Hogyan van ez a gyerektartás dolog?
2 éves voltam, amikor elváltak a szüleim, én apummal maradtam. Elméletileg úgy van, hogy az anyámnak addig kell gyerektartást fizetnie, amíg iskolába járok. Viszont, amikor betöltöttem a 18-at, anyám abbahagyta a gyerektartás fizetését. Most főiskolás vagyok.
Apukám nem éppen a legjobban keres, de sohasem voltak anyagi gondjain.
Időközben az anyámnak született két gyereke a párjától, jelenleg nem dolgozik. Nincs bevétele, tehát nem tud fizetni. Még én voltam a szemét, a fejemhez vágta, hogy mi a francnak megyek főiskolára, hogyha tudom, hogy kevés a pénz. Neki van igaza?
szerintem meg az ember akkor vállaljon gyereket, ha a már meglévőt is el tudja tartani, függetlenül attól, hány párkapcsolatból szedi össze őket
ahol valaki a gyes mögé bújik, hogy ne kelljen gyerektartást fizetnie, annak a párjával fizettetném a gyerektartást, amíg vissza nem megy dolgozni a szülő
Csak hozzátenném, hogy természetesen nem várom el, hogy két kisgyerek mellett támogasson, de amíg én voltam kiskorú sem kaptam tőle soha semmit. Karácsonyi ajándékot is csak kényszerből vett nekem. A születésnapjaimon sem köszöntött fel, szerintem nem is tekint a gyerekének.
Mindenesetre nagyon szépen köszönöm a válaszokat :) Senkit nem pontozok le :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!