Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Ha beindulnak a rendszeres...

Ha beindulnak a rendszeres fájások, akkor mikor érdemes elindulni a kórházba? CSak mert ugye a magzatvíz nem mindig folyik el. A kórházban milyen vizsgálat vár a szülő nőre és az fájdalmas? A burokrepesztés fájdalmas?

Figyelt kérdés
2010. jún. 2. 10:47
❮❮ ... 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 ... ❯❯
 211/433 A kérdező kommentje:

Sziasztok!

Anett: és te milyen időközönként és milyen vastagon kenegetted, csak mert én semmi javulást nem tapasztalatok hiába kenem vele - jó csak tegnap délután óta kenem, de akkor se semmi pozitív változás nincs. :( Ráadásul nekem mintha csípné a cicimet a krém... --- Egyébként neked is volt olyan hogy annyira bedurrant a cicid hogy kőkemény volt... nekem sajnos van hogy mindkettő ilyen és azt se tudom hogy melyik cicimre dobjam, mert majdnem egy időben telítődik meg mindkettő ennyire... fejegetem, de attól tartok, hogy ha fejem akkor mindig a kereslet - kínálat elv alapján ugyanazt a mennyiséget fogja tartani.

figyelj csak a lefejt tej mennyi ideig tárolható hűtőben és utána hogy kell felmelegíteni hogy ne haljanak meg a jó dolgok benne?

Taj kártya: hát nagyon kíváncsi leszek mikor küldik meg...

A születési anyakönyvi és a lakcímkártya nekünk is meg van már, hétfőn postázom majd be a céghez. De hát amíg nincs taj kártya addig cseszhetem a további ügyintézést...

Tamara: Hát én is nagyon filózok rajta hogy nem fogom minden nap fürcsiztetni, ugyanis mintha Olivérnek is kicsit száraz lenne a bőre.

Nekem is Tamás, a párom intézte a papírokat végül el, annyi hogy most várjuk a tb kártyát - hát rohadt kíváncsi leszek hogy mikor érkezik meg, már Tamást nem nagyon akarom megkérni hogy ő serte pertéljen ezügyben. Szegény így is alig tud dolgozni, sokat segít.

Olivér most éjszaka édi-bédi volt fél tíztől hajnal háromig aludt. :D És után is szopi végeztével megint bealudt, mondjuk néha úgy tűnik az a titok, hogy nem szabad szoptatás után csesztetni, gondolok itt a pelenkacserére mert annyira kimegy az álom a szeméből... Viszont akkor most döntse el az ember hogy szopi előtt vagy után érdemes pelenkázni, én leginkább mindkét alkalommal megteszem ugyanis nem akarom hogy a kaka miatt pelenkakiütéses legyen..

Ja tényleg Anett! Ti hogy tisztítjátok Martin fütyijét?

Tamara tudsz küldeni terhesség végéről képet és mostanról a hasadról.

CSak mert nagyon kíváncsi vagyok, hogy mennyire ment vissza. Nekem elég csúnya a hasam, olyan mintha egy löttyed zebra segg lenne a hasam helyén, mert ugye valamiért bebarnult hasam - lehet a sok répa evés miatt, és viszont terhességi csíkokból meg nagyon sok van, és azok fehérek illetve ilyen világos színűek, és a bőr meg olyan löttyedt mint egy hetvenéves arcbőre...--- na jó ennyire lehet hogy nem... :D

Pfúúú ki se mozdultam a lakásból amióta hazajöttünk a kórházból, pedig a jövőhéten kell majd mennem bankba, még nem tudom hogy fogom tudni megoldani, az a baj, hogy hévvel tudok csak menni, azzal meg nem akarok egyedül babakocsival menni, még egyedül nem akarok ilyen súlyokat emelgetni, arra apellálni meg hogy valaki segít, na meg mi van, ha Olivérre rájön a sírhatnék vagy a szopizhatnék és akkor mit csinálok...?

