Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Ha beindulnak a rendszeres...

Ha beindulnak a rendszeres fájások, akkor mikor érdemes elindulni a kórházba? CSak mert ugye a magzatvíz nem mindig folyik el. A kórházban milyen vizsgálat vár a szülő nőre és az fájdalmas? A burokrepesztés fájdalmas?

Figyelt kérdés
2010. jún. 2. 10:47
❮❮ ... 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 ... ❯❯
 271/433 anonim ***** válasza:

Sziasztok!

Hajni! Semmi gond, legtöbbünk így van, hogy jobb látni, amit megveszel, meg a vásárlás élménye sem az utolsó :)

A lábikójára sajnos nincs tippem, nálunk ilyen nem volt :( De füri után jól töröld meg, és aztán hintőporozd. Nekem ennyi tippem van, de ha nagyon aggaszt, vidd el dokihoz nyugodtan, vagy csak a védőnőhöz, biztosan szívesen segítenek, és Ők már biztos láttak ilyet.

Én a helyedben nem mennék ünnepelni, ezt a család is biztosan meg fogja érteni. Mikor terhes voltam, és volt az influenza járvány, még puszit sem adtam az embereknek (csak Marcinak), és aki megsértődött, az így járt. Már a maszkon is nagyon komolyan gondolkodtam, de aztán azt nem mertem bevállalni :) Szóval én a helyedben szépen elnézést kérnék mindenkitől, és megígérném, hogy ha lecseng a betegség, akkor pótoljátok, de pici babával betegek közé menni hülyeség. Ezt meg kell érteniük. Nem véletlenül van a dokiknál is külön tanácsadás, hogy ne a beteg gyerekek közé kelljen bevinni a babákat, ha "csak" szuriért mennek, vagy mérni stb.

Nagyon Sajnálom, hogy Olivér ilyen nehezen viselte az oltást :( Zsófinak egyszer volt, hogy nyűgi volt, ez a 3. hónapban volt, mert akkor egyszerre kettőt is kapott, és be is lázasodott, de annyira nem volt gáz, csak a kúpnál sírt nagyon szegénykém. Remélem ma már sokkal jobban van a kis csöppségetek :)

Nálam a ma reggel nagyon rosszul indult. Megreggeliztettem Zsófit, és mivel tegnap egész nap nem tudtam tornázni, így mondom, na most gyorsan, mert reggeli után vissza szokott aludni. Kaja, pelenka, ágyikó, puszi, cumi, és úgy is nézett ki, mint aki alszik. Kb 10 perc ment le a tornából, mikor el kezdett sírni, na akkor rohangáltam hozzá lihegve, izzadtan, aztán elegem lett, bevittem magamhoz a járókát, beletettem, hadd játsszon, de ott sem volt jó... Csak ha kézben volt... Amúgy meg üvöltött, de úgy, hogy a fejem is belefájdult. Aztán 9:15kor elaludt, most 9:45 van, de már hallom, hogy dumál... De mindjárt itt van a tízórai. Szóval nekem nincs azzal bajom, ha nem alszik, mert már nem pici, hogy csak egyen meg aludjon, de mikor ezt csinálja, hogy az sem jó, ha egyedül játszik, az sem jó, ha velem van, csak kézben, az kiborít. Ma mondjuk épp nincs dolgom, szóval belefér, csak mikor az ember "megterít" a tornához, és nem tudja végig csinálni egyben... Szép pillanatokat éltem át, elhihetitek :)

Remélem Nálatok minden okés, és nem borultatok még ki :) Én is igyexem kézben tartani a dolgokat, és tündi-bündi anyuci lenni, tündi-bündi feleség, csodálatos házvezető nő, fantasztikus sportoló, és a legjobb szajha, de azért ez így elég skizofrén állapot :D Err van egy nagyon jó kis mondás:

"A jó asszony séf a konyhában, cseléd a nappaliban, és szajha a hálóban"

Nekem ez nagyon tetszik, mert ennek nem a "megalázó" oldalát kell venni, hanem az igazság tartalmát, és úgy már igen jópofa :) De aztán kinek mi. Ha valakinek ez így esetleg sok, akkor ne haragudjatok :)

Megyek barackot reszelni :) Sok puszi mindenkinek!

