Miért nem tudja kivárni a vásárlást?
Kedves Kérdező, a kérdésed alapján először veled egyetértő kommentet akartam írni, mert én sem adok soha egyik gyerekemnek sem kiflit, sem mást a boltban és ez szerintem sem jó dolog.
Aztán elolvastam a hozzászólásokat és a kommentjeidet, és a végén úgy döntöttem, hogy a másik tábor pártját fogom. Méghozzá azért, mert ugyan mi egy kifli adása egy hisztiző gyereknek a boltban ahhoz képest, hogy egy felnőtt anyuka le"defektes"ezi más gyerekét? Hogy jössz te ahhoz, hogy ilyet írj más szülőről,gyerekről:
"Vagy pedig a gyerek szellemileg nem tanul gyorsan, és nem tudják megértetni vele, azokat szívből sajnálom."
"Vagy a szülő nevel hibásan, vagy a gyerek defektes."
"Az a baj, hogy ha nincsenek megnevelve, rászoktatva a határokra, abból lesznek a neveletlen kamaszok, akik kilopják a pénzt apu tárcájából, meg anyu táskájából."
"A mai hozzaszolasokbol nekem az jott le, hogy aki jo szulo, az nevel, a rossz szulo pedig a konnyebb uutat valasztja es betomi a gyerek szajat etellel."
Folytathatnám a sort. Szerintem sokkal nagyobb szülői hiba ilyen szűklátókörűnek és kategorikusnak lenni, és ennyire zéró toleranciával működni, mint kiflit nyomni egy gyerek kezébe a boltban.
Te komolyan azt hiszed, hogy egy kamasz attól fog lopni, hogy kétévesen megehette a kifli csücskét a boltban? azt hiszed, hogy akinek ez meg lett engedve, az csak neveletlen lehet?
Én veled ellentétben végigolvastam azon szülők válaszát is, akik adtak kiflit a boltban, amíg kicsi volt a gyerek. Nem egy írta közülük, hogy ovis kor körül ez a dolog már fel sem merült, mert elég nagy volt a gyermek, hogy meg lehessen vele beszélni a problémát.
A véleményem továbbra is az, hogy felesleges a gyereket már a boltban etetni, de nem hiszem, hogy egy szülő attól rosszabb lenne, mint én, hogy ha 1-2 éves gyereknek letör egy darabot a kifliből (más a helyzet nagyobb gyerekeknél, ott nyilván ez nagyon nem helyes, az a gyerek már tényleg el van tolva, de ilyet azért nagyon ritkán látni). Sokkal nagyobb hiba másokat minősíteni olyan dolgokért, ami nem bűn, csak nekünk nem tetszik, én ezt a kis gyerekeimnél sem hagyom, mert ha ezt tanulná meg gyerekként, ugyan milyen felnőtt válna belőle?
89-es válaszolónál a pont.
Az ő hozzászólása többet ért mint ez az egész topik együttvéve.
Jókat mosolygok azon válaszolón aki azzal henceg hogy a 14 hónaposa milyen jólnevelt :-)))
HÁt az én lányom is 14 hónaposan még ült a bevásárlókocsiba mint a kis angyal, később kezdődtek a problémák, mikor már elevenebb, még kíváncsibb, mozgékonyabb a gyerek, sokat változnak a gyerekek ebben a korban néhány hónap alatt is.
Szóval a válaszoló helyében még nem dőlnék hátra...
Nem hiszem hogy a kiflicsücsök evés sok szülőnél ilyen sarkalatos probléma lenne, mint ahogy itt be van állítva.
Mikor odaadja a szülő a gyerekének, akkor nem von le belőle messzemenő következtetéseket, nem húzódnak mögötte nagy elvek, egyszerűen csak odaadja, mert mért ne? Mért lesz attól rosszabb? Ennyi szerintem.
Egyetértek, irány a strand :) Én is megyek a balatoni nyaralónkba a gyerekekkel és a férjemmel :)
Kellemes nyaralást mindenkinek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!