Ha beindulnak a rendszeres fájások, akkor mikor érdemes elindulni a kórházba? CSak mert ugye a magzatvíz nem mindig folyik el. A kórházban milyen vizsgálat vár a szülő nőre és az fájdalmas? A burokrepesztés fájdalmas?
Hajni! a vaterán én is azt rendeltem! 3at, abból 2 az enyém, egy meg a sógornőmé, mert ő is terhes... és nagyon jó minőségű, meg a hapsi is nagyon normális!!!!
tényleg! ezt olvassátok :) :
én terhes lettem, férjem nővére rá 10 hétre lett terhes (évek óta próbálkoztak a férjével), aztán meg férjem bátyjáék is összehozták, rám 18 hétre :) úgyhogy beindítottam a családi bizniszt rendesen :) egy évben 3 unoka az anyóséknak :) ebből nekünk uye fiú, a nővérének lány, a harmadikat nem tudjuk még :)
nekem is a 2 bnőm velem egykorú, és ők is mindíg bíztatnak, h szép vagyok, meg jó az alakom, ahoz képest h baba, mert csak hasira, meg fenékre szedtem, amúgy ugyanolyan csontváz vagyok, jó most h vizesedek, majdnem a talpamon is tudok gurulni :) de hát ez van!
azt én is hallottam h eltorzul az arc szülés előtt, de ez se mkinél...
megyek fürcsi, jó kis langyos vízben :)
jó éjt!
Hát, igen, nálam egy barátnő maradt, aki nagyon kedves, Ő lett Zsófi "keresztanyukája". Azért írom idézőjelbe, mert nem keresztelünk, csak olyan tiszteletbeli :) Vele középiskolában barátkoztunk össze, azóta jóban vagyunk, Ő igaz barát :) Aztán most kezdtük összejárni egyik nagyon régi barátnőmmel, Neki 20hónapos a kisfia, meg egyik munkatársam lányával, Neki 8hónapos a kislánya. Annyi idősek mint én, és Ők is mesélték, hogy ugyan így jártak a barátnőkkel. Az ennyi idős lányok még nem értik, mi az, hogy gyereket szülni, aztán ellátni, gondozni, nevelni. Nem hibáztatom Őket érte, de már talán nem is lenne közös témánk. Most a babás csajszikkal jól elvagyok, meg a "keresztanyuval" :) de a 20évesek már csak ilyenek :) (sőt, ez a két tapló csaj még annyi sincs).
Hát ja, a kínai melltartó nem a legtartósabb, bár nekem sajnos nem is kellett sokáig... Remélem Nálatok nagy szerepe lesz a jó minőségnek :) Tényleg nagyon kíváncsi vagyok már rá, hogy milyen lesz, ha ott lesznek már Nálatok a pici fiaitok :) Olivér, és Martin :) Kicsit olyan már, mintha ismerném Őket :) És titeket is :) Nektek is nagyon örülök ám, mert ugyan "csak" így tudunk beszélgetni, de mindig tök jó kedvem lesz, mikor látom, hogy írtatok :) Szeretem olvasgatni, aranyosak vagytok :)
Igen, császáros voltam, írtam már egy párszor, biztos elkerülte a figyelmed :) Leírtam a sztorimat már, de leírom újra :)
Szóval márc. 31én (szerdán) voltam délelőtt UH-n, azt mondta a doki, minden rendben, lepény a hátsó falon (tehát jó helyen). Aztán délután bementem jóslókkal, azt hittem igaziak :) A kézi vizsgálatnál nagy mennyiségű vér távozott, ezért bent tartottak estére megfigyelésen. Gépre voltam rakva egész este, figyelték a fájásokat (amik már akkor nem voltak) meg a baba szívhangját (minden rendben volt). Aztán reggel (ápr. 1, csütörtök) jött a főorvos, megvizsgált UHval, kiderült, hogy nagyon rossz helyen van a lepény, és elkezdett leválni, ami erős vérzést okozhat, és ugye mint tudjuk az szállít a babának mindent, ha leválik, a baba is komoly veszélybe kerül. Így mondta a doki, hogy azonnal műteni kell. Sikerült visszafojtani a sírást, ami az ijedségtől, és a félelemtől is ki akart törni. Innentől nagyon gyorsan történt minden. Szerintem 10perc sem volt, és már a műtőasztalon ültem, nyomták az epidurált. Onnantól semmit nem éreztem, csak hogy "ráncigálnak" odalent. 5perc múlva mutatták Zsófit. Reggel 8:00órakor. Kivitték, rendbe tették, lemérték, megmutatták anyumnak, páromnak (aztán mesélték egymásról, hogy kint bőgtek mindketten :D), aztán megmutatták nekem is, elvitték, engem kitoltak, pár percet beszélhettem anyuékkal, aztán mentem a kórterembe. Nem volt vészes. Senkinek nem kívánom, de ha valakinél erre kerül a sor, nem kell félni, mert tényleg nem rossz. Csak szomorú...
