Miért nem tudja kivárni a vásárlást?
128 as..
A gyerekek nem attól boldogok, ha szabadjára vannak engedve és mindent szabad nekik, hanem attól, ha tudják mi a szabály és vannak határok. És ezt nem én mondom, hanem gyerekpszichológus... De ha nálatok mindent szabad, akkor örülj a "bolodg" gyerekeidnek és az idegbaj ne kapjon el soha, azért mert nincsenek szabályok... :D
De egyébként egy olyan gyerek, aki állandóan kacag, önállóan is játszik, jön megy, barátkozós nyitott és mosolygós, puszi osztós és bújós, nem tudom mitől ne lehetne boldog?? Attól, hogy nem nyúlhat a konektorhoz és megkérdezi amiben nem biztos, hogy hozzányúlhat e?
Vicces hozzáállásod van. :D
(14 hós anyukája. )
Kedves 14 hós anyukája! Te komolyan azt gondolod, hogy aki kiskorában kapott néha kiflicsücsköt a boltban, annak otthon nincsenek szabályok? Az nyugodtan belenyúlhat a konnektorba, és felmászhat a szekrényre? Irgalom atyja, ne hagyj el!!! Az ehet kézzel lábbal, addig maradhat fent, amíg akar, szétpakolhat a szobában és nem kell összepakolni, stb.?
A többségünknek itt nagyobb gyereke van, mint neked, tapasztalatból beszélünk. Leírom az enyémet: amíg kicsik voltak (14 hó körül) bizony mindent megkérdeztek, szót fogadtak többnyire. Két éves kor körül jött a dackorszak, és feszegették a határokat. Voltak szabályok, nem engedtünk belőlük, de! felesleges hülyeségeket nem tiltottunk, csak azért, hogy bizonygassuk, mi vagyunk az erősebbek. Ha már pszichológusokat emlegetsz (jelesre szigorlottam mellesleg pszichológiából az egyetemen, szakmám révén használom is a tanultakat, bár nem vagyok pszichológus), ajánlom figyelmedbe Dr. Ranschburg Jenőt. Szerinte is kellenek szabályok, de a szülők 10 tiltása közül 8 ha jobban meggondoljuk, felesleges.
Most már iskolások, és nagyon szófogadó gyerekek, példás magatartással, a sport fegyelmével, és az otthoni szabályok betartásával. Van, hogy bepróbálkoznak, és még lesz is, hisz mi még a tinédzserkor előtt állunk, de attól, hogy előfordult, hogy kiskorukban kaptak kiflicsücsköt a boltban, még nem csúsztak szét, és nem lettek neveletlenek.
Azok közül, akik neked jósolgatnak sokan biztosan csődöt vallottak ebben-abban, de egyet higgy el, te még nagyon az út elején jársz, ami a nevelést illeti...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!