Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Ha beindulnak a rendszeres...

Ha beindulnak a rendszeres fájások, akkor mikor érdemes elindulni a kórházba? CSak mert ugye a magzatvíz nem mindig folyik el. A kórházban milyen vizsgálat vár a szülő nőre és az fájdalmas? A burokrepesztés fájdalmas?

Figyelt kérdés
2010. jún. 2. 10:47
❮❮ ... 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 ... ❯❯
 141/433 anonim ***** válasza:

Juuuj remélem Anett már babázik :)

Amúgy teljesen érthetőek ezek a félelmek, ezek mindenkiben benne vannak, csak valakinek félelmekként, valakiben meg gondolatok és tervek formájában :) Amúgy nekem nagy mázlim van a kislányommal, mert egy kis tünemény, akkor sír, ha éhes, vagy ha esetleg valami nyűgje van, de az is MAX (!!!!) 15-20 perc, és nagyon ritkán. Néha nyűgi, nincs el egyedül, ilyenkor ha ott vagyok Vele, és dumálok Hozzá, mosolyog, nincs semmi baja :) IMÁDOM :)

Készülgessetek, nemsokára jönnek már :)

Puszik!

2010. jún. 15. 11:26
 142/433 anonim ***** válasza:
100%

Ja, még annyit akartam, hogy (Nálatok ne így legyen!!!), de sajnos a szoptatás nem elhatározás kérdése... Én is szerettem szoptatni, és fél évig (vagy amég nem bújnak ki a fogacskák) szerettem volna, de elapadt a tejem, és nem hiszem, hogy azért, mert én esetleg ne akartam volna elég erősen... Szóval szerintem ez alkat kérdése is. Anyum mondta, hogy a mi családunkban (anyum, mamám, nagynéném, anyum unokatesói) sem tudtak sokáig szoptatni, pedig egyikük sem tervezte, hogy 1-2 hónap után abba hagyják...

Anett vajon megszült már? :)

2010. jún. 15. 18:41
 143/433 A kérdező kommentje:

Szia Tamara!

úgy tűnik magunkra maradtunk, szerintem Anett már vagy megszült, vagy a végét járja és lassan a kezében lesz Martin. :)

Igen ez meg a másik... hogy mi van ha tényleg hiába az akarat, kitartás, stb... és mégsem lehet szoptatni, az is tök stresszes szerintem egy anyukának, ha az volt a célja hogy sokáig szeretne szoptatni...

Szóval a lényeg, hogy aranyos egy baba tényleg, de millió de millió dolog történhet ami megkeserítheti a babázást.

A tesóm nagyon sokáig szoptatta az első gyermekét, de az elején nagyon ki volt mert nem ment neki, a második gyermekével szintén voltak problémák az elején mert a pici nem tudta hogy kell - meg nem tudta bekapni a mellét mert olyan nagy volt a bimbó és az udvart már nem tudta bekapni, pedig ott masszírozza a kis ínyével hogy jöjjön a tejcsi. Anyukánk viszont minket tesómat és engem csak egy hónapig szoptatott, az okát nem tudjuk miért... de azt tudni kell hogy anyánk végig cigizett velünk terhesen, meg piált is, szóval gondolom ennek is köze volt hogy nem szoptatott minket sokáig.

Olyan rossz hogy Anettal ki tudja mikor fogunk megint dumálni, pedig nagyon jó lenne ha tudhatnánk hogy mi van már vele... :)

2010. jún. 15. 19:36
 144/433 anonim ***** válasza:

Hát igen, nagyon parás dolgok ezek... Mondják, hogy nem szabad stresszelni a szoptatáson, mert ugye attól is apad a tej, ha az ember idegeskedik, de ki az, aki tök nyugodt tud maradni, mikor ott egy kisember, és meg kell ismerni, ki kell tapasztalni, hogy mikor mit szeretne, miért sír. Arról nem is beszélve, hogy sokat kell pihenni, elvileg akkor Neked is aludni kell, ha a baba alszik. Na, akinek nincs házvezető nője, plusz egy szakácsa, ezt nem tudja megcsinálni. És akkor még a kajálásra is oda kell figyelni. Szóval no stressz, sok alvás/pihenés, sok tápláló kaja rendszeresen, lásd el a babát, főzz meg, tartsd fent a háztartást. Lehetetlen. Valamit muszáj lefaragni, nálam általában a pihenés és a kaja maradt ki... Nem tudtam elviselni, ha nincs megfőzve, és úszott a lakás. És akkor nekem még nem is volt stresszes az életem, értem ezalatt, hogy pl nem ver a párom, nincs pénzügyi problémám stb... Nem könnyű. De remélem Nálatok megy majd minden, mint a karikacsapás :) Nekem szerencsére Zsozsó nagyon ügyes volt, Vele nem volt gond ezen a téren :)

Hát ha Anett holnap sem ír, akkor már vehetjük biztosra, hogy Martin megérkezett :) El kellett volna kérni a számát privi üzenetben :) Ha Te megírod, akkor a kórházból üzenhetnél egyet, ha megszületett Olivér :)

Sok puszi, remélem jól alszol ma :)

2010. jún. 15. 20:33
 145/433 A kérdező kommentje:

Szia!

Hát szerintem Anett már tuti kórházban van, ilyet még eddig nem csinált, hogy nem írt egy napja, ráadásul tegnap már hívta a kórházat is tudod, mert elég erős rendszeres fájásai volt két órán át. :)

Írd meg priviben a telszámod, és elmentem magamnak és megírom ha lesz valami.

Hozzáteszem rohadtul jó lenne, ha Olivér hamarabb akarna kijönni, ugyanis iszonyatosan viszketek.

Azt meséltem hogy ma már megint megjártam a kórházat a viszketés miatt, ugyanis felhívtam a dokit, hogy mi a problémám abban reménykedtem hogy lesz valami tuti jó ötlete tapasztalat által hogy ilyenkor milyen kenőcsöt lehetne használni. De nem... Behívatott egyből hogy menjek vérvételre, ctg-re, vérnyomás mérésre. Úgyhogy reggel egyből mentem kórház vérvétel, csináltak ctg-t is, már volt méhösszehúzódások a ctg-n 40-60 közöttiek. Nem tudom hogy a szülés mennyi körül lehet, te tudod? Minden más oké volt. Holnapra lesz meg az eredmény, a doki kért mindenfélét, bilirubin, májfunkció, stb-stb...

Ha nem talál semmi kórosat küld tovább a bőrgyógyászhoz úgyhogy még legalább kettőt kell aludnom, hogy végre kapjak valami szert az iszonyatos viszketésre. Már az egész testem teli van ilyen hólyagokkal. Iszonyat kész vagyok már... jó lenne vége lenne már ennek... ---- na ezek után mondja nekem valaki hogy áldott állapot... :D

Várom a privi üzit.

PUszi,

Hajni

2010. jún. 15. 21:29
 146/433 anonim ***** válasza:

Elküldtem a számom :) Köszönöm, hogy Rám is szánsz majd egy percet akkor, mikor az egyik legfontosabb dolog történik az életetekben :) Mikor megérkezik a kisfiad :) Jaaaj olyan jó :)

Anett tuti szül/szült :D Úgy várom már, hogy megírja, milyen volt :) És hogy milyen a kis Martin :) Remélem majd tesz föl képet iwiwre, és megnézhetjük :)

Sajnos nem tudom, hogy mennyi a szülésnél a ctg... Nézz utána, hátha itt van róla valami. Vagy esetleg más oldalon. Nagyon sajnálom, hogy ilyen problémád van :( Amúgy én is ki voltam akadva, mikor azt mondtam, hogy terhes vagyok, és úgy néztek rám mint a véres rongyra, hogy mi az, hogy TERHES. Hát ne is haragudjanak, de egy 8-10 vagy akár több kilós csomag a hasam helyén igen is teher. Méghozzá jó nehéz teher. A szó szoros értelmében. Meg az mennyivel jobb, hogy várandós? Az ember mindig várandós, mert mindig vár valamire, nem? :D Meg az áldott állapot... hát próbálják ki, aztán meglátjuk... persze utólag visszagondolva nagyon jó volt, de én is emlékszem, hogy az utolsó 1 hónapban már nagyon szenvedtem. Minden nap egy hétnek tűnt. Azt meg nem lehet minden szövegkörnyezetben használni, hogy babát várok. Szóval én sokszor használtam azt, hogy terhes vagyok, nem érdekelt ki mit szól, végül is ez a magyar nyelv hülyesége, hogy igazából a babavárás hivatalos neve a terhesség... Az orvosi papírra sem azt írják, hogy bizonyított az áldott állapot :D

