Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Terhesség esetén is kötelező...

Terhesség esetén is kötelező kivárni a házasságkötés szándékának bejelentésétől a 30 napot? Vagy akkor esetleg adnak korábbi időpontot is?

Figyelt kérdés

2013. márc. 27. 10:06
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
93%
Nem, akkor kaphatsz korábbra is.
2013. márc. 27. 10:09
 2/11 anonim ***** válasza:
19%

Szerintem igen.

A terhesség 9 hónap, de minimum 7 hónap van a házasságra.nem értem miért lenne kivètel a terhesség.

2013. márc. 27. 10:14
 3/11 anonim ***** válasza:
91%
Igen meg lehet ezzel az indokkal sürgetni! Van hogy már egy hétre is adnak időpontot!
2013. márc. 27. 10:19
 4/11 A kérdező kommentje:
...például azért mert a gyerek születése előtt szeretnénk összeházasodni. Eddig nem házasodtunk, mert nem, az most mindegy, hogy mi okból. Apaságit meg minek csináltassunk, ha úgyis szeretnénk összeházasodni??
2013. márc. 27. 10:20
 5/11 anonim ***** válasza:
90%

3. as vagyok! 1. a terhesség nem mindenkinek 9 hónap... Keresztapámék még az apaságit se intézték el és a 25. héten megszületett a babájuk...

2. Miért ne adjanak ennyi kedvezményt? Túl sok mindent nem kapunk az önkormányzatoktól, ez csak egy kedvesség tőlük, és én se utasítanám vissza, ha lehetőségem lenne rá...

2013. márc. 27. 10:21
 6/11 anonim ***** válasza:
91%

Szia!

Mi múlt hónapban házasodtunk össze. Pénteken mentünk időpontot kérni, következő hét kedden volt az esküvőnk.

Mondtuk, hogy terhes vagyok, egyből mondta az anyakönyvvezető, hogy akkor van közelebbi időpont is.

25 h km

2013. márc. 27. 10:27
 7/11 anonim ***** válasza:
83%
Adni fognak!
2013. márc. 27. 11:18
 8/11 anonim ***** válasza:
83%
itt rendes volt az anyakönyvvezető ,egy hét múlva össze adott minket. annyit csinált, h. átdátumozta korábbra a kérelmet.
2013. márc. 27. 11:20
 9/11 anonim ***** válasza:
100%
Én is terhesen mentem férjhez (nem a baba miatt, amúgy is terveztük már a házasságot). Nekem azt mondta az ak. vezető, hogy a nődokitól kell igazolást vinnem, hogy terhes vagyok (36 hetes voltam, szerintem szemmel is jól látszott, hogy babát várok, na mindegy), és akkor nem kell a 30 napot kivárni, hanem csak 2 hetet.
2013. márc. 27. 11:22
 10/11 anonim ***** válasza:
78%

Nekünk ki kellett várni. Először csak apaságit akartunk csináltatni, és a baba után házasodni(mindenképp tervben volt) de a mi önkormányzatunknál akkor voltak valami módosítások, senki nem tudott normális felvilágosítást adni, így a házasság mellett döntöttünk, mert nem volt kedvünk rohangálni. 8 hónapos terhesen adtak össze minket, persze addigra az apaságit is meg tudtuk volna csináltatni,mert eldöntötték végül, hogy marad a régi rendszerbe...

Szerintem ha előre haladott állapotban vagy akkor simán adnak közelebbi időpontot

2013. márc. 27. 12:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!