Szülőként megharagudnál ilyen dolog miatt?
Az oviban a szünet előtt egy kirándulást szerveztünk az óvónőkkel egy játszóházba amit én állok anyagilag.
Ezt a szülők is megtudták és teljes felháborodást váltott ki.
Most mindenki úgy néz rám mint egy véres rongyra. De igazán nem tudom mi ezzel a probléma.
Azért épeszű ember úgy ajándékoz, hogy az ember ne érezze rosszul magát. Tehát pl a munkanelkuli, segélyből elő baratnonek nem vesz Louis Vuitton kézitáskat, vagy a derektol lefelé lebenult ismerősnek gorkorcsolyat.
Ha pedig egy csoport programjáról van szó, akkor a csoport döntését elfogadja az ertelmesebbje, nem pedig majd én megmutatom és és családért is kifizetem. ...
Borzasztó ez a gondolkodásmód, hogy csakazértis a büszkeségem fontosabb, és leszarom hogy más jót akart.
És ezt csak azok csinálják akik nem tehetik meg.
"ebben az országban kb. szégyenkeznie kell annak, aki jómódú..."
Nem kell. De azoknak se kelljen, akiknek alamizsnaként odadobja a játszóházi belépőt.
És ha egy gyerek életének legnagyobb élménye egy bevásárlóközpontban befizetett játszóház, annál a gyereknél elég komoly baj van.
tényleg nem tudunk örülni semminek?
a kérdező jót akart,minden hátsó szándék nélkül.én azt a nevelést kaptam,hogy amit adnak,fogadd el-és amivel tudod,majd te is viszonozod.ez az anyuka igy szeretett volna hozzájárulni a csoport életéhez.más apuka kifesti a termet,anyuka megvarrja a ruhákat az évzáróra..stb mindenki a saját lehetőségeikhez mérten segit,ha akar. ha tudtak előre erről-nem szavazták le??
én mondjuk inkább megköszöntem volna,de ez a mai világban nem igazán divat.
Nézd utolsó, egy dolgot nem fogsz fel se te, se a kérdező: nem egy gyerekről van szó, hanem egy közösségről. A közösség pedig együtt dönt, megbeszélés után, nem egy személy egyedül. Gondolj már bele, csakúgy, család szinten : a férjed oda áll éled, és közli, hogy holnap kirándulni/allatkertbe/Hawaiira mentek. Nagyszerű ötlet, ugye? Igaz, nem ártana megbeszelni minimum veled, de hát kit érdekel, ő csak örömet akár szerezni. Megbeszélés, ez a hiba. Nem beszélte meg.
Mellesleg én is megtehetnem, hogy akár a teljes óvodát befizessem valahova, de a, mivel voltam nagyon rossz anyagi helyzetben simán aterzem, hogy ez milyen megalázo lenne másoknak és b, ha valamilyen okból kénytelen lennék ilyet csinálni, névtelenül befizetnek az óvoda számlájára x összeget "költségek jatszohazra " megjehyzessel
Mi elég jól élünk, bőven átlag feletti keresettel, már ha nem ülök itthon törött bokával, mint most. :D Sokat adakozunk az ovinak, sulinak, embereknek is. De mindig anonim ez az adakozás. Az intézmények, ahova a gyerekein járnak nagyon diszkréten kezelik a dolgot, mi szívesen adunk, ők is jól járnak. Soha nem volt ebből gond, mert más nem tud róla, még a barátaink sem, senkire nem tartozik. Így nem lehet feszkó más szülőben emiatt.
Megértem mivel van problémájuk és miért. Úgy kellett volna intézni, hogy a te neved fel se merüljön a történetben és hangsúlyozom nem azért mert szégyellni való a tetted, sőt, nagyon rendes tőled, sok ilyen ember kellene a világra. Már ennyi, kiderült. Fátylat rá. Vagy elfogadják, vagy nem, senkinek nem kell szarul éreznie magát emiatt. NE rágódj sokáig, nem éri meg. Legközelebb, ha lesz ilyen, majd máshogy csinálod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!