Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Ha beindulnak a rendszeres...

Ha beindulnak a rendszeres fájások, akkor mikor érdemes elindulni a kórházba? CSak mert ugye a magzatvíz nem mindig folyik el. A kórházban milyen vizsgálat vár a szülő nőre és az fájdalmas? A burokrepesztés fájdalmas?

Figyelt kérdés
2010. jún. 2. 10:47
❮❮ ... 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 ... ❯❯
 231/433 anonim ***** válasza:

hát sziasztok... látom nem nagyon vagytok ti sem...

hát itt sajna változatlan a helyzet :( laci még mindíg keres :( remélem hamarosan talál melót, mert kezdünk kifogyni a pénzből :S

hát most túl vagyunk a második együttléten is...

az első, az nagyon óvatos volt, de hát már nem nagyon bírtuk továbbb :) nem volt az igazi, de jó volt! nem fájt egyeltalán, csak szépen óvatosan kellett csinálni. én voltam felül, és így én irányítottam... laci azt mondta h nagyon jó volt, majdnem mint régen, csak valamit érzett odabent... de ez nem zavarta, biztos egy varrat lehetett.

most viszont sokkal jobb volt, mint az első!!!és laci is mondta h már nem érzett semmit, még annyi h kicsit tágabb vagyok, mint anno, de amúgy minden olyan szerimte :))

nekem is sokkal jobb volt ez mint az előző, de sajna még mindíg nem az igazi... de hát bnőm is mondta h neki 6 hónap kellett h ugyanolyan legyen. szóval jó volt, meg élveztem!!! de nem a régi jó kis sex, de csak idő kérdése. már éreztem most hasonlókat mint régebben, szóval közelítünk... :))))) de most már az orvos előtt nem lesz, mert leharapja a fülünket :P

már tisztasági betét sem szükséges, teljesen elmúlt a folyásom is :)

Mártin nagyon sokat sír :((( de már szerencsére elalszik úgy is ha letesszük, mert eddig csak kézben aludt el, most már az ágyában is szerencsére :) amúgy jól vagyunk, élvezzük a kicsit hűvösebb napokat!!!!!

hát most ennyi jutott az eszembe! drukkoljatok, h találjunk melót!!!!!

puszika :)

2010. júl. 21. 21:59
 232/433 A kérdező kommentje:

Hi,

elnézést hogy sokáig eltűntem, de kész hulla vagyok... éjszakai kelések - nem akar visszaaludni... ülve alszok gyerekkel a hasamon a fotelben... - napközben is sokat sír - újabban fáj a hasa - és látszik, hallatszik hogy szegénykém olyan fájdalmasan erőlködik. Anett - csak anyatejet szopizik, normális hogy tegnap olyan három óra óta nem volt széklete? De azóta is evett rendesen két-három óránként.

Az antibiotikumos dologgal még mindig hadilábon állunk, több gyerekorvos is mondta hogy felesleges beadatni... mert hogy most alakul a baktériumflórája.

A ház itthon szalad, én meg olyan vagyok mint a mosott sz..r. A főzés is elég érdekes...

Hát szóval elég nehéz most nekem, néha úgy érzem hogy nem vagyok jó anya, jó háziasszony, stb... mert hogy nem tudom rendesen ellátni a feladataimat és emiatt idegeskedem... és az idegeskedést meg ugye megérzi Olivér...

Sajnálom, hogy a párodnak megszűnt a munkahelye, de miért is? Megszűnt ott is a Pizza Hut vagy mi az oka?