2010. szept. 7. 10:14
 272/433 anonim ***** válasza:

halika!

igazad van abban amit írtál :) és nem volt sok! ez nálunk is hasonlóan működik, igaz az ágyas meg szajha rész még közelben sem jár a régi jól megszokott, izgi, vad....... de majd idővel! :)

betegen én sem nagyon vinném sehova a picit! pláne h most mondták vmelyik nap h megint jön a h1n1. igaz hát erről kinek mi a véleménye! én nem oltattam be magam anno, és hát ki tudja mi igaz az egészből...!

martin is ma elég nyügi :( de hát nem csodálom! elég szar az idő is, laci már napok óta alig van itthon :( kirúgtak tőlük 2 embert és állandóan melózik :( ma is szabad lett volna, erre 12-16ig be kellett mennie. már itthon van, de a fűtéssel ügyködik.

hát ma! jézusom!!!első ijedtség a gyerek miatt!!! hason feküdt a kanapén én a kaját csinálom (husi levi) gagyog, meg gügyög, egyszerre csend, én meg magyarázok neki tovább (háttal), nálunk együtt van a konyha-nappali. és mikor megfordulok, h mi van, hát lóg fejjel lefele a kanapén a hátán :S hát csak úgy repültem mellé!!! átfordult a hasáról a hátára, és majdnem zutyant egyet :S nagyon megjedtem!!!!! úgyhogy mostmár így se lehet fektetni! sebaj! jön a játszó szőnyeg :)

nah megyek oda mellé, mert még a végén megeszi a kezét :)

puszika

2010. szept. 7. 16:31
 273/433 A kérdező kommentje:

CSaládlátogatás: hát az a gond, hogy tesóm válltig állítja hogy az ő gyerekei már teljesen jól vannak... viszont anyámék orra folyik még... --- tököm ki van, elég hülyén ki... De mondjuk abból is elegem van, hogy anyukámék hozzánk nem jönnek, csak éviékhez és az persze kényelmes lenne nekik ha mi mennék oda ilyen körülmények között mert akkor nem kellene rosszul érezniük magukat, ha hozzánk nem jönnek mert így le tudnak mindkettőnket egyszerre.

Na majd megírom hogy döntöttem.

"A jó asszony séf a konyhában, cseléd a nappaliban, és szajha a hálóban" - tényleg nagyon jó idézet! De kétlem hogy erre bármelyik nő is képes lenne, ugyanis ebből az idézetből hiányzik az anya szerep, meg a baba. :S Régebben az idézet ment, bár már régebben is bajosan, mert az a nő aki napi 10 órát dolgozik akkor megint csak a három pont valamelyike sérül... szerintem...

Én frankón bevállalom hogy én a háromból max kettő pontot tudtam régebben is csinálni normálisan... amióta baba van, azóta meg egyet sem. Szégyen de ez van... Kerekíteni meg nem szeretek. :S

Hát jól megijedhettél Anett. Nálunk a múltkor a macska ugrott rá majdnem Olivér fejére... azt hittem kettészakítom a macska gerincét...

Egy ismerősünknek meg a gyereke matricát nyelt ... uhhh ott aztán volt nagy ijedtség... meg kórház ... úgy szedték ki csipesszell...

Na szép napot nektek..

pusszantás.

hajni

2010. szept. 8. 08:05
 274/433 anonim ***** válasza:

Sziasztok!

