Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Miért nem tudja kivárni a...

Miért nem tudja kivárni a vásárlást?

Figyelt kérdés
Rengeteg szülő inkább odaadja a gyereknek a kiflit, mert hisztizne, mielőtt kifizetik. Miért nem tanították meg a gyereküket várni, türelmesnek lenni?
2013. júl. 8. 14:06
 121/148 anonim ***** válasza:
94%
Hagyjátok már, valami baja van, nem kell tovább szekálni! Ép elég neki az, amitől ilyen.
2013. júl. 10. 07:48
 122/148 anonim ***** válasza:
28%
kedves 14 hós anyukája: lesz bátorság, hidd el :)
2013. júl. 10. 08:15
 123/148 anonim ***** válasza:
78%

Én csak azon gondolkozom, hogy ezek mind anyukák??? Elvileg kedves, jóindulatú szülők, akik a játszótéren egy szép állarcot vesznek fel??? Hogy lehet így viselkedni??

Csak egy kérdést tett fel a kérdező és ezt kapja, hogy pszichopata?? Mert türelemre neveli a kicsit és nem tömi ha nyekken mindenfélével? Akár babakocsiban, akár boltban?

Inkább fogadjátok el, hogy van, aki másképp csinálja... Össze lehetne hasonlítani a gyerekeinket pár év múlva, de ahhoz egyikőtöknek sem lenne bátorsága, azt biztosra veszem... Mindig az egyszerűbb megoldás...

(a 14 hós anyukája) :)---

nem az a gond amit ír HANEM AHOGY ÍRJA LENÉZVE AZT AZ ANYUKÁT AKI EBBEN NEM ÉRT VELE EGYET, HA VISSZAOLVASOD A HSZ-T AMIKET IRT AKKOR MEGÉRTED MIÉRT BŐSZÜLNEK FEL EGYESEK !!!

LEGINKÁBB A STÍLUSSAL VAN BAJ MEG AZZAL H PROVOKÁLJA A VÁLASZADÓKAT

aki nem úgy csinálja ahogyan ö az már hülye degenerált neveletlen

tudod nem egy kiflicsücskön múlik az h kiből milyen ember lesz

am én is tartom h a neheze még csak most fog kezdődni !

a te most éppen tündéri nyugis kislányod, hidd el akár teljesen ki is fordulhat magából annyira h reszketve gyomorgörccsel indulj el otthonról

ha mázlid van akkor aránylag kezelhető lesz abban az időszakban is - de ezt nem lehet tudni előre !

szal tess nem

2013. júl. 10. 08:29
 124/148 anonim ***** válasza:
81%
14 hónapos gyerekkel még nincs semmilyen gond vagy legalábbis nem mindig. Az én gyerekeim kis tündérkék voltak ennyi idősen.
2013. júl. 10. 08:40
 125/148 anonim ***** válasza:
18%

De tényekkel vitatkoztok:

nem adok kaját a boltban-hozzászoktatom ahhoz, hogy a boltban ne követelőzzön-nem is fog. Ez a következetesség.

Nem kell pár évet várni, most is össze lehet hasonlítani a boltban követelőző, hisztiző gyereket, aki akkor is kér a kifliből, Rudiból, mert megszokta, hogy az neki jár, illetve azt a gyereket, akiben fel sem merül, hogy a csokit, vagy bármit a boltban is meg lehet enni, akinek az a természetes, hogy csak miután odaadtuk a néninek, és az visszaadja.

2013. júl. 10. 08:48
 126/148 anonim ***** válasza:
21%
fáj :) nem fogod meggyőzni a másik oldalt úgysem :) mert szerintük meg semmilyen egyenes arány nem áll fenn a boltban kiflit evő, majd anyu pénztárcájából lopó viselkedés között. De hát ebben annyira biztos a kérdező, hogy visszaolvasva semmi másra nem tudok gondolni, minthogy a saját gyerekkorát, és ezzel együtt az ő saját viselkedését írta le a kérdező...
2013. júl. 10. 08:56
 127/148 anonim ***** válasza:
20%

14 hós anyukája vagyok.