Szorítok hogy gyorsan találjon munkahelyet, mert amúgy tényleg nehéz lesz. Mihez ért a párod?

puszi

2010. júl. 22. 07:57
 233/433 anonim ***** válasza:

Hajni! nyugi normális h nincs kakája!!! nekünk már 2X volt h 2 napig semmi...én fel is hívtam a dokit, meg a védőnőt, és ők mondták, h 3-4napig nincs gond, ha addig nincs kaka akkor kell felkeresni őket. úgyhogy nyugi! még van pár napotok. mi most 7 végén h otthon voltunk anyuéknál, egyeltalán nem volt kakája... csak mikor jöttünk már haza :)

azon meg ne stresszelj, h nem vagy jó háziasszony, anyuka... mert az vagy! ez senkinek sem megy!!!!! gyereket etetni 3 óránként, nem tudsz normálisan aludni, meg semmit se, de mellette persze mikor tudnál pihenni aban az időben háztartás, meg család... hát lehetetlen! én ezért fogtam be lacit!!! ő mosogat, és ha itthon van főz meg porszívózik is, meg a babával foglakozik... :) szóval van h ő többet csinál itthon mint én, mert én pihenek!!!volt már 1 alkalommal, h nem volt elég a tejem... szóval akkor kicsit betojtam, így szinte egész nap csak fetrengek... de hát teljesen más az h egy másfél szobás kis lakásban vagyunk, v 2 emeletes házat kell rendezni!!! szóval teljesen megértelek!

a hasfájásra kapható vény nélkül csecsemő espumisant! az bevált, teljesen lebomlik a pici szervezetében ,és nem csinál bajt odabent!!!! nem 100% de picit jobb tőle a helyzet!!!!1400Ft, próbáljátok ki, hátha :) mi is hasonlóan voltunk mint ti! a gyerek nem akart aludni, csak bőgött, meg csak kézben volt jól el... most már elvan a kanapén fekve is, nézelődve...meg ha nem alszik el a kezemben, de tudja h alvás idő van, és leteszem hasra, akor szépen lassan csendben elalszik... :)

kitartás meg fog szűnni ez az időszak!!!!!

v próbáld ki h óramutató járásával megegyező irányba simizni a pociját, nekem is ajánlották, és az is javított picit néha... mi is csak ezekkel próbákoztunk, remélem segít vmelyik!!!!!!!

Laci: vendéglátáshoz ért, meg építkezésen is melózott, meg ügyesen intézkedik, telefonálgat...szóval elég sok mindenben otthon van, és el tudnám képzelni sok helyen, csak találni kéne vmit ahol fel is veszik!!!! most is öltözik és megy a városba melót keresni... :S jó lenne ha már találna vmit!!!!! reméljük a legjobbakat!

puszika

2010. júl. 22. 10:15
 234/433 A kérdező kommentje:

Szia!

Na aztán volt is tegnap kaka már délben. :) De jó tudni a továbbiakban is, hogy nem gáz ha nincs.

Írtad hogy volt egy nap hogy nem volt elég tejed... ezt honnan tudtad hogy nincs elég tejed? CSak mert nekem is voltak napok mikor Olivér alig szopizott és így két mellből kellett sűrűbben szoptatnom. De aztán hála istennek lett megint dögivel. :) Szokták mondani hogy néha a babóknak van valami fejlődési ugrás, amikor az anyukák azt hiszik kevés a tejcsi pedig nem.

Vettünk infacol-t hasfájásra eddig bevált. :)

Párodnak ha hallok esetleg valami melót akkor mindenképpen szólok.

Most egy pár napra rossz időt jósolnak, kiváncsi leszek mi lesz belőle... mindenesetre én nagyon reménykedem... bár kicsit félek hogy a vihar mit hoz ki drága kisfiunkból...

Nektek Martin hány órát van ébren a nap 24 órájában? És Ti mindig tartjátok a három órás szoptatást? Ha mondjuk épp alszik de jönne a szoptatás ideje, akkor keltitek vagy hagyjátok magától ébredni? Hétfőn adtam fel az anyaságihoz, családihoz a papírokat, nagyon kíváncsi leszek mikor intézik... Ja említettem hogy még a múlt héten leesett a köldökcsonk? Mostmár nagyon szép a köldöke.