Képzeljétek! Találtam egy csajszit itt az oldalon, aki a második babáját várja, az első császáros volt, és most természetes szülésre készülnek :) Váltottunk már egy pár levelet, és írta, hogy Neki azt mondta a doki, hogy semmi akadálya nincs annak, hogy természetesen szüljön :) Olyan jó, mert eddig csak olyan császárosokat ismertem, akik másodjára is császárral szülhettek. Bár hozzáteszem minden természetesre készült a másodiknál, csak aztán nem úgy jött ki a dolog. De a csaj a 38. hétben van, szóval nemsokára megtudom, hogy sikerült-e :) Tudom, hogy ennek semmi köze sincs az én majdani szülésemhez, de úgy izgulok, mert ha Nekik sikerül, legalább lesz egy olyan, akibe kapaszkodhatok, aki felcsillantja a reményt :) Olyan jó lenne... :)

Anett! Még ha ilyen frászos szituval is, de nagyon örülök, hogy Martin átfordult :) Nagyon ügyes baba :) Ő is még csak most született, és már miket csinál... hihetetlen :)

Hajni! Tényleg Te döntöd el, hogy viszed-e Olivért betegek közé (mert ha a gyerekek már nem is, de anyud még az), de ha úgy döntesz, hogy nem, meg kell érteniük. Szerintem csak gondolj az átsírt éjszakákra, mert annyira bedugul szegényke orra, hogy nem tud tőle aludni, vagy az orrszívó-porszívó sem hinném, hogy a kedvenc játéka. De egy kisbabánál már maga a betegség jelenléte is rossz közérzetet, és álmatlan éjszakákat okozhatnak.

Zsófi 2 napja igazi tündér. Eddig sem volt Vele különösebb gond, de most még annál is jobb :) Teljesen el vagyok Tőle ájulva :) És tényleg nem tudom elhinni, hogy holnap reggel, mikor felkelek Hozzá, rámnéz, elmosolyodik, aztán belenyomja hatalmas huncutsággal az arcát az ágyába, aztán mosolyogva megint fölnéz... szóval nem tudom elhinni, hogy ennél mégjobban fogom szeretni, ha reggel felkel a nap. Pedig ez történik már több mint 5 hónapja. Este leülök, és elgondolkodom, hogy mennyire szerencsés vagyok, hogy ilyen kis Tündér az én Zsófim :) És hogy mennyire szeretem. És lám, eljön a reggel, és mégjobban szeretem, mint amit valaha el tudtam volna képzelni :) Csodálatos dolog anyának lenni :) Fárasztó, de csodálatos :) És igen, a mondásból kimaradt az anyukás rész :) Fel sem tűnt. De fura, mert néha teszek-veszek, és belém hasít a tudat, hogy anya vagyok. Elég szédítő dolog :) És még mindig nem sikerült felfogni igazán :D Szóval... van egy Tündér kislány, akit imádok, ellátok, és mindent megteszek, hogy Neki jó legyen, és még addig el is jutok, hogy Ő az én kislányom, csak az marad ki valahogy, hogy én vagyok az anyukája :) Lehet, hogy most ezért hülyének néztek, és nem is tudom igazán elmagyarázni... olyan fura :) Na de nagyon elkalandoztam, csak járt az agyam, az ujjaim meg csak zongoráztak a billentyűkön :) Tehát: nálunk minden szép, minden jó, csak Marci van nagyon keveset itthon :( Most úgy néz ki, melót vált, sokkal könnyebb, sokkal rövidebb, olyan, amire már régóta vágyott :) És akkor nem este 6-7 körül érne haza, hanem 4-5 :) Nekem már ez is megfelelne :) Olyan jó, mikor becsúszik 1-2 rövidebb nap, és akkor babázunk együtt :) családosat játszunk :) Ja! Szoktatok Spar-ba járni vásárolni? Mert akkor tessék megnézni a kasszákat, a hűtőket, a falon a piros csíkot, mert nagy eséllyel azt az én Mártonom festette :) És a sorok fölött a táblákat, a nyitva tartást, és a kinti molinót is Ő telepítette :) csak egy kis darab belőlünk :)

Na, belőlem mára ennyi elég is volt :) Nagyon sokszor puszilom mind a 2 kis családot!