Nyilván a kérdező kis túlzással állította ezeket a dolgokat...

Én pedig nem tudom Ti milyen gyerekeket láttatok eddig, de én olyan nehezen kezelhető, hisztis pakolós, és követelődző 7-8 hónapost is láttam, hogy én sem akartam elhinni...

Nagyon hamar ha el van kapatva és semmi következetesség nincs, (azaz pl annnyian, de annyian mondták, hogy a 7 hós gyereke ahogy felállt ahol érte, lepakolt mindent, semmi nem volt biztonságban, stb.. És mit csinált az anyuka?? 5x szólt, hogy nem szabad, majd hagyta, hiszen ahh, úgysem érti a kicsi a nem szót.. DEHOGYNEM! HA jól közvetítik felé és ha egyszer valamire kimondták, hogy nem, azt akkor sem engedik meg, ha 100 x nyúl oda.. Ez kezdetben fárasztó.. Én is ha 200x nem vettem el nyugodtan a nem szó kíséretében a lányom kezét 7 hósan a konektortól, akkor egyszer sem, de megértette, hogy ha anya azt mondja, h nem, akkor felesleges is próbálkozni)

Persze lesznek nehéz időszakok, hisztik, dackorszak, ezt tudom és most is vannak. Nem robot a lányom, de hiszem, hogy ha most megkérdezi hozzányúlhat e ahhoz, amiben nem biztos és elfogadja ha valami tilos, később sem lesznek óriási gondok Vele... Mindenki azt mondja, hogy ez a korszak a legnehezebb, mert még nem beszél rendesen és nem ért meg mindent.. Hát én úgy érzem, h ha most is tzeljesen kezelhető, később is az lesz.

A boltban sétál és semmit nem vesz le!!! csak néznek az emberek. Itthon is semmi nics előle elpakolva és még egy terítőt nem húzott le és egy függönyt nem rántott meg, pedig hogy mondták, hogy ha majd feláll a kicsi pakolhatsz el és nem tehetsz ki ilyen olyan csecsebecskéket.... Szóval lehet jósolgatni, ha jólesik, de felesleges. Ha lesz hiszti, lesz. De jól kell kezelni.

Szóval már annyira felbőszít, hogy minden kudarct vallott szülő csak jövendöl, hogy majd a tiéd is olyan meg amolyan lesz, meg ha szerencséd van. Persze az én gyerekem csak azért illedelmes, mert így született.. Ne neettessetek.. Persze vannak nyugodtabb, elfogadóbb kicsik, de nem azért jólnevelt egyik sem, mert úgy született...

2013. júl. 10. 09:07
 128/148 anonim ***** válasza:
21%
bizti boldog és szabad a kislány ebben az őrült nagy rendben :)
2013. júl. 10. 09:13
 129/148 anonim ***** válasza:
70%

125-ösre reagálnék: amit írsz az elméleti. Én írtam korábban, hogy az egyik gyerekem sosem kiflizett, a másik igen. Utóbbi kiflicsücsköt ehetett, ehet. Természetesen mindkettő bepróbálkozott mással is, pl amit te is írtál, rudival vagy kis dobozos üdítővel stb, de ezt nem engedtem, megértették, témát lezártuk és sosem okozott ez gondot.

Azért mert egy zacskóból kiveszem a kiflit és a csücskét elrágcsálja a pénztárig (kifli nagyja marad a zacskóban), az még nem jelenti azt hogy utána mindent szabad vagy hogy nem érti meg a agyerek, hogy fizetni kell valamiért.

2013. júl. 10. 09:17
 130/148 A kérdező kommentje:

Kedves mindenki, kiflicsücsök-rágcsálók és türelemmel várók :)

Én megkaptam a kérdésemre a választ, és valóban olyan válaszokat kaptam azoktól a szülőktől, akik kifizetés előtt odaadják a gyereknek az ennivalót, amire számítottam, megerősítettétek a tippemet. A továbbiakban nem követem a topicot, mindenkinek kellemes nyaralást kívánok!

2013. júl. 10. 09:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!