Na zárom soraimat. :D

Puszillak mind négyeteket. :D

2010. júl. 10. 16:15
 212/433 anonim ***** válasza:

sziasztok!

a fürcsi általában nálunk is 6-8között van...én előtte pelusozok, nem akarom csesztetni szerencsétlent ha már egyszer sikerült elaludni...de persze vannak helyzetek mikor muszály :S :(

Hajni! én vékonyan kentem be, és mivel elvileg úgy van h egyszer jobb cici, majd 3 óra mulva bal, majd 3 óra mulva megint jobb, így 6 óránként vagy az egyik cici...én úgy csináltam h szopi után kb 1 órával bekentem az egyiket, és az a kövi szopiig rajta van, szóval kb 5 órát, szopi előtt pedig lemostam, és így mind2t... kicsit macera, de nekem bejött!!! és kb 2-3 nap alatt már tuti volt a bal cickó :) ln a 2. nap vetettem a krémet, és azóta használtam...már nem, mert nincs rá szükség.

de a jobb mellem se olyan vészes már mint bent, szóval a mellem hozzászokott a picihez, így már nem akarom elbőgni magam ha eszik belőle, igaz sziszegés van, meg jajj, de már nem úgy mint az elején...

nekünk a papírokat mindent a kórház intézett, igaz mi összeházasodtunk, ezrét nem volt azzal a papírral gond...taj 2,5hétre jött, laci pénteken bement 8ra a MÁK-hoz, és 9 után már itthon volt...elintézett 1 óra alatt mindent, nekem ő volt a lóti futi :)

anyum meg itthon a bejárónő :) első héten szó szerint ki sem engedett az ágyból... :)

Hajni! nekünk a védőnő azt mondta h első naptól lehet menni mindenhova, minél hamarabb visszük, neki anál jobb, mármint a gyereknek :) úgyhogy mi elég hamar mentünk vele sétálni, igaz amit én műveltem azt nem annak nevezném :) de ma is voltunk apával, meg tegnap is, és 24én megyünk lagziba is... minden kimozdulást úgy intézek h kaja után, és akkor van 3 óra nyugi, mert a gyerek a baba kocsiban is, meg az autóban is alszik, mint a tej :) a ringatás, meg a zaj... így nyugodtan tudunk vele mozogni...

a babák nálatok hogy bírják a fürcsit? mi ma hason próbáltuk meg, és tuti volt, élvezte nagyon, csak kicsit nehéz volt fogni, mert tartani, meg fürdetni egyszerre :) de édi volt nagyon :)

Tamara! bocs az intim kérdésért...tudom h nálatok nem úgy volt a helyzet mint nálunk (császár), de érdekel h ti mikor kezdtetek újra "házas életet élni"? és uyganolyan mint régen?eddig nem volt semmi bajom, de már kezdem érezni a hiányt :( ugye mi terhesség alatt sem csinálhattuk, mert bevéreztem olyan 4hónap kötül... úgyhogy már igencsak ki vagyunk éhezve... és mostanában már kezdem érezni, h kezdek "gyógyulni" és úúúúúúgy elkapnám a férjem... csak hát még nem telt le a 6 hét, meg hát a varratok, és tartok tőle h fájna :( már nagyon várom, h lehessen!!!!!és már néha alig bírok magammal, szegény laci meg vegetál velem együtt, és ez nagyon jó érzés, h nem piszkál, meg terhesség alatt sem...és vigyáz, és félt... mert olvasni olyanokat, ha pasi ha nem kapja meg ami jár akkor félremegy.... meg ilyenek, hát jézusom!!! jó persze vannal egyéb megoldások is, de azok nem az igaziak...

képzeljétek! egy hosszú madzag lóg ki belőlem...jönnek ki a avrratok.

nekem aszerencsére gyönyörű maradt a hasam! kicsit nagyobb, mint volt, de teljesen sima, egyszínű, sehol egy csík, v bármi csunyaaság...és ezen mki el is volt ájulva h hogy lehet h ilyen maradt?! de én örülök neki.

de vannak olyan terhesség utáni krémek meg ilyenek, nem lehetséges h azok segítenének vmit a hasadon Hajni?! v nem tudom h használsze vmit... nekem inkább a mellem, meg a popóm sínylette meg a helyzetet!!!! hát azok csúnya csíkosak, meg a fenekem kicsit meg is plöttyedt :(

nah, eleget írtam, kezd fájni a hátam :( :)

megyek beugrok a férjem mellé.... :)

puszika

2010. júl. 10. 22:10
 213/433 anonim ***** válasza:

jujj! Hajni! most jutott eszembe, h nem tudom h szoptatsz... én amíg nem tudtam ülni fekve szoptattam, de mióta tudok ülni, azóta úgy, és az is enyhített a bimbi fájásban, mert elvileg máshogy esik a pici szájába, és máshol szívja...nekem ez jó volt, és azóta igyekszek ülve, mert így jobb!!! de ülve is máshogy, máshogy, van h hátradőlve, van h a törökülésbe a lábamra teszem ,és úgy én hajolok fölé... mindíg máshogy.

csak azért írom, h hátha esetleg neked is segíthet vmicskét.

csak ezt akartam :)

további jó éjt :)

2010. júl. 10. 23:18
 214/433 anonim ***** válasza:

ja! meg a kuki dolog :) én semmit sem csinálok vele! azt mondta a doki néni is meg a védőnő is, h hagyjam békén, majd nem tudom mikor a doki néni kezelésbe veszi, és majd utánna kell nekem is foglalkozni vele, hátrahúzni, meg kimosni... nem nagyon tudom mit kell majd vele csinálni, de egyenlőre én semmit :) fürcsikor megmosom, de ennyi!

mert te? v neked mást mondtak????