Anett tudsz valami babanyugtató valamit, zenét, dalt akármit?

Puszi,

hajni

2010. júl. 23. 16:50
 235/433 anonim ***** válasza:

Sziasztok!

Hajni! Ne ess kétségbe! Nem vagy rossz anya! Csak arra gondolj vissza, hogy mikor elkezdtél pl. háztartást vezetni, az sem ment egyből tökéletesen. De minél hosszabb ideje csinálod, annál rutinosabb, ügyesebb, türelmesebb vagy. Ez a babával is így van. Mikor Zsófi megszületett én is úgy éreztem, hogy semmire nem nincs időm, néha már sírnom kellett, olyan kupi volt. Mostmeg... még pihenni is simán van időm, és a lakás olyan rendben van, ami az én lelkemnek megnyugtató :) Minden szépen kialakul, tényleg nem egyszerű, de hidd el, ha ezen sz időszakon túljuttok, nagyon büszke leszel magadra/magatokra. De már most is az lehetsz, hiszen van egy csodaszép kisfiad, akit szépen ellátsz, szeretsz :) Rengetegen erre sem képesek...

Anett! Nálunk is az Espumisan vált be anno. Az azért jó, mert megnyugtató érzés az, hogy nem görcsöl a pici pocakja, "csak" a puki jön nehezen. De Zsófinál is pillanatok alatt hatott :)

Nálunk elég hosszú volt a 7vége, és nagyon jó :) Pénteken gondoltam egyet, délelőtt kimentünk Zsófival anyuhoz, jó kis falusi friss levegőre, nyugalomba, mert anyósomtól már a falra másztam. Ezt most nem részletezem, mert ha csak rá gondolok az agyvérzés kerülget. Szóval pénteken kimentünk, hogy majd este hazajövünk, mikor anya megy dolgozni. Aztán végül úgy alakult, hogy estére is ott maradtunk, szombaton délre jött értem Marci, mehettem Velük koncertre, anyuval megbeszéltük, hogy addig ott maradhat Nála Zsófi. A koncert nagyon jó volt, jól éreztem magam :) Aztán mikor mentünk haza, tudtam, hogy Zsófi már megette az uccsó kaját, utána ugye már csak reggel kel fel. Akkor megbeszéltük anyuval, hogy inkább nem megyünk, nem keltjük fel, majd csak szombat délelőtt. Szóval így volt egy szabad esténk (bár ha itthon van a Tündérke, akkor is alszik ügyesen). El nem mentünk, pedig úgy lehetett volna igazán kihasználni, hogy nincs itthon Zsozsó, de Marci nagyon fáradt volt. Szóval ettünk-ittunk, jól éreztük magunkat, aztán másnap (ma) mentünk Zsófiért. Hát nagyon hiányzott! :D Nem gondoltam volna, hogy ennyi idő alatt is tud hiányozni, de mikor odaértünk anyuhoz, rögtön ölelgetnem kellett :) De azért jó tudni, hogy anyunál is tökéletesen el van, egy hangja sem volt, nagyon jól érezték magukat.

Engem a fejfájás még mindig rettentően kínoz, mostmár nem tudom mit tudnék csinálni, mert gyógyszert csak akkor veszek be, ha már nagyon muszáj, és ez egyre sűrűbb, és nem is nagyon használ, flectort meg nem nagyon akarok, az nagyon erős. A terhesség alatt ugye semmit nem szabadott bevenni, és azóta nagyon idegenkedek a gyógyszerek szedésétől. Nagyon sok mindenben megváltoztatja az embert a terhesség/anyaság :)

Na mára ennyi, mindjárt jön a spagetti-party :) (bár 18:00 után nem szívesen eszek, de ez most így jött ki :P)

Jut eszembe!!!! Mikor készültünk anyuhoz, nézegettem, mit vegyek fel, és megtaláltam a régi "jónővagyok" ruhámat. Nem kell extrára gondolni, csak akkor voltam a legjobb formámban, mikor azt a ruhámat vettem. Szóval gondoltam egy merészet, és belebújtam. Az utolsó mm-ig felhúztam!!!!!! :D Nem mondom, hogy úgy állt, mint annó, mert még azért van rajtam plusz bőven, de annyira jó érzés, hogy belefértem :) Ezt még meg kellett írnom, mert olyan jó kedvem lett tőle :)

Na sok puszi Nektek, és a picuroknak!

