik meg Martin, akkor had cumizzon, szerintem nincs benne semmi rossz. Nem azért írom, mert Te azt írtad volna, hogy nem örülsz neki, csak van a sok hülye cumi ellenes. Hát én azt mondom, hogy mindent megadok a kislányomnak, és ha cumi kell Neki, akkor cumit kap :D Éppen tegnap használtuk el az 1. cumiját, ment is az emlék dobozba :) Olyan nagylányok vagyunk már, hogy a 2. cumit gyűrjük tegnap óta :D Ja, és még annyit, hogy inkább a cumi, mint az ujja, mert a cumit el lehet venni Tőle.

Ha sír, én sem hagyom az ágyban. Próbáltam először megnyugtatni, simogatni, kedvesen beszélni Hozzá, de ha ez 3-4 percen belül nem segített, én is felvettem (bár ugye nálunk ilyen nem volt túl sok). Azokat sem értem, akik azt mondják, hogy ha egyedül nem tud elaludni a baba, akkor se vegyük fel. Hát tudjátok, én nem tudnám elnézni, hogy Zsófi egyedül érzi magát, anyát/apát akar, sír, rosszul érzi magát, én meg csak hallgassam, és azt nézzem, hogy bőgve alszik el... Ahogy leírom össze szorul a torkom. Szóval, ha sír, mindenképp vedd fel szerintem. De tudod! A tanácsokat meghallgatod, és CSAK azt fogadd meg, ami Neked és Martinnak is a legjobb :) Úgyis kitapasztaljátok, hogy Ti hogyan érzitek jól magatokat együtt :)

A pocija (a leírtak alapján) úgy tűnik nem görcsösen fáj, csak Őt is zavarja a puki/kaki. Én erre Espumisan cseppet használtam. 30ml 1400Ft. Az van ráírva, hogy minden etetés előtt/után de én csak akkor adtam, mikor fájt a pocak. Hamar meg lehet tanulni azt a sírást, mert rettentő görcsös, igazi fájdalmas sírás. Szóval amikor fájt, adtam 1ml-t (cseppentő van a szájánál, én azt levettem), mert úgy van, hogy 25csepp=1ml. Csak olyan gyorsan csöpög, hogy nem lehet megszámolni. Kiöntöttem egy kicsit kiskanálba, vettem egy kis fecskendőt, kanál a kézben, másikban a fecskendő, és a számmal húztam fel a fecskendő szívóját 1ml-ig. És abból gyönyörűen be lehet adagolni a szájába :) Nem telt bele 5 perc, és jött a puki, minden rendben volt :) Persze mondom, ez annál jó csak, akinek nem görcsöl a pocak, hanem csak puffadás van. Lehet, hogy Hajni amit tud, az görcsre van, ha nem jönne be az Espumisan, akkor érdemes azt is kipróbálni. Remélem nem görcsöl Martin, mert az sokáig tart :S Barátnőm a kisfiával 5hónapig szenvedett vele. A szakkönyvek szerint 2 hónapig tart... aha...

Most nálunk is van egy kis para, belinkelem a kérdésem, úgy egyerűbb, mintha most elkezdeném magyarázni...

http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__babak_..

Holnap megyünk dokihoz, nagyon kíváncsi vagyok, hogy mit mond. a hülye 75%os olyan parát hozott rám, hogy tök szédülök, mióta elolvastam :S :( Remélem nem lesz baja Zsozsónak, nem tudom hogyan várom ki a holnapot :( Drukkoljatok, hogy ne legyen semmi baja! :(

Csodaszép napot Nektek! Sok puszi!

2010. jún. 28. 10:36
 173/433 A kérdező kommentje:

Sziasztok!

Hát én még egyben vagyok. :(

Tamara: szerintem semmi kóros nincs ebben, max azt fogja mondani a doki, hogy keltsd fel és etesd x időközönként.

Végigolvastam a hozzászólásokat a kérdésedhez és maradjunk annyiban hogy azért van egy pár vészmadár közöttük, többnyire én mindig azokra mondom hogy vészmadarak akik állandóan az átlagokkal meg a többséggel meg sablonokkal jönnek... minden gyermek/ember más és más ... Ne aggódj, ha jól visszanézed a válaszolok java része nem írta hogy kétségbe kellene esned csak az az egy vagy kettő most nem tudom pontosan.

A dokik is szeretik megrémiszteni az anyukákat...mert olyankor állati hatalmasnak érzik magukat.

Nyilván ha benned is felmerült hogy valami nem ok, akkor lehet hogy valamin finomítani kell egy kicsit, de akkor sem nagy bajról lehet szó.

