Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Miért nem tudja kivárni a...

Miért nem tudja kivárni a vásárlást?

Figyelt kérdés
Rengeteg szülő inkább odaadja a gyereknek a kiflit, mert hisztizne, mielőtt kifizetik. Miért nem tanították meg a gyereküket várni, türelmesnek lenni?
2013. júl. 8. 14:06
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 41/148 anonim ***** válasza:
83%
Utolsó, vigyél otthonról valamit, ami leköti.
2013. júl. 8. 16:43
 42/148 anonim ***** válasza:
74%
Arra azért tényleg kíváncsi lennék, miért lett lepontozva a válaszom (a 40-es). Az a baj, hogy úgy próbálom megoldani a helyzetet, hogy sekinek se legyen rossz? Hogy idomítás helyett próbálok kreatív megoldást találni? Vagy az, hogy nem adom oda azt a nyamvadt kiflit?
2013. júl. 8. 16:55
 43/148 anonim ***** válasza:
69%

A kérdező kommentje:

"Utolsó: a kérdés arra vonatkozott, hogy miért nem sikerült megtanítani a gyereküket egyeseknek arra, hogy várják meg a kifizetést, és utána egyenek. Vagy a szülő nevel hibásan, vagy a gyerek defektes. Ugyanis a legtöbb szülőnek mégiscsak sikerül helyesen nevelni, azoknak is, akiket itt lepontoztak, csak mert a gyerekük képes várni...."

mert nem mindegyik gyereket tudod "megneveli" arra h várjon

és nem mindegy h milyen korú gyerekre gondolsz

valszeg egy 1éves még nem fog kérni sem hisztizni miatta, és egy 4 éves sem mert vele meg lehet beszélni és ö már ésszel fel is tudja fogni és jó esetben van már türelme is hozzá ...

egyébként a adott gyerek habitusa nagyon számít, hiába vagy türelmes nyugodt hiába próbálod meg "megneveli" a gyereket ha ö nem hagyja

akinek sikerül annak szerencséje van a gyerekkel és saját magával is

írtam 3 gyerekből 2val nincs gond de a fiammal volt nem is kevés abban a bizonyos időszakban

pedig nem neveltem másként mint a többit és a gyerekem sem defektes mint írtad eléggé vérlázító módon !!!

mert amint lecsenget ez a korszak nála megint az a normális udvarias gyerek lett aki előtte volt, vele szó szerint túl kellet élni az a kb 2 évet amíg tartott - ö ilyen - ez ellen neveléssel nem lehetett segíteni

másik amit írtam : 20-30 percet még simán kibír a gyerek, de egy több órás nagy bevásárlást nem !

am nem tudom megérteni h mi értelme egymásnak ugrasztani az embereket itt

a gyereknevelés több tételből adódik össze :

1. mit hozott a szülő otthonról

2. mit akar változtatni azon amit kapott

3. milyen az adott szülő (ebbe megint sok minden van : habitus, erkölcsi normák stb...)

4. a gyerek habitusa !!!!

5. körülmények

6. mit akar elérni a gyereknél

7. stb....

és ez csak egy kis lista spec ez egy sokkal összetettebb dolog mint h le lehessen sarkítani egy adott dologra !!!

2013. júl. 8. 17:05
 44/148 A kérdező kommentje:
39: esetleg a kezébe adni egy játékot? ;) Az enyémeknél működött, de bizonyára mi ufók vagyunk :)
2013. júl. 8. 17:17
 45/148 A kérdező kommentje:

37: igen, érdeklődöm, hogy miért van annyi neveletlen gyerek és leszarom-típusú szülő. Semmi hátsó szándékom nincs, aki ezt feltételezi, az kissé paranoiás. Az én gyerekeim és sok más gyerek is megtanulja, hogy mikor mit lehet és mit nem, aki meg lusta megtanítani a gyerekét, annak a válaszait várom, miért kifizetődőbb egy kiflit a kezébe nyomni, és nem megtanítani arra, hogy várja meg a kifizetést - nyilván nem hal addig éhen.

Az a baj, hogy ha nincsenek megnevelve, rászoktatva a határokra, abból lesznek a neveletlen kamaszok, akik kilopják a pénzt apu tárcájából, meg anyu táskájából. És ők lesznek a legjobban kétségbeesve, hogy miért ilyen a gyerek, hogy mindent azonnal akar. Hát azért, mert te nem tanítottad meg, hogy nem kaphat meg mindent azonnal.

Megértem, hogy van, aki felháborodik ezen a kérdésen - az ő szülői nevelése lett megkérdőjelezve, és sokan támadnak gondolkodás helyett.