2010. júl. 24. 20:53
 236/433 anonim ***** válasza:

hát sziasztok!!!!

Martin, attól függ h mennyit van fent, h milyen az idő... meg a hangulatától is! van olyan h nap közben evés után alszik fél órát és utánna fenn van kövi kajáig... de van olyan is, h végig alszik 2 kaja közt!!!! ezt nálunk így nem lehet belőni, h mennyit alszik, és mennyit van fent, de tény, h többet van már ébren mint anno!!!

nyugi zene...nekünk nincs. szoktam neki dalolászni, meg énekelni ovis dalokat...vagy hat v nem :) de nálunk az mindíg tuti, h félig ülő, félig fekvő helyzetbe teszem magam ,hasra a pici, és a fenekét ütögetem... attól megis nyugszik, és egy rövid idő alatt be is alszik :)

hááát.... mi pénteken lementünk anyuékhoz... jó volt, pihiztünk, a gyerek is jól érezte magát :) csak még idegen mindíg neki a hely picit, csak úgy les kifelé az ember kezéből h hol a fenébe van?! :) utánna szombaton délben jöttünk vissza pestre, anyut is hoztunk, gyors készülődés, és irány az esküvő :) háááát az tuti volt, ettünk, ittunk, tancoltunk.... csak hát ugye én 3 óránként etettem ... de nem volt gáz!!! emrt igyekeztünk megoldani h ne maradjak le semmiről! :)

de szgény gyerek :( totál idegen volt neki a hely, a szagok a hangok, és nagyon sokat sírt, mondta anyu, mert a pici anyuval a bnőmék lakásán voltak... és szegénykém rendesen megsínylette, h se az apja se én nem voltunk vele egész délután, etetni elszaladtam, utánna vissza a lagzi, úgy sajnáltam!!!! de ma be is pótoltam gyorsan rgegel és meg is ígértem neki, h amíg szopik, nem lesz több ilyen, h ilyen sokat nélkülünk lesz! éjfélkor a meszannyony táncot még megvártuk, és utánna indultunk haza, mert pont fél12kor evett a pici, 12kor tánc, és legközelebbb ugye 3kor evett volna és csak utánna tudtunk volna elindulni, mert székesfehérvár mellett (kincsesbányán) volt a lagzi (másfél óra autó), és én vezettem, laci ivott :) így is az uccsó 5-60 kmen, már csak 60-70nel jöttünk, met totál be voltam már ájulva :S nagyon álmos voltam!!!!

de kicsit kikapcsolódtunk, jól éreztük magunka, a barátaimmal :) több esküvő úgysem lesz egy darabig...

jah még annyit, h ha alszik akkor nem keltem fel enni, így van h már 5-6 órát is alszik éjjel!!!! de nappal sem keltem, éhes úgyis felkel... gondolom én :)

onnan tudtam h nincs tejcsim, h szívta a cicimet, de nem nyelt, és utánna a fagyóból kivettünk egy adag tejcsit, és azt totál beette, és utánna alaudt, addig bőgőtt... azóta ha esetleg ilyen van .van h a másik cicire is ráteszem, ha eszik abból is akkor még éhes, ha nem eszik, csak cumizik, és nyalogatja, akkor csak anyázik :) de mostanában elég a tejcsim ,és remélem így is marad!!!! :)

hát most nem jut más az eszembe... megyek mert kész a tejszines pipicici :)

puszika :)

2010. júl. 25. 17:52
 237/433 A kérdező kommentje:

Sziasztok!