Na de most arra kell koncentrálni, hogy Nálatok lassan eljön az idő, és mindennek rendben kell lenni :) Csak jókra gondolunk, és várjuk a kibújkálást :) Jöjjenek csak azok a kis hercegek :) Remélem tudtok majd aludni! Szép álmokat, nyugodt éjszakát! Ja és erről jut eszembe, a múlt éjszaka volt már a 3., amit végig aludtunk Zsófival :) (mondjuk ehhez hozzátartozik, hogy napközben nem sokat tudott aludni szegénykém a melegtől :( ) Na szóval jó éjt! Pusszantás :)
Sziasztok!
Hát a mai alvásból ennyi jött össze (lsd 4:25) :(
Ha azt mondod hogy jó minőségű akkor biztos az is, úgyhogy mostmár bátran merek már a vateráról rendelni. :)
A családodban akkor jól elindítottál egy lavinát. Én tesómmal akartam egyidőben terhes lenni, de végül két hónap eltéréssel lettem.
Tamara elnézést, hogy nem emlékeztem vissza pontosan a történésékre, hogy volt Zsófika világrajövetele. Tényleg nagyon szomorú a történeted, hogy végül így alakult a szülés.
Azért mondjuk elég durva, hogy egy kézi vizsgálat után el kezdett leválni a méhlepény, miért hogy vizsgált az orvos durván? Fájt is esetleg?
Ez tök jó, hogy már végig tudjátok aludni az éjszakát! :)
Hát nekem az estém iszonyat rosszul telt... csak forgolódtam össze-vissza, a lábamról sikerült duzzanatot levinni, kérdés hogy meddig bírja majd ma...
Éjjel rengetegszer keltem fel, mondjuk szokták is mondani, hogy aki vizesedik az éjjel sokat jár pisilni, mert ugye akkor van végre a láb közel egy szintben a szívvel és így jobb a vérkeringés, ezért a lábban rekedt víz elkezd ürülni. Úgyhogy egész éjjel pisilni jártam ...
Húúú már tényleg nagyon kész vagyok ettől a végétől, nem is tudom mi lett volna ha még várunk pár évet a babával... ha már most ilyen nehezen viselem.
Remélem Anettnak és Neked Tamara jobban telt az estétek! :) Pusszancs, aztán napközben gyertek majd fel!
Jó reggelt! :)
Nincs semmi gond, hogy nem emlékeztél a szülésemre, van ennél sokkal fontosabb dolgod is :) A lepény azért kezdett leválni, mert nem ott volt, ahol az UH-kon mondták, hanem nagyon közel a méhszájhoz, és valószínű, hogy már amúgy is nagyon meg volt feszülve, és a vizsgálat alatt meg fel is szakadt. Lehet, hogy "beleütközött" a dokinak a keze, de erről nem Ő tehet, hiszen nem tudhatott róla, hogy ott van, mert a leleteken nem ez volt, szóval nem tudott vigyázni rá.
Sajnálom, hogy rosszul aludtál :( Az állandó pisiléstől, emlékszem, már én is nagyon kész voltam. Én éjfél körül feküdtem le, mert úgy döntöttem, hogy megvárom a páromat, hogy kicsit megölelgessem, egész nap szinte nem is találkoztunk. Aztán Zsófi 6:45kor kelt, nyöszörgött, hátára fordítottam, úgy hagyott még egy 20percet aludni :) Aztán etettem, pelenkáztam, altattam, most reggeliztem, szóval egész jól indul a nap :) Főleg, hogy most olvastam az e-mail-jeimet, és írták, hogy ma 8:00 és 18:00 között jön a babakocsink :D Úgy várom már :) Mióta kinéztem (szerda) erről álmodok éjszaka :D
Nézlek én is Titeket ma is egész nap :) Legyetek jók :)
Szia Tamara!
Hát azért valami fantasztikus hogy az egészségügyben is mennyi hibát ejtenek... gondolok itt az uh-ra. Szinte még szerencse hogy már a doki keze alatt vérezni kezdtél ... !
Akkor neked tök izgis a mai napod a babakocsi miatt. :) :) Milyen jó is lesz majd a Zsófikát berakni az új babakocsiba. :) :)
Szerinted mikor kezdjem el inni a málnalevélteát? Már nem szedek magnéziumot.
