Szülőként megharagudnál ilyen dolog miatt?
Az oviban a szünet előtt egy kirándulást szerveztünk az óvónőkkel egy játszóházba amit én állok anyagilag.
Ezt a szülők is megtudták és teljes felháborodást váltott ki.
Most mindenki úgy néz rám mint egy véres rongyra. De igazán nem tudom mi ezzel a probléma.
Tehát ajándékot kapni/elfogadni megalázó és sérti az ember büszkeségét... hát ez nekem magas. Előbbre jutunk ha segítjük egymást, ki ezzel, ki azzal, miért olyan szörnyű ha más jó akar nekem vagy a gyerekemnek? Ennyire semmi közösségi tudat nincs az emberekben?
Nálunk is volt hasonló szitu, egyik apuka saját zsebből kicseréltette a tanteremben az összes fénycsövet, ami egy tényleg komoly összeg. Fejenként 5000Ft-ra jött ki, de azt mondta aki tud az fizet, aki meg nem az nem. Én simán nem fizettem, emiatt miért kellene rosszul éreznem magam? Ha ő megengedheti magának, akkor cseréltesse ki nyugodtan, ennyivel is előrébb van a közösség. Abban egyébként biztos vagyok hogy nem kivételeznek azzal a gyerekkel. Akinek nincs pénze annak is van ezerféle lehetősége segíteni a sulit (én pl kísérgettem őket ide-oda amikor szükség volt rá, van aki kimossa a függönyöket, stb).
52! Szerinted nem megalázó, szerintem meg igen. Ha kapsz ajándékot, jobb esetben te is adsz. Jelen esetben te mit adnál?
Akarva-akaratlanul is fognak kivételezni azzal a gyerekkel, akinek a szülője többet tesz, mint az átlag szülő. Ha ez nálatok nem így van, akkor szerencsés ovitok van.
20-30-an leszavazták te meg egyedül eldöntöd, hogy csakazért is. Nekem se tetszene, pedig én is be tudnám fizetni nemcsak az egész csoportot, hanem a teljes óvodát is.
A parketta más, arról nem volt szavazás és szükséges a baleset megelőzés miatt. Lehet ha azt megszavaztatják minden szülő szó nélkül dob bele egy összeget.
Szerintem itt az a fő gond, h egy szülő kitalál valamit és egyből rábólint a vezetőség, ha fizeti az egészet.
Parkettát is körbe kellett volna kérdezni előtte, h ki mennyivel tud beszállni és csak akkor teljesen egy emberrel kifizettetni, ha más nem tud egy fillért sem adni.
Ja és kivételezés tényleg van, csak te nem veszed észre, mert nem a te gyereked az elszenvedője.
Nem vagy szimpi kérdező, így a gyerekem engedném a játszóházba, de a belépőjét én fizetném, semmiképp nem hagynám, h te szívességet tegyél nekem és én tartozzak neked bármivel is.
Undorító dolog a többi szülő háta mögött így benyalizni a óvodavezetésnek.
Nincs szükségem benyalizni senkinek.
Igazából sajnálom azokat akik így gondolkodnak, de az ő bajuk.
A többi szülő örült neki és nem gondolja, hogy bármit is adnia kell érte.
Vagy csak úgy tesznek, mintha örülnének. Nem akarsz benyalizni? Akkor miért erőlteted 1 éve? Meg azért van benne valami, hogy a gyerekednek akarsz barátokat szerezni, de itt tagadod. Ez egyértelmű. Nem is gondoltuk, hogy beismered. Azért ez nem egyenlő egy szülinapi zsúrral. Az megint más tészta, mert akkor szülinapot ünnepelünk, egy alkalom, amire pár gyereket meghívunk. Szerintem mindenki tudja, hogy nagyzolni akarsz, csak sokan nem mutatják ki.
Ugyanakkor nekem is fura, hogy a gyerekek hozták fel. Max. 7 éves nagycsoportosok, akik másodszor járják a nagycsoportot. Egyáltalán honnan tudnak róla, hogy tavaly mentek volna, de leszavazták? Ép eszű ember nem mondja el a gyerekének, hogy mentetek volna játszóházba, de nem mentek, mert leszavaztuk a szülői értekezleten. 4-5 éves gyerekeknek meg nem hiszem, hogy eszébe jut ilyen, hogy ha tavaly nem mentünk, akkor menjünk idén.
Bár lehet nekem azért fura, mert nagy városi oviba járnak a gyerekeim, vidéken családiasabb lehet a hangulat, ahol ezek természetes dolgok. Nem tudom, akkor is fura amit teszel.
Nem értem miért csak a játszóház okozhat a gyereknek örömöt? Nem hiszem el h nincs semmilyen más kirándulási lehetőség ami jó lehet.
A gyerekek meg szokják meg,h nem kapnak meg mindent amire áhítoznak. Ha mi szavazhattunk volna gyerekként az oviban, tuti mindenki Disneylandet mondta volna, de megértettük már akkor is ovisként h nem lehet. Nem hiszem el h az ovis csoport ne értette volna meg,h ez most nem jön össze.
Nem fogok tovább magyarázkodni. Már mindent leírtam nem egyszer. Ha nem sikerült felfogni csak pluszba dolgokat belemagyarázni az már gáz.
Megtehettem, megtettem minden hátsó szándék nélkül. A gyerekeknek akartam örömet okozni. Manapság ez nagyzolás, és barát gyűjtés a lányomnak. Ennél nagyobb böszmeséget nem is hallottam még.
No mindegy, többet nem fogok senkinek semmibe segíteni mert ilyen lelkiszegények az emberek, hogy nem képesek elfogadni az ajándékot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!