Bocsi, hogy csak most de totál be vagyok havazva... Újabban a családból mindenki jönni akar, és már totál elegem van... főként anyósból. Olyanokat mondott nekem valamelyik nap...

Bemásolom ide a lényegeket, amiket tesómnak írtam le, mert állat hosszú és semmi kedvem újból leírni:

"Tegnap anyóst áthívtuk hirtelen felindulásból hogy csináljon rántott húst, meg ezt azt – négyre jött át. Jó későre, sejtettem hogy valamire apellál – mondjuk hogy részese legyen egy fürdetésnek. Nagy rafkós egyébként a tomi anyja, régebben mindig nekem is mondta hogyan verjem át tomit hogy vegyek a konyhába ezt azt mit tudom én fokhagymaprést meg ilyen nem annyira fontos de azért hasznos dolgokat… mondtam neki hogy én szeretem az ilyen manipulatív dolgokat… De ő rendszeresen ezt csinálja velünk, azt hiszi nem látok át rajta … meg nem látok a dolgai mögé. dehogynem.

Na átjött – én azért amit tudtam előre megcsináltam míg aludt Olivér – kirántottam a húst, megpucoltam a krumplit. Anyós mikor megérkezett egyből ment Olivérhez… megint majdnem elolvadt – de rohadtul utálom … azt az arckifejezését.. kérdezte hogy bimbóvédő nélkül szoptatok-e már, mondtam hogy nem, és hogy próbáltam de olivér nyűgös a sima cicitől. Erre azt mondja nekem hogy akkor ezt jól elsz@rtam hogy anno bimbóvédővel kezdtem szoptatni… -- igen pontosan ezekkel a szavakkal… ---- na totál kibuktam mondom neki ácsi-ácsi --- azért kezdtem szoptatni védővel mert tiszta seb és repedés volt a mellem… így is még védővel is minden alkalommal leváltak a varok és újra épültek… úgyhogy mondtam neki hogy nem szartam el, még mindig jobb védővel szoptatni mint sehogy!!!! aztán otthagytam.

Na aztán eljött a szoptatás idő… felmentem - ---erre feljött ő is, közben meg majdnem leégett a hús--- megint olvadozott és el kezdett okoskodni megint a szoptatással kapcsolatban… Kb. egy órát szenvedtem olivérrel a szoptatás – elaltatás kapcsán, aztán mintha elaludt volna úgyhogy beraktam a kiságyba, de ekkor már fél hét volt, de mivel nem akartam akkor fürdetni míg itt van anóys… úgy voltam vele, hogyha megébred nyolcig fürdetünk, ha nem – nem.

Na aztán lejöttem enni, egyszercsak megébredt Olivér,,, na mondom anyósnak menjen fel hozza le. Ő felment, de baszott lehozni kb. negyedórát fent b@szakodott vele – ki tudja mit …

Aztán lejött… és hallom hogy puszilgatja ezerrel a fejét… - --- hát totál kibuktam… aztán el kezdi mondani nekem, hogy besz@rt és azért sír… hogy ha megengedem ő kicseréli a pelust… mondtam neki hogy Olivér sosem sír azért mert teli a pelus, másrészt ha nagy sz@r lenne akkor az átszokott látszódni a fehér ruhácskán nem látszódott át, mondom neki hogy ez még semmi… de csak köti az ebet a karóhoz --- egyszerűen csak ő akarta volna pelenkázni… Erre már Tomihoz ment, hogy pelenkázhat –e … Tomi persze hozzám fordult hogy mi legyen… -- Tomi ekkor már érezte hogy ki van a faszom az anyjával – ezért direkt anyja előtt éreztetni akarta hogy a hajni az úr. aranyos volt.