Puszi - szép napot!
Hajni
nah sziasztok csajok!
én végigaludtam az éjaszakát mint akit fejbe vágtak :) na jó nem mert 1X volt pisi :)
hát Hajni én szerintem meg is makkannék ha csak ennyit bírnék aludni, így ennyi alvással is hulla voltam reggel, mert általában 9 fél10ig alszunk... szóval részvétem!!! :(
doki: hát 7kor keltünk félkor indultunk itthonról mert a lehel térre mentem IDŐPONTRA! hát sikerült laza másfél órát ott ülni, és 20 perc alatt végeztem is... hát csodás volt. olyan mérges voltam már, mi a f...nak ad időpontot ha utánna meg üljek ott másfél órát, hát sztem hamarabb bejutottam volna ha nincs időpontom. legközelebb szerdán megyek majd :)
amúgy minden rendben, remélem is h így van ,mert ma már tényleg nem lehet tudni, mikor, kivel, mi történik...annyi olyat olvasni h orvosnál volt, és semmi baja, aztán meg baj lett később még aznap belőle :( (mint pl nálad Tamara)
kicsit fájdogálok, mert folyamatosan vannak olyan beszúrkálásaim, és kellemetlen kicsit. :(
de már nem sokáig! :)
doki után lehel piac, tescó.... :)
most meg készül a brassói, mert 3körül jön a baba kocsink, meg a rokonok, meg a kis cuki borikám (18 hós)!!!! már úgy várom őket!!!!! :D remélem sokáig itt lesznek, mert párom 3kor megy melóba,és legalább nem leszek egyedül :)
én is nagyon örülök, h itt így elvagyunk :) mert totál olyan mintha egy régebbi bnőmnek írnék :) és mindíg izgatottan jövök, h kivel mi történt, mit írtatok... :)
majd még este fele lehet jövök :)
addig is szép napot nektek :)
pusszika
Hát már én is kezdek rohadtul kilenni a nem alvás miatt. :S
Végül nem válaszoltatok arra a kérdésre, hogy szerintetek mikor kezdjem el inni a málnalevélteát. :)
A mai napomon semmi extra nem történt. Reggel korán elmentem a patikába vettem vichy terhességi csík elleni krémet - rohadt drága volt, de le is kopogom ma még nem viszketett olyan rohadtul a hasam, mint a múltkor.
Aztán kicsit segítgettem a páromnak megint amiben tudtam, aztán meg felmentem takarítani fürdőszobát, meg kézzel kimostam pár felsőt - meg egy mosás ruhát beraktam, ja meg a gyerekszobát kitakarítottam, megpucoltam az ablakot is, úgyhogy ma én is aktív voltam. :) De hát nekem lassan jön a heti nagytakarítás - mikor ki kell takarítanom az irodát meg az alsó szintet... nagyon nem fűllik hozzá a fogam... :S
Én is szeretném jelezni, hogy nagyon örülök nektek, nagyon ritkán beszélek más lányokkal az a családomon és egy másik lányon kívül akivel szintén itt ismerkedtem össze és azóta napi szinten váltunk emailt. És ugye elég unalmas itthon lenni, úgyhogy nekem is feldobja a napomat, napjában többször nézem hogy na ki mikor ír. :)
Tamara: na milyen az új babakocsi? :)
Puszi,
Hajni
Juuuuuj csajok!! Reggel 10óra körül megjött babakocsi, hát valami csoda!! :) Tök sokat voltunk sétálni, jól leteszteltem, tökéletes :)
Hajni: Én olyan málnás bigyós teát nem ittam, nem tudom mikor érdemes. Úgy tudom, hogy az a szülést indítja, így szerintem csak a 38. héten, nehogy előbb baj legyen.
Anett: Nálatok a babakocsi? Megjött? Milyen? :)
Bocsi, most csak ennyi, Zsozsó sír, fürdés van, csak mindenképp akartam Nektek írni egy pár sort :)
Legyetek jók, sok puszi!
Örülök hogy ilyen nagyon tetszik a babakocsi. :) Elég volt olvasni amit írtál egyből mosolyogni kezdtem - átjött teljesen az örömöd. :)
Málnalevéltea: ok, bár azért jövő hét szerdán rákérdezek a dokinál hogy neki mi a véleménye. :)
Fosok hogy előbb jön a babó aztán semmi tágító cuccot nem toltam. :)
Később még visszanézek, addig jó fürcsiztetést!
Puszi,
Hajni
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!