2010. szept. 9. 20:23
 275/433 anonim ***** válasza:

halika!

ma voltunk anyuéknál... jó volt :) picit "pihentünk" :)

és reggel mikor öltöztem poénból felvettem egy "régi" nacimat...és JÓ volt :)))))) hihetetléen!!!!!!jók a régi nacijaim :))))))))

megyünk fürdeni, de ezt muszály volt :):):):):)

amúgy minden okés, és szép és jó, csak az idő lenne jobb!!!!

pusszancs :)

2010. szept. 11. 20:05
 276/433 anonim ***** válasza:

Hali!

Anett! Hát irigyellek :) Én nyomom a tornát, hogy beleférjek a régi gatyókba, remélem menni fog :) Az a fura, hogy tök nem látom magam olyan hatalmasnak a tükörben, de a gatyáim a combom közepéig jönnek csak fel... Úgyhogy télre kell vennem gatyákat, de annyira nincs kedvem próbálgatni :( Eddig csak levettem az xs-est, felvettem, és már mentem fizetni. Mostmeg... de muszáj lesz.

Nálunk elég feszült a hangulat, mert Zsófi nem hajlandó normálisan enni, amúgy meg csak üvölt... Ha sikerül egy kis kaját belenyomnom, akkor jókedvű, de ébredés után csak sír, és sír... Tízóraira is tápszert kellett Neki adnom, a barackot meg boríthattam a wcbe. Most Marci főz, fincsi lesz, de már az egész konyha tiszta dzsuva, gyűlik a mosogatni való, ettől is kicsit ideges vagyok, de próbálok nyugodt maradni. Remélem nem szakad a cérna :) Aztán lehet, hogy az is a baj, hogy pénteken kivittük anyumhoz Zsófit, hogy elmenjünk bulizni, de csapnivalóan rosszul sikerült. Amúgy is olyan ritkán tudok elmenni, és mikor meg igen, ilyen rossz lett... Na de mind1, nem panaszkodom, néha rossznak is kell lenni,hogy az ember értékelje a jót :)

Most ennyi, leülök, kicsit relaxálok, Zsófi alszik :) Sok puszi Nektek!

Ja, Anett! Te amúgy mennyit szedtél fel a terhesség alatt? Hajni, Te?

2010. szept. 12. 15:26
 277/433 A kérdező kommentje:

Hát képzeljétek már én is beleférek a régi gatyóimba, nem mindegyikbe ugyan, de a kedvenc farmerembe már igen, meg egy alkalmimba. :)

Én 20 kg-ot híztam. :)

Nálunk a helyzet változatlan, éjjel alvás úgy hogy kétszer-háromszor kelni kel napközben még végig ébren. :( és persze kézben vagy állandóan foglalkozni kell vele. elég fárasztó...

Tamara hogy-hogy nem sikerült úgy a buli?

Nálunk Olivérnél az az új, hogyha alszik- eszik és valami hirtelen zaj van, akkor iszonyatosan megriad és sír mint állat, tegnapi egy hapcitól sírt kb. 10 percig... :S

na mára ennyi volt

puszillak benneteket.

2010. szept. 13. 09:24
 278/433 anonim ***** válasza:

én 17 kg-t híztam :S 50ről indultam, és 67nél álltam meg. szülés után mikor hazajöttem már csak 54kg voltam, de mára már a hasam is "lement" meg a csípőm is össze.... jó ha nincs rajtam ruha láccik a hasam, meg én látom, de senki sem látja h szültam :) pedig semmi torna semmi!!!!! csak fetrengek egész nap, meg eszek, meg babázok :) meg a háztartás, de az nincs annyi meló, h fogyjak tőle :)

hát nálunk a ami nap kész katasztrófa volt :( martin egész nap sírt, kb össz vissz 1 óra volt mikor elvolt plussz a cici, amúgy bömbölt :( és nem tudom mért :( remélem nincs baja!!!!!