Aztán én meg mondtam újból, hogy Olivér nem nyugszik meg a pelenkacserétől egyszerűen csak kézben akar lenni. De ha nagyon ragaszkodik hozzá hát pelenkázzon. Erre Tomi megint mellém állt. és végül Olivér is megnyugodott és akkor Panni rájött hogy lekattanjon a témáról. Na de sebaj nem adja fel, előhozta hogy este ne szoptassak… visszakérdeztem hogy miért ne, még a kórházban is mondták hogy 2,5- 3 óránként szoptassak, a védőnő is ezt mondta a gyerekorvos is ezt mondta. Erre ő közölte hogy ő anno éjfélkor szoptatott utoljára majd hatkor… Erre mondom neki hogy még a kozári attilék kisfia aki nyolc hónapos még ő is szopizik éjjel-hajnal…. ---- gondoltam hogy nem mindig veled vagy Barbival vagdalozók… de szívem szerint mondtalak volna benneteket is. De már egyszer megjegyezte hogy nem kell mindent úgy csinálni ahogy a nővéred vagy Barbi vagy ahogy az interneten írják… Szóval tegnap totál felk..rta az agyam, amikor már közel voltam a kibukáshoz lementem mosogatni… Ja egyébként legszívesebben visszapofáztam volna neki hogy mi a szarért pofázik bele , ő nem szoptatta egyik gyerekét se tovább három hónapnál, volt amelyik kapásból tápszeres volt.

Érted? És ő ugat nekem a szoptatásról… meg hogy mennyi időnként meg ilyenek. De nem merek visszaszólni mert akkor visszakapom hogy ő nekem mennyit segít – kímél…stb… "

De azóta más dolgok is történtek már.. kicsit bele vagyok fáradva a dolgokba... úgy érzem hogy sok minden teher hárul rám... egyszerűbb lenne csak nyolc órában dolgozni...

Ja ma hozzák az ágyat, hát persze hogy szopi időben... és ugye a macska miatt szúnyoghálós ajtót csináltattunk... úgyhogy most lepedővel vagy valamivel takarhatom le...

Szoptatás: nekem tesóm azt mondta hogy régebben azért apadt el ideje korán a tejük a nőknek, mert azt mondták nekik hogy este ne szoptassanak, egy könyvben olvastam, hogy esténként legalább négy óránként fel kell kelni etetni az első hetekben ,mert különben elapadhat a tej. Na ennyit az anyós okoskodásairól.

Ma jönnek megint anyós, após meg a párom tesója... először négyre akartak jönni, de megmondtuk nekik hogy jöjjenek egyre, mivel tegnap a tomi tesója legalább kilencig volt nálunk ... és már nagyon zavaró volt!

Na és akkor megkértem a páromat, hogy mondja meg nekik finoman hogy nem lesz semmi gyerekpresztálás... mert elegem van már abból hogy mindenki kézmosás arcmosás nélkül puszilgatja meg kapja be a kezét, meg a fejét... meg egyébként is ez nem egy ingyenes állatsimogató... könyörgöm három hetes a gyerek... egyébként én csesztem el, túl hamar engedtem hogy kézbe vegyék mások... és most meg már ők akaratoskodnak...

Most azt hiszem mindenkit lepattintok egy időre, mert itt az ideje hogy mostmár nyugalom legyen ebben az egyébként sem nyugodt házban, mivel az iroda is itt van.. és ugye egy ember a kollégánk az állandóan itt van a hét minden napján...

na jó sokat panaszkodtam...

de egyébként örülök hogy veletek minden oké és jól vagytok, és ti nem vagytok ekkora szerencsétlenek mint én... :S

sok puszi nektek!!!!

hajni

2010. júl. 28. 11:30
 238/433 anonim ***** válasza:

halika!