A pontozás meg vicc, akik szerint nyugodtan lehet enni bármit kifizetés előtt, azok leszavazzák azt, akinek jólnevelt a gyereke, és így tovább.

2013. júl. 8. 17:22
 46/148 anonim ***** válasza:
74%

Öcsém,ennyit problémázni egy kérdésen...

Kérdező,neked ugyan miért nem mindegy az,hogy kinek a gyereke fogja kilopni majd a pénzt a szülei tárcájából,vagy kinek eszik a boltba a gyereke???

Mégis mi közöd van hozzá?

Örülj neki,hogy te mintagyerekeid jól meg vannak nevelne és nem esznek a boltban.

De gondolom neked is volna mit sepregetni a házad tája előtt,úgyhogy ezzel foglalkozz,ne más gyerekével és ne más szülő nevelésével.

2013. júl. 8. 17:34
 47/148 anonim ***** válasza:
30%

A kérdező kommentje:

2: meg kell tanulnia a gyereknek, hogy nem kap meg mindent azonnal, nem? Különben elkényeztetett kölyök lesz belőle, és akkor mindig hisztizik, ha nem kap meg valamit.

és tévedésben vagy a hiszti nem azért van mert nem kap meg valamit

azon korszak előtt az ÉN nem létezik akkor jön el mikor a dackorszak eléri a gyereket

onnantól szeretné ha az ö akarata is érvényesülne ha hozhatna döntéseket beleszólhatna a saját életébe ha irányíthatna dolgokat ha lenne hatása az életére és a világra próbálgatja a határait az erejét

számára teli van kihívásokkal a világ amire "választ" kell adnia aminek meg kell felelnie ha nem sikerül akkor jön a hiszti...

pl: nem megy a cipőfűző masnizása - kicsi ügyetlen a keze hozzá nincs türelme - és már kész is a hiszti :-) - itt pl. nem arról van szó h nem kap e mag valamit !!!!

egyszerűen csak Ö akarja megmasnizni az a fűzőt és nem sikerül - ennyi

nem ártana kicsit olvasgatni pl gyermeklélektani könyveket -- tuti nem tennél fel ilyen kérdéseket utána .l...

2013. júl. 8. 17:35
 48/148 anonim ***** válasza:
80%

a minap meséltem egy játszótéri anyukának a gyereknél szabható határokról - h nálunk hogy is van ez

megkérdezte h akkor mikor kezdje szoktatni a gyereket (1 éves) a rendcsinálásra ? - ez is egy olyan kérdés amire nem lehet jó vagy rossz választ adni, mert ki így ki úgy csinálja, ennél a kérdésnél is ez a helyzet

azért mert nekem mások a nevelési elveim, azért még az nem rossz vagy jobb mint a tied , csak egyszerűen MÁS és ezt a MÁST kell elfogadni !!!

te úgy látod h neveletlenek azok a gyerekek és az anyukák lusták

ők meg úgy értékelik a te nevelési elveidet: h túlszabályzod a gyereket, nem adsz teret neki, kvázi elnyomod az idomítással

ezt gondold végig és ne ítélkezik más felett pláne ne látatlanban

am szívesen kölcsön adtam volna a fiamat arra a 2 évre neked, kíváncsi lettem volna mit kezdesz vele a te nevelési elveid alapján :-DDDD

2013. júl. 8. 17:47
 49/148 anonim ***** válasza:
78%

Tudjátok, én mit szoktam csinálni? Viszek magammal otthonról egy kiflit, amit mielőtt bemegyünk a boltba, már elkezdhet majszolni, így nem lesz hiszti.

És tudjátok, mi szokott történni? Ezt egyesek félreértik, és azt hiszik, hogy még nem fizettük ki, és fontosságuk és feljebbvalóságuk teljes tudatában hülye kérdéseket írogatnak ki a gyakorikérdésekre, csak hogy bizonygassák, ők milyen szuperek, más meg milyen alkalmatlan szülő. Én meg jókat szórakozom rajtuk:-). Akinek ilyen pitiáner dolgokkal van ideje foglalkozni, annak valami nagyon hiányozhat :-)

2013. júl. 8. 18:45
 50/148 anonim ***** válasza:
70%

utcsó ezen én is elgondolkodtam :-)))

pl önbizalomhiány?

vagy megfelelési kényszer?

esetleg túlzott elvárás magától és a gyerektől?

elrontott gyerekkor?

tisztára pszichiátriai eset.....

2013. júl. 8. 18:49
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!