Na szóval remélem, hogy tudnak valamit kezdeni a bőröddel, hogy legalább azzal ne kelljen szenvedned, ha már ilyen meleget fogtál ki :S Drukkolok, hogy Olivér hamarabb jöjjön, de remélem nem haragszol, hogy én csak a 38. hét elejére várom :) Tényleg nem szeretném, hogy bármi baja legyen az miatt, hogy bárki is korábbra kívánja a születését :) Nem vagyok babonás, de biztos ami tuti :)

Még egyszer köszönöm,hogy írsz majd, ha eljött a nagy pillanat :)

Sok puszi!

2010. jún. 15. 22:02
 147/433 A kérdező kommentje:

Szia!

Megkaptam az emailed, elmentem a számod és mindenképpen írok majd ha beindulnak a dolgok, de aztán szoríts majd nekem ezerrel. :D

Én is nagyon kíváncsi vagyok már Anettra, meg a kis Martinra is. :D De lehet hogy nem mi leszünk az első dolga majd ha hazaengedik. :D

Én az áldott és várandós szavakat kizárólag szarkazmus céljából használom :D :D

Egyébként ma voltam a leletemért, minden rendben van, úgyhogy ma este megyek ctg - meg kenetvétel és aztán lótok-futok a bőrgyógyászatra, sajnos elég messzi van a kettő egymástól, de össze kell hozni, mert már állatira nincs kedvem minden nap mászkálni valamiért...

Dehogy haragszom hogy azt írod várjon Olivér a 38. hétig tényleg az lenne a normális, bár én kiegyeznék egy 37. heti szüléssel is, figyelembe véve hogy lehet benéztem az utolsó menstruáció napját... meg azt hogy már így is egy "kis" vasgyúró! :)

Viszont arra gondoltam, hogy amíg nincs Anett addig levelezhetnénk emailben, mit szólsz hozzá? Egyszerűbb lenne.

Puszi,

Hajni

2010. jún. 16. 13:40
 148/433 anonim ***** válasza:

hááááááááááát sziasztok csajok!!!!!!

Itt Anett és Martin :):):):)

hétfőn éjfélkor bementünk a kórházba..... délután 16:40re lettünk meg :) imádni való a kis drágám gyönyörű...

iwiw: Tagai Anett, vannak képek :):):):)

majd részletesen mindent, csak most értem haza, és gondoltam ,h izgultok :):):):)

csak ennyit, na majd a többit később...

remélem arra is minden okés! itt igen :):):):):)

IMÁDOM A KISFIAM :):):):):):

sok sok sok puszika

2010. jún. 19. 14:36
 149/433 A kérdező kommentje:

Hipp-hipp-hurrá!!!!!!

Izgultunk ám nagyon Érted - Értetek, minden nap gondoltunk Rád-Rátok!!!!

Majd írj ha már otthon nyugiba vagy, hogy mi volt - hogy volt stb-stb. :)

Puszillak!

Hajni

2010. jún. 19. 15:20
 150/433 anonim ***** válasza:
Anett!! Megnéztem Martin, csodaszép :) Nagyon örülök, hogy egészséges, és hogy boldogok vagytok! Nagyon gratulálok!!! Most már írhatom: Jó babázást :) Várunk vissza, ha minden lecsillapodott már. De most gyönyörködj a gyönyörű kisfiadban :) Sok puszi NEKTEK!
2010. jún. 19. 15:34
❮❮ ... 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!