nyugi hajni, itt is ez volt míg az anyós itt volt :S totál ki voltam állandóan, idecsődítette az egész pereputtyot h ne neki kelljen menni.... szóval gáz volt, de már minden rendben!!!! hát én nem engedtem senkinek h mosakodás nélkül gyerekezzen!!!! kerek perec megmondtam mindíg h fürdő arra.... :) ciki nem ciki, én gyerekem, én lakásom, én vagyok a főnök! :)

szoptatás: hát eleinte éjjel mi is keltünk 3-4 óránként. de azt meg hogy csináljuk, meg h éjjel ne etessek???felkel a gyerek 4kor éhesen és hagyjam bőgni 7ig??? vmi mi???? hát én meg nem kínzom se magam, se a picit, se lacit... szóval ez sztem hülyeség!!! mostmár úgy eszünk, h minimum 3 óra ha fent van, ha alszik akkor meg akkor ha ébred, és szól... éjjel mostanában eszik fürcsi után, és utánna alszik kb 6 órát (van h 5öt, van h 7et) de ha felkel kap enni!!!

anyós nekem is próbált "tanácsokat adni" ezzel kapcsolatban ,de hát ő se szoptatta egyik gyereket se (4van)!!!! szóval biztos tele van tapasztalatokkal!!!

most hívott h felköszöntsön... hát annyi volt hboldog sznap, oszt cső :) hát kössz (ugye balhéba mentek haza) azóta nem vagyok a kedvence :)

laci melózik a nyugatinal talált egy pub szerűséget... és ott van próbanapon. hát remélem beválik, és ott marad! jó volt h ilyen sokat itthon volt, de kell a pénz :( ezzel a melóval az elsz a baj, h éjszaka is kell melózni, és lesz olyan éjjel, h egyedül leszek, ő meg melózik :( hát ezt nem fogom szeretni!!!! :(

más nem nagyon jut eszembe....

puszika

2010. júl. 28. 13:53
 239/433 anonim ***** válasza:

Sziasztok!

Hajni, ne aggódj, nem csak Nálatok van ez! Mondom, én múlt pénteken szó szerint kimenekültem anyumhoz, mert tudtam, ha anyós a szemem elé kerül, széttépem. Azóta is ilyen "jó" a hangulat, néha ide sompolyog, de elég hamar levágja, hogy a hátam közepére nem kívánom, és eltakarodik. Annyira gyűlölöm, csajok, hogy komolyan én nem is tudtam, hogy ilyen erős gyűlölet létezik!!! Ember még ilyet nem váltott ki belőlem, pedig utálok egy jópárat :D Evés után sétálgattam Zsófival, kisétáltunk a kertbe, az meg épp kapirgált valamit, erre odarohan, hogy mivan, baj van? Hát miért lenne baj?? Nem mehetek ki a kertbe, vagy mi??? Jaaaj, de ez még a legkevesebb, ami miatt már hánynom kell ha rágondolok, azt le sem írom, talán majd ha lecsillapodnak a dolgok, mert már így is a szédülés kerülget az idegtől. Hát a tanácsairól csak annyit, hogy ez is elbújhat vele a fenébe. Anyum itt volt tegnap, már indult melóba, mikor Zsófi a pelenkázón bepisilt, nálunk szét van verve a fürdő, mondta anya, adjam oda Neki, gyors lemossa anyós fürdőjében a csapnál. Én is mostam már csapnál, de most új van berakva, anya rutinosabb, Neki jobban mennek az ilyen kihívások :) Szóval megyünk át, a banya kint a kertben, kérdi, hova megyünk. Mondom lefürdetjük Zsozsót. Erre dobja a kapát, gyorsan berohan előttünk a fürdőbe, és mondja anyumnak, hogy így fogd, úgy tartsd, kicsi lesz a csap, meleg lesz a víz... Hát mondom a jóóóóóó ..........! de persze nem mondtam. Anyumat akarja kioktatni, aki 1. csecsemő otthonban dolgozott, sokkal több tapasztalata van ilyen pici babákról, mint a banyának, 2. annyit van velünk, hogy ismeri Zsófi minden apró rezdülését. És ez akarja kioktatni még az anyámat is!!! Mert hogy engem, az ugye azért, hogy megmutassa, hogy Ő hűűűűű de mennyivel jobb anya, mint én, na de anyum előtt mi a fenét akar villogni? Ráadásul hülyeségekkel???!! Mert a melegvíz beállítása nem azon múlik, hogy valaki mennyire jó anya. Húúú annyira kivagyok! Még jó, hogy nem akartam belekezdeni :D Attól meg feláll a hátamon a szőr, hogy úgy hívja Zsófit, hogy babuci. Hát van neve annak a szerencsétlen gyereknek! Na de mind1, én sem akarlak Titeket traktálni :) Tegnap előtt sokáig voltam egyedül, jól kibőgtem magam, kieresztettem a gőzt, mostmár kibírom hétfőig. Mert Marci megy a Szigetre dolgozni, és majdnem 2 hétre kiköltözünk anyuhoz Környebányára. Csend, nyugalom, béke :) Ez kell nekem/nekünk. Mondjuk hála istennek ugye Zsófi ebből még nem érzékel semmit. És az a sz.r, hogy mikor nagyobb lesz, csinálnom kell, hogy jaj de szeretem a banyát, mert nem befolyásolhatom a gyereket. Ha Ő szeretni fogja a mamát, nem mondhatom Neki, hogy a vén k.rva :D