amúgy itt minden okés :) nem nagyon kellenek tamara rucikák, mert annyi lett mint a nyűűűűűg, meg laci tesójának a férjének a tesójáéknál is fiú baba volt, és onnan is kapunk ruhákat a héten, szóval van bőven :) már nem tudom hova tenni :)

hajni! neked mit kell csinálni oliver kukijával? mit mondott a doki, védőnő?????

nekem a multkor monták, h kezdjem húzogatni... h ne tapadjon le a bőrke. és már szépen feljön neki.

hát holnap megyek nőgyógyihoz, és remélem már nincs cisztám!!!!!! drukkoljatok. nem tudom írtam e, de 2 hete mikor voltam orvosnál közölte h van :( ít fel fogamzás gátlót és azt szedem, és holnap megyek kontrollra. remélem felszívódott!!!!!!!

pénteken meg szuri martinnak :( nem akarom, multkor is lázas lett :( áááááá :(

nah ennyi jutott eszembe :)

jók legyetek :) és kitartás a nehéz napokhoz!!!!!

puszika nektek is meg a babóknak is :)

2010. szept. 13. 21:49
 279/433 anonim ***** válasza:

Sziasztok!

Hát, csajok, Ti nagyon szerencsések vagytok! Én 53ról indultam, 70nél álltam meg, szóval 17kg-ot híztam, és most vagyok 61 :S Szóval én tornázok mint állat, remélem leszek még olyan, mint régen :( Minden esetre a tornát már nagyon jól bírom, már nem jön rám a sírógörcs :) A hasam nekem még elég nagy, a gatyáimról meg még csak álmodozhatok :( Szóval én a kövi terhességnél nagyon-nagyon oda kell, hogy figyeljek. Apám hülye családjától örököltem ezt :( Ott minden nő egy tank. Inkább anyu alkatát örököltem, Ő szép vékony, de hízni is tudok, ha nem figyelek, és hát a terhesség utáni simán lefogyást sem sikerült anyuéktól megörökölnöm :( Szóval dolgozok a testemért keményen :) Annyira nem is baj, mert ha simán visszafogytam volna, lehet, hogy már nem is álltam volna neki újra tornázni... kitudja... Így visszakaptam a tornával szerzett energikusságomat :)

Hát, a buli azért nem olyan volt, mint amit vártam, mert a múltkori annyira jól sikerült, hogy ettől is azt vártam. Vagy legalább hasonlót. Nem mondom, jól éreztem magam, csak... Lementünk egy szórakozó helyre, ahol zenegép szól, biliárd van, jó kis bőrkanapék, szóval kellemes hely. Aztán Marci nagyon biliárdozni akart, én annyira nem, így lehívta a munkatársát. Jól elvoltam, nézegettem, ahogy játszottak, jókat beszélgettünk, röhögcséltünk, iszogattunk. Aztán mikor megunták, leültünk, és elkezdtek munkáról beszélni. Attól nagyon kikészültem, meg el is untam magam, mert mikor Marci hazaér, kb 1,5-2 órán át azt hallgatom, hogy így a meló, úgy a főnöke. És akkor este is elmondta, hogy "Jaaaaaj Cicu, tudom, hogy pont ezt nem akartad, hogy melóról beszéljünk..." és aztán folytatta tovább. Hol a munkatársával beszélt róla, hol nekem mesélték. Mintha nem tudnám kitéve-betéve az összes sztorit. Na de mind1, mondom, nem volt borzalmas, de jobbra számítottam.

Anett! Örülök, hogy sok ruhátok van, hidd el, jobb így, mintha olcsón, de venni kéne :) Tényleg jó így :) A dokinál meg remélem minden rendben lesz, nem kell műtétet csinálni, nagyon drukkolok Neked!

