N. Agyon nem szeretnék simán szülni!?
3,5 éve született a lányom.
A császár gondolatától is irtóztam, rettegtem, simán akartam szülni, hiszen az a természetes! De végül úgy adódott, a vajúdás alatt, hogy fájásgyengeségem lett, így megcsászároztak. Nem én kértem, a főorvos és a szülészorvos döntése volt!
Amennyire rettegtem, annyira kellemes csalódás volt, de komolyan, nem volt vészes. Sokkal rosszabbra számítottam! Kaptam katétert, de észre sem vettem ahogy felrakták és levették, szóval ezzel ne riogassátok a kérdezőt! Ráadásul azelőtt kaptam, mielőtt eldőlt, hogy császár lesz, mert nem tudtam pisilni!
Mi egy hétig voltunk bent, mert a lányom nem volt jól (nem a császár miatt, épp az mentette meg az életét), amúgy 4 napig kell bent lenni a császárosoknak, egy nappal több, minta sima szülés esetén, ha minden ok!
Pár hétig a nevetés, köhögés, hapcizás nem volt kellemes, de hidd el időd sem lesz a magad bajával foglalkozni! Én hamar felgyógyultam, igaz a heg érzéketlen, de alig látszik és nem fáj! Persze az első pár nap nem kellemes a felülés, felállás, mert húzódik a seb,de kibírható, inkább ez mint, hogy ne tudjak ülni több hétig, csak úszógumin!
Nekem meg morbid mind a kettő, a hüvelyi szétszakadás és a császár is..
Egyiket sem tudom megérteni, hogy miért vállalja bárki is önként és dalolva.
És ha nem a főoldalon jön a kérdésed, akkor ebbe sem merülök el.
Amúgy, hogy válaszoljak is valamit, több ismerős barátnőm még hónapok múlva is panaszkodott a fantasztikus hüvelyi szülés következményeire (szakadt női izmok, fájdalmas szex, gondolom nem kell bemutatni...), míg unokatesóm felesége két császár után is fitt mami, és olyan szinten szeret szexelni, hogy most bukott ki, hogy csalja unokatesómat.
A császármetszés kockázatai az anyára nézve
fertőzés. A méh vagy a medencében található közeli szervek, mint például a húgyhólyag vagy a vese, befertőződhetnek.
bő vérveszteség. Császármetszés esetében az átlagos vérveszteség duplája, mint a természetes szülés esetében. Ennek ellenére, császármetszéskor ritkán van szükség vérátömlesztésre.
nehézkes székelés. Előfordul, hogy a műtét után néhány napig a székelés lelassul, a kismama felpuffad, kényelmetlen dagadtságot érez.
légzési szövődmények. A teljes érzéstelenítés néha tüdőgyulladást okozhat.
hosszabb kórházi kezelés. Császármetszés esetében, a kismama 3-5 napot marad kórházban, míg ez a periódus vaginális szülés esetén mindössze 1-3 nap.
érzéstelenítési reakciók. A kismama egészségi állapota veszélybe kerülhet, az érzéstelenítő szerek vagy a műtéti beavatkozás során alkalmazott más gyógyszerek által kiváltott váratlan reakciók miatt (például magas vérnyomás, amely hamar visszaáll a normálisra).
további beavatkozások kockázata. Például méheltávolítás, a húgyhólyag falának rendbehozatala stb.
vérrögök keletkezhetnek a lábban, a medence szerveiben vagy a tüdőben.
megsérülhet a vastagbél vagy a húgyhólyag.
Érdekes módon csak a nők állítják, hogy visszaáll az eredeti helyzet. Sőt olyat is hallottam mar, hogy jobb mint regen...
Igen. Es ilyenkor szoktak a férfiak csöndben összenézni, hogy hat azert nem teljesen olyan lenn a szitu mint azelőtt.
Nem kell köszi a természetes. Egy császáros anyuka/barátnőm véleménye, de itt a gyakorin is olvastam már: aki szereti a férjét, császárral szül.
Elnézést, ha valakit ezzel megbántottam. A vélemények különbözhetnek.
Részemről császár!
Én is rettegtem a szüléstől, bár én nem is attól leginkább, hogy kitágulok, repedek, hanem magától a ténytől, hogy alul bújik ki a gyermekem és, hogy ez milyen borzasztóan fájhat. De tudod mikor oda került a sor annyira elöntött a nyugalom, hogy teljesen mindegy volt már. A végén mégiscsak császárral született a lányom. Nem volt annyira vészes a császár utáni fájdalom.
Tehát ha lesz orvosod szerintem rákérdezhetsz, hogy vállalja-e.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!