2010. júl. 10. 23:21
 215/433 anonim ***** válasza:

halika!

Hajni azt el is felejtettem, h nekem is a cicim első 2 hétben szinte mindíg durranásig tele volt... fájt, meg nem bírtam tőle feküdni, folyt össze vissza mint a nem tudom mi... :S egyszer még olyan is volt, h laci a hasamon feküdt a mellem alatt, és az ő feje is tiszta tej lett :) :S

én mindíg fejtem mint a hülye, mert nagyon rossz volt, mikor totáltele volt... de most már beállt arra a mennyiségre ami a picinek kell, és már nincs úgy megdagadva, kaja előtt fél órával érzem h megtelt, de amúgy semmi, szerencsére alig folyik már csak néha... sztem neked is így lesz, h majd beáll a szervezeted arra a mennyiségre ami neki kell, és nem fog többet termelni, ha meg a pici többet eszik, az úgy is szépen folyamatosan kortyról kortyra megy (sztem), és nem lesz éhes...

nálam legalábbis vhogy így működött...

nah ma majd még leszek sztem!

addig is puszika

2010. júl. 11. 15:40
 216/433 A kérdező kommentje:

Helló!

Na ma buktuk a fürcsit, ugyanis hatkor kellett szoptatnom. És szopi után már nem akarom csesztetni szegénykémet, mert ugye hogy a köldökcsonk ne legyen vizes így oda tartok egy kis törcsit és úgy fogom a hasánál és úgy fürdetem, de teli hassal ezt nem akarom csinálni, úgyhogy végül csak a popsiját mostam meg.

Cici: hát én van hogy elfelejtem... már kezd egy - két helyen leesni a varasodás. Remélem hamarosan meggyógyul, nekem tényleg nagyon szétment mindkettő bimbón, és ugye most bimbóvédőt használok, és úgy félek hogy ha rendbejön a cicim akkor megint kisebesedik majd... állítólag a baba nyálától megy szét. És mivel most a bimbóvédő védi a bimbót, így félek hogy abbamarad a hozzáedződés és újból kisebesedik majd.

Tomi már beszerezte a lakcímkártyát meg a szül. anyakönyvi kivonatot, most várjuk a Tb kártyát. Remélem hamar megjön.

Ma voltunk sétálni mert el kellett menni a patikába a por antibiotikumért, és képzeljétek a gyógyszerész külön üzit hagyott nekünk, hogy olyan hatóanyagot is tartalmaz amit pubertás kor előtt nem lehet adni a gyereknek!!!!! Azt hittem elsírom magam. Annyira elveszettnek érzem magam és kétségbeesettnek, hogy azt sem tudom mi lenne a helyes, de az biztos hogy ezt a szert nem fogom beadni....

Nekünk Olivér bírja a fürcsit, csak akkor sír közben ha egyébként is nyűgös.

Hát még terhesség során vettem a Vichy terhességi csík elleni krémjét, majd most is fogom használni ,csak most nagyon viszketek megint mindenhol ahol a csíkok vannak, gondolom a bőr most kezd gyógyulni és azért viszket, mert húzódnak össze a csíkok.

De a hasam nagyon löttyedt, remélem hogy azért nem marad ilyen.

Uhhh azért ez durván hangzik, hogy lógnak belőled a varratok. :D CSak nehogy megrántsd véletlenül :) bele se merek gondolni milyen érzés lenne...

Nekem ugye belül vannak a felszívódok kívül meg a kiszedősek, de azokat már hazajövetel napján kiszedte a doki.

Én sajnos fekve nem tudok szoptatni, mert ami jelenleg van ágyunk az annyira régi már meg agyonhasznált, hogy abba nem akarom a babót rakni, de egyébként a kórházban se ment a fekve szoptatás, nekem az tök kényelmetlen, úgyhogy én ülve szoptatok az elejétől, igaz nagyon fáj a hátam olykor -olykor.

Kuki: a f@sz kivan hogy ahány gyerekorvos- ahány védőnő - ahány könyv annyi féle verzió. Én is azt olvastam hogy nem kell piszkálni, a gyerekorvos meg megmutatta hogy egy kicsit hátra kell húzni és ki kell szedni a fehér váladékot. Hát most nem tudom hogy akkor hogy csináljam...