Zsófi ma is tündérke volt :) Itt volt anyu, be kellett menni melóba intézni a gyed-et, ott is mindenki megcsodálta, hogy milyen gyönyörű a kis drágám :) Aztán elmentünk sétálni, benéztünk 1-2 játék boltba, aztán ismét a sokat emlegetett szomszédos csodaboltban kötöttünk ki :) Vettem két ultracuki őszi sapit, egy sálat, és névnapjára kapott Zsófi egy játszószőnyeget :) De olyan édes!! csörög-zörög, színes, tényleg nagyon jópofa :) És csak 4000Ft volt, pedig ilyen jó minőségűt olyan 10-12ért láttam a neten. Szóval ez a nap is nagyon jó volt :)

Most hirtelen nem jut eszembe több, bár ez is elég sok volt így :) Legyetek jók, álmodjatok szépeket! Nyugodt éjszakát! Puszik!

2010. szept. 14. 20:17
 280/433 A kérdező kommentje:

Hát nekem a testem totál gallyra ment.... én 65 kg-ról indultam de mivel magas vagyok - ez miatt tök vékony voltam... de most tökre elasszonyosodott a testem... hasam csíkos mint a zebrának :D

kuki tisztítás: nekünk még a kórházi hazajövetel utáni napon a gyerekorvos az orrunk előtt megmutatta hogy egy picit húzzuk le és szedjük ki a fehér lerakódást. És mi ezt mikor hogy csináljuk... a lényeg hogy fürdéskor, mert akkor a meleg víz megpuhítja a bőrt és nem fáj neki, mi nagyon óvatosan szoktuk csinálgatni, ha látjuk hogy nyöszörög akkor abba is hagyom. sok helyen olvastam hogy nem kell vele semmit csinálni... egy ismerősünk akinek két kisfia van, ők se csináltak semmit - nekik is azt mondták hogy a gyerek egy éves kora körül kell mert akkor a bőr engedi hogy lehúzódjon ... --- de! ennek az ismerősnek le is nőtt amit húzogatni kell. Szóval most gondolom nem lettél okosabb...

én esti fürcsikor azt csinálom amit írtam az előbb- aztán majd ha a doki szól hogy mostmár ezt kéne akkor azt fogjuk ha jónak látjuk.

Olivér is nyűgös mostanság... :S

Szorítok hogy minden oké legyen a nődokinál. :) Anyukámnak is volt cisztája és gyógyszer nélkül felszívódott, úgyhogy no para, minden rendben lesz. :)

Szuri: nálunk hál istennek nem volt semmi gond. De hogy vetted észre hogy lázas? én a múltkor oltás után minden peluscserénél mértem a végbelében a lázat, de nem volt semmi, pedig a homloka tök meleg volt... mondjuk nekem érzetileg fingom sincs hogy milyen az ha valaki lázas...

Tamara, most olvasom hogy azt írod szerencsések vagyunk... hát hidd el én nem nevezném szerencsének azt ahogy kinézek. Én csak azt írtam hogy rám jön a gatya, de azért feszül rendesen, égek is miatta... De egyenlőre még nem akarok új nacit venni, mert lehet hogy még lemegy valahonnan, meg nekünk nincs mérlegünk, majd ha megyünk a három hónapos státusz vizsgálatra akkor leméredzkedek a védőnőnél ha engedi :)

Én eddig nem mentem egyedül babakocsival sétálni, mert nem tudtam levinni a lépcsőn, DE a párom se tudta gyerekkel együtt. Babakocsi 16 kg, gyerek 6,4 kg.

Na a lényeg hogy tegnap segített levinni, aztán megbeszéltük hogy ha hazaértem a gyerekkel akkor felcsöngetek neki lejön és segít, na én mikor hazajöttem, mondom magamban felcsöngetek, de megpróbálom egyedül is, hát megpróbáltam, felvittem - de bizony azóta úgy fáj a derekam ... sőt mikor lehuppanok a fotelbe akkor egy éles nyilalást is érzek.. tök elegem van ebből a brutál babakocsiból...

Abszolút megértem hogy miért nem érezted jól magad ahogy leírtad. De a következő biztos jó lesz megint, Marci biztos tanult most ebből. :)

Hozzátok milyen időközönként jár a védőnő?

puszi

2010. szept. 15. 08:41
❮❮ ... 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!