Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Miért nem tudja kivárni a...

Miért nem tudja kivárni a vásárlást?

Figyelt kérdés
Rengeteg szülő inkább odaadja a gyereknek a kiflit, mert hisztizne, mielőtt kifizetik. Miért nem tanították meg a gyereküket várni, türelmesnek lenni?
2013. júl. 8. 14:06
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 11/148 anonim ***** válasza:
58%

Az én 13 hónapos lányom sem evett még bevásárlókocsiban semmit, de tovább megyek, még a babakocsijában sem evett azért, h csendben legyen. Az evés itthon van és asztalnál, etetőszékben. :)

Eddig 2-3x kapott enni babakocsiban, kirándulásnál, és akkor amikor megálltunk és mi is ettünk, mert ott jobb volt Neki ülni, de nem bírom, mikor egy gyerek nyűglődik és a kezébe nyomnak egy kiflit...

2013. júl. 8. 14:23
 12/148 anonim ***** válasza:
77%

A lányom kitudja várni nagyon szépen megérti hogy előbb fizetünk!

De a közeli Spárban ahová évek óta járunk mindenki ismer minket a boltvezetőn át a biztonsági őrig. Így ott bizony elkezdi enni azt a kiflit vagy rudit,de olyan is sokat volt már hogy a csemegepultnál "ingyen" adtak neki kóstolót! Én meg nem fogok ezért szólni!

2013. júl. 8. 14:25
 13/148 anonim ***** válasza:
63%

Én sem értem. Nekem az a véleményem, hogy aki ilyenkor a könnyebb utat választja, az máskor is.

De ezért nem szólok meg vagy bámulok meg valakit, az ő gyereke, az ő dolga.

2013. júl. 8. 14:26
 14/148 anonim ***** válasza:
63%
Én adnék neki, semmi baja nem lesz tőle. Ettől aztán nem lesz belőle elkényeztetett gyerek.
2013. júl. 8. 14:28
 15/148 anonim ***** válasza:
74%

Kedves kérdező, neked vagy nincs gyereked, vagy nagyon katonásan neveled. Attól, hogy a boltban kap a gyerek egy kiflicsücsköt, még lehet nagyon türelmes, és várni-tudó gyermek, de egy boltban, ahol annyi minden látni-enni-inni-játszani való van, könnyebbség lehet, ha lefoglalja magát egy gyermek egy kiflicsücsökkel.

Mert ha meg ugye hisztizne (mert egy egészségesen fejlődő 2-3 éves gyermek ugyebár szokott, ez a személyiségfejlődés szerves része), akkor pont az ilyen kérdéseket feltevő kedves vásárlók néznek a családra szúrós tekintettel, hogy mindek hisztizik a gyermek.

Mert olyan gyereket még nem sokat láttam (pedig a munkám is gyerekekhez kapcsolódik), aki egy 20 perces vásárlást egy szupermarketben (és akkor még nem is mondtam sokat), leszegett fejjel, némán végigül a bevásárlókocsiban. No, szerintem azzal nagyobb baj lenne, mint a kiflicsücsköt majszolóval...

2013. júl. 8. 14:31
 16/148 anonim ***** válasza:
41%

Nem hiszem h van gyereked kérdező...mosolygok magamban,mert mig nem volt gyerekem,én sem értettem a dolgot...:)

aztán megszületett.leszögezem,ugy tanitom hogy minden amit veszünk neki(innivalo,ropi,stb.) kifizetjük és megkapja utána,és ezt meg is érti,DE:volt hogy elcsuszott a bevásárlás,és ebédidő volt,nyügösködött is a boltban....ekor adtam neki egy fél kiflit,másik felét meg a pénztárnál mutattuk meg,mert egy éhes gyerek sírása nem hiszi....persze sokan csak ugy odaadják,mikor simán kibirná a gyerek,na ezt én sem értem a mai napig sem...

2013. júl. 8. 14:32
 17/148 anonim ***** válasza:
77%

3 éves korig igen kicsi a ingerküszöbök a gyerekeknek nem is beszélve az önkontrollról és persze ott van a hiszti korszak is

szal 3- max 4 éves korig nem tartom bűnnek ezt !

nem csodálom h ha egy "a semmiért is földhöz vágom magam" gyereknek inkább oda adja a szülő a kiflicsücsköt ez eléggé megterhelő tud lenni

másik dolog : ha a kisboltba megyek le az max 20 perc ennyit simán kibír egy gyerek

de egy nagy bevásárlást ahol majd 4 órát is ott vagyok azt már nem -- és hiába készül a szülő ennivel-innivel

3 gyerekem van:

-a nagylányom mindig ki tudta várni a sorát, vele ez ügyben nem volt gond

-a fiam képes volt bárhol bármikor bármiért 30-50 perces üvöltést csapni, számomra felfoghatatlan dolgok miatt - sokszor nem tudtam az okát, és bizony az a kiflicsücsök sok esetben segített h csak 2 perces legyen a bömbölés

-a kicsi lányom változó - ha nem fáradt akkor semmi baj vele - angyalka :-) - de ha az akkor kész katasztrófa vele bemenni a boltba képes leszedni/ledobálni a polcról mindent ebben az esetben is életmentő ha előbb odaadom a kiflicsücsköt (pl nem kell kifizetnem az összetört dolgot) - de sajnos van olyan amikor kénytelen vagyok akkor beszaladni vele olyankor is

2013. júl. 8. 14:32
 18/148 anonim ***** válasza:
40%
Istenem, Ti mintaszülők.....
2013. júl. 8. 14:33
 19/148 anonim ***** válasza:
67%

Tényleg nem akarok vitatkozni, de aki engedi, az meddig engedi? Meddig fér bele, hogy eszik a boltban? 4-5 éves korig? Vagy 8-10 évesen is? És ha van kistestvér, akkor ehet a boltban a nagy is?

Én egyáltalán nem csodálkozok a mai tizenévesek viselkedésén. Ugyanezt csinálják: csak megisznak egy energiaitalt, egy kis csokit, egy kis pogácsát a boltban.

2013. júl. 8. 14:36
 20/148 anonim ***** válasza:
82%
10 perc alatt 0%-os válaszok... értelmezzétek már a hasznosság fogalmát. A kérdésre jöttek a válaszok, nem lehet ezt érteni???
2013. júl. 8. 14:38
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!