Na most megyek mert lassan szoptatási idő van. :)

Puszi,

hajni

2010. júl. 11. 21:02
 217/433 anonim ***** válasza:

halika!

azt még elfelejtettem írni tegnap, h tejcsit 1 napig lehet tárolni a hűtőben és 3 hónapig a fagyóban...és nem szabad mikrózni, hanem forralsz kis vizet egy lábasban, és veleraksz egy valamit, amibe a tejcsit...és úgy kell kiolvasztani, melegíteni.... nekünk a védőnő így mondta...

nekünk a kukit tényleg így mondták, h semmit se!!! majd később... de fürcsi után van h olyan fehér krém belemegy neki, ahogy megmosom az egészet...de én azt is ami a tetején van lemosom, de nem húzogatoma bőrt, meg semmi...

fürcsi hason megy :) élvezi :) ha nem fognám, és nem lenne olyan kicsi a kád úszna, meg lubickolna... így is lábával, kezével, hasával izeg mozok :) kis édes!! :)

mi hajnali 4kor ettünk, utánna nem akart visszaaludni, hát erre való apa!!! felkeltettem, h a fia vele akar lenni :) én meg aludtam tovább, ő meg babaázott :) aztán most délelőtt eludt még mielőtt melóba ment volna :)

nem igazán akarok belebolondulni a gyerekbe, h semmit se lehet tőle csinálni... ezért amikor csak lehet apával van, mert én abba belebolondulnék ha éjjel nem alszok, metr ő nem akar, nappal ő alszik, én meg a házi meló...és mellette bőg...meg hiszti, meg ilyenek, így apáé az éjszaka, kivéve a kaja rész :)

már forgolódig a kiságyban! meg keresztbe is fordul meg mászik, vagyis tornázza magát előre.... :) kis cuki, és mosolyog!!!! leginkább az apjának :( nekem még nem :( csal álmában, de az nem olyan...

elvileg a varratokat nekem is kiszedték, mert voltam varrat szedésen!!! és még van pár madzag, ami ki fog jönni, mert látni a bőröm alatt... igyekszek, h nehogy meghúzzam ,emrt el tudom képzelni mit élnék át!!!! :S :(

folyik a víz rólam, pedig már kezd visszaállni a meleg tűrésem, meg minden kezd régi lenni (kivéve a hasam, az még mindíg ott van, és lesz is egy darabig...meg a mellem, nagy tejcsárdáim vannak :) )

hát egyenlőre ennyi jutott az eszembe...majd még ha van vmi írok!!!!

puszika

2010. júl. 12. 15:43
 218/433 anonim ***** válasza:

kiesett a madzagom ami lógott... de nem tudom mikor, v hova... de lesz még több is :S :) látszik! meg érzem ahogy húzódik...

most jó lenne tamara az ezzel való tapasztalatod, mert elég érdekes a helyzet odalent :) de nem fáj, v ilyesmi, úgyhogy biztos minden rendben... már csak 2 hét és megyek dokihoz, és remélem minden oké lesz, és utánna hazajövök, és ráugrok lacira :)

alszik a kis drágám :) megyek vacsizok én meg! uncsizok azért írok már ilyen hülyeségekről :)

puszika

2010. júl. 12. 20:55
 219/433 anonim ***** válasza:

Sziasztok!

Jól lemaradtam :)

Nálunk a szex téma nem tűrt hosszú halasztást, a 6 hetet sem bírtuk ki. De nálunk azért volt "lazább" a helyzet, mert nekem odalent nem volt ugye semmi "gond". Szóval elég hamar újra kezdtük, és azóta is ugyan olyan, mint a terhesség előtt. Szóval csodálatos :P :)

Hát a hasamról csak annyit, hogy csupa repedés, és még mindig nagyon nagy. Rengeteget ment már vissza, de a lapostól igen igen messze vagyok még... Ez az utolsó pocakos képem. Szülés előtt 1 héttel készült:

[link]

A mostaniról nem vagyok biztos, hogy küldök, nagyon szégyenlem... :( Maradjunk annyiban, hogy nagy, a bőr is lóg még, és repedt. A cicim mivel üres, lóg, nagy a bőr, löttyedt, és nagyon nem érzem jól magam tőle :( Reménykedek, hogy a diéta, és a bicó majd javít a dolgokon...

