Szülőként megharagudnál ilyen dolog miatt?
Az oviban a szünet előtt egy kirándulást szerveztünk az óvónőkkel egy játszóházba amit én állok anyagilag.
Ezt a szülők is megtudták és teljes felháborodást váltott ki.
Most mindenki úgy néz rám mint egy véres rongyra. De igazán nem tudom mi ezzel a probléma.
Nekem teljesen természetes lenne, hogy ilyen esetben kifizetem a belépőt vagy máshogy meghálálom a dolgot, pl egy csokival, üveg borral, bármivel. Nem értem, ez miért baj.
Kérdező, te ezt miért utasítanád vissza?
Kedves Kérdező!
Mint óvónő, valószínűleg máshogy intéztem volna ezt a dolgot. Például egy előzetes szülőin felvetettük volna, hogy van erre lehetőség, mit gondolnak róla a többiek. Mi egy szimpla fagyizást (mikor az egyik szülő fizet minden kispajtásnak egy gombóc fagyit) is megbeszélünk előre. Mindenkinek megfelel-e. Hiszen közösség vagyunk, nem dönthetünk a többiek feje fölött.
Mint szülő én nagyra értékelném a kedvességed - attól függetlenül, hogy mi is ki tudnánk fizetni a belépőt. Lehet csak azért, mert mindenkiben a jót látom, számomra ez egy kedves gesztus lenne. Szebb lenne a világ, ha inkább segítenénk egymást és ha úgy áll tudnánk segítséget kérni és elfogadni is. Lehet mindenki előrébb lenne. A falusi helyeken még mindig vannak igazi, összetartó közösségek. Persze megértem azokat is, akik nem így látják. Nem vagyunk egyformák. :)
Nem haragudnék, csak nem érteném.
Valami oka van, amiért ennyire nem kedvelnek téged a szülők.
Mi is szoktunk adni az ovinak ezt-azt, mások is, de sosem szoktuk nagy nyílvánosság előtt kijelenteni és hirdetni, ezt+ezt xy adta.
Sokkal diplomatikusabban kellett volna ezt kezelni, a nevednek fel sem kellett volna merülnie. A csoport ajándékba kapta ezt a pénzt, szabadon felhasználható, az óvónénik a játszóház mellett döntöttek és kész. Vagy jelképes összegként elkérni 500 Ft-ot és a különbözetet te állod, persze ezt nem szétkürtölve. Így a többi szülő érzékenységét sem sérted.
Valószínűleg nem ez volt az első húzásod ilyen szempontból és kellemetlen érzéseket keltesz a többiekben, amiért ők nem tudnak ennyi mindent az ovinak adni. Ráadásul, hogy magyarázza meg az anyuka, akinek az egyik gyereke ebbe a csoportba jár, a másik egy másikba, ti elmentek játszóházba, a többiek meg csak lesnek, mert nincs rongyrázó mama a csoportban, aki mindenáron jótékonykodni akar.
Tedd némán, névtelenül, vagy a legjobb, ha nem akarsz mindenáron előtérbe kerülni és a vagyoni helyzeteddel tetszelegni.
Akkor leírom ezt is már tizedjére, hogy én nem akartam hogy megtudják, hogy a pénz tőlem van. Viszont az óvónők nem akartak hazudozni senkinek és ezért ők elmondták.
Nekem is jobb lett volna inkognitóban maradnom.
Én az óvónőket nem értem. Normális esetben minden programot előre megszavaztatnak, megbeszélnek (kvázi engedélyt kérnek rá)még a szervezés előtt. Akkor kellett volna elmondani, hogy ki által, mi módon mehetnének a gyerekek a játszóházba. Ha a TÖBBSÉG megszavazza, oké, ha nem, akkor marad az egyéni játszóházazás.
Alapvetően az óvónők hibáztak. Kész tények elé állítva nekem sem tetszett volna a dolog, és egész biztos kifizettem volna neked a belépőt, még ha részletekben is, és zsíros kenyeret ennék egy hónapig.
Ha tavaly már leszavazták, esetleg gondolni kellett volna rá, hogy
1. okuk volt rá (például féltik a gyereküket - egy játszóházban lehetetlen egy zsák bolhát szemmel tartani)
2. joguk van hozzá, hogy ők rendelkezzenek afelől, hova megy a gyerekük, nem pedig egy számukra vadidegen személy, akinek semmilyen felhatalmazása nincs erre.
Alapjában véve ige, örülnék egy ilyen kirándulásnak, ha és amennyiben tájékoztatnak róla és van lehetőségem feltenni esetlegeskérdéseimet (pl mivel utaznak, van-e a buszban biztonsági öv, mikor és mit esznek, hányan fognak rájuk vigyázni, alszanak-e délután, mikor érnek vissza az oviba, el lehet-e kísérni őket stbstbstb. Igen, kiakadnék, hogy egy önjelöl jótékonykodó anyuka annyira semmi vesz, hogy minden kulturált kommunikáció nélkül önkényesen elviszi a gyerekemet valahová, amit egyszer már megvétóztam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!