Szoptatás: Én annyira nagyon nem értem, hogy ezt hogyan gondolják, hogy éjjel ne szoptasson az ember. Nekünk a kórházban azt mondták, hogy éjjel nem kapnak semmit a babák, max forralt vizet. Hát mondom, ha ott nem evett, itthon sem kell Neki. Hát tudjátok! 2 órán keresztül üvöltött a gyerekem, mikor azt mondtam, hogy elég, megszoptatom. És lám, kaja után mint a kisangyal aludt tovább. Szóval tuti a kórházban is kaptak kaját. Amikor a picik úgy érzik, hogy nem esznek este, majd nem kelnek föl. De azért ébrednek, mert éhesek. És olyankor mit kéne csinálni? Hihetetlen. Hajni, ezt megkérdezhetnéd anyósodtól, hogy ha nem szoptatod este Olivért, akkor mit csinálj Vele, ha üvölt, mert ÉHES. Komolyan érdekelne. Mert aki azzal kínozza a gyerekét, hogy nem eteti meg, mikor enni akar... hát annak nem mondom mit kívánok.

Anett! Martin szuper ügyes, hogy már ilyen nagyokat alszik!!! :) Lehet, hogy Te is szerencsés leszel, és hamarosan végig alussza az éjszakát :) Zsófim 2 hónapos és 4 napos volt, mikor először nem kelt fel éjjel enni. De rögtön úgy, hogy este 6-7 körül megkajált, és reggel 5-6 körül kelt reggelizni. És ez azóta is így van :) Nagyon nagy mázlim van ezzel a kiscsajjal :) Nagyon imádom :)

Vasárnap kezdjük a kóstoltatást :) Nagyon kíváncsi vagyok, milyen arcokat fog vágni :D

Na most ennyi. Jó sokat fortyogtam Nektek én is... Ja, és jut eszembe, hogy Hajni velünk akartál példálózni: Én is annyit beszélek ám Rólatok, hogy néha még magam is meglepődök :D Anyum már mindent tud rólatok, amit én megtudtam :D Tök vicces :)

Na legyetek jók, mindenkinek nyugodt napokat kívánok! Sok puszi Nektek, Martinnak, és Olivérnek!

2010. júl. 28. 18:39
 240/433 A kérdező kommentje:

Helló!

Azt hiszem lassan bevezetjük a cumit, bármennyire is ódzkodtam tőle. Mert lassan már többet van cicin mint az ágyában. Ti milyen cumit használtok? És Anett nem kavar be a szoptatásba a cumi?

Köszike

2010. júl. 30. 08:41
❮❮ ... 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!