Miért nem tudja kivárni a vásárlást?
Elismerésem, kedves kérdező! :)
Én is mindig ezeket kapom, ha nem értek egyet az "intelligens, kultúrált és következetes nevelési elveket valló édesanyákkal".... Pont azt gondolom, amit Te. Én türelemre nevelem a lányom és tudja, mit jelent az. Egy éves kora előtt jóval kezdtük azt, hogy ha valamit kapott, előtte mondogattam, hogy "gyere hami, gyere" pl és kezdetben pár mp ig várnia kellett.. Hamar megtanulta, hogy a mindjárt kapod, gyere hami, vagy várj egy kicsit után tényleg kapja is és már elég sokat tud várni. (14 hónapos lesz) szóval mindent megért, olyat is, amin én is csak ámulok és sosem evett bevásárlókocsiban és tudja, ha azt mondom még ne, vagy majd ekkor, akkor. Persze igyekszem úgy beszélni, amiket megért, pl majd ha kimentünk, vagy a néni lepittyegőzte. :)
Imádjuk, hogy annyira tanulékony és illedelmes. Köszön és érti, ha valamit nem szabad. Nem ütjük, csak határozottan a következetes szeretet elvét követjük. :)
Szóval semmi gond, ne foglalkozz senkivel, jól csinálod és nekünk csak továbbra is az marad, hogy a gyerekeinknek elmondjuk mi helyes és mi nem, hiába látják szegények mindennek az ellenkezőjét sokszor... :(
Csak azt nem tudom mi játszódik majd le a kis lelkükben ha mindig azt látják, h más eszik mindenhol mindent, szaladgál, kiabál, lepakol a polcról és mi meg azt mondjuk, ez nem helyes, stb....
Sok sikert továbbra is! :)
És én mindig azt mondom: Ha mások a normálisak, akkor én vagyok a nem normális, de büszkén! :)
Kedves 77-es, feltettem egy kérdést. Többen felháborodtak, hogy merem megkérdőjelezni az ő nevelési elvüket. Aztán elkezdődött az élveboncolásom. Jó, én értem, hogy amikor tükröt tartanak valaki elé, azonnal támadni kezd, ez is nagyon szépen lejön egyes kommentekből. Valóban nem fogok válaszolni olyanra, aminek semmi köze a topichoz. Ha azt mondom, hogy volt, akkor azért boncoltok tovább, ha azt mondom, hogy nem, akkor azért :) Ez a van-sapka-nincs-sapka esete.
Ha a topic témájához szeretnél hozzászólni, azt szívesen olvasom :)
81: köszi, ez a topic csak még inkább biztossá tett abban, hogy jól neveltük a lányokat:)
Mondjuk megértem, hogy aki küzd a gyerekével, mert nem tudta időben türelemre, várakozásra nevelni, és nem vállalja a hisztit a boltban, inkább elhallgattatja egy kiflicsücsökkel, azt nyilván rettentően bosszantja, hogy nem minden gyerek olyan akaratos, mint az övé. Pár évvel később már csak azt látja, hogy ha valamit nem vesz meg azonnal, eltűnik egy kevés pénz a tárcájából, és így tovább.
élveboncolás...személyeskedés...csak a kérdésre szerettél volna választ kapni... hmmm... és az aranyköpéseid
„akkor te is ilyen neveletlen vagy, mint a hároméves gyerekek”
"Vagy a szülő nevel hibásan, vagy a gyerek defektes.
Az a baj, hogy ha nincsenek megnevelve, rászoktatva a határokra, abból lesznek a neveletlen kamaszok, akik kilopják a pénzt apu tárcájából, meg anyu táskájából"
"Koszonom szepen utolso haromnak - vannak meg helyesen nevelo szulok. A mai hozzaszolasokbol nekem az jott le, hogy aki jo szulo, az nevel, a rossz szulo pedig a konnyebb uutat valasztja es betomi a gyerek szajat etellel."
A kérdést én tettem fel, de nem azért, hogy élve boncoljalak, eddig sem ez történt, valamit nagyon félreértettél.
Azért érdekelt, mert ha az a bizonyos hiba merült volna fel itt kérdésként, és a kérdező emiatt alkalmatlannak, a gyerekedet pedig defektesnek hívja, akkor ugyan mit gondoltál volna? Lehet-e egy másik szülőt/embert egy olyan dolog miatt így letenni és megítélni, ahogy azt te tetted? Téged lehetne-e? Nyilván igen, mert tökéletes ember és tökéletes szülő nincs. Egyikünk sem az. Érdemes lenne ezen is elgondolkodnod.
További szép napot :-)!
63 éves vagyok, ma már nagymama, két kis unokám van. Nem tudom, ők kapnak-e kiflit a boltban (1,5 éves és 11 hónaposak), sosem kérdeztem a menyeimet.
Nekem 3 fiam van, közülük kettő kapott, egy nem. Amíg csak ketten voltak, egy kisvárosban éltünk, ott a helyi boltos gyakran maga adta a kiflit a kicsiknek (természetesen mindig kifizettük). A legkisebbet már nem vittük vásárolni, mivel ez három gyerekkel már nagy kihívás lett volna, a nagymamára bíztuk őket (addigra egyébként is Budapestre költöztünk, ott nem kisboltba jártunk).
Ami a lényeg: a három gyerekemből tisztességes ember lett. A legnagyobb bíró, a középső tanár, a legkisebb sebész lett. Sosem nyúltak a pénztárcánkba, sosem loptak, vagy vétettek a törvény ellen, ellenkezőleg.
Többször voltak a magaviseletükért és a tanulmányi eredményükért kitüntetve az iskolában. És türelmes gyerekek voltak, nem követelőztek, sőt, már diákként megdolgoztak a dolgaikért.
Amiben a kérdezőnek igaza van: a nevelésben az egyik legfontosabb dolog a következetesség.
Amiben azonban nem értek vele egyet: senkit nem lehet az alapján szülőként véleményezni, hogy ad-e a kisgyermekének kiflit a boltban (ha kifizeti), vagy nem. Még ennél nagyobb dolgok alapján sem lehet egy szülőről kimondani, hogy jó, vagy rossz szülő.
Több türelemmel kellene lenni egymás iránt, és tisztelni, tolerálni a másikat, szülőként is, emberként is. Remélem, nem bántottam meg senkit.
Kedves Kérdező,ha számodra ott kezdődik a rossz szülő,h kiflicsücsköt ad a gyerekkezébe,akkor elég tájékozatlan vagy a világban.Ha valóban csak ennyiért lenne rossz szülő valaki,akkor egy boldog társadalomban élnénk...Sokan sajnos,enni sem adnak a gyereknek,bántalmazzák,megalázzák,stb...Szerintem ez a gáz,nem az,hogy valaki egy kifli végét a gyerek kezébe adja..
81-es,ne haragudj,de nevetnem kellett a válaszodon,úgy írtál a gyermekedről,mint aki egy kutyát idomít...("mindjárt,hami...-válaszoló")
Sosem tudhatod,hogy az a gyerek éppen miért kapott kiflicsücsköt,kapott-e már előtte valaha,mi oka van,h édesanyja a kezébe adta..
Írom ezeket úgy,h az én gyerekem sem szokott a boltban semmit kapni,de ki vagyok én ahhoz,h beleszóljak,hogy más mit tesz,és még nem tudhatom,h mit hoz az élet számunkra...
Sok a neveletlen gyerek?sok a túl beképzelt,magát tökéletesnek és mindenki felett állónak gondoló felnőtt is...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!