Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogyan van ez a gyerektartás...

Hogyan van ez a gyerektartás dolog?

Figyelt kérdés

2 éves voltam, amikor elváltak a szüleim, én apummal maradtam. Elméletileg úgy van, hogy az anyámnak addig kell gyerektartást fizetnie, amíg iskolába járok. Viszont, amikor betöltöttem a 18-at, anyám abbahagyta a gyerektartás fizetését. Most főiskolás vagyok.

Apukám nem éppen a legjobban keres, de sohasem voltak anyagi gondjain.

Időközben az anyámnak született két gyereke a párjától, jelenleg nem dolgozik. Nincs bevétele, tehát nem tud fizetni. Még én voltam a szemét, a fejemhez vágta, hogy mi a francnak megyek főiskolára, hogyha tudom, hogy kevés a pénz. Neki van igaza?

2015. okt. 25. 16:27
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
92%

Gyerektartás csak 18 éves korig jár.

Utána rokontartást kaphatna apukád utánad, de ezt nem minden esetben kötelezö fizetni.

Amennyiben a tartásra kötelezettnek (azaz anyádnak) nincs elég jövedelme és a tartásdij fizetése a megélhetését veszélyeztetni, akkor mentesül alóla. Illetve ha téged értemtelnnek minösítenek (pl. mert saját hibádból nem tartod vele a kapcsolatot), akkor sem köteles fizetni.

Emberileg nincs igaza, de jogilag nem köteles téged a továbbiakban támogatni.

2015. okt. 25. 16:35
 2/12 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ :)
2015. okt. 25. 16:38
 3/12 anonim ***** válasza:
57%
valamennyicskét köteles fizetni, ha papíron kevés a pénzetek apukáddal. bíróságon meg lehet oldani. lehet, hogy nem fog 30 ezeret megszabni a bíróság, mivel van másik gyereke is, de 10-15 ezret biztosan. de a jövedelmet mindig igazolni kell .
2015. okt. 25. 17:17
 4/12 anonim ***** válasza:
45%
18 év fölött NEM köteles, föként nem munkanélküliként!
2015. okt. 25. 17:25
 5/12 anonim ***** válasza:
34%
A Gyes/Gyed nem munkanélküliség! Sőt! :-)
2015. okt. 25. 17:40
 6/12 anonim ***** válasza:
76%
Neked már rokontartás járhatna, de a gyerektartással szemben, a továbbtanuló nagykorú gyermek után tartásdíjat nem köteles fizetni a szülő, ha ezzel SAJÁT vagy KISKORÚ gyermekének tartását veszélyeztetné. Ha munkanélküli, nála mindkét eset fennáll, a bíróság nem ítélné meg a tartásdíjat,nem a munkanélküli állapotot néznék, mert munkát szerezhet, hanem a két még kiskorú gyerekét.
2015. okt. 25. 17:44
 7/12 anonim ***** válasza:
55%

Gyes, gyedből nem vonható rokontartás, ha ezzel a két kiskorú gyermek fenntartása is veszélyeztetve van. Ahogy az első írta úgy van. A rokontartás nem kötelező.

Mivel anyudnak két kiskorú gyermeke is van, emellett nincs állása, nagyon valószínű, hogy ha beadnál egy rokontartási kérelmet anyád ellen, azt el fogják utasítani.

2015. okt. 25. 17:45
 8/12 anonim ***** válasza:
33%

regen mikor mi fiatalok voltunk dolgoztunk foiskola egyetem mellett.

Senki nem varta el a szuleitol hogy penzelje ot

A felsooktatas nem lett nehezebb ugyanannyit kell tanulni mint 20 eve

Mekkora valtozas tortent a fiatalok gondolkodasaban?

2015. okt. 25. 18:05
 9/12 anonim ***** válasza:
20%
Nem köteles jogilag, az más kérdés hogy asz ilyet ivartalanítani kéne.
2015. okt. 25. 18:15
 10/12 anonim ***** válasza:
38%

neked kel rokkontartási pert inditani

amúgy én anyádal értek egyet

2015. okt. 25. 18:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!