Zsófi is hason szeret fürizni :) Bár én mostanában minden kaja előtt lemosom gyorsan csak tusoló alatt, mert iszonyatosan izzad, ragad ebben a rettentő melegben. Szóval kezdi megszokni már a "levegőben lógós" fürdést is :)Már nem sír, kicsit kétségbe van még esve, de ahogy törölközőbe teszem, és átölelem, mosolyog, és dumál :)

Hihetetlen, hogy mennyire ügyes már! Megfogja a babakocsira felakasztott csörgőt, nézegeti, megfogja a térdét, lábfejét, és elég hosszasan vizsgálgatja :) A duma meg egyre több, egyre magyarázósab,, egyre jókedvűbb, és ügyesen kifejezi már vele az érzelmeit, kívánságait :) Csodálatos, hogy ilyen rövid idő alatt mennyire sokat fejlődik, tanul :)

Na ennyi, mert Marci már alszik, és nekem is csukódik a szemem rendesen :) Reggel kelés van szigorúan, mert Zsófi követeli a reggelit :D

Sok puszi Nektek, és a kis legényeknek! :)

Ja, még a kukiról annyit, hogy mivel én nagyon fiút szerettem volna, sok helyen néztem, hogy mit kell vele csinálni, és bizony én is szembesültem azzal, hogy homlok egyenest ellentéteket írnak. De mindkettőt alkalmazzák, szóval nem lehet szerintem egyikből sem baj. Én úgy csináltam volna, ha a kis Marci jön elsőnek, ahogy a védőnő mondja. Biztos, hogy nem fog olyat mondani, amitől baja lehet a picinek. Szóval nem hinném, hogy én vacillálnék, hogy esetleg máshogy csináljam. De tényleg nagyon nehéz dolog ez így :(

Ja, meg mi is nagyon hamar mentünk először sétálni. 5 napos volt, mikor először mentünk, és rögtön rucikat vettünk Zsófinak. Szóval az első útja egy jó kis csajos shoppig volt :D

Na mostmár tényleg alusz! Puszik milliói!!!

2010. júl. 12. 23:39
 220/433 A kérdező kommentje:

Sziasztok!

Hát gyerekek én egyre fáradtabb vagyok. tegnap előtt 22:30-kor feküdtem tegnap hajnal 2:45-kor keltem és talpon voltam egészen 22-ig, aztán aludtam ma 3:20-ig, fent voltam kb. 4-ig de aztán visszafeküdtem aludni egésznek 6-ig, de már azt vettem észre hogy minél többet alszok annál szarabbul vagyok. Viszont pihenni meg muszáj a tej miatt. Mostanában már nem feszül úgy a mellem mint korábban valószínű hogy beállt a kereslet - kínálat, de azért fosok hogy nem-e kevés a tejem, úgyhogy ma sokat fogok inni- enni - pihenni. Nem fogok mással foglalkozni csak a babóval meg magammal. Bár nehéz lesz, mert szalad a lakás... anyós takarításáról meg megvan a véleményem úgyhogy inkább nem kérem meg hogy segítsen. Nálunk Olivér mostanában lehet hogy a meleg vagy nem tudom mi miatt, de egyre többet akar ébren lenni, és csak kézben vagy lábon fekve-ülve hajlandó megnyugodni, tesóm azt mondta hogy ez csak átmeneti szeretetéhség.

Varratok, én már tudok köhögni. :D Én eddig ha köhögtem azt hittem beszarok a fájdalomtól, ugyanis nem is tudtam hogy köhögéskor a hüvely is összehúzódik... hát mostmár tudom... :D

Én nagyon remélem hogy hat hét múlva a szex teljesen jó lesz. Kicsit félek, hogy nehogy problémák legyenek vele.

Has: hát az én hasam is elég csúnya, úgyhogy Tamara nyugodtan küldjél képet, pont előttem nem kellene szégyellned magad, hiszen ugyanabban a csónakban evezünk. De természetesen ahogy te jónak látod. :) nem akarok erőszakoskodni, mert tudom milyen az amikor valaki szégyell magán valamit.

Fürcsi: hát nekünk a fürcsi közben tök nyugodt ha egyébként nem sírt már valami miatt amúgy is. De utána mikor kivesszük a vízből akkor megy a bömbölés.

Puszillak,

Hajni

Ja azt elfelejtettem kérdezni hogy szerintetek mindig sterilizáljam a bimbóvédőt, nem elég a forró vízzel lemosás, csak mert a tököm ki van, hogy kétdarab ilyen pici szarért kell sterilizálni, a mellünket sem sterilizáljuk és az is levegőn van, meg ruha éri, meg tejcsi szárad rá...???? szóval szerintetek

2010. júl. 13. 07:32
❮❮ ... 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!