Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogyan van ez a gyerektartás...

Hogyan van ez a gyerektartás dolog?

Figyelt kérdés

2 éves voltam, amikor elváltak a szüleim, én apummal maradtam. Elméletileg úgy van, hogy az anyámnak addig kell gyerektartást fizetnie, amíg iskolába járok. Viszont, amikor betöltöttem a 18-at, anyám abbahagyta a gyerektartás fizetését. Most főiskolás vagyok.

Apukám nem éppen a legjobban keres, de sohasem voltak anyagi gondjain.

Időközben az anyámnak született két gyereke a párjától, jelenleg nem dolgozik. Nincs bevétele, tehát nem tud fizetni. Még én voltam a szemét, a fejemhez vágta, hogy mi a francnak megyek főiskolára, hogyha tudom, hogy kevés a pénz. Neki van igaza?

2015. okt. 25. 16:27
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
43%

szerintem meg az ember akkor vállaljon gyereket, ha a már meglévőt is el tudja tartani, függetlenül attól, hány párkapcsolatból szedi össze őket

ahol valaki a gyes mögé bújik, hogy ne kelljen gyerektartást fizetnie, annak a párjával fizettetném a gyerektartást, amíg vissza nem megy dolgozni a szülő

2015. okt. 25. 20:22
 12/12 A kérdező kommentje:

Csak hozzátenném, hogy természetesen nem várom el, hogy két kisgyerek mellett támogasson, de amíg én voltam kiskorú sem kaptam tőle soha semmit. Karácsonyi ajándékot is csak kényszerből vett nekem. A születésnapjaimon sem köszöntött fel, szerintem nem is tekint a gyerekének.

Mindenesetre nagyon szépen köszönöm a válaszokat :) Senkit nem pontozok le :)

2015. okt. 25. 22:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!