Uh után írok hogy mi volt.

Puszillak sokszor benneteket!

2010. jún. 28. 10:54
 174/433 anonim ***** válasza:

Hajni!

Köszönöm a nyugtatást, amúgy én is ezen a véleményen vagyok, meg tényleg többen írták, hogy jó így, csak néha én is úgy rá tudok görcsölni dolgokra :) Igazad van a dokival kapcsolatban is, a miénk meg nem is a legjobb, Ő inkább nem törődik a dolgokkal, mindent a védőnőre hagy, úgyhogy inkább Őt kérdezem, Benne megbízok, nagyon aranyos. 50év körüli, vannak gyerekei, elég gyakorlatias, arról nem is beszélve, hogy hozzám is Ő járt ki, mikor baba voltam, szóval van tapasztalata bőven :) Most beszéltem anyósommal, Ő is mondta, hogy nem látja, hogy Zsófi bármiben is le lenne maradva, szépen figyelget, emelgeti a fejét, gügyög. Az tény, hogy a súlya nem gyarapszik olyan ütemben, mint ahogy "kéne", de nem kórosan sovány. A szoptatásnál is volt egy időszak, mikor nem volt elég a tejem, de nem szólt, és most a tápszernél is utánaszámoltunk, és emeltünk az adagján, mert nem evett eleget (az előírtak szerint). De az emelt adagot is simán megeszi. Ő ilyen "néma gyereknek anyja sem érti a szavát" kategóriába tartozik, nagyon nekem kell kitalálnom, hogy miből mennyi kell, mert semmiért nem szól...

Ma mész Uhra? :D Jaj de kíváncsi vagyok, hogy mit mond a dokid!!! Kézi vizsgálat is lesz? Hogy esetleg nyitva vagy-e már valamennyire, csak hogy mihez tartsuk magunkat :D Na Zsófim lassan kel, úgyhogy most ennyi. Figyelem majd, mikor írsz, nagyon várom a fejleményeket :)

Puszik!

2010. jún. 28. 11:08
 175/433 A kérdező kommentje:

Sziasztok!

na meg volt az uh.

becsült súly először: 4110 gramm, aztán rákérdeztem a szonográfustól, hogy nem lehet hogy azért ilyen sok mindig mert hosszú a combcsontja (76 mm, 42 hetesnek felel meg a norma méret alapján), és azt mondta, hogy de lehet, úgyhogy kicsit visszább vett a combcsontból és így lett 3800 gramm.

A dokihoz ha minden igaz holnap leszek, de már másfél hete C2111 a méhszáj értékem, azaz mindegyik méhszájam (külső-belső-középső) nyitott egy ujjnyira, és 2 cm-re megrövidült a méhnyak.

Az hogy holnap lesz-e kézi vizsgálat azt nem tudom... állítólag ilyenkor már nem nagyon néznek méhszájat, mert felesleges, mert hogy indul amikor indul a szülés...

De azért holnap is írok majd hogy mi volt... ha végeztem. Holnap Ctg az biztos lesz.

Na pusszantás néktek.

hajni

2010. jún. 28. 13:54
 176/433 anonim ***** válasza:

sziasztok!

hát minálunk a hasfájás, majdnem minden hami után van :( de inkább este felé. kaptam tippet h maszírozzam, meg sinizzem a pocakot óramutató járásával megegyezően, és segít!!!!!! :)

hála az égnek, így ha kezdi a sírást, simi, pár perc, kis koncentrálás, puki, kaki...minden :) csak hát ennek meg az a böjtje, h cici után nem alszik el egyből, hanem cumi és úgy... de engem sem zavar a cumi, inkább mint az ujja!!!!! v ruhája!!!! a cumival a fogai még lehetnek szépek, de ha az ujjár szokik rá attól iszonyatosan eldurvulnak a fogacskái :( így én is imába foglalom a cumi feltalálójának nevét :)

ma voltunk tescoban :) végigaludta a kis drágám :) de jó volt végre kimozdulni emberek közé... :)

Tamara! szerintem sincs semmi gond a szunyóval, mi is van h éjjel 6 órát alszunk, és hát nekünk sem kéne, meg nap közben is minimum a 3 óra, de már mont is 5kor evett utoljára, utánna ugye kaki, és azóta szunyi! lassan kelhetne, mert pancsizni is kell... szóval sztem semmi gond, de majd a doki mondja, ha vmit furcsáll.

Hajni! hát akkor Olivér is kézzel lábbal kapaszkodik :) de mostmár lassan csak megunja a benti életet!!!! kitartás, mindjárt kint lesz sztem :) ti sem panaszkodhadtok h pici lesz :) gratula! és a szüléshez is kitartás!!!! nem lesz könnyű akkora súllyal, de megéri!!!! :)

kicsit fáradt vagyok, ma délután nem aludtam :( midnen délután szunyókálok én is picit, de ma nem sikerült :( úgyhogy hulla vagyok...

holnapra mindkettőtöknek sok sikert a dokihoz!!!! várom a fejleményeket :)

puszika,és jó éjt!!!!!

2010. jún. 28. 20:54
 177/433 A kérdező kommentje:
Szerintetek anyóst hogyan lehetne szépen elküldeni a f@szba?
2010. jún. 28. 21:23
 178/433 anonim ***** válasza:

:D Hát Hajni! Ha ezt bárki megfejtette volna, megszűnt volna már rég az anyós kérdés :D Nekem is folyton jön, hogy így etessem, úgy mozgassam, ne úgy fogjam, máshogy altassam :D Bólogatok okosan, kedvesen, aztán meg jövök beköpöm Marcinak, Ő meg 126odjára is megmondja Neki, hogy hagyjon már engem békén :) De aztán persze megint mondja. Néha már jókat röhögök rajta, de persze olykor én is kiborulok. Olyankor napokig rá sem nézek úgy válaszolok szavakban, tőmondatokban, akkor észreveszi magát, és egy ideig normális. Aztán kezdődik az egész előröl :) Nem nagyon értem, hogy a fiús anyukák miért ilyen hülyék. Van 1-2 lányos anyuka is, aki hülye, de sztem sokkal kevesebb... Szóval sok kitartással, vagy egy jó nagy sallerral :D

Anett! Nagyon örülök, hogy így, gyógyszer nélkül megoldódik a pocak probléma :) Sokkal jobbnak tartom, ha az ember először nem gyógyival próbálkozik. Nekem is mondták a tornáztatást, masszírozást, de nálunk nem jött be. Mondjuk már egyáltalán nem is fáj a hasa :) Szóval mi hamar kijöttünk belőle :) Remélem Nálatok sem tart sokáig, bár így, hogy nem görcsös, "csak" kakis-pukis, és masszival ki is jön, ez így a két rossz közül ez a jobbik :) Tök jó, hogy szoktál aludni délután :) Így több türelmed marad Martinhoz is, ha kipihent vagy, és talán a cérna szakadás is elmarad :) Olyan jó olvasni, hogy már ott van, meg hogy alszik, és mivel néztem a képeit, tök el tudom képzelni, ahogy szuszókázik :) Szerintem eddig minden tök jól megy, ügyik vagytok, csak így tovább! :)

Zsozsó 9 körül eszik, aztán 10:30kor indulunk dokihoz. Majd megírom mi volt! Szép napot, puszik!

2010. jún. 29. 08:22
 179/433 A kérdező kommentje:

Sziasztok!

Na megvolt a doki, mostmár bő egy ujjnyira vagyok nyitva. A doki azt mondta hogy jó lesz - jó lesz. :D

A ctg is mutatott rendesen méhösszehúzódásokat :D

Anyós: tegnap azon borult ki a bili, hogy este harmadjára is megkérdezte hogy na mi van veled -- erre visszaírtam, hogy semmi extra... sokat keményedek... --- erre visszaírt, hogy na ez már jó jel, este szülni fogok... --- erre visszaírtam neki hogy három hete mindenre ezt mondja, és hogy eddig se jött össze... na több se kellett... egyből megsértődött aztán mondta a magáét...

Mindenesetre ennél jóval hosszabb volt az eszmecserénk, de már nincs is kedvem leírni az egészet.

Sose fog ez a nő megváltozni, bár mit mond neki az ember... mindig azt hajtogatja hogy fogadjuk el egymást... én nem akarom elfogadni, alkalmazkodjon... én is alkalmazkodok hozzá egy csomószor, és elviselem a hülyeségeit, akkor ő is alkalmazkodjon és kussoljon.

Megírtam neki hogy az öt év alatt mindösszesen két dolgot tettem szóvá, hogy ne adjon tanácsokat, meg a hogy hagyja abba a jósolgatást a szülést illetően, erre akkor viharfelhőt kerekített az egészből, hogy csak lestem...

Mindenesetre ma már nem írt hogy hogy vagyok... --- ja még annyit írt hogy ha sokat kérdez az a baj, ha nem az a baj.... ezen teljesen ledöbbentem vissza is írtam neki hogy soha még egy szót nem szóltam azért mert nem érdeklődött felőlem, úgyhogy nem értem miről beszél...

Ő tipikusan az az ember, aki attól érzi magát fontosnak, hasznosnak ha fontoskodhat más emberek életében, ha másoknak szívességet tehet --- és aztán szépen visszaemlegeti hogy ő mennyi mindent megtett-megtesz. Ha meg nem engeded neki hogy segítsen, akkor az a baja, nagyon konkrétan mondom, hogy mi szánalomból hívjuk csak át főzni vagy segíteni. Nem azért mert nekem nehezemre esik. De ő ezt nem veszi észre, annyira buta... Meg úgy állítja be magát mintha egy áldozat lenne, közben pedig nagyon nem az, úgy tudja keverni a sz@rt meg hazudni össze-vissza hogy csak na. Néha már belegabalyodik a saját hazugságaiba... Sosem fogom elfelejteni amikor télen átjött egyszer és másnapra beteget jelentett --- direkt megkérdeztem milyen tünetei vannak, másnapra rá ugyanazok a tünetek jöttek ki rajtam is... de akkor már megírtam neki hogy valószínű hogy tőle kaptam el valamit. Erre visszaírt hogy biztos hogy nem, mert neki nem is ilyen tünetei vannak, közben meg ott volt a telómba az üzenet amiben arról hogy mik a tünetei, amik tökéletesen megegyeztek az enyéimmel, csak rajta ugye előbb jöttek ki, tehát nyilván ő fertőzött meg engem. És utána meg tagadta az egészet, pedig teljesen egyértelmű volt az egész.

De hát párom meg nem igazán foglalkozik a dologgal, pedig állati jó lenne, ha egyszer megmondaná az anyjának a frankót és utána mindig, de ő sajnos nem ilyen típus, ő jobb szereti a hidegháborút, mint a probléma megoldást...

Tamara mindenképp írd meg hogy mi volt a dokinál!

Anett valóban igazad volt abban hogy olyan szépen és pozitívan álltál a dolgokhoz és tényleg egy nagyon nyugodt kisbabád van, és ráadásul te is gyönyörűen bánsz vele és gondozod. Nyilván van benne csecsemős tapasztalat is a munkahelyedről, de akkor is nagyon - nagyon jó anya vagy. Remélem én is ilyen jól helytállok majd, ezért is elkezdtem a negatív gondolataimat átalakítani pozitívokká. :D

Puszi néktek és a babóknak!

2010. jún. 29. 10:48
 180/433 anonim ***** válasza:

Hát, Hajni! Nagyon meg tudlak érteni! Nálam annyiban más a dolog, hogy mondom, Marci azért megmondja a frankót, és minden esetben mellettem áll, még akkor is, ha nem teljesen biztos, hogy nekem van igazam. Akkor nem úgy áll mellém, hogy márpedig úgy van, ahogy én mondom, hanem úgy, hogy hagyjon már békén az anyós. Viszont Marci többnyire nincs itthon. Dehát ez van. Idén nyáron visszaköltözik Tatabányára anyósom, itt lesz a szomszédban... Nagyon örülök, gondolhatjátok :D

A dokinál minden okés volt, kaptunk 2 oltást, annyit mondott a doki, hogy legyen meg a napi 5 kaja. Amúgy meg utálom ezt a csúnya nénit (rám szólt az oldal:D) semmivel nem foglalkozik. Most néztem a kiskönyvet, hogy csomó mindent ellenőriznie kellett volna, és semmit nem csinált meg, de minden ki van pipálva. A védőnőnk meg szabin van. De mind1, arra legalább válaszolt, amit kérdeztem. Most kaptam a rota vírusról jobban mondva az oltásról egy levelet, hogy 6 hónapos korig be kell adni (több részből áll), és ez az undok (:P :D) még csak meg sem kérdezett, hogy akarjuk-e... Majd ezt is megbeszélem a védőnővel, ha visszajön.

Amúgy meg tiszta nyomi vagyok, fáj a fejem napok óta, hányinger, egész nap csak aludnék. Csúúúúúúnya melegfront. Már kávét sem iszok, gyógyszert sem eszek, semmi nem használ :( Remélem Ti jobban vagytok!

Ja, Hajni, még annyit akartam, hogy mondd meg anyósodnak, hogy így a végén már nem nagy tudomány megjósolni, hogy hamarosan szülni fogsz :D

Na sok puszi Nektek, legyetek jók!

2010. jún. 29. 13:57
